ς

ς

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Η Αλαζονεία ενός Πορτοφολά;

Πριν πιάσεις “τ’ άρματα”, σκέψου προσεκτικά τον λόγο που μπαίνεις στη μάχη.Εάν μπεις στη μάχη για τα φράγκα, για την κονόμα, για “οικονομικά αιτήματα”, τότε είσαι ένα πορτοφόλι. Αναπόφευκτα θα σε αδειάσουν και θα σε πετάξουν στα σκουπίδια.
Εάν μπεις στη μάχη για την αλαζονεία, για τη “μαγκιά” και την φιγούρα, τότε θα έχεις την τύχη του Κόκορα. Τον αφήνουν στο κοτέτσι πλουμιστό, να νομίζει ότι είναι ο βασιλιάς και να κοκορεύεται μέχρι που μια ωραία πρωία, αντιλαμβάνεται ότι είναι απλώς η μακαρονάδα του αφεντικού.
Εάν μπεις στη μάχη για την Ιδέα, για το σύνολο, για την γέννα που έρχεται, για τη γενιά που έφυγε, αυτά δηλαδή που απαρτίζουν το Έθνος,
εάν μπεις στη μάχη με απόλυτη αυτογνωσία ότι μάχεσαι για να προσφέρεις και όχι για να πάρεις, με πίστη σε ένα κοινό και αγνό ιδεώδες, με ορθολογισμό ότι μάχεσαι για το δίκαιο, την Αλήθεια και όχι για το “ίδιον”, τότε έχεις πιάσει έναν αρχέγονο σφυγμό.
Τον σφυγμό που κάνει την ανατροπή, που κάνει τα αδύνατα δυνατά, που κάνει τα θαύματα. Την αιώνια αρχή που υποτάσσει το σαθρό και το άδικο. Το πρότυπο που έχει αποθεωθεί και τεκμηριωθεί ανά τους αιώνες, ενσαρκωμένο στον μαχητή που μπήκε ενάντια στην “λογική κατάληξη” με ενθουσιασμό (Εν Θεό Ουσία) γιατί ο σκοπός του ήταν Θείος. Αληθινός. Η ίδια η Αλήθεια.
Ας θυμηθούμε τον Κολοκοτρώνη. Προδομένος από το γένος του, από τους επίορκους του Έθνους του, τα χρηματισμένα “πατριωτάκια” που του στέρησαν μέχρι και τον γιό του τον πρωτότοκο. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ήταν ο άνθρωπος που έφερε τη λευτεριά. ΕΝΑΣ άνθρωπος, ένας μαχητής αρκούσε για να Ενθουσιάσει τους ραγιάδες, ενάντια στον φόβο, την ηττοπάθεια, την υπεροπλία και υλική ισχύ των αδίκων, την προδοσία των ημετέρων. Τι ομοιότητες Θεέ μου.
Δεν ήταν υπεράνθρωπος, έγινε απλώς αυτό για το οποίο πολεμούσε. Τι ήταν αυτό; Μα το είπε ο ίδιος ξεκάθαρα:
“Για του Χριστού την πίστη την αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία”
Βρε κάτι συμπτώσεις… Τι έλεγε ο Μέγας Αλέξανδρος πριν τη μάχη στην επίκληση που του έμαθε η Ορφική Ολυμπιάδα;
“Ζευ Βασιλεύ και Γαία”
Μα και όταν η Θυσία ήταν αναπόφευκτη, ο Θανάσης (Αθάνατος) Διάκος:
Πατέρα παντοδύναμε, άκουσες τὴν ευχή μού μου φύτεψες μέσ’ στὴν καρδιά αγάπη, πίστη, ελπίδα, έδωκες μία ἀχτίδα Σου αθέρα στὸ σπαθί μου καὶ μού’πές: Τώρα πέθανε γιὰ Μέ, γιὰ τὴν Πατρίδα.
Ο Μισόζωος εχθρός λοιπόν, δεν φοβάται ούτε τους συνδικαλιστές, ούτε τους “ξερόλες”. Φοβάται αυτούς τους τρελούς, τους αδίστακτους. Γνωρίζει ότι δε μπορεί να τους αγοράσει. Δε μπορεί να τους “θαμπώσει”, δεν μπορεί να τους φοβίσει. Το κυριότερο, δε μπορεί ούτε να τους εξαπατήσει διότι απλούστατα γνωρίζουν την Αλήθεια.
Ζούμε την Αλήθεια ως υπέρτατη πράξη Ελευθερίας. Την λέμε ως πράξη επαναστατική, όπως είπε ο Όργουελ. Ούτε χίλιες Δραγώνες ούτε όλα τα ΜΜΕ δεν θα μας ρίξουν στη λήθη. Γιατί είναι η αιώνια συνταγή Νίκης. Από τα χρόνια του Διός, του Λεωνίδα, μέχρι σήμερα:

…καὶ γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει υμάς.

ΥΓ: Η "Ολυμπιάδα" έχει δίκιο μικρέ κ. Τσίπρα, το πορτοφόλι μου και το στομάχι άδειο και η κοκορίσια αλαζονεία σου περίσσια!

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η απελπισία έκανε τόν λαό νά στραφεί σέ κακές επιλογές χρυσής αυγής-σύριζα μέ τά γνωστά αποτελέσματα τών αποτυχημένων εντολών καί βεβαίως του "εγέρθειτο" καί βεβαίως την ανόητη δήλωση τού μπαχαλάκια σύριζα περί κρατικοποίησης τών πάντων.Νομίζω ότι απομένει σε ρευστό πρέπει νά κρυφτεί ή νά φύγει στήν ευρώπη, αφού αυταπάτες μέ τέτοιους δέν πρέπει νά θρέφουμε καί βέβαια εμείς οί ίδιοι νά μάθουμε πώς θά επιβιώσουμε από την επερχόμενη κατοχή 2 τών συριζέων αφού έχει δρομολογηθεί μετά την κατοχή1 τού ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ+ΝΔ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ.ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΙ ΔΗΘΕΝ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΛΙΔΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΣΤΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΠΧ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

-O M Π Α Λ Α Ν Τ Ε Ρ τού συστήματος ,
ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ -ΜΑΣΩΝΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΑΠΟΙΚΟΙΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΛΗΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ,
ΕΛΛΑΔΟΣ.....

ΚΟΥΒΕΛΗΣ,

γιά τά μάτια τού κόσμου θά καθυστερήσει............................
αλλά τελικά θά Ε Ν Δ Ω Σ Ε Ι .

-ΟΙ ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ,δέν έχουν λόγους νά ανησυχούν .

-ΤΟ Μ Ν Η Μ Ο Ν Ι Ο θά επανέλθει δ ρ ι μ ύ τ ε ρ ο .

-ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΥΡΑΜΑ ,πού λέγεται
πλούτος τής Ελλάδος καί ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ,
δέν τό αφήνουν εύκολα .
-Η ΑΓΕΛΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΜΕΓΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΑΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ ,
ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ.
-Τά κομματόσκυλα θά κάνουν τά πάντα καί είναι πρόθυμα... γιά νά συνεχίσουν νά ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝ ΜΕ
ΤΟΝΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥ ......ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ

-ΠΟΛΛΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ....
περιμένουν από τήν αριστερά ,
[ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ καταστροφής τής Ελλάδος],
νά τούς ΣΩΣΕΙ .

-ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑΝ .

==TEΛΙΚΑ ........

-ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ..

Ανώνυμος είπε...

Οι 7 θέσεις για να συνεναίσουν στην δημιουργία κυβέρνησης εθνικού σκοπού οι Ανεξάρτητοι Έλληνες:

1. Ανακήρυξη Α.Ο.Ζ στο πλήρες εύρος της χώρας
2. Κρατικοποίηση Τράπεζας της Ελλάδος (αυτής που ανήκει σε άγνωστους ξένους ιδιώτες)
3.Σύσταση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους της χώρας.
4. Καταγγελία των μνημονίων και των συμβάσεων επί τη βάση που καθορίζονται απο τις διεθνείς συνθήκες και το ευρωπαικό και διεθνές δίκαιο.
5. Αναθεώρηση του αρ.86 ν...
. περί ευθύνης υπουργών και έλεγχος πόθεν έσχες πολιτικών από 1974 ως σήμερα με απόδοση άμεσα ευθυνών
6. Ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας με ταυτόχρονη αποδέσμευση όλων των εγγράφων που σχετίζονται με τα ως σήμερα πεπραγμένα
7. Άμεση διεκδίκηση σε Γερμανικές αποζημιώσεις ,ζημιές σε εγκαταστάσεις &., κατοχικό δάνειο
Ζητάμε παράλογα η αντεθνικά πράγματα Κε Κάρολε?

Ανώνυμος είπε...

Τα ψευτοδιλλήματα και η ελπίδα!

Συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου στη ελληνική πολιτική σκηνή.Κάποιοι δε φαίνεται ότι πήραν το μύνημα της κάλπης.Παρακολουθούμε έκπληκτοι αυτούς που αποδοκίμασε και καταψήφισε ο ελληνικός λαός να προσπαθούν με διάφορα τεχνάσματα να παραμείνουν στο προσκήνιο.Τα ποσοστά τόσο του Πασόκ που υπέστη μια μεγάλη συντριβή,όσο και της ΝΔ που κατρακύλησε έδειξαν ότι ο ελληνικός λαός ζητάει αλλαγή πορείας.
Η δήθεν οικουμενική κυβέρνηση που θέλουν να κάνουν με τον Φ.Κουβέλη που δεν έχει σαφή πολιτικό λόγο,είναι τελείως αντίθετη με την ψήφο των πολιτών.

Το βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι ότι ή συνεχίζουμε την πολιτική περικοπής μισθών και συνταξέων ή καταγγέλουμε τις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια.Ξέρετε κάποιον που δεν έχει να δώσει γάλα στο παιδί του,που δεν έχει να πληρώσει το νοίκι του σπιτιού που μένει, και τα δάνεια στις τράπεζες να τον απασχολεί αν το νόμισμα θα είναι ευρώ,δραχμή η δολάριο??Ποιός ο λόγος να φοβίζεις με το φάντασμα εξόδου από το ευρώ έναν κόσμο που έχει οδηγηθεί στην εξαθλίωση??Χρειαζόμαστε ανθρώπους που να αγαπάνε την πατρίδα,που θα έχουν τη δύναμη να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι και που δε θα επιτρέψουν άλλο την φτώχεια,την υποδούλωση,την εξαθλίωση.
Λογιστικός έλεγχος του χρέους για να μάθουμε τι χρωστάμε και σε ποιόν,ώστε να μην πληρώσουμε το παράνομο χρέος και να το ορίσουμε ως απεχθές.Δήμευση των περιουσιών και τιμωρία των ενόχων με κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και της βουλευτικής ασυλίας.ΑΟΖ και εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.Αλλαγή γεωπολιτικής στρατηγικής και αναζήτηση συμμαχιών.Έλεγχος του πόθεν έσχες βουλευτών,υπουργών και κρατικών λειτουργών.Δε γίνεται μια χώρα να πληρώνει τους τοκογλύφους και να αδιαφορεί για το μέλλον των πολιτών της.Οι μάχες κερδίζονται με πίστη και σκληρή διαπραγμάτευση.

πηγη
You might also like:
«Οι αιτίες που δημιούργησαν την κρίση δεν έχουν ...
Ο πρώτος "χωρο- χρονικός" μανδύας αορατότητας!
Ειναι σωστό που πεθαίνουμε; Πρέπει να είμαστε αθάνατοι;
Οι Τσάμηδες με χρήματα της Αλβανίας διεκδικούν εδάφη της ...
LinkWithin

Τα ψευτοδιλλήματα και η ελπίδα!!!

http://thesecretrealtruth.blogspot.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή 12:47 υπάρχει ελπίδα νά δούμε στό μέλλον το πόθεν έσχες τών Λίτσα Κελίδου Ρούση Βελτανιώτη Σήρμα Λίτσα Ζουγανέλη Γαβριήλ Οικονομάκου κτλ! ! ;

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα, αν δεν της δοθούν περισσότερες επιλογές από τους Ευρωπαίους εταίρους, πέρα από τη λιτότητα, θα επιλέξει ό,τι είναι καλύτερο για τους νέους της, ακόμη και αν αυτό σημαίνει έξοδο από το ευρώ, υποστήριζε η ομογενής πρόεδρος του «The Huffington Post Media Group», Αριάννα Χάφινγκτον, σε άρθρο γνώμης της, το οποίο δημοσιεύτηκε το Σάββατο στη «New York Times».

Η Α.Χάφινγκτον, γράφει στο άρθρο του «Εθνικού Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, παραλληλίζοντας τα παιδικά της χρόνια και την οικογενειακή οικονομική καταστροφή όταν ήταν παιδί, με την πορεία της Ελλάδας μέχρι σήμερα κάνει εκτεταμένη αναφορά και στα προσωπικά της βιώματα.

Γράφει λοιπόν-μεταξύ άλλων-πως η οικογένειά της, όταν για 18 χρόνια έζησε στην Αθήνα και πήγαινε σχολείο στην Πλάκα, θύμιζε ένα «μικρόκοσμο» της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας:


«Είχαμε βαριά χρέη και η προσπάθεια του πατέρα μου να γίνει ιδιοκτήτης μίας εφημερίδας κατέληξε σε αποτυχία και χρεοκοπία. Τελικά, η μητέρα μου, πήρε εμένα και την αδερφή μου και τον άφησε. Δεν ήταν η χρεοκοπία που την έκανε να φύγει, αλλά η άστατη ζωή του», επισημαίνει. «Για να τα βγάλουμε πέρα κάναμε περικοπές, αλλά η μητέρα μου ήταν αδιαπραγμάτευτη μόνο σε ένα πράγμα: θα έκοβε από όλα εκτός από τη μόρφωσή μας και την καλή διατροφή. Είχε μόνο δύο φορέματα και δεν ξόδεψε ποτέ για εκείνη. Ακόμη τη θυμάμαι να πουλά το τελευταίο της ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια».

Η μητέρα της Χάφινγκτον δανείστηκε, όπως λέει η ίδια, από όποιον μπορούσε ώστε οι δυο της κόρες να εκπληρώσουν τα όνειρά τους για καλή μόρφωση. Η Αριάννα στο Κέμπριτζ και η αδερφή της στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου. Εκείνη την εποχή οι Ελληνίδες έπρεπε να έχουν προίκα για να παντρευτούν. «Η μόρφωσή σου είναι η προίκα σου», έλεγε η μητέρα στις κόρες της.

«Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, τα στοιχεία δείχνουν ότι η ανεργία στους νέους είναι στο 54%. Σκέφτομαι τις ιστορίες που υπάρχουν πίσω από τους αριθμούς: όλα τα όνειρα που έχουν συντριβεί, όλες τις υποσχέσεις που δεν εκπληρώθηκαν, αλλά και όλες τις ενοχές, την ντροπή και το φόβο που συχνά συνοδεύουν την ανεργία δίνοντας ελάχιστη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο», τονίζει στο άρθρο της η κα Χάφινγκτον. «Τα μακροοικονομικά και το αποτέλεσμα των εκλογών, δείχνουν ότι οι Έλληνες δεν θα δεχτούν άλλη λιτότητα. Αντίθετα, θα απαιτήσουν αλλαγή είτε μέσω της κάλπης, είτε με βία στους δρόμους, είτε με κάποιο συνδυασμό των δύο».

Τονίζει, ακόμη, ότι αν η ΕΚΤ δεν εγκαταλείψει την εμμονή της με τη λιτότητα, η Ελλάδα δεν θα έχει επιλογή από το να φύγει από το ευρώ. Αυτό, φυσικά, θα έχει συνέπειες, αλλά η ΕΕ δεν έχει αφήσει πολλές βιώσιμες επιλογές στη χώρα.

«Ναι, οι Έλληνες έδρασαν ανεύθυνα πριν την οικονομική κατάρρευση, όπως ο πατέρας μου στην επαγγελματική και προσωπική του ζωή. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος να τιμωρείς τα παιδιά και να καταστρέφεις το μέλλον τους, σαν μέρος μίας θεραπείας για ένα παρελθόν, για το οποίο δεν φέρουν καμία ευθύνη», τονίζει η κα Χάφινγκτον.

Έκανε, επίσης, αναφορά στους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα πέρυσι το καλοκαίρι που βρέθηκε εκεί, ενώ σημείωσε ότι παντού στην Ελλάδα, σερβιτόροι, πωλητές, καταστηματάρχες, πελάτες σε εστιατόρια, συζητούσαν το ίδιο θέμα: Έδιναν και δίνουν φωνή σε έναν πόθο για ένα μέλλον με προοπτική, με περισσότερες επιλογές από αυτές που προσφέρει η ΕΚΤ.

«Η Ελλάδα, σαν τη μητέρα μου, πάντα πάνω απ' όλα είναι αφοσιωμένη στα παιδιά της. Όταν το μέλλον των παιδιών της θα γίνει πιο θολό, το μέλλον της χώρας θα θολώσει επίσης», τονίζει-μεταξύ άλλων. «Αν η Ελλάδα παραμείνει σε αυτό το αδιέξοδο μονοπάτι της λιτότητας και της ύφεσης, τα παιδιά θα επαναστατήσουν και οι γονείς θα είναι στο πλάι τους επευφημώντας τα και προστατεύοντας τα. Και αν το να έχουν μέλλον σημαίνει να φύγουν από το ευρώ, οι Έλληνες θα το επιλέξουν. Εφηύραν τη Δημοκρατία και τώρα είναι καιρός να αναζωπυρώσουν αυτό το ελληνικό πνεύμα καινοτομίας και ιδιοφυίας, πριν η οικονομική κρίση προκαλέσει περαιτέρω απελπισία και τους επικίνδυνους «απογόνους» αυτής στους δρόμους και την κάλπη», κατέληξε η Χάφινγκτον.

Ανώνυμος είπε...

Η δημοσκόπηση του δήμαρχου δέν πάει καλά, όπως καλά δέν πάνε καί τά δικαστήρια τού λίτσα.Θά ήθελα κάποια δημοσκόπηση μέ νέα πρόσωπα πού στούς καιρούς πού ζούμε θά κάνουν τή διαφορά ευρυνόμη.
Νέα κουλούρια πού λέγαμε παλιά καί όχι τρύπιους τενεκέδες πού έχουμε τώρα!

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΊΤΗ, 15 ΜΑΪ́ΟΥ 2012

Π.Καμμένος τώρα:Όσο και να χτυπάτε, ότι βρόμικο μέσον και να χρησιμοποιήσετε, όποιους και να προσλάβετε, δεν πρόκειται να μας γονατίσετε.
Share
Ενόχλησε ο κρατικός έλεγχος της τράπεζας της Ελλάδος και η καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και ενεργοποιήσατε μέχρι τους παλιούς φίλους σας βολεμένους σε θέσεις κλειδιά έτοιμους για τις προβοκάτσιες. Νομίζετε ότι θα φοβίσετε τους Έλληνες και θα μας βάλετε σε τεχνικές αντιπαραθέσεις του χθες. ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ Αντίπαλοι μας είστε εσείς οι υπηρέτες των τραπεζών, οι δολοφόνοι των ονείρων των....
παιδιών μας. Εσείς που εξαθλιώνοντας τις Ελληνικές οικογένειες τώρα θέλετε την γη μας την θάλασσα μας, τον Ήλιο μας. Ρίξτε λάσπη, κάντε πλαστογραφίες, απειλήστε με ότι μέσον θέλετε. Αλλά καταλάβετε το.

ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν παραδίνομαι, ρε !!!

Αγόρασα σπίτι. Και μεγάλο αυτοκίνητο.
Πήγα διακοπές στη Χαλκιδική. Στη Σάμο. Και στην Κέρκυρα.
Εκδρομές στο Πήλιο. Στα Ζαγόρια. Και στο Καρπενήσι.
Πήγα σε ταβέρνες. Και στα μπουζούκια.
Έστειλα τα παιδιά μου φροντιστήριο. Και στα αγγλικά.
Τους έκανα δώρα Χριστούγεννα. Στα γενέθλια.

Ξόδεψα... το παραδέχομαι...

Αγόρασα εγγλέζικη καπαρντίνα. Ιταλικό παπούτσι.
Εβραϊκά λεμόνια. Πατάτες απ’ την Τουρκία. Ψάρι Νορβηγίας.
After save. Κολόνιες. Σαμπουάν. Αρωματικό σαπούνι.

Ξόδεψα... το παραδέχομαι...

Κέρασα αγιορείτικο κρασί την γυναίκα μου. Κοιμήθηκα μαζί της σε ακριβό ξενοδοχείο.
Κάλεσα στο σπίτι μου τους φίλους μου. Να φάμε και να πιούμε.
Να γλεντήσουμε.

Ξόδεψα... το παραδέχομαι...

Δεν έκλεψα. Δεν άρπαξα. Δεν εξαπάτησα.
ΕΣΕΝΑ, ρε αρχίδι, τί σε νοιάζει ;;!!
Γιατί μού λες πως έζησα πάνω από τις δυνάμεις μου;;
Γιατί με θεωρείς καταστροφέα της Χώρας;;

ΞΕΡΩ, γιατί...
Με θέλεις φτωχό και φτηνό.
Να δουλεύω για πέντε ευρώ. Να ψωμολυσώ.
Να ’μαι δούλος σου. Σκυλί σου.
Να ’μαι ένα τίποτα.
Χωρίς αξιοπρέπεια. Χωρίς φωνή. Χωρίς δικαιώματα.
Να γυρίσω στις γκαζόλαμπες. Στις ξυλόσομπες. Στις στάχτες.

Θέλεις το παιδί μου σκλάβο νέας γενιάς.
Αμόρφωτο. Χωρίς Ελπίδα. Χωρίς Μέλλον.

Με θέλεις στο σκοτάδι και στην πείνα.
Στο πράσινο σαπούνι.
Να κόβω βεντούζες, αντί να ’χω γιατρό.
Να ’μαι στον ποδαρόδρομο, αντί να ’χω συγκοινωνίες.
Να τρώω ρεβίθια και ρέγγα.
Με θέλεις ζωντανό-νεκρό.
Να δουλεύω για σένα. Τα κέρδη σου. Τις Ελβετίες σου.
Με θέλεις στο συσσίτιο.
Να χορταίνω με δυστυχίες.
Τις δικές μου και των άλλων.

ΟΧΙ καθάρματα. ΟΧΙ κλεφταράδες. ΟΧΙ πουλημένοι.
ΟΧΙ... κυβερνητικοί. Πράσινοι, γαλάζιοι και μαύροι.
ΟΧΙ και πάλι ΟΧΙ.

Μπορεί να με ξεπαστρέψετε...
Την Πατρίδα μου να καταστρέψετε...
Θα ’μαι παντού. Συνεχώς μπροστά σας.
Μόνος και με Άλλους.
Και Νεκρός θα ’μαι Εχθρός σας...