ς

ς

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

«Αν πέσει ο ... Δήμαρχος»

(«μία φανταστική ιστορία, ένα "τρολάρισμα" άρθρου του πρώτου θέματος, κάτι από το πιθανό μέλλον...»


«Αν πέσει ο ... Δήμαρχος


.......αυτός είναι ο τίτλος άρθρου που διανεμήθηκε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στα στελέχη του κόμματος και ειδικά σε εκείνα της Κίνησης των Έμπειρων, που θεωρούνται ο σκληρός πυρήνας των προεδρικών - Η γραμμή που δόθηκε μπορεί να συνοψιστεί σε τρεις άξονες: «Θα χάσετε τις θέσεις σας, θα διωχθείτε όπως μετά την ήττα του 2010 και εάν χάσει την εξουσία το Κόμμα θα φταίτε εσείς»

Καμπανάκι στο εσωτερικό του Κόμματος και σε όσους επιδεικνύουν διαχειριστική αδυναμία, δυσκολία να αντιληφθούν και να ανταποκριθούν στις ανάγκες και τους ρυθμούς της διακυβέρνησης του Δήμου, αλλά και σε εκείνους που εξακολουθούν να είναι ουσιαστικά στον... κόσμο τους χτυπά η ηγεσία του κόμματος, αντιλαμβανόμενη τα τεράστια εσωκομματικά προβλήματα που προκαλούν προσκόμματα και καθυστερήσεις στο Δημοτικό έργο.

Η έκκληση της ηγεσίας είναι δραματική και προειδοποιητική ταυτόχρονα, καθώς αυτό το διάστημα όχι μόνο τρίζει η φιλοχρήματη συμμαχία, αλλά φαίνεται και συνολικότερα το Δημοτικό έργο να έχει βαλτώσει, χωρίς ρυθμό, βηματισμό και εμφανή αποτελέσματα. 

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Ευρυνόμη», η ηγετική ομάδα του Π.Ο.Δ επέλεξε να αποστείλει την περασμένη Τρίτη στα στελέχη της προεδρικής φρουράς ένα πύρινο άρθρο (από την ιστοσελίδα "ΜΑΧΙΜΟΣ ΑΣΩΠΟΣ" του βολευτή του κόμματος ......) με τίτλο «Αν πέσει ο Δήμαρχος». Ουσιαστικά το άρθρο περιγράφει εικόνες από ένα ζοφερό, για το κόμμα, μέλλον, αφού αναφέρει τις επιπτώσεις ενδεχόμενης ήττας του κόμματος και απομάκρυνσης από την εξουσία στις επόμενες εκλογές. Δείχνει σαν να επιδιώκει να ξυπνήσει μνήμες από τα πέτρινα χρόνια 2010-2014 και τον κίνδυνο επιστροφής στην ΝΗΣΤΕΊΑ , φέρνοντας το κάθε στέλεχος μπροστά σε μια τέτοια μελανή προοπτική και στην ανάγκη να αναλάβει τις ευθύνες του.


Διόλου τυχαίο το timing (ΓΠΣ)
Η αποστολή κειμένων και διαφόρων άρθρων είναι καθιερωμένη δουλειά των κομματικών μηχανισμών - και δεν απαντάται μόνο στον Π.ΟΔ. Εδώ πρόκειται για εσωτερική διαδικασία, κατά την οποία οι υπεύθυνοι για την πολιτική και ιδεολογική προετοιμασία των στελεχών αποστέλλουν σχεδόν κάθε εβδομάδα ή και συχνότερα ενίοτε ενημερωτικά σημειώματα με τη γραμμή και τα επιχειρήματα για τις κινήσεις και τις επιλογές της ηγεσίας. Αποδέκτες είναι μερικές μονάδες ή και λίγες δεκάδες επίλεκτα στελέχη, απόλυτα πιστά στον κ. Δήμαρχο, που συγκροτούν τον πυρήνα της Κίνησης των Έμπειρων, της πλειοψηφικής προεδρικής τάσης στο κόμμα. Τα ενημερωτικά αυτά σημειώματα χρησιμεύουν όχι μόνο για την αντιμετώπιση των πολιτικών αντιπάλων, αλλά και κατά της αμφισβήτησης εκ των έσω - όπως παλιότερα της  Πλατφόρμας Λίτσα και κυρίως κατά της κίνησης των «Νυστικών». 

Ούτε το άρθρο, ούτε ο χρόνος της αποστολής επελέγησαν τυχαία. Την περασμένη Τρίτη ήταν στο πιο κρίσιμο σημείο της η σύγκρουση με τον κ. Γ...... για το θέμα ΓΠΣ , με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την τύχη της Διοίκησης, κάτι που υπενθύμιζε στον Συκάμινο με έντονο τρόπο ότι ο χρόνος είναι πάντα πολύτιμος και περιορισμένος και η παρουσία στην εξουσία δεν θα διαρκέσει αιώνια! Το, δε, περιεχόμενο του άρθρου αποτελεί ένα χαστούκι σε όσους εντός του 
Π.Ο.Δ  ονειροβατούν και δεν ανταποκρίνονται στις προκλήσεις. Τους επισημαίνει ευθέως ότι εάν πέσει το κόμμα, αυτοί θα χάσουν τις θέσεις τους και τους προειδοποιεί ότι οι πολιτικοί τους αντίπαλοι θα τους συμπεριφερθούν εκδικητικά, ρεβανσιστικά και με "ερωτικές" διαθέσεις (Δ.Λ.Τ.Σ.Ω).



Το άρθρο αναδεικνύει -σκόπιμα προφανώς- τον ρόλο του κ. Δήμαρχου, καθώς αναφέρει διαρκώς την προειδοποίηση του τίτλου «Αν πέσει ο Δήμαρχος». Αποκαλύπτει δηλαδή τον ισχυρό προσωποπαγή χαρακτήρα που έχει αποκτήσει πλέον το 
Π.Ο.Δ .

Και ταυτόχρονα επικεντρώνει στην αυτοκριτική και στις ευθύνες ενός εκάστου στελέχους του κόμματος, επισημαίνοντας ότι «αν πέσει ο 
Δήμαρχος  δεν θα φταίνε οι άλλοι». Ποιοι θα φταίνε; Στο σημείο αυτό το άρθρο περιγράφει μερικές από τις βασικές παθογένειες, ψευδαισθήσεις και ανεπάρκειες του Π.Ο.Δ   σε διάφορα επίπεδα. Είναι χαρακτηριστική η κατακλείδα του κειμένου, στην οποία πολλοί εκ του παραδοσιακού κομματικού μηχανισμού θα πρέπει να είδαν και τον εαυτό τους: «Θα φταίνε όσοι διαπιστώνουν ότι η εξουσία δεν είναι θεωρητικές αναλύσεις και διανόηση, αλλά πράξη και ουσία γιατί προϋποθέτει ευθύνη και επηρεάζει άμεσα τις ζωές των Δημοτών. Θα φταίνε δηλαδή όσοι θα πράξουν αυτό για το οποίο τους κατηγορούσε το πολιτικό σύστημα επί 3,5 τουλάχιστον χρόνια. Αν πέσει ο Δήμαρχος, θα έχει χαθεί μια ευκαιρία, αλλά δεν θα φταίνε οι άλλοι».

Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το περίφημο άρθρο-συναγερμό :


«Αν πέσει ο την επόμενη μέρα θα αλλάξουν μονομιάς οι  γραμματείς, οι Αντιδήμαρχοι  και οι πρόεδροι Τοπικών και εταιρειών του Δήμου με αυστηρά κομματικές επιλογές και θα φαίνεται ότι είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό σε σχέση με το γεγονός ότι  ακόμη δεν έχει αντικαταστήσει όλα αυτά τα πρόσωπα,  μετά την ανάληψη της εξουσίας.

Αν πέσει ο 
Δήμαρχος  , την πρώτη εβδομάδα θα διοριστούν  νέοι διοικητές σε Επιτροπές, κήπους, καφενεία, ΚΑΠΗ ... με συνοπτικές διαδικασίες και αυστηρά κομματικά κριτήρια.(...)

Αν πέσει ο 
Δήμαρχος , τις πρώτες ημέρες της επόμενης διοίκησης, το γραφείο Δημάρχου, η ΚΕΔΟ τα Νομικά Πρόσωπα, και τα "γραφεία" θα στελεχωθούν με το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο αποσπασμένων υπαλλήλων, όλοι τους αυστηρά κομματικοί, που θα στήσουν από την πρώτη τους μέρα τα πελατειακά τους δίκτυα και κανείς δεν θα ενοχληθεί ούτε θα σοκαριστεί αν διαπιστωθεί ότι “διορίζονται” τα “δικά μας παιδιά”.

Αν πέσει ο 
Δήμαρχος  , μέσα σε λίγες ημέρες θα έχει βρεθεί λύση για τα προβλήματα των ΜΜΜΕ Ωρωπού, και όλων όσοι έχουν χαρακτηριστεί “νταβατζήδες” από τον χώρο της Αντιπολίτευσης , θα ενισχύσουν άμεσα  όλοι οι φιλικοί επιχειρηματίες θα πάρουν νέα τεράστια έργα.

Αν πέσει ο 
Δήμαρχος , η αντίδραση του Δημοκρατικού πολιτικού κατεστημένου θα είναι λυσσαλέα και ρεβανσιστική με όρους, αφού θα έχει δικαιωθεί η “κυρίαρχη ιδεολογία” και θα έχουν επιβεβαιωθεί τα σενάρια της παρένθεσης των βλαχο80΄ς.
Αν πέσει ο Δήμαρχος   δεν θα φταίνε οι άλλοι... (...)

Θα φταίνε όσοι έχουν επιτρέψει επί τόσους μήνες να συνεχίζονται πολιτικές και πρακτικές του παλαιοκομματισμού , μην μπορώντας να πολεμήσουν τις αντιλήψεις και τις πρακτικές με το όπλο της εξουσίας.

Θα φταίνε όσοι γνώριζαν 3,5 χρόνια ότι θα πρέπει να κυβερνήσουν και διαπιστώνουν μετά από 20 μήνες ότι ο Δήμος είναι γραφειοκρατικός, ότι η διοίκηση αντιστέκεται στην ανικανότητα, ότι η αποστολή τους είναι τιτάνια κ.κλπ., περιγράφοντας ακριβώς αυτό που γνωρίζει και ένα μικρό παιδί αλλά θεωρητικά είχαν το πλάνο να το ανατρέψουν. (...)

Όπως πολύ σωστά ειπώθηκε, παρότι ενόχλησε, το Π.Ο.Δ δεν θα πέσει ούτε από το ΓΠΣ, ούτε από τον βιολογικό, ούτε ακόμη-ακόμη επειδή εφαρμόζει  διοίκηση 80'ς. Αν πέσει θα συμβεί επειδή δεν μπορεί να χειριστεί την καθημερινότητα, να διαχειριστεί την εξουσία και να απευθυνθεί στις δυνάμεις της κοινωνίας που μπορούν να εισφέρουν κάτι θετικό, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης (αφού είναι σαφές ότι τα στελέχη των κομμάτων εξουσίας δεν επαρκούν για ποσοτικούς και -τελικά- ποιοτικούς λόγους), με προϋπόθεση την ηθική ακεραιότητα και την αποτελεσματικότητα.

Θα φταίνε όσοι διαπιστώνουν ότι η εξουσία δεν είναι θεωρητικές αναλύσεις και διανόηση αλλά πράξη και ουσία, γιατί προϋποθέτει ευθύνη και επηρεάζει άμεσα τις ζωές των Δημοτών.
»



.....κάτι από το πρώτο θέμα, αλλά όχι από τα βλαχοΜΜΜΕ Ωρωπού)

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ευρυ τι κάνεις που χάθηκες κορίτσι μου;;
Ωραίο τρολάρισμα σύριζα-ρούσση αλλά είναι νωρίς ακόμα κοπέλα μου.Ο γαζβινιάν δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά όταν έχει στην πρώτη σειρά τα τετράγωνα κεφάλια (κυριολεκτικά και μεταφορικά, όταν έχει άνεργους σε θέσεις κλειδιά, όταν έχει ανθρώπους με χρέη που βγήκαν τα τελευταία χρόνια στο καφενείο και το παίζουν εξουσία, όταν η ικανότητα στην διοίκηση φτάνει ως την συνέχιση κάποιων εκδηλώσεων του πρώην δήμαρχου ή τα δελτία τύπου μίας ξανθιάς και τις σέλφι ενός ψυχάκια.Βαρεθήκαμε αυτό το σύστημα γι αυτό θα χαθεί από μόνο του γιατί είναι στείρο και ξεπερασμένο.Αν δεν συμβεί αυτό ίσως δεν έχουμε ελπίδα ή και να ξαναδούμε στο μπαλκόνι τον γαβριήλ ή ακόμα και τον λίτσα όπως πολύ πονηρά ανέφερες.
Συνέχισε κούκλα μου

Ανώνυμος είπε...

Όποιος δεν έκανε ποτέ λάθος, δεν έχει δοκιμάσει ποτέ κάτι καινούργιο.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΑΛΑ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ .....

Ανώνυμος είπε...

Μια γίδα μια φορά

Μια γίδα μια φορά
κουνώντας την ουρά
εχώθηκε κρυφά
να φάει κουκιά χλωρά

Κουνούσε την ουρά
κουνούσε την ουρά
κουνούσε την ουρά
και μάσαγε γερά

Ο μπάρμπας ο κουκάς
την άρπαξε με μιάς
κι ευθύς ο φουκαράς
την πάει στους δικαστάς

Κουνούσε την ουρά
κουνούσε την ουρά
κουνούσε την ουρά
και μάσαγε γερά

Η γίδα τότ’ εκεί
πολύ προσεκτική
τους νόμους μελετά
και της πηγαίνει νά

Κουνούσε την ουρά
κουνούσε την ουρά
κουνούσε την ουρά
και μάσαγε γερά

Έχει πιά αντιληφθεί
πως θα τιμωρηθεί
αρπάζει το κλειδί
και φεύγει στη στιγμή

Κουνούσε την ουρά
κουνούσε την ουρά
κουνούσε την ουρά
και μάσαγε γερά

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει κανείς να παλέψει για τον απλό πολίτη;

ευρυνόμη είπε...

Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι αλλά δεν είναι ίδιοι. Δεν έχει σημασία λοιπόν η θέση που έχει επιλέξει, του ή του ενισχυμένου!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΝΩΝΤΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ???? ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΠΑΡΤΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΥΛΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ????? ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΑΥΛΩΝΙΤΕΣ???? ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟ????? ΝΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΝΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΝΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΟΥΓΓΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΥΛΩΝΙΤΕΣ.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΣΩΠΟΣ είπε...

Αγαπητή Ευρυνόμη ή όπως αλλιώς σε λένε κρίμα που είχες χαθεί τόσο καιρό μ' εκείνους που σαν έχασαν την εξουσία, τα έβαλαν με τους ανθρώπους που τους βοήθησαν να την αποκτήσουν. Μέχρι τώρα έχω γράψει στ αρχίδια μου όλα τα σχόλια από τους συνήθεις μασκοφόρους συνωμoσιολόγους (καμιά ταύτιση με τη δική σου ποιοτική μάσκα). Το μάχιμος Ασωπός όμως είναι βρισιά που δεν μου ταιριάζει. Ο Ασωπός παραμένει μεράκι για τους δημιουργούς του και δεν θα γίνει ποτέ σκαλοπάτι για να επανέλθει στην εξουσία η ιδιοτέλεια, ο ναρκισσισμός και η εκδικητικό αμόκ του τίποτα που ανέβηκε ψηλά για να χέσει όσους το βοήθησαν να πετάξει. Θα σου πω όμως ένα μυστικό βγαλμένο από δύσβατους δρόμους σκληρής δουλειάς, στη νύχτα και τη πολιτική πουτανιά. Ο Ρούσσης θα είναι Δήμαρχος Ωρωπού, για όσο γουστάρει και ξέρεις γιατί; Είναι μακράν ο καλύτερος από όλους τους υπάρχοντες αλλά και τους πιθανούς αντιπάλους του. Αν μετά από 2 χρόνια διοίκησης το μόνο που του καταλογίζουν είναι μια ποινή την οποία κουβαλά το 80% των ελλήνων δημάρχων, ας το... μόνος του τρέχει. Και έχει ιδιαίτερη βαρύτητα αυτό όταν το λέει ο "μάχιμος Ασωπός", γιατί είναι ο μόνος που στάθηκε απέναντι και τον κοίταξε στα μάτια. Όλοι οι άλλοι υποτιθέμενοι ενάντιοι, ούτε καν γαυγίζουν. Κλείνοντας θ απαντήσω και στο ερώτημα που πλανάται, είτε από το υπονοούμενο του 'μάχιμου' είτε από τον καλπάζοντα και εντελώς ρετρό λαϊκισμό της πλέον νοσηρής φαντασίας των εκάστοτε συνωμοσιολόγων. Στο πόσα πήρα δηλαδή1 Άστα να πάνε μωρό μου !!! Σαν τη τελευταία πόντια πουτάνα είμαι κι εγώ που αυτοκτόνησε σαν έμαθε πως οι άλλες πληρωνόντουσαν ... Τίποτα γλυκιά μου. Ούτε μία !!! Ούτε καν τους δικηγόρους !!! Και όχι γιατί είμαι έντιμος... Απλά γιατί κανένας πούστης δεν μου τα έδωσε ποτέ!!! Τότε γιατί τόκανα θα μου πεις. Γιατί έγινα ρόμπα ζητώντας δημόσια συγνώμη. Γιατί για μένα είναι αυτονόητο να λειτουργώ πάντα με τη δική μου εντελώς διαφορετική κι αιρετική αν θέλεις από τη δική σας εντιμότητα. Κι αν ήταν μια φορά δύσκολο να καταγγείλω, ήταν πολλές περισσότερες να ζητήσω συγνώμη. Χρειάζονταν μεγάλα αρχίδια που μάρτυρές τα σώβρακά μου , διαθέτω σε μοναδική ποσότητα. Θα καυχηθώ όμως και για κάτι που είναι η ουσία. Ξέρεις έχουν χρόνια να 'φυτέψουν' εδώ τα δηλητήρια που φύτευαν όλα αυτά τα χρόνια της θητείας αυτών που σήμερα υποκριτικά ζητούν τη παραίτηση του Ρούσση, οι-κωλό-γοι εκ του ασφαλούς κι εκ των υστέρων. Κάτι που σημαίνει πως αν έχει σωθεί έστω και μια ζωή, έχω πράγματι πληρωθεί πλουσιοπάροχα.
Φυσικά και δεν ελπίζω να τα αναρτήσεις όλα αυτά. Όμως τα έχω σε διαβεβαιώνω εκ νέου τόσο μεγάλα, που όσο κι αν με τραβούν στις ανηφόρες πίσω, εγώ θα προχωρήσω ...

ευρυνόμη είπε...

Η ζωή είναι ωραία
Στίχοι: Κώστας Φασουλάς
Μουσική: Nicola Piovanni

Δες πιο πέρα κι απ’ το φως.
Δες, δεν είσαι μοναχός.
Δες πιο πέρα κι απ’ τον πόνο,
τη νύχτα που περνά,
σα γέλιο μάνας, μάνας που γεννά.

Δες στου χρόνου τη φωτιά.
Δες, πώς άντεξε η καρδιά.
Δες το ξάφνιασμα της λύπης,
σα χαίρεται η ψυχή και βγαίνει
βόλτα, βόλτα στη βροχή.

Δες μ’ ένα βλέμμα πόσα λες.
Δεν ξοφλήσαμε, μη κλαις
και πιάσε πάλι το χορό.
Δες με τι πάθος τραγουδώ,
όσο πιο ψηλά πετώ, μου φτάνει
μόνο να είσαι εδώ.

Δες του ανέμου την οργή.
Δες πώς παίζει σαν παιδί.
Δες το λίκνισμα της μέρας,
σα χαίρεται η καρδιά κι αλλάζει
χρώμα, χρώμα και τροχιά.
Κύριε Δημήτρη, Αφόδευσε η φοράδα στο μπουρδέχτι για τα επόμενα τρία χρόνια, όπως και για τα δύο προηγούμενα. Συνεχίζω να στηρίζω την ποιότητα, την φαντασία αλλά και την απόδοση του κυρίου Οικονομάκου και αρκετών από τους Συμβούλους του.
Δεν σέβομαι την "τοξική" κολοτούμπα κυρίως λόγο άποψης που είχα για το πρόσωπό σας . Επίσης το άσυλο που απλόχερα χαρίζετε (αφού δεν τα πήρατε ούτε εσείς) δεν αποτελεί πρότυπο κανενός παιδιού σε όλη την Ελλάδα εκτός από το συκαμινο και το καπανδριτι. Καλή συνέχεια και καλή ξεκούραση σε ότι κάνετε.

Ανώνυμος είπε...

Που είναι αυτό το ανεξάρτητο άτομο που ήξερα Δημήτρη. Λυπάμαι για όλα αυτά που έγραψες λυπάμαι για την παρέα που κάναμε λυπάμαι που μπήκες στο πάνθεον των πουλημένων!

ΑΣΠΑ ΑΧΑΡΝΕΣ είπε...

Πολύ ωραίο το blog σας πρώτη φορά το επισκέφτηκα σήμερα και το θεωρό πολύ μπροστά