ς

ς

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Γιάννης Οικονομάκος:” Η λειτουργία των βιολογικών κορυφαίο έργο της νέας θητείας”


ypervasinews
του Κων/νου Γκαρπούση

Ποιο έργο είναι αυτό το οποίο θα θέλατε να σημαδέψει τη νέα Δημαρχιακή σας θητεία;

Οι βιολογικοί καθαρισμοί ήταν και είναι το προσωπικό μου στοίχημα.
Το πέρας των εργασιών και η λειτουργία τους θα σημάνει την πoιοτική αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων αλλά και ολόκληρου του Ωρωπού.
Το συνολικό κόστος αγγίζει τα 85 εκατ. ευρώ, ποσό μαμούθ για τον τόπο μας, αλλά χάρις την σωστή δουλειά που κάναμε από την αρχή, τόσο με τους βιολογικούς του Ωρωπού και του Καλάμου, όσο και τον φάκελο σύνδεσης του Καπανδριτίου με τον υπερκηφίσιο, εντός της νέας πενταετίας θα χαρούμε όλοι το μεγαλύτερο έργο που έγινε ποτέ στον τόπο μας!

Μέσα στην έντονη οικονομική κρίση που ζει η χώρα μας, μπορεί ο δήμος να βοηθήσει όσους πλήττονται και πώς;

Η οικονομική κρίση μπορεί να δημιούργησε μια έκρηξη φτώχειας στον Ελληνικό λαό,  αλλά ταυτόχρονα ενισχύθηκε σε απίστευτο για άλλες εποχές βαθμό, η αλληλεγγύη του Ελληνα για τον συνάνθρωπο του.  Εμείς ως Δημοτική Αρχή και παρά την αφαίμαξη του 60% των δημοσίων πόρων μας , σταθήκαμε πλάι σε κάθε συνάνθρωπο μας, ανεξάρτητα αν ήταν δημότης ή απλά κάτοικος του Ωρωπού και δημιουργήσαμε μια σειρά από δομές κάνοντας στην ουσία πράξη την αλληλεγγύη και την κοινωνική προσφορά!
Επιγραμματικά και μόνο θα σας αναφέρω το Δημοτικό Ασθενοφόρο, το Δημοτικό Ιατρείο, τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος, τις Δωρεάν Παροχές Υγείας, τα Γεύματα Αγάπης, τα Προγράμματα Δωρεάν Διανομής  Τροφίμων , το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Δημοτικό Λαχανόκηπο, το Πρόγραμμα Διάθεσης Αγροτικών Προιόντων χωρίς μεσάζοντες, αλλά και για την τρίτη ηλικία τα προγράμματα των ΚΑΠΗ με τις ιατρικές παροχές και τα ταξίδια αναψυχής.

Πόσο και σε τι θα βοηθήσει η καθιέρωση 5ετους θητείας των νέων Δημοτικών Αρχόντων;

Μέσα σε μια πενταετία, μπορούν να ωριμάσουν και να εκτελεστούν δεκάδες έργα, ενώ ταυτόχρονα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου μαθαίνουν να λειτουργούν σε άλλους ρυθμούς, μια και οι σύμβουλοι έχουν στο μυαλό τους την προοπτική του χρόνου και των έργων για  τον τόπο και όχι τις σκέψεις για τις επόμενες εκλογές.

Πώς σκοπεύεται να καλύψετε την απώλεια οικονομικών πόρων που έχει υποστεί ο δήμος Ωρωπού;

Αλλοι δήμαρχοι το προβάλουν ως το κορυφαίο έργο τους. Για μένα και τους συνεργάτες μου το νοικοκύρεμα των οικονομικών του δήμου Ωρωπού είναι αυτονόητη ενέργεια. Γι΄αυτό και δεν το προβάλουμε σχεδόν πουθενά.
Παρά τη μοναδική στα χρονικά στέρηση κρατικών πόρων, καταφέραμε να δημιουργήσουμε, μέσα σε τρία μόλις χρόνια, έναν υγιή οικονομικά δήμο.
Καταφέραμε να μην χρωστάει ο δήμος Ωρωπού σχεδόν σε κανένα, ενώ οι παλιές δανειακές του υποχρεώσεις, τακτοποιήθηκαν με μακροχρόνιες ρυθμίσεις, ώστε τίποτα να μην εμποδίζει τη λειτουργία αλλά και την ανάπτυξη του δήμου.
Εχουμε βάλει στο μυαλό και στην ψυχή μας μια “μόνιμη ρύθμιση” που αφορά τον σεβασμό και τη χρηστή διαχείρηση και του τελευταίου ευρώ του δημοσίου χρήματος. Στόχος μας ο δήμος Ωρωπού να γίνει πλεονασματικός και με τη βοήθεια όλων των συνεργατών μου θα το κάνουμε πράξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: