ς

ς

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ναί;

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Ολυμπία» για την δημοσκοπική συμπεριφορά των πολιτών, υπάρχει ένα στοιχείο που όχι απλώς σοκάρει, αλλά δημιουργεί τεράστια ερωτήματα για την πιστότητα των αποτελεσμάτων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τουλάχιστον για τις δημοσκοπήσεις που έγιναν μέχρι την περασμένη Κυριακή.
Σε τηλεφωνική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από μεγάλη εταιρεία, έγιναν συνολικά 8,000 τηλεφωνήματα (που απαντήθηκαν). Mόλις οι 2.000 πολίτες από τους ερωτηθέντες δέχτηκαν να απαντήσουν. Οι υπόλοιποι έκλεισαν το τηλέφωνο.
Και όμως η δημοσκόπηση δημοσιεύθηκε με αυτά τα δεδομένα. Αυτό σημαίνει ότι από το 100% του δείγματος, τα στοιχεία που δημοσιεύονται αφορούν μόλις το 25%! Επί αυτού βλέπουμε τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία δεν προσμετρήθηκε.
Είναι σίγουρο ότι παρόμοια θα είναι τα ποσοστά συμμετοχής πολιτών και στις άλλες δημοσκοπήσεις αλλά πέραν από κάτι μισόλογα ουδείς το έχει αποκαλύψει.
Την ίδια στιγμή, οι διαδικτυακές δημοσκοπήσεις αφορούν μόνο τους χρήστες του διαδικτύου που δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν με πιστότητα όλο την κοινωνία, παρόλο που εξασφαλίζουν μαζικότερη συμμετοχή πολλών πολιτών.
Ουδείς γνωρίζει με ασφάλεια τι θα βγάλει η κάλπη την Κυριακή το βράδυ.
Ωστόσο οι εκλογές 2012  θα αποτελέσουν τομή στο πολιτικό σύστημα αλλά και στην κοινωνιολογική και πολιτική ανάλυση», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ALCO Κώστας Παναγόπουλος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, υπογραμμίζοντας ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων λίγες ημέρες πριν την κάλπη συνεχίζει να είναι υψηλό, ενώ για το αποτέλεσμα των εκλογών 2012 ο θυμός και η αγανάκτηση των πολιτών μπορεί να οδηγήσει σε τιμωρητική ψήφο.
Σημείωσε, ο σύμβουλος της ALCO για τις εκλογές 2012, ότι το λευκό ή το άκυρο ως επιλογή, έχουν αξία και σημασία, δίνουν το δικό τους πολιτικό μήνυμα στα κόμματα, ωστόσο διευκρίνισε ότι ταυτόχρονα ενισχύουν το ποσοστό του πρώτου κόμματος.
Για την επίτευξη της αυτοδυναμίας στις εκλογές 2012, ο κ. Παναγόπουλος της ALCO εξήγησε ότι αυτή εξαρτάται από το ύψος του ποσοστού του πρώτου κόμματος και από το άθροισμα των ποσοστών των μικρών κομμάτων που δεν θα καταφέρουν να μπουν -κάτω από 3%. Αν όλα αυτά τα μικρά κόμματα αθροίσουν ποσοστό 10% απαιτείται για να έχει το πρώτο κόμμα 151 έδρες, ποσοστό 36,4%. Όσο μικραίνει το ποσοστό των κομμάτων εκτός Βουλής τόσο δυσχεραίνεται η αυτοδυναμία του πρώτου.
Εξήγησε επίσης για τα αποτελέσματα των εκλογών 2012, ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα, στην περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία, τότε καλείται ο αρχηγός του πρώτου κόμματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να πάρει διερευνητική εντολή προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση. Αν μέσα σε τρεις ημέρες τα καταφέρει, τότε η κυβέρνηση ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Αν όμως δεν τα καταφέρει, τότε η εντολή δίνεται στον αρχηγό του δεύτερου κόμματος, αν τη δεχτεί, όπου ακολουθείται η ίδια διαδικασία και μετά στο τρίτο κόμμα κ.ο.κ. Αν δεν υπάρξει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί όλα τα κόμματα ώστε να υπάρξει συνεργασία αν όμως δεν υπάρξει τότε πάμε πάλι σε εκλογές.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ALCO εκτίμησε για τα αποτελέσματα των εκλογών 2012, ότι θα υπάρξει «ντέρμπυ» με τις έδρες και τους υποψηφίους.
Παράλληλα η ALCO, εκτίμησε ότι θα υπάρξει ελαφρώς μεγαλύτερη αποχή από το 2009 (29%), επισημαίνοντας ότι το μεγαλύτερος μέρος της αποχής δεν είναι πραγματικό, και αυτό οφείλεται στο πως συντίθενται οι εκλογικοί κατάλογοι.
Για τα αποτελέσματα των εκλογών 2012 ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε ότι θα έχουμε ένα exit poll από πέντε εταιρείες, στις 7 το απόγευμα, ενώ μία πρώτη εκτίμηση των πρώτων αποτελεσμάτων θα μπορεί να γίνει περίπου στις 9 το βράδυ.
πηγή fimes.gr

4 σχόλια:

ευρυνόμη είπε...

Υπάρχει λόγος πού δέν στηρίζω τά πρώην μεγάλα κόμματα μέ ρώτα ένας ανώνυμος φίλος!
Δέν τά ψηφίζω γιατί απέτυχαν καί θά αποτύχουν νά κυβερνήσουν όπως καί άν εκλεγούν.
Φέρουν την τεράστια ευθύνη της κατάστασης πού βιώνουμε σάν Έλληνες καί ακόμη δέν τό κατάλαβαν όπως βέβαια δέν ζητούν συγνώμη-άν έχει σημασία.
Δέν γνωρίζω προσωπικά κανένα υποψήφιο αλλά δέν μπορώ όσο νέος/νέα, ωραία/ωραίος, μορφωμένος/μορφωμένη καλόκακη ή καλόκακος είναι εφόσον πέρνει μέρος σέ αυταπάτες-κόμματα, νά τούς στηρίξω από τό μικρό αυτό blog.
ΠΡΟΣΟΧΗ ίσως ήρθε ή ώρα τής ΑΛΛΑΓΗΣ μιά γιά πάντα σέ όλα αυτά τά φαντάσματα πολιτικής καί ασυδοσίας!
Γιά εμένα ήρθε, προσοχή λοιπόν καί σύνεση!

Ανώνυμος είπε...

Έτσι μάς λές τόσο καιρό αλλά ούτε εσύ ούτε ό φίλος σου ο ζαφείρης μάς είπαν γιατί ο οικονομάκος έκανε κάνει καί θά συνεχίσει νά κάνει την πάπια γιά τίς βρώμικες πρώην διοικήσεις.
Άν δέν τούς καλύπτει τότε είναι ίδιος καί χειρότερος καί χειρότερος καί βεβαίως μέρος τού προβλήματος της κατάντιας της χώρας.
ΥΓ Αυτό τουλάχιστον δημοσιεύσετο κυρία μου

Ανώνυμος είπε...

Η λουριδα εχει 2 ακρες.
Πρωτα θα την φαει με την μαλακη που τσουζει και μετα με τον χαλκα που τσουζει και ποναει μαζι.
Ας θυμηθει τι επαθε ο λιτσας και η παρεα του και τι τραβαει ακομα και θα καταλαβει ποιος ειναι ο γιατρος ποιος ο δημαρχος και ποιος ο ψηφοφορος!

Ανώνυμος είπε...

Είναι σίγουρα η πιο δύσκολη απόφαση μετά απο τόσα χρόνια.Πόσο μάλλον κάτω απο τις δύσκολες συνθήκες οικονομικές και οχι μόνο.Να πιστέψεις ποιόν;Αλλαγή ναι όλοι την θέλουμε αρκεί να εχει να προσφέρει λύσεις.Αν δεν αλλάξει το σάπιο πολιτικό σύστημα που υπάρχει εδώ και χρόνια θα παραμείνουμε σε κούφιες υποσχέσεις.Τα φαντάσματα του παρελθόντος δεν πρέπει να στοιχειώσουν το μέλλον.Υπάρχουν παγίδες μέσα σε όλο αυτό το αλαλούμ και είναι πολύ έυκολο να γίνεις θύμα.Ας ελπίζουμε ολοι για το καλύτερο αποτέλεσμα οχι αυτό που θα εκφράζει τον κάθε εναν ξεχωριστά,μα αυτό που θα δώσει μια ελπίδα σε αυτό το χάος που επικρατεί.Ποιό θα είναι αυτό πραγματικά δεν ξέρω.Τώρα στα τοπικά τι περιμένετε θάυματα απο ανθρώπους που δεν βλέπουν πιο πέρα απο την αυλή τους;Αν δεν ξεφύγουν απο τις απαρχαιωμένες τακτικές τους θα χάσουν και αυτό το λίγο που τους έχει απομείνει.Ολα τα κερδίζεις αν θέλεις, τον σεβασμό τον αποκτάς δεν σου χαρίζεται απο κανέναν.Πολλοί που νομίζουν οτι τον έχουν ξεγελούν τον ίδιο τους τον εαυτό.girl.