ς

ς

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Γιγαντιαίο το έργο συνένωσης συντονισμού και προώθησης έργων σε 3 πρώην δήμους και 6 πρώην κοινότητες ταυτόχρονα!

Ενα υπέροχο άρθρο του Κων/νου Γκαρπούση
Η κριτική στη χώρα μας θεωρείται είδος εν υπερεπάρκεια, πολύ περισσότερο δε σε καφενειακού τύπου κριτικές που γίνονται συνήθως στους περιφερειακούς λεγόμενους δήμους της Αττικής, όπως είναι ο Ωρωπός ο Μαραθώνας, η Ραφήνα, τα Σπάτα κλπ.
Ειδικά ο Καλλικρατικός Ωρωπός αντιμετώπισε (και αντιμετωπίζει) το μέγιστο πρόβλημα της ύπαρξης 13 (χωριών) , με διαφορετικές ανάγκες , που δεν συνδέονται ούτε καν με συγκοινωνία (ΚΤΕΛ) μεταξύ τους.
Για να μην αναφερθώ στην τεράστια διαφορά νοοτροπίας μεταξύ των “ντόπιων”!
Γιατί μη μου πείτε ότι με τον ίδιο τρόπο σκέφτονται και αντιμετωπίζουν τα ίδια”πράγματα” οι κάτοικοι του Αυλώνα με τους αντίστοιχους της σκάλας Ωρωπού;
Για να μη μιλήσω και για την καχυποψία με την οποία αντιμετώπιζαν (και αντιμετωπίζουν δυστυχώς) κάθε τι που γίνεται σε κάποια άλλη κοινότητα, αλλά δεν γίνεται στη δική τους, χωρίς βεβαίως να βλέπουν τα έργα που γίνονται στη δική τους κοινότητα.
Ολο αυτό το αταίριαστο σύμπλεγμα τόπων, νοοτροπιών και προβλημάτων την δεύτερη Κυριακή των Δημοτικών Εκλογών του Νοεμβρίου 2010, οι περισσότεροι συνυποψήφιοι δήμαρχοι του Ωρωπού, αποφάσισαν να τα εναποθέσουν στο ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ και το Δήμαρχο Γιάννη Οικονομάκο!
Οι σκέψεις που επρυτάνευσαν τότε, ανιδιοτελώς βεβαίως, ήσαν δυο.
Η μεν πρώτη ήταν: “ Να βγάλουμε το Γιάννη (Οικονομάκο) δήμαρχο γιατί τον θεωρούμε εύκολο στόχο. Μπορούμε εύκολα να του πριονίσουμε την καρέκλα και ουσιαστικά να του δώσουμε το πολύ 12 μήνες δημαρχιακής ζωής!“.
Η δεύτερη και εξίσου άδολη σκέψη ήταν: “ Τι θα προλάβει να κάνει μέσα σε μια “κουτσουρεμένη” θητεία 3μιση ετών, σε αυτό το συνονθύλευμα χωριών και προβλημάτων, “τουρλουμπούκι” το είχε ονομάσει ένας υποψήφιος δημογέροντας τότε. Αποκλείεται να καταφέρει να “φέρει βόλτα” τόσα μέρη με τόσα προβλήματα. Θα αποτύχει , θα φάει τα μούτρα του, θα φύγει από τη μέση και τότε θα έρθουμε “εμείς” , ως μόνοι σωτήρες του τόπου!”
Πλην όμως άλλαι αι βουλαί των “ανιστερόβουλων” και άλλαι αι βουλαί του Γιάννη Οικονομάκου!
Ο Μανιάτης γιατρός που μπολιάστηκε Ωρωπιώτης, χωρίς ποτέ να χάσει, στην επιτυχημένη επιστημονική του πορεία, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του τόπου που τον γέννησε , σήκωσε ψηλά τα μανίκια, όργωσε στην κυριολεξία και τα 13 χωριά του Δήμου του , του μεγαλύτερου σε έκταση στην Αττική και τελικά …..τα κατάφερε!
Και τα κατάφερε με μειωμένα κατά 65% τα έσοδα του δήμου από το κράτος!
Τα κατάφερε με πολύ πείσμα, μεράκι, σκληρή δουλειά, αλλά προπαντός ΟΡΑΜΑ για την δεύτερη πατρίδα του, τον τόπο που παντρεύτηκε, έκανε οικογένεια, είδε να γεννιώνται και να μεγαλώνουν τα παιδιά του.
Δημιούργησε, χάρις στην σκληρή δουλειά όλων, ανεξαρτήτων τίτλου των συμβούλων του, κοινωνικές υποδομές, αναπτυξιακά έργα και επιτέλους οργάνωσε διοικητικά και οικονομικά τον νεοσύστατο δήμο!
Βέβαια απέτυχε παταγωδώς στο να εκπληρώσει τους ευσεβείς πόθους “ανιδιοτελών” αντιπάλων του !
Αλλά τι να γίνει, βλέπεται, έπρεπε να διαλέξει μεταξύ της αναγέννησης και του νοικοκυρέματος του Ωρωπού και της επιτυχίας της στείρας αντιπολίτευσης των αντιπάλων του .
Και ο Γιάννης Οικονομάκος διάλεξε το πρώτο!!!

από την ypervasinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: