ς

ς

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Το Ξεμάτιασμα ;

-Αν δείτε δύο μαύρα μάτια ζωγραφισμένα σε αρχαίο αγγείο, μη φανταστείτε πως αποτελούν μια παραξενιά του ζωγράφου ή έστω ένα διακοσμητικό μοτίβο.
Ούτε η γλυπτή απόδοση ενός χάλκινου φαλλού, με πόδια αλόγου και καμπανάκια να κουδουνίζουν από κάτω, έχει να κάνει με κανένα διαστροφικό αρχαίο δημιουργό. Και τα δύο έργα έχουν αποτρεπτικές ιδιότητες για το βάσκανο μάτι.

Είναι γεγονός πλέον πως οι λεγόμενοι Ταγοί της Ελληνικής κοινωνίας συνιστούν κίνδυνο για τον τόπο.
Πολιτικοί "σχολιαστές" και "αναλυτές" δείχνουν να μην καταλαβαίνουν την κατάσταση του Δήμου και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει. Συνακόλουθα παρασύρουν απλό κόσμο σε αντιλήψεις εξωπραγματικές και σε συμπεριφορές που δείχνουν να αγνοούν τους πραγματικούς κινδύνους που μας περιστοιχίζουν.
Είναι δυνατόν Δημοτικοί Σύμβουλοι ανοιχτά και δημόσια να αμφισβητούν και να αμφισβητούνται -και δικαστικά τελευταία- την στρατηγική του τόπου και να παραμένουν στη θέση τους;
Ποιοί σε τελευταία ανάλυση θα δείξουν εμπιστοσύνη σε ένα Δήμο του οποίου το ίδιο το Συμβούλιο με κάθε τρόπο έχει επιδιώξει να αποδείξει πως δεν έχει συνοχή, δεν έχει μπούσουλα και δεν ξέρει που ακριβώς επιθυμεί να οδηγήσει το Δήμο;
Ο Δήμαρχος έχει εκτιμήσει σωστά η λάθος δεν έχει σημασία τώρα πλέον, πως η επιλογή του αποφασίζω και διατάζω ήταν ο μοναδικός δρόμος για να περπατήσει ο Καλλικρατικός Δήμος Ωρωπού και να μην διαλυθεί.
Με βάση το σκεπτικό αυτό έγινε (έγινε πράγματι;) το μπάχαλο-αδιέξοδο των τελευταίων μηνών.
Ενδιαφέρει αυτό όμως τώρα;
Και ο Δήμαρχος φέρεται ενοχλημένος-είναι;
Ταυτόχρονα επιδιώκει μιά συμβιβαστική λύση ανάμεσα στούς βροχοποιούς Αντιδήμαρχους και τους Δελφίνους.
Σε μιά τόσο κρίσιμη φάση για τις τύχες του τόπου ποιός ακριβώς αποφασίζει;

Από την άλλη μεριά του λόφου τα πράγματα είναι ελαφρώς χειρότερα.
Αρχηγοί-μαθητευόμενοι σωτήρες που εκπέμπουν απειρία και ελαφρότητα αντιστρατεύονται μιά πολιτική που είτε δεν καταλαβαίνουν είτε δεν ενδιαφέρονται στα σοβαρά να καταλάβουν.
Δέν προτείνουν εναλλακτικές λύσεις που από τα πράγματα να μπορούν να σταθούν σε επίπεδο κάποιας σοβαρής κριτικής.
Εύλογα οι Δημότες νοιώθουν ανασφαλείς με ηγεσίες αδύναμες να καταστρώσουν κάποιο σχέδιο πανικοβάλιλλοντας τους πάντες.Και το γενικότερο πλαίσιο της ενημέρωσης- ακόμα και μέσα στην Συμπολίτευση- δεν συμβάλλει στην εκτόνωση αυτών των φόβων.
Οι ανακρίβειες και οι ασχετότητες που γράφονται και ακούγονται-και στα συμβούλια- είναι απερίγραπτες.
Για κάποιους για όλα φταίει ο κύριος Λίτσας, που είναι κατασκεύασμα "λαμογίων" ή ο κύριος Οικονομάκος που είναι κατασκεύασμα "νεολαμογίων".Οχι όλοι έχουν Καλούς και Κακούς Συμβούλους.

-Τους ματιάσαμε λοιπόν, όπως συμβαίνει συχνά στην περιοχή μας ή τυραννιούνται από προλήψεις και τρέχουν στους διάφορους "μάγους και αγύρτες" ειδικούς Συμβούλους;
Με τον όρο "μάτιασμα" ή "κακό μάτι", αναφερόμαστε σε μία πεποίθηση και ΟΧΙ σε μία κατάσταση.Πάψτε λοιπόν το "εις κόλπον έπτυον" γιατί τα μόνα "φυλαχτά μας" είναι οι Πραγματικοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, Κύριοι και Κυρίες Πολιτικοί Αρχηγοί,
και,
φυλαχτείτε από ένα βόδι όταν βρίσκεστε μπροστά σας, από ένα γαϊδούρι όταν βρίσκεστε πίσω σας και από έναν καλόγερο από όποια μεριά κι αν βρίσκεστε.
Σε σένα Δήμαρχε δεν λέω τίποτα μιάς και όλα τα ξέρεις,
αλλά,
σε ένα λαιμό γερασμένο τα μαργαριτάρια κλαίνε.

34 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο χωριό μου κούκλα μου τους φασκελώνουν αυτούς και όχι υποχρεωτικά για να τούς φύγει το μάτιασμα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΑ ΣΕ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ.
ΑΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΜΥΑΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΓΏ ₩>¥»$.
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΜΑΤΙΑΣΟΥΝΕ ΣΚΟΡΔΑ.
ΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΞΑΝΑΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΤΡΙΤΟ...ΡΑΙΧ.
ΑΝ Ο ΟΙΚΟΜΑΚΟΣ ΣΕ ΑΚΟΥΣΕΙ Ε ΤΟΤΕ ΕΥΡΥΝΟΜΗ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ.

kalamos city είπε...

Δέν είναι ματιαγμένοι σου λέω παιδί μου αυτοί αλλά μ@λ@κες.Εδώ στόν Κάλαμο Καλαμο η πολιτική δέν ήταν ποτέ ποιό αποδοτική από τον αυνανισμό κούκλα μου ψεύτικια;

Ανώνυμος είπε...

Οχι ουτε ο λεμπουσης ηξερε για τον βιολογικο ουτε για τα αλλα. Ουτε ο παντος ουτε η οικονομου ουτε ο παπαντωνιου ουτε ο κιουσης ουτε ο κουτοζαφειρης που ολα τα ξερει.

Ανώνυμος είπε...

Από την στιγμή πού έχεις σχέδιο είσαι επαναστάτρια;

Ανώνυμος είπε...

Οχι δεν φταίει το κακό το μάτι φταίνε ισως οι κακές οι γλώσσες ή μήπως για ολα φταίει το μυαλό και οι σκέψεις που κάνει;Τίποτα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει οι μεν κατηγορούν τους δεν και ο φαυλος κύκλος περιστρέφεται.Ο Δήμαρχος άργησε αν βέβαια το εχει καταλάβει οτι αν δεν μπορούν να σε αγαπήσουν είναι καλύτερο να σε φοβούνται παρά να μην σε υπολογίζουν.Καλοί κακοί πάντα και παντού θα υπάρχουν ολα παίζονται ποιά γνώμη θα υπερισχύσει.Η ευκαρία δόθηκε η ικανότητα ολων αυτών θα φανεί στο αν θα την αξιοποιήσουν η θα την χάσουν μέχρι στιγμής χαμένη υπόθεση.Μερικούς το μόνο που τους ενδιαφέρει και το έχουν περίτρανα αποδείξει είναι μια εφήμερη δόξα που θα τους επιστραφεί σαν ενα καμμένο χαρτί.Α! ναι και μια τσέπη ελαφρώς γεμισμένη ολα αυτά συνθέτουν την πλήρη αποτυχία.girl.

Ανώνυμος είπε...

• Xατζηκατβίας

- Ως έδρα ακριτικού θέματος της μεγαλώνυμης βυζαντινής αυτοκρατορίας, η Bέροια ήταν πόλη - κάστρο με μεγάλη σημασία για την επιβίωση του απειλούμενου από όλες τις μεριές κράτους που ο ηγέτης του έφερε το βαρύ όνομα του βασιλέως των Pωμαίων.
- Πάνω από σαράντα ή εξήντα χρόνια η Bέροια ήταν το μήλο της έριδας των νόμιμων κληρονόμων της, των Bυζαντινών και των σφετεριστών της, των Tουρκων, αν λάβουμε υπόψη μας ότι η πρώτη βέβαιη άλωσή της έγινε γύρω στα 1386 .
- Eκεινον τον καιρό η Bέργια ήταν κάστρο άπαρτο. Eίχε γύρω γύρω τείχη ψηλά και πλατιά, δυο αμάξια μπορούσαν να περάσουν στη σειρά. Tο κάστρο της Bέργιας είχε τέσσερις πόρτες. Tα κλειδιά από τις πόρτες του κάστρου τα φύλαγαν οι ξυλοφόροι. Aυτοι άνοιγαν τις πόρτες το πρωί, όταν πήγαιναν στο βουνό για ξύλα και αυτοί τις έκλειναν το βράδυ, όταν γύριζαν στα σπίτια τους. Eτσι η Bέργια ήταν καλά ασφαλισμένη. Ο Xατζηκατβίας ήταν ένας ξυλοφόρος. Aυτός ο αντίχριστος έδωσε στους Tούρκους τα κλειδιά της πόρτας που ήταν κοντά στην Παναγιά την Kυριώτισσα. Oι Tούρκοι πλησίασαν στη Bέργια από ένα μονοπάτι που ύστερα το έλεγαν Γιολά Γκελντί και κατέλαβαν την Bέροια.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί κάποιος Συκαμιναίος πατριώτης, να μας πει τι έγινε προχθές, στην καταργηθείσα πρώην χωματερή του χωρίου, που χωρίς καμία μέριμνα, άδεια, έλεγχο, προστασία, ο πρώην κοινοτάρχης, και η ευρύτερη οικογένεια του, χρησιμοποιούσαν κατά την λαμπρή θητεία του προέδρου τους? Τι δουλειά είχε εκεί, η επιθεωρητής περιβάλλοντος του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ, και νυν ΥΠΕΚΑ, και για πιο λόγο κλήθηκε και ο εισαγγελέας? Παρόντος του ιδιοκτήτη του οικοπέδου της χωματερής(που εντελώς τυχαία ανήκει...........σε ποιον άραγε?),ποια ήταν τα ευρήματα, κατόπιν εκσκαφής που διεξήχθη, για ποιο λόγο τερματίστηκε πολύ γρήγορα, και ποια ήταν τα σχόλια που ακουστήκαν από τους παρευρισκόμενους??????????

ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΚΩΣΤΑΛΕΞΙ.

Είμαστε όλοι μας συνένοχοι, ακόμα και με τους ίδιους τους θήτες, όταν γνωρίζουμε και αδιαφορούμε. Ο καιρός και τα γεγονότα, ανατρέπουν την ζωή. Και τότε όλοι θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

Ανώνυμος είπε...

Girl ποιός φοβάται ένα δήμαρχο πού αντιπροσωπεύεται από τον ρεμπελιά τον σωτήρχο και τον βλάχο.
Αυτός πρέπει να φοβάται , γιατί το φτύσιμο δέν είναι γιά ξεμάτιασμα.

Ανώνυμος είπε...

Χώρο που γινόταν παράνομη ταφή επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων εντόπισαν επιθεωρητές περιβάλλοντος στην περιοχή Συκάμινο Ωρωπού.

Τα απόβλητα ήταν θαμένα σε βάθος που ξεπερνάει τα 50 μέτρα και οι επιθεωρητές θεωρούν ότι χρησιμοποιούσαν το χώρο κύκλωμα διακίνησης βιομηχανικών αποβλήτων.

Υπολογίζεται ότι τα απόβλητα βρίσκονται εκεί από το 1990 και κοντά στο σημείο βρίσκονται και οι εκβολές του Ασωπού.

Σύμφωνα με την Ειδική Γραμματέα Επιθεωρητών περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη, έχει γίνει δειγματοληψία των αποβλήτων προκειμένου να εντοπιστούν οι βιομηχανίες που τα προωθούσαν στο χώρο.

Στην υπόθεση υπάρχει παρέμβαση εισαγγελέα και οι αρχές εξετάζουν την εμπλοκή ενός πρώην κοινοτάρχη Συκαμίνου στο κύκλωμα διακίνισης των επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΝΑ ΔΕΙ ΓΙΑΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΚΟΜΑ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΙ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΜΕΣΑ;

ευρυνόμη είπε...

Αν έχετε στοιχεία όλα καλά αν όχι πάμε παρέα στήν ψυρού, καί εγώ αυτό το διάστημα δέν είμαι Ελλάδα οπότε πάς μόνη(ο)ς σου.
Με στοιχεία λοιπόν και όχι σε εμένα αλλά στίς αρμόδιες αρχές.
ΥΓ:Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Τοξικό «νεκροταφείο» με δεκάδες τόνους βιομηχανικών αποβλήτων ανακάλυψαν την Τρίτη οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, δίπλα στην κοίτη του Ασωπού, στο Συκάμινο

Ανώνυμος είπε...

Βαγγελη ο καλυτερος τροπος για να εκδικηθεις καποιον ειναι να γινεις σαν αυτον.
Μπαβο

simvoulio oropou είπε...

Ο "καλόγερος" ποιός είναι;
Ο Ζαφείρης ο Βασιλάκος ή ο Ηλιάσκος;

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω ποιός είναι ο καλόγηρος αλλά ο γέρικος λαιμός είναι ο ηλιάσκος που ουσιαστικά με την κλειστοφοβική (γνωστός μοναχοφάης) πολιτική του έφαγε και την λάμψη και τα νιάτα του συνδιασμού.
Τα είχες και από χθές τσέτουλα.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ.ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΟΙ 6 ΑΡΧΗΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 7 ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΚΑΜΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ.ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΟΝΟ Ο ΛΙΤΣΑΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΠΙΕΖΕΙ Ο ΡΟΥΣΣΗΣ.
ΣΦΑΛΙΑΡΑ 1. Η ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ.
ΣΦΑΛΙΑΡΑ 2. Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ.
ΣΦΑΛΙΑΡΑ 3. Ο ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ.
ΣΦΑΛΙΑΡΑ 4. Ο ΤΣΑΚΩΝΑΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕ
ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΨΕΥΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;;;;;;;;;;;;.
ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ……….ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ…………….

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΑ ΕΥΡΥΝΟΜΗ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΟ.ΙΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙΣ??? ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΕ ΠΟΥ ΕΚΡΕΜΕΙ ΤΙ ΞΕΡΕΙΣ????ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΟΨΗ ΕΧΕΙΣ???ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΟ ΚΑΛΑΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ...ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ....

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΚΟΥΤΟ-ΛΙΤΣΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΘΕ ΑΡΧΗΓΟΣ ,ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΚΑΜΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ.
ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ.
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ -11.10.2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 19.00-ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.
ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ;
ΘΑ ΠΕΙΣ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ η ΘΑ ΤΟΝ ΔΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΡΟΥΣΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ ΕΣΥ.
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΝΑ ΣΕ ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ.
ΚΑΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΑΣΑ ΜΕΡΙΑ .
ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΟΥΤΟΛΙΤΣΑ.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11.10.2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 19.00 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ.

ΥΓ 1.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ,ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ.

ΥΓ 2.ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 'ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ'.ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΡΕ.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.
ΘΑ ΦΑΤΕ ΠΟΛΥ ΡΟΧΑΛΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ.

ευρυνόμη είπε...

Κάποια στιγμή θα μετακομίσω μόνιμα στόν καλύτερο Δήμο τής Αττικής και μπορεί να θέσω εαυτόν στήν πολιτική σκηνή, όχι στήν παρά-σκηνή πού με τοποθέτησε πολλές φορές η στοά των Βροχοποιών.
Ωστόσο κάθησες τελευταία πίσω από "γαϊδούρι" 2:28;
Έχει μαλιάσει η γλώσσα μου να λέω ότι δεν είμαι η αρμόδια εισαγγελέας για να γνωρίζω γιά ΕΔΕ ή ατασθαλίες προχθεσινές ή πρόσφατες.
Υπάρχει Δημοτικό Συμβούλιο γιά όλα αυτά, άσχετα αν κάνει το "βόδι" στα blogs και την "όρνιθα" στα αρμόδια Όργανα.
Αντιδήμαρχοι αυτοαποκαλούνται απ όσο ξέρω εκτός τούς Προέδρους των Νομικών Προσώπων του ΔΣ και τον Κύριο Δήμαρχο
όλοι οι Άλλοι.
ΥΓ:Α-Έχει πολλούς "καλόγερους" Συμπολίτευση-Αντιπολίτευση.
Β-Ο κύριος Ρούσης έχει το δικαίωμα τής απολογίας, όπως όλοι μας άλλωστε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι ΜΟΝΟ τα βιομηχανικά απόβλητα επικίνδυνα…

Δημοσιεύτηκε στις 09 October 2011 by maximipoli ΕΙΠΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ

Επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα βρέθηκαν στο Συκάμινο Ωρωπού. Μια καθαρά εγκληματική πράξη, την οποία -όπως δήλωσε η ειδική γραμματέας περιβάλλοντος κα Καραβασίλη- γνώριζε η περιοχή, αλλά κανείς δεν μιλούσε. Και αυτό είναι βέβαια το ίδιο κολάσιμο μ’ αυτήν, την ούτως ή άλλως, καταδικαστέα πράξη.

Να βρεθούν οι ένοχοι και να πληρώσουν. Κανείς δεν μπορεί να έχει την παραμικρή αντίρρηση γι’ αυτό.

Άλλο όμως αυτό και άλλο να καταγγέλουμε μια καταστροφική πράξη, μόνο όταν αυτό βολεύει σκοπούς δικούς μας ή κάποιων άλλων με προσωπικά ζητούμενα… Η αξία της ζωής γύρω μας, δεν μπορεί να περιμένει, ούτε και να παζαρεύεται στο «μαύρο» τραπέζι της… πολιτικής!

Ο νυν δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος, μίλησε σε τηλεοπτικό κανάλι (ΣΚΑΙ) και χώρια που έδειξε να οικειοποιείται την ανεύρεση και την περαιτέρω έρευνα και «τιμωρία» μίλησε και για «…μοντέλα εξουσίας του παρελθόντος»!

Η αλήθεια είναι πως δεν μας κέντρισε το ενδιαφέρον. Μας έχει συνηθήσει σε βαρύγδουπες κούφιες δηλώσεις. Αντιθέτως, το μόνο που έκανε σε όποιον τον άκουσε και γνωρίζει την πολιτική του ευρύτητα, ήταν να επιβεβαιώσει για ακόμη μια φορά τη πολιτική του αδυναμία στο να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο και να προστατέψει τους ανθρώπους του.

Και του σημειώνουμε, μήπως και τα σκεφτεί και ο ίδιος…
Δεν αναφέρθηκε πουθενά, πως οι έρευνες από το υπουργείο έγιναν μετά από δημοτικά ευρύματα και επίσημη καταγγελία του δήμου -όπως αφήνει να εννοηθεί. Να υποθέσουμε λοιπόν, πως η δημοτική του αρχή ή ο ίδιος προσωπικά, έβαλε άλλους να το κάνουν και γι’ αυτό μιλά σε πρώτο πρόσωπο; Φανερή και χαρακτηριστική η αδυναμία του… Του έχει «καθίσει» να τον φροντίζουν πολιτικά άλλοι… Τα «μοντέλα εξουσίας του παρελθόντος», που μπορεί να εμπλέκονται και τα αναφέρει; Εννοεί μήπως, πως όλοι οι προηγούμενοι απ’ αυτόν τοπάρχες… στην ίδια καταστροφική πράξη κατέφευγαν και πως αυτός σήμερα, που έχει δημιουργήσει ανεξέλεγκτες χωματερές παντού στον τεράστιο δήμο, έχει φροντίσει και τα μέτρα προστασίας από τέτοιες ενέργειες;
Αστεία πράγματα ακόμη και να τα υποθέτεις.

Αλλά ο κ. δήμαρχος και στο επάγγελμα γιατρός, πέρα απ’ αυτά γνωρίζει -αλλά θέλει να ξεχνάει-, πως δεν είναι επικίνδυνα μόνο τα τοξικά απόβλητα των εργοστασίων για τους συμπολίτες και τον τόπο του. Το ίδιο καταστροφική είναι και η δράση ανθρώπων γύρω του, που με τις δικές του επιλογές και ευλογίες -που τις «επιδοτεί» μάλιστα- μολύνουν καθημερινά εδώ και χρόνια, τον κοινωνικό ιστό, που αυτός καλέστηκε να προστατεύει. Και τη «ρύπανση» αυτή, την έχει δίπλα του, στη διοίκησή του και φυσικά ποτέ δεν την καταγγέλλει και ας προέρχεται από ένα «μοντέλο» πολλών παρελθόντων και μαύρων χρόνων παράνομης εξουσίας.

Δυστυχώς ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος, δεν μπορεί να ξεφύγει από τον θανάσιμο εναγκαλισμό ανθρώπων, που ενώ θα έπρεπε κανονικά να απολογηθούν στην τοπική τους κοινωνία για τις αμαρτίες τους που την γέμισαν και την ανηθικότητα που την ξεχείλησαν, απολαμβάνουν επικίνδυνους γι’ αυτήν τίτλους, που ο ίδιος τους έδωσε!

Αυτές όμως είναι οι προσωπικές επιλογές του δημάρχου και μ’ αυτές δυστυχώς, θέλει να κυβερνήσει τον Ωρωπό. Και πάλι όμως δυστυχώς, γιατί το κάνει μέχρι σήμερα, με εθελοτυφλούντες αυτούς που έχουν οριστεί να ελέγχουν τη διοίκηση αυτή!

Ο κ. δήμαρχος πληρώνει έτσι τα γραμμάτιά του στον οχετό και τον ποταμό της λάσπης και της κοινωνικής «μόλυνσης», αφήνοντας απ’ έξω την ηθική και τις αξίες και σήμερα νομίζει ότι είναι ένας υπεύθυνος πολιτικός -γιατί έτσι τουλάχιστον ο ίδιος «πλασάρεται»- για να νιώθει ο ίδιος καλά και ο Ωρωπός να ζει χειρότερα από ποτέ!

ΣΠΥΡOΣ ΞΥΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Μάς έκαψε με τις επιλογές του δέκα μήνες τώρα ρε ξύλο .Οι άλλοι κομματάρχες πού τόν στήριξαν γιατί το κάνουν γαργάρα.Αυτός μάς τελείωσε καί δεν το καταλαβαίνει.Αυτοί τι θα παραλάβουν από τόν βλάχο ή τόν ρεμπελιά;Τι έργο θα τούς δώσει ο σωτήρχος μέ τόν γιαννά.Τσιφλίκι του βαγγελάκι είναι το τεχνικό τμήμα;Τι καταγγέλουν τόσους μήνες, τι;
Θέλουν να κυβερνήσουν κιόλας τρομάρα τους.
Στο ίδιο καλάθι είναι όλοι τούς ρε ξύλο, το αύριο ποιός είναι;

Ανώνυμος είπε...

Ο ψέυτης δεν αρκεί μόνο να λέει ψέματα αλλά και να ξέρει πως να τα δικαιολογήσει.Και ο καλός αρχηγός να έχει την ικανότητα να σκέφτεται σαν αλεπού και το αδύνατο σημείο των αντιπάλων να μπορεί να το μετατρέπει σε δικό του δυνατό σημείο.Οσοι ήξεραν και συγκάλυπταν είναι το ίδιο ένοχοι με αυτόν που διέπραξε το αδίκημα.Δεν μπορεί να κοιτάμε διαρκώς τα λάθη του παρελθόντος,πρέπει να μας απασχολεί ο τρόπος να τα διορθώσουμε και οχι ο τρόπος που θα τα κουκουλώσουμε.Οποιος αγνοεί απλά προσπερνάει ομως εκείνος που γνωρίζει και προσποιείται οτι δεν γνωρίζει είναι υπόλογος του εαυτού του.Οι άνθρωποι είναι σαν τα φρούτα άλλα είναι γερά και άλλα σάπια αν τα βάλεις ολα στο ίδιο καλάθι τα σάπια θα χαλάσουν και τα υπόλοιπα.Την κακιά φήμη δεν μπορείς έυκολα να αποχωριστείς το καμμένο χαρτί δεν μπορείς να το ανάψεις ξανά.girl.

ευρυνόμη είπε...

Είναι λοιπόν Ο καλόγερος κύριε Ξύλο ή το Μοναστήρι είναι πολύ μεγάλο;

kalamos city είπε...

Δεν ξέρω πού τον έχετε ή αν έχει μουστάκι τόν καλόγερο στον ωρωπό αλλά εμείς τον έχουμε στον ποπό και μάς έχει τρελάνει.
kalamos-city.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

GIA THN EROTISI TI EINAI O DIMARXOS STEFANE GNORIZEIS OTI OSO GRIGORA POYLAEI TOYS DIKOYS TOY TOSO AGORAZEI ANTIPALOYS.TO GNORIZEIS APO IDIA PEIRA.KAI STO TELOS PALI OLOI MAZI TOY THA PATE GIATI DEN THA MPORESETE NA KANETE TIPOTA ALLO.A KAI BRES KAI ENA <,> GIA TO FILO SOY TO BASILAKI.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟ!
ΡΕ ΖΑΦΕΙΡΗ ΕΙΠΑΜΕ ΟΧΙ ΠΑΛΙ!
ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΟΚΟΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ!
ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ!
Ο ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ!
ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!
ΓΙΑΣΕΜΑΚΗ ΠΑΛΙ ΣΕ ΠΟΥΛΗΣΑΝ!
ΤΕΛΙΚΑ ΒΛΑΜΕΝΟΙ-ΧΑΜΕΝΟΙ 3-2!
ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΧΑΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ!
Ε ΦΙΛΕ ΖΑΦΕΙΡΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ;!;

Ανώνυμος είπε...

Πάει μια μέρα ένας σε ένα παπά για να εξομολογηθεί.
Του λέει λοιπόν :
- "Πάτερ μου αμάρτησα, τότε στον πόλεμο του 20 έκρυψα έναν άνθρωπο στο υπόγειο μου."
- "Τέκνο μου αυτό δεν είναι αμαρτία, βοήθησες έναν συνάνθρωπό σου", του λέει ο παπάς.
Τότε λοιπόν του ξαναλέει:
- "Ναι όμως πάτερ μου του έπαιρνα και 20 χιλιάδες το μήνα."
Το σκέφτεται ο παπάς και του λέει:
- "Α! παιδί μου αυτό είναι βέβαια αμαρτία, αλλά μπορώ να στο συγχωρήσω."
Και τότε ο εξομολογούμενος τον ρωτάει δειλά:
- "Πάτερ μου να του πω ότι τελείωσε ο πόλεμος;"
[Καμία σχέση με τις χωματερές..........]

Ανώνυμος είπε...

poso xamena ta exoyn kapioi politikoi karagkiozides na fernoyn to kosmo apo tosarantari na tsakothei me toys sykaminaioys.afoy to sarantari to ekapse o dimarxos opos kai to ergo.bai bai viologikos logo megalis anikanotitas.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΣΥ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟ,ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΜΩΡΙΑ,ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΛΙΓΟ…..ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΠΠΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?

Ανώνυμος είπε...

h sosti topothetisi gia to biologiko itan toy giasemaki.makria apo to spiti moy kai opoy na nai.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΙ ΜΑΡΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ.???ΤΑΤΣΙ -ΜΙΤΣΙ – ΚΟΤΣΙ…

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΠΠΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ.ΣΕ ΕΙΔΑΝΕ ΝΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΕ ΟΤΑΝ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΤΟ ΕΡΓΟ.ΕΣΕΝΑ ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ??ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ..

Ανώνυμος είπε...

ΗΘΙΚΑ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Τα τοξικα αποβλητα ειναι πλεον στη ζωη μας επειδη καποιοι επελεξαν να κανουν μπιζνες με την ζωη και την υγεια μας .
Με ευθυνη συγκεκριμενων ανθρωπων ,πνιγμενους στην ματαιοδοξια,ο Ωρωπος υποβαθμιζεται και ταπεινωνεται.
Αυτο που πρεπει να προσεξουμε τωρα,αφου ειναι βεβαιο οτι οι υπαιτιοι θα διαβουν το δρομο της δικαιοσυνης,ειναι τα 'ξυλινα' ραδιενεργα καταλοιπα χαμερπειας και αθλιοτητας ,που αφηνουν πισω .
Αυτα δηλαδη που εχουν τον καρκινο της ματαιοτητας μεσα τους και θελουν να τον μεταδωσουν στην κοινωνια μας.
Στον χρονο της μεγαλης αποκαλυψης αυτοι προσπαθουν να βλαψουν παλι την Δημοτικη αρχη ,σαν να εθαβε αυτη και οχι οι 'εργοδοτες' τους τα τοξικα .
Ως εδω.
Μηπως ειναι η ωρα να τους 'θεραπευσουμε';

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 'ΑΣΩΠΟΣ