ς

ς

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Εθνικής Ευθύνης Διακήρυξη της Ελλάδας 2012 ;

Kυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης  δημιουργείται με τη στήριξη των τριών κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ θα έχει πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντα όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Η νέα κυβέρνηση δεν θα αποτελείται από «φέουδα» κομματικών επιρροών και θα  θα λειτουργεί ενιαία, αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ μεταξύ άλλων γίνεται λόγος και για επικείμενες αλλαγές στον Κανονισμό Λειτουργίας της Βουλής, "ώστε να προσαρμοστεί η άσκηση νομοθετικού έργου και ο Κοινοβουλευτικός Έλεγχος στις νέες συνθήκες των κυβερνήσεων συνεργασίας".

Στόχος της είναι να αντιμετωπίσει την κρίση, να ανοίξει το δρόμο της Ανάπτυξης και να αναθεωρήσει όρους της Δανειακής Σύμβασης (Μνημονίου), χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ούτε την παραμονή της στο ευρώ. Και, ασφαλώς, χωρίς να αμφισβητήσει τους αυτονόητους στόχους μηδενισμού του δημοσιονομικού ελλείμματος, ελέγχου του χρέους και εφαρμογής των διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα.

Στόχος επίσης είναι να δημιουργήσει τις συνθήκες για να βγει οριστικά η χώρα από την κρίση, καθώς κι από την ανάγκη εξάρτησης από δανειακές συμβάσεις στο μέλλον.

Η νέα κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης θα είναι μικρότερη, με προοπτική να μειωθεί ακόμα περισσότερο, λειτουργική και επιτελικού χαρακτήρα.

Δεν θα αποτελείται από «φέουδα» κομματικών επιρροών, θα λειτουργεί ενιαία, θα στηρίζεται στη διαφάνεια, στις προγραμματικές συμφωνίες των κομμάτων που την στηρίζουν και στη στελέχωση όλου του διοικητικού μηχανισμού με αξιοκρατικά κριτήρια.

Επίσης, θα στηρίζεται στην ευελιξία, ώστε επιμέρους διαφωνίες που μπορεί να υπάρξουν να μην αναστέλλουν ούτε το έργο της ούτε τη συναίνεση που είναι απαραίτητη για τη συνέχιση του έργου της.

Τέλος, με πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης και του Προεδρείου της Βουλής, θα αλλάξει ο Κανονισμός Λειτουργίας της, ώστε να προσαρμοστεί η άσκηση νομοθετικού έργου και ο Κοινοβουλευτικός Έλεγχος στις νέες συνθήκες των κυβερνήσεων συνεργασίας. Έτσι θα αναβαθμιστεί και ο ρόλος του Κοινοβουλίου".

Την επόμενη ζωή μου θέλω να την ζήσω ανάποδα. 
Πρώτα νεκρή και μετά κάθε μέρα να αισθάνεσαι  και καλύτερα και καλύτερα.....

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ

«Ελεύθεροι» και Ελεύθεροι …


Είμαστε ελεύθεροι να ψηφίζουμε ό,τι θέλουμε, αρκεί να συμφωνούν τα αφεντικά, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων μας προγόνους και αξίες. Αποδείχθηκε έτσι, το πόσο καλά λειτουργεί η άγνοια και ο φόβος σε συνδυασμό με το Σύνδρομο της Στοκχόλμης!
Όλος ο κόσμος μια γειτονιά και αδυνατούμε να «δούμε» ότι αργά ή γρήγορα, «κτυπιούνται» όλα τα σπίτια. Ότι η θνησιμότητα από την πείνα, θα μεταφερθεί σε όλα τα σπίτια. Ότι η εγκληματικότητα, πρώτα σε σκοτώνω και μετά ψάχνω τις τσέπες σου, το ίδιο. Ότι σου ισοπεδώνω το σπίτι και σε κλέβω γιατί έτσι θέλω, το ίδιο. Ότι σου κατάσχω την κατοικία, ομοίως. Ότι σου μεταφέρω όλες τις αρρώστιες, ομοίως. Ότι σε ταΐζω καρκινογόνα και μεταλλαγμένα, ομοίως. Ότι σου σπέρνω την διχόνοια προς ίδιον όφελος, ομοίως. Ότι σου απαγορεύω διαμαρτυρίες, ομοίως. Ότι σε παρακολουθώ ακόμη και μέσα στην κρεβατοκάμαρα, ομοίως. Ότι σε εξαθλιώνω και σου ισοπεδώνω την αξιοπρέπεια, ομοίως. Ότι σε αυτοκτονώ, ομοίως. Ότι θέλω να το ευχαριστιέσαι όταν σε βιάζω, ομοίως. Ότι … Ότι …

Όμως, έρχεται η λύτρωση. Η επιβαλλόμενη λύση όλων των προβλημάτων για το «καλό» μας και την οποία θα αποδεχθούμε μετά χαράς. Πλήρης νηνεμία με αντάλλαγμα τον οικειοθελή απόλυτο έλεγχο της ζωής μας! Το Σύνδρομο της Στοκχόλμης μόνο του, χωρίς τον φόβο! Ο κόσμος του Όργουελ!

Έχουμε και το χθεσινό δημοσίευμα της Pravda με τίτλο “US presidents useless – Putin” για την πρόσφατη σύνοδο των G20, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται: «… Two hours alone together and I’m sure Putin broke his smile and terrified Obama with facts Obama thought surely were known to him and his CIA. Revealing to Obama, “We know your plans, where your military and agents are located. WW3 will be on your head and legacy”. Obama was faced with only saying he was not in charge and he had no choice. …»

Αν αληθεύει ο διάλογος, αναρωτιόμαστε για ακόμη μια φορά ποια μακρυά χέρια βρίσκονται πίσω από τις κυβερνήσεις, δίνοντας χωρίς κανένα ενδοιασμό εντολές για διαμελισμό χωρών και λαών. Χύνοντας ποτάμια αίματος και προκαλώντας τόσο πόνο. Ποια να είναι η αιτία, την στιγμή που ήδη έχουν πλούτο στην νιοστή;
http://thesecretrealtruth.blogspot.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ είπε...

Eυρυνόμη απλά μη μασάς!

Ανώνυμος είπε...

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ...


του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Τα λόγια μας πιάσανε τόπο! Ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης κρύβονται πίσω από τον Σαμαρά και δεν δέχονται να τον πλαισιώσουν προσωπικά, καθώς δοκίμασαν και τρέμουν την οργή του κόσμου. Σαν να του λένε: «Εσύ φιλοδοξείς να γίνεις Πρωθυπουργός. Μείνε λοιπόν μόνος να σηκώσεις τα βάρη της αποστολής που τόσο επιθυμείς να αναλάβεις...»....


Και ο Βενιζέλος ξέρει καλά τι σημαίνει Τρόικα και πόσο εξευτελιστικός είναι ο ρόλος ενός Έλληνα Υπουργού που παρά το αξίωμά του είναι υποχρεωμένος να εκτελεί πιστά τις εντολές ενός υπαλλήλου ξένης Τράπεζας χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Όσο για τον Κουβέλη, του αρέσει ως φαίνεται να παίζει τον Κυβερνητικό Παράγοντα, γνωρίζει όμως πως η θέση του ως πρώην Αριστερού θα τραβήξει πάνω του τους κεραυνούς του Λαού και κυρίως των παλιών του συντρόφων. Κρύβεται λοιπόν και αυτός και μιμείται τον Βενιζέλο στο νέο δόγμα, το «ολίγον έγκυος...».

Έτσι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα είναι και δεν θα είναι στη νέα κυβέρνηση βάζοντας ελάχιστες προσωπικότητες, όπως διαδίδεται, στη θέση των πουργών να φάνε αυτοί τα γιαούρτια και τα αυγά της νέας κοπής ή απλώς δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Ό,τι όμως και να κάνουν, είναι μάταιο. Τους είπαμε καθαρά τι τους περιμένει και είναι φυσικό να έχουν τρομοκρατηθεί.

Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αυτό που λέγεται ότι είπε ο Καραγκούνης, ότι οι ποδοσφαιριστές έλαβαν το μήνυμα των εκλογών και γι' αυτό θα καθήσουν να χάσουν από τους Γερμανούς. Για ποιο μήνυμα μιλάει; Αν πίστευε σε κόμματα που του έταξαν λαούς με πετραχείλια και το μόνο κακό που θα κάνουν στην Τρόικα είναι να της πετάν τη γνωστή λουκουμόσκονη που ρίχνουν στη Βουλή οι συνήθεις αντιπολιτευόμενοι, τότε είχε δίκιο.

Πρέπει να ξέρουμε όμως ότι υπάρχουν κι άλλοι. Λ.χ. εμείς, που γνωρίσαμε ότι εκλογές σε συνθήκες ξένης κατοχής είναι σκέτη κοροϊδία και εξακολουθούμε τον αγώνα γνωρίζοντας ότι μόνο ο Λαός είναι ικανός να θέσει τέρμα στην εθνική ντροπή που δυστυχώς δεν μας την επιβάλλουν μόνο οι ξένοι αλλά και Έλληνες συνένοχοι, που όσο περνά ο καιρός, τόσο θα τρέμουν πιο πολύ μπροστά στην αυξανόμενη οργή των Ελλήνων.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη θα κανετε πραξικοπημα επειδη χασατε καθαρα στις εκλογες!;

simvoulio oropou είπε...

Τά κάστρα καί τά αυτοδιοίκητα τού νέου Δήμου Ωρωπού είναι εδώ καί φαίνονται δυστυχώς σε κάθε ευκαιρία.Ένας Δήμος πού χτίστηκε πάνω σέ καθεστώτα τύπου Συκαμίνου Μαλακάσης καί κυρίως Καπανδριτίου.Ότι ποιό οπισθοδρομικό μπορεί νά συναντήσει κανείς σέ ένα καθεστώς πού παραμένει ισχυρό χάρις στόν φόβο καί την ρεκλάμα τών εφημεριδάδων τού τοπικού τύπου καί βεβαίως τούς ωφελημένους τού παλαιού καθεστώτος.
Τελικά ποιός φταίει πού τό Καπανδρίτι είναι όπως ήταν πρίν δύο χρόνια καί χειρότερα.
Δύο τοπικοί άρχοντες Αντιδήμαρχος καί Πρόεδρος τοπικού έχουν αναστατώσει μία τοπική κοινωνία πού συνεπικουρούμενη από την πρώην Πρόεδρο τόν Αντιπρόεδρό της καί τούς δύο γνωστούς εκβιαστές συντάκτες-πολιτικούς-μασαδόρους δημοσιογράφους.
Ποιός φταίει πού ακόμη δέν έχουν περάσει πίσσα καί πούπουλα σέ όλα αυτά τά έρποντα πού έκαναν τόσα πολιτικά-οικολογικά-κοινωνικά 'ατοπήματα'.
Νά δούμε μέχρι πότε θά τούς χαϊδεύει τό Δημοτικό Συμβούλιο τού Δήμου Ωρωπού, νά δούμε!

Ανώνυμος είπε...

Πότε θά κάνει ξαστεριά στό Καπανδρίτι μας.
Μία ο βελτανιώτης μία η οικονόμου μία ο σωτήρχος, τί είχα γιάννη μου τί είχα πάντα?

Ανώνυμος είπε...

Τσοπανάκος ήμουνα προβατάκια βόσκαγα.
Τί βελτανιώτης τί οικονόμου.Δύο αρπακτικά στό ίδιο χωριό, μόνο στό φύλο διαφέρουν.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΝ ΛΙΟΝΑ-ΓΙΑΜΑΡΕΛΟ Η ΤΟΝ ΒΛΑΧΟ-ΠΕΠΠΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?

Ανώνυμος είπε...

Ποιος δημοτικος συμβουλος επεσε (και αυτος) θυμα εκβιασμου του τοπικου εφημεριδα ;
Οποιος τον βρει κερδιζει ενα εισιτηριο στο τσιρκο με τα φιδια!

Ανώνυμος είπε...

Άν δέν έχει πέσει τού χοντρού καί κοντού θά έχει πέσει τού κοντού καί αδύνατου.Όσο γιά τό τσίρκο όχι μόνο φίδια αλλά έχει καί λαγούς!

Ανώνυμος είπε...

Άρχισε σιγά σιγά νά παίρνουν σάρκα καί οστά οί απειλές, σέ άριστη συνεργασία μέ τά γνωστά τους τσιράκια καί τά επί χρόνια έρποντα στα ταμεία του δήμου.Έχουν γνώση οί φύλακες αλλά τόλμη όχι.
Όταν όμως την βρούν, καί θά την βρούν νά δούμε πού θά κρυφτεί κάθε τέτοιο υποκείμενο;

Ανώνυμος είπε...

Ποιός σέ αυτόν τό δήμο δέν έμαθε τόν λίτσα τόν βελτανιώτη τόν ρούση τόν δέδε. . . τόν ξύλο!
Ποιός ;

Ανώνυμος είπε...

Ο οικονομακος ποιος αλλος

Ανώνυμος είπε...

Όταν θά πάψει αυτό το μπλόκ νά καλύπτει μία τόν οικονομάκο/κουμπάρο μία λίτσα/βελτανιώτη καί μία ξύλο/αθανάσιου τότε θά ξαναπάρει τό στέμμα πού έχασε εδώ καί καιρό.

ευρυνόμη είπε...

Δέν θά ανεβάσω σχόλια μέ τόσο μεγάλες κατηγορίες χωρίς αποδείξεις, τέλος.
Τί εννοείς ότι κάνω τά στραβά μάτια, όλα γραμμένα είναι φίλτατε.
Πότε έχασα τό στέμμα καί δέν τό κατάλαβα!
Οί κύριοι τών τοπικών ΜΜΕ κάνουν καί κρίνονται από την δουλειά τους, γιατί εγώ είμαι ερασιτέχνης.
Μάλλον δέν φόρεσα ποτέ στέμμα γιά νά τό χάσω.