ς

ς

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Θα πρέπει να βρούμε με ποιον , πριν βρούμε τι θα φάμε και θα πιούμε;

H γυναίκα μπορεί να «μιλήσει» άνετα και καλύτερα μέσα από την σιωπή, ο άντρας, χρειάζεται να κατακτήσει την ομιλία αρκεί να έχει τέτοια!
Για να συμβεί αυτό χρειάζεται να μάθει να «ακούει», και πολύ καλά μάλιστα χωρίς να γίνει λιγότερο άνδρας.
Είναι απαραίτητο να μπορεί να εκθέσει διεξοδικά τις απόψεις του, να τις αναλύσει, να τις συνθέσει, να τις υπερασπιστεί μέχρι ενός σημείου που σταματά η νόηση του άλλου.
Οι ελιγμοί είναι  επικοινωνιακό χάρισμα, η ευστροφία, η φρεσκάδα το λόγου και η νεανικότητα του ύφους, είναι μέσα στις ασυναγώνιστες αρετές ενός ατόμου  με φως,  ζωή,  χαρά για δημιουργία ,    με ελεγχόμενη τρέλα ρόλο και καρδιά!
Ωστόσο η υπερβολή της ακατάπαυστης φλυαρίας, με περισσή επιπολαιότητα φτάνει το διχασμό, τον τυχοδιωκτισμό, τον διασκορπισμό,  την «κλοπή» της τέλειας γκόμενας!
Βέβαια και το «ψέμα» είναι πάντα στην πρώτη γραμμή με φθηνούς μελοδραματισμούς, ρηχούς εντυπωσιασμούς, ανόητες επιδείξεις, εγωκεντρισμούς και κακής ποιότητας πολιτικά θεάματα.
Σειρήνες είναι  η θρησκεία, η δικαιοσύνη, η επιστήμη, η πολιτική στην θεωρητική της μορφή, πόρνη στην ιδεολογία, με ανώτερη μόρφωση  σκέψη και βέβαια φιλοσοφία.
Αυτό μας συντροφεύει χρόνια τώρα στα μεγάλα ταξίδια  του νου μας ως τελικό προϊόν ωρίμανσης και κρυσταλλοποίησης της γνώσης των πληροφοριών νεαρή ομορφούλα μου είπε κάποτε ο αγγλοσάξον gay καθηγητής μου.
Εκείνη την εποχή την μελετούσα και εγώ την πολιτική, αλλά με κριτικό και ερευνητικό πνεύμα ανάμεσα σε άλλα πολλά θέματα που ερευνούσα.
Μου έλεγε για κάποιον που  άφησε ελεύθερους τους ανθρώπους να διαλέξουν, αλλά αυτοί
του έλεγα πως αποτελούν τραγικό οξύμωρο σχήμα, μια “ελευθερία”
και καταλύεται από κάθε έννοια  ουσίας.
Μου έλεγε πως κάποιος άλλος σταυρώθηκε για μας και ήταν αθώος  έκανε  θαύματα και με μηδένισε γιατί του είπα για μυριάδες άλλους που σταυρώθηκαν και ήταν αθώοι, ενώ θαύματα κάνουν και οι θαυματοποιοί οι ταχυδακτυλουργοί αλλά και οι Πολιτικοί.
Μου έλεγε πως τόσοι άνθρωποι που πιστεύουν δεν μπορούν να κάνουν τόσο λάθος.
Του είπα του βλάκα πως οι πολλοί δεν έχουν πάντα δίκαιο αφού ως ανόητοι  παρασύρονται από δημαγωγούς και χασάπηδες ηγέτες του ποπού μου και με πέρασε!
Αναξιόπιστη λοιπόν  η κοινή γνώμη, αφού διαμορφώνετε φίλε Στέφανε.
Τρανό παράδειγμα ο Γαλιλαίος  που αν και ένας, υποστήριξε πως η γη κινείται αντίθετα από τους πολλούς΄ και είχε δίκιο όπως ο Δήμαρχος είχε- κατά λάθος;- όταν σαν ρετάλια σας έβαλε με τον κ. Βασιλάκο στις Σχολικές επιτροπές!
Πόσο όμορφο θέαμα παρουσιάζει ένα δένδρο δυνατό κ. Λέκκα,
με γερές ρίζες βαθιά στην γη, πλούσιο χώμα σε συστατικό, με ευωδιαστά άνθη, ζουμερούς καρπούς σε μια περίοπτη θέση σε ένα κήπο, περιποιημένο αρμονικό.
Πόσο λυπηρό και θλιβερό θέαμα είναι από την άλλη  ένα δέντρο καχεκτικό, παρατεταμένο ξεχασμένο κάπου, με λιγοστά φύλλα και ένα κορμό τσαλαπατημένο χωρίς άνθη, καρπούς,  φροντίδα, χωρίς Υπερηφάνεια σε ένα κήπο χωρίς αρμονία χωρίς άξιο
Κηπουρό.

25 σχόλια:

george j είπε...

Welcome buck Ευρυνόμη μέ όσους την καταλάβουν άν καί έχει πολλά πολιτικά παράθυρα δέν έχει πόρτες εξόδου τό άρθρο σου!
Ζούμε μέρες 99 μέ πολλά φαντάσματα καθόλου φαντασία καί πολιτικό σκοταδισμό.Νομίζω ότι οί πνευματικά αριστεροί θά κερδίσουν τούς αριστερούς κομπλεξικούς σε λίγο αλλά δύσκολο τό χάος...

Ανώνυμος είπε...

Γυρίζει ο τροχός ή κάποιος θά γίνει φτωχός πονηρούλα μακράν ουδετερότητας?

Ανώνυμος είπε...

Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ Ο ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΩΡΙΝΑ ΚΑΠΙΤΑΛΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ.
ΔΕΣ ΕΥΡΥ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ,,,,,,,,,
ΤΩΡΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΠΟΥ ΠΑΤΡΩΝΑΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΑΝΤΑΞΙΟΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΦΟΥΣΚΕΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΤΟΝ ΜΑΚΡΗ ΤΟΝ ΗΛΙΑΣΚΟ,,,,,

Ανώνυμος είπε...

Ο Ζαφείρης έσωσε τόν κηπουρό τότε ο ζαφείρης θά τόν σώσει καί αύριο;
Βασιλάκος καί Λέκκας έχουν κάνει κίνηση εδώ καί μήνες αφού τελικά δέν έπεσαν στήν λούμπα τού κηπουρού!Χωρίς όμως τόν θαυματοποιό Ζαφείρη δέν τούς βλέπω καλά όπως καί τόν κολλητό του!

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ είπε...

Ποτέ δεν αρνήθηκα πως άνηκα,ανηκω και θα ανήκω στο παλιό ΠΑ.ΣΟ.Κ!
Και δεν περιμένω βέβαια να με επαληθεύσουν και να με επιβραβεύσουν γιαυτήν την επιλογή μου,ούτε οι παλιοί σύντροφοι που γίναν καπιτάλες,αλλά και ούτε και εκείνοι που εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να πουλάνε σοσιαλισμό και αριστεροσύνη!
Θαυματοποίός δεν υπήρξα ποτέ και ούτε βέβαια έσωσα κανέναν κηπουρό.
Έβαλα ένα λιθαράκι ,μαζί με πολλούς άλλους στην εκλογή του Δημάρχου και δεν μετανοιώνω γιαυτή την επιλογή μου.
Όσοι δεν έχουν αξία προσωπική και δεν αντιλαμβάνονται τα μηνύματα των καιρών,που δεν κατατάσουν τους ανθρώπους με το τι στήριξαν ή το τι ψήφισαν,αλλα με το τι μπορούν να προσφέρουν στο κοινό σκοπό είναι καταδικασμένοι να αποβληθούν.
Όσοι με στημένες παλιομοδίτικες φιέστες και προβοκατόρικα κόλπα προσπαθούν να κερδίσουμ εντυπώσεις αλλά και κανένα θαυμαστή,θα μείνουν απελπιστικά μόνοι.
Ο Δήμος μας είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας,έχει ακριβώς τον ίδιο κίνδυνο επιβίωσης και ακριβώς τα ίδια προβλήματα για το αύριο.
Ας αφήσουμε στην άκρη τις προσωπικές μας φιλοδοξίες και πικρίες και ας δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη απέναντι σε αυτά που μας ετοιμάζει η κεντρική εξουσία και οι υπηρέτες της.
Δίπλα μας υπάρχουν πολλά ικανά άτομα που έχουμε καθήκον να τα επιστρατεύσουμε και να τα "εκμεταλευτούμε",ανεξάρτητα που ανήκουν.
Το μέλον θα το κερδίσουν εκείνοι που θα τολμήσουν να αλλάξουν πρώτα τους εαυτούς τους και ύστερα θα ζητησούν απο τους άλλους να αλλάξουν!
Η Κοινωνία μας ζητά να ενώσουμε τα πιστεύω,τις ικανότητες και τις αξίες μας,για να σώσουμε το μέλον το δικό μας,αλλά κύρια το μέλον των παιδιών μας.
Θα την αγνοήσουμε?

ευρυνόμη είπε...

Πού πάς καραβάκι μέ τέτοιον καιρό; (δύς)

Ανώνυμος είπε...

Ζαφείρης Βασιλάκος Λέκκας Ηλιάσκος άντε καί ο Κηπουρός θά κυβερνάνε μέχρι νά βαρεθούν γιατί τό έχουν καί το δείχνουν πελάτες κουνέλια.
Κίτσος

Ανώνυμος είπε...

Η δημοσκόπηση έβγαλε λαβράκι ή γιασεμάκη;
Εκτός άν μάς προκύψει κανείς χάσκος ή καί οικονόμου!
Γιατί όχι καί γιατί όχι κάποιος από τό πουθενά πού θά έχει την ικανότητα νά διοικήσει αφού καταφέρει νά εκλεγεί πρώτα!

Ανώνυμος είπε...

Η μυθοπλασία στους καιρούς που διανύουμε είναι παραπλανητική.Καμιά φορά εκείνοι που φαντάζουν και πλασάρονται με την ετικέτα του ικανού,δεν ξέρω η ιδέα πια πόσο μπορεί να βρεί οπαδούς.Αυτό ισχύει οχι μόνο για τα τοπικά αλλά γενικά στον πολιτικό κόσμο.Οταν ο αρχηγός προσπαθεί να πείσει τους άλλους οτι είναι ικανός, τότε παραμένει μια μετριότητα.Μερικοί δεν έχουν αίσθηση της πραγματικότητας,ζουν σε εναν φανταστικό κόσμο πλασμένο μόνο για εκείνους,έτσι δεν μπορούν καν να αγγίξουν τον παλμό του κόσμου.Δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε τα πιστεύω του κάθε ανθρώπου είναι προσωπικό δεδομένο,δεν μπορούμε να τον κατακρίνουμε για αυτό.Μπορούμε να κρίνουμε τις πράξεις του,την προσφορά του μέσα απο αυτές τίποτα παραπάνω.Τα προβλήματα παραμένουν οι λύσεις σίγουρα δεν θα δοθούν απο ανθρώπους που με το καλάμι τους καλπάζουν στα ουράνια,αλλά απο ανθρώπους που τα πόδια τους πατούν σταθερά στη γη,ξέρουν ποιοί είναι και για ποιό σκοπό ανήκουν στην θέση που τους εχει δοθεί.Ας χαμηλώσουν λοιπόν κάποιοι το βλέμα τους και ας κατέβουν απο τον θρόνο τους ο καιρός περνάει και είναι ο καλύτερος κριτής.girl.

Ανώνυμος είπε...

Girl η επιτυχία δέν λέγετε καβάλα στό καλάμι αλλά μπορεί νά συνοδευτεί καί από αυτό.Το γιατί όμως σέ ενοχλεί η επιτυχία ή ο θρόνος όπως λές μάλλον δηλώνει προκατάληψη πράγμα που δέν είναι καί ότι καλύτερο γιά το επίπεδό σου!

Ανώνυμος είπε...

Α.Συγνωμη ο κηπουρος ποιος ειναι?

Β. Γιατι ο κομπλεξικος Βασιλακος ειναι ''ικανος''?

Γ.Απο ποτε κολλητος ο Ζαφειρης με ΕΥΡΗΝΟΜΗ?

Δ.κολοτουμπα παλι ο Ζαφειρης?

Ανώνυμος είπε...

Επιτυχία είναι να αναγνωρίζεις τα λάθη σου,αποτυχία αντίθετα είναι να πιστεύεις πως είσαι αλάνθαστος.Προκατάληψη οχι δεν εχω τίποτα προσωπικό με κανέναν.Σέβομαι απόλυτα κάθε άποψη θετική η αρνητική άλλωστε εδω με κόσμιο τρόπο εκφέρουμε την γνώμη μας.Ο θρόνος δεν είναι απαραίτητα η επιτυχία αλλά η δυσκολία μερικών να έχουν εμμονή με την θέση και μόνο.Αυτό δεν φωτογραφίζει κάποιους συγκεγκριμένα.Η επιτυχία για να έχει διάρκεια πρέπει να συνοδεύεται απο σκληρή δουλειά και ταπεινότητα,αλλιώς είναι εφήμερη,δανεική και σε ανταμοίβει με την απόλυτη μοναξιά.girl.

Ανώνυμος είπε...

7:48
Α.Συγνώμη είσαι κουτός?
Β.Συγνώμη είσαι κουτός?
Γ.Συγνώμη είσαι κουτός?

Δ.Κουτός είσαι συγνώμη?
ΥΓ:Girl κόψε τά άρλεκιν!

Ανώνυμος είπε...

Αν τα άρλεκιν με βοηθούν να σκέφτομαι ναι γιατί οχι;Αν πάλι ο λόγος μου ενοχλεί λυπάμαι δεν μπορώ να τον αλλάξω.Δεν μπαίνω σε προσωπικές διαμάχες,οταν δεν μπορείς να σέβεσαι την άποψη των άλλων θυμήσου τι είχε πει ο Βολταίρος.Γιατί δεν διαβάζω μόνο άρλεκιν.girl.

Ανώνυμος είπε...

Βασιλακο, κουτος δεν ειμαι συγουρα...
μπορει καποιος να μου πει, ποιος ειναι ο κηπουρος?????????????

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ευρυνόμη είπε...

Να μήν επανέρχομαι αλλά βαρέθηκα μερικές/κούς να μπερδεύουν τα λικνιζόμενα οπίσθια της ιστορίας με αυτό που αποκαλούν, μοίρα τους.

Ανώνυμος είπε...

Ο κηπουρός είναι ο νικοπολίδης ανορθόγραφο νικοπολίδη τουλουμπάκι *

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ο λίτσας έτσι θά την πάθει πάλι όπως ο τύπος πού κοιτούσε την ευρυνόμη καί τράκαρε την πόρσε στα κάγκελα! Αυτός είναι ο κηπουρός κουτέ 9:38.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΗΠΟΥΡΟΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΕΙ Η ΤΣΑΠΑ.ΑΝ ΟΜΩΣ ΓΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑΝΕ ΚΙΟΛΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Αφού καί αυτό το μπλοκ έπεσε θύμα τού πεζοδρομίου ή τού πεζόδρομου τής πολιτικής κουλτούρας τού ωρωπού καί βάλε, βγάλτε τά σκουφιά καί κελαηδήστε μήπως δούμε κάτι νέο κάτι καλό.Στην μάχημη πόλη γράφει τά ίδια πού γράφει καί ο ωρωπός αύριο μέ διαφορετική οπτική όμως σέ ότι αφορά τό δημοτικό συμβούλιο.Άμα έχω άδικο βαράτε άν όχι τότε πέστε ανοιχτά την γνώμη σας χωρίς βρισιές καί προσωπικές αντιπαραθέσεις πού βγάζουν μηδενικό αποτέλεσμα.Άλλωστε σε δύο χρόνια έχουμε πάλι λόγο!

simvoulio oropou είπε...

Ένα δημοτικό συμβούλιο πού απαξιώνεται μέ αυτόν τον τρόπο από συμπολίτευση-αντιπολίτευση δέν θά έχει καί τό προσδοκώμενο αποτέλεσμα πού μάλλον είναι το καλό τού δήμου καί βεβαίως τού δημότη.Καί λέω μάλλον γιατί η συμπεριφορά τους γέρνει πρός το μάλλον καί όχι πρός το σίγουρα μέτριοι όλων τών παρατάξεων καί περιστάσεων.

Ανώνυμος είπε...

Κηπουρό φώναζε ο βάζελος τόν νικοπολίδη γιατί δέν μπορούσε νά τού βάλει γκόλ.
Κηπουρό φωνάζει ο παρολίγον δήμαρχος τόν δήμαρχο γιατί δέν μπορεί νά τού βάλει γκόλ.
Κηπουρός είναι ο δήμαρχος γιατί ενώ είχε καί έχει την ευκαιρία νά κουρέψει τα πρώην αγριόχορτα αυτός κάνει τά πάντα γιά νά ανθίζουν και νά μεγαλώνουν κάνοντας τόν δήμο ζούγκλα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΚΥΡΑ ΜΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Τα φτερά της φαντασίας σε κάνουν κηπουρό,βασιλιά,και άλλα πολλά.Οι παρομοιώσεις ποικίλουν και ολοι ασχολούνται με τα πρόσωπα και αφήνουν την ουσία.Το θέμα εδω δεν είμαστε εμείς,λείπουν οι ιδέες και ολα έχουν κολήσει στην λάσπη των συμφερόντων.Ο βούρκος γίνεται πιο βαθύς και παρασύρει εκείνους που δεν μπορούν να ξεφύγουν απο τις φιλόδοξες κενές θέσεις.Δείγματα,φωνές,τα πάντα για το θέατρο του εγω έφτιαξα,εγω,εγω,εγω.Δεν μας ενδιαφέρει η βιτρίνα μερικών έχουμε ξεπεράσει πια αυτό το στάδιο,πάμε παρακάτω στα έργα.Ποιός μιλάει, ποιός ενημερώνει,τους πολίτες για οτι συμβαίνει.Κανένας στις μεγάλες προκλήσεις των καιρών παραμένουν άφαντοι,εμφανίζονται μόνο στην φιγούρα στον παραδειγματισμό αυτή η εποχή Κύριοι και Κυρίες έληξε οσο πιο νωρίς το πάρετε απόφαση ισως να αλλάξει κάτι.girl.