ς

ς

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Η ωραία Ελένη, η Ζωή η Αγάπη η Εξουσία, για τον ΄Ανθρωπο;


Η αποκαλούμενη και Ωραία Ελένη, περίφημη για την ομορφιά της,τάς νήσους στην ελληνική μυθολογία ήταν κόρη του Τυνδάρεω ή του Δία και σύζυγος του Μενέλαου, του βασιλέα της Σπάρτης. Η αρπαγή της από τον Πάρη και η μεταφορά της στην Τροία έγινε αφορμή, σύμφωνα με τον μύθο, του Τρωικού Πολέμου. Ο Όμηρος την ονομάζει κόρη του Δία και φαίνεται ότι γεννήθηκε από την επαφή του με τη Λήδα, την οποία ο θεός επεσκέφθη μεταμορφωμένος σε κύκνο. Είναι δηλαδή αδελφή των Διοσκούρων Κάστορα και Πολυδεύκη.
Ο θρύλος της ομορφιάς της είχε εξαπλωθεί σ' όλη την Ελλάδα. Πολύ μικρή την έκλεψε ο Θησέας με τη βοήθεια του Πειρίθου, ενώ χόρευε στον ναό της Αρτέμιδος και τη μετέφερε στην Αττική, όπου την έκρυψε στις Αφίδνες για να τη φροντίζει η μητέρα του, Αίθρα. Από εκεί την ελευθέρωσαν οι αδελφοί της οι Διόσκουροι.
Γύρισε στο Άργος και ήταν η πιο περιζήτητη νύφη όλης της Ελλάδας. Τελικά, ο επίσημος πατέρας της, ο Τυνδάρεως, διάλεξε τον Μενέλαο για να την παντρέψει. Η Αφροδίτη, σύμφωνα με την υπόσχεση που είχε δώσει στον Πάρη, κανόνισε να νιώσουν δυνατό αμοιβαίο έρωτα κι έτσι ο Πάρις την πήρε με τη θέλησή της στην Τροία.
Μετά τον θάνατο του Πάρη παντρεύτηκε τον αδελφό του Δηίφοβος. Ύστερα από την πτώση της Τροίας ακολούθησε τον Μενέλαο στη Σπάρτη, όπου έφτασαν μετά από περιπέτειες οχτώ χρόνων. Από τότε έζησαν ήσυχοι την υπόλοιπη ζωή τους.
Ωστόσο, ένας άλλος μύθος θέλει τον Μενέλαο να καταπλέει στην Αίγυπτο και να συναντά την πραγματική Ελένη, που του εκμυστηρεύεται ότι η Ελένη για την οποία πολεμούσαν στην Τροία ήταν ένα ψεύτικο όραμα. Στον μύθο αυτό αναφέρεται ο ποιητής Στησίχοροςστην περίφημη παλινωδία του, η οποία διασώζεται στον Φαίδρο του Πλάτωνα, ο τραγικός ποιητής Ευριπίδης στο αντιπολεμικό δράμα του Ελένη, καθώς και ο σύγχρονος ποιητής Γιώργος Σεφέρης στο ποίημα του "Ελένη".
Ο Όμηρος στην Ιλιάδα παρουσιάζει την Ελένη ως πλάσμα ανθρώπινο με θεϊκή καταγωγή, αποφεύγει την κατάκριση και την καταδίκη, αλλά την παρουσιάζει συχνά να αυτοκαταδικάζεται μεταχειριζόμενη το επίθετο «κυνώπις» για τον εαυτό της. Αν και αγαπάει τον Πάρη, τον παρατά, γιατί δεν είναι γενναίος. Ο Όμηρος τη χαρακτηρίζει καλλίκομον (ομορφομαλλούσα), καλλιπάρηον (ομορφοπρόσωπη) ,λευκώλενον (ασπροχέρα), τανύπεπλον (ομορφοντυμένη) κ.α. αλλά και ριγεδανήν (φρικτή), γιατί προκάλεσε τον αφανισμό πολλών ηρώων. Για τον ίδιο λόγο ο Αισχύλος παρετυμολογεί το όνομά της και την αποκαλεί ελεύνανέλανδρονελέπτολιν (καταστροφή για τα καράβια, τους άνδρες, και τις πολιτείες). Μερικές φορές μετανιώνει και νοσταλγεί την πατρίδα της, τη Σπάρτη, τον άντρα της και την κόρη της Ερμιόνη.
Οι λυρικοί ποιητές (ΊβυκοςΑλκαίος) τη θεωρούν υπαίτια του πολέμου και τη συνδέουν με την απιστία. Η Σαπφώ αναφέρεται στην Ελένη όχι για να την κατακρίνει σαν αιτία πολέμου, αλλά για να δικαιωθεί ο Έρως, ο οποίος είναι δυνατόν να προκαλέσει φοβερότατα δεινά. Στον Ευριπίδη παρουσιάζεται περισσότερο ως θύμα παρά ως πρόξενος κακών.

Η Ελένη είναι κάθε μέρα στη ζωή μας όχι σαν ανδρικό αξεσουάρ αλλά σαν κάτι νέο πού μας ενώνει σαν ανθρώπους.
Την συνδέουμε με την ομορφιά με τον πόλεμο είναι όμως θύμα;


Είναι η ζωή μας, εγώ μπορώ να είμαι ο εαυτός μου όταν είμαι μαζί της.Με κάνει να νιώθω έτσι όπως δεν είχα νιώσει ποτέ πριν την γνωρίσω.


Την συνδέουμε με κάτι ανθρώπινο και συνάμα θεϊκό, αντιπολεμικό.
Το κάθε χάδι της, με κάνει να τρέμω. Μπορώ να της πω τα πάντα, χωρίς να αισθάνομαι άσχημα.Μαζί της μπορώ, μπορούμε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, η πιο όμορφη σκέψη είναι η δική της η δική μας. Νιώθω μερικές φορές ότι ένα λεπτό από τη συναναστροφή μαζί της, αξίζει όσο όλη η ζωή  πριν την γνωρίσουμε.
Την συνδέουμε με την αγάπη με την καταστροφή, με την νοσταλγία


Κάθε  σκέψη μου δίνει ένα γλυκό χαμόγελο και με παρασύρει στην όψη της.Απλά δεν μπορώ να  αντισταθώ στην Ελένη που  βγάζει από μέσα μου τον καλύτερο μου εαυτό .
 Έχει απίστευτο χιούμορ, κάθε φορά που την κοιτώ, η καρδιά μου χτυπάει δυνατά με κάνει και νιώθω ασφάλεια, αυτή που μας λείπει αυτή που μας λυπεί.


Γιατί;


Γιατί την αγαπούμε για όλα αυτά τα απέραντα ανθρώπινα θεϊκά συναισθήματα που απλόχερα μας χάρισε χιλιάδες χρόνια τώρα σε εμάς τους Έλληνες.
Γιατί κανείς δεν φάνηκε αρκετά έξυπνος  να την ερωτευτεί και να την βάλει στο θρόνο πού καρτερικά περιμένει την Βασιλεία, την ομορφιά της, την εξυπνάδα που λείπει απ' όλους μας.


Την αρχή την κάνω εγώ...οπότε...την αγαπώ, σ' αγαπούμε γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς!
Καλή συνέχεια να έχουμε και ελπίζω να μάθουμε τα μυστικά της αγάπης, αυτή που μας κάνει να γνωρίσουμε τον ΑΝΘΡΩΠΟ, να τον αγαπήσουμε να τον βοηθήσουμε στην ποιο ξακουστή όμορφη μετά την ζωή
                                    την Ωραία Ελένη την Εξουσία.

                            Γιατί την ζηλεύουμε ποιο πολύ από την ίδια την Ζωή.
JAFO

25 σχόλια:

Ν.Π.Δ.Δ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ είπε...

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ
Με νεότερη απόφαση του Δήμου Ωρωπού, για αύριο Πέμπτη 2/2/2012 θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια ενώ η προσέλευση των μαθητών θα γίνει στον καθιερωμένο χρόνο.
Να σημειωθεί ότι η Σχολική Επιτροπή, θα ενημερώσει εγκαίρως κάθε ενδιαφερόμενο σε περίπτωση επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων γεγονός που θα επηρεάσει την τρέχουσα απόφαση.

Παράλληλα, ενημερώνονται τόσο οι μαθητές όσο και οι γονείς ότι έχει ληφθεί μέριμνα και σε καμιά περίπτωση δεν υφίσταται θέμα έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης για άπασες τις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας.
Η παραπάνω επισήμανση προέκυψε ως υποχρέωσή μας ώστε να δοθεί απάντηση στα διάφορα ανυπόστατα δημοσιεύματα που θέλουν μερικά σχολεία να υπολειτουργούν ή να παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης.

ευρυνόμη είπε...

Δέν γίνεται αλλιώς φίλη ανώνυμη ειδικά όταν πρόκειται γιά ιστορικό κείμενο.Ωστόσο έχεις δίκιο, ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Ναί ή ωραία Ελένη έχει πολλούς εραστές όπως καί ή εξουσία.Η διαφορά είναι ότι της Ελένης ήταν ένας κι ένας ενώ της εξουσίας οί μισοί είναι γιά τό τσίρκο Ευρυνόμη καί εμείς αυτοί πού ασελγούν πάνω μας.

Ανώνυμος είπε...

Η εξουσία είναι σαν την θάλασσα όταν την αντικρύζεις σε μαγέυει,νομίζεις πως ξέρεις τα μυστικά της μα στην τρικυμία της αν δεν μπορείς να βγείς στην ακτή σε παρασύρει στο βυθό της.Ολοι αναζητούν την εξουσία σε κάθε επάγγελμα οχι μόνο στην πολιτική.Οταν την αποκτούν άνθρωποι που δεν μπορούν να την ελέγχουν εκείνη γίνεται επικίνδυνη στα χέρια τους.Ο άνθρωπος πρέπει πρώτα να είναι ικανός να εξουσιάζει τον εαυτό του,για να μπορεί να την ασκεί σωστά και να μην επηρεάζει μέσα απο αυτήν με την αλαζονεία του άλλους.Είναι σαν κατάκτηση που για να την κρατήσεις θέλει προσπάθεια γιατί περιμένουν πολλοί που την ζητούν απεγνωσμένα ναι σαν την ωραία Ελένη να την αρπάξουν.girl.

Ανώνυμος είπε...

Η ασχήμια είναι κατά κάποιο τρόπο ανώτερη από την ομορφιά, επειδή διαρκεί αρκετά, ενώ η ομορφιά είναι πολύτιμο προσόν αν είσαι φτωχιά ή αν δεν έχεις μυαλό.
Και λίγες ή μάλλον λίγοι το έχουν...

Σοφία Ζαφείρη είπε...

Υπάρχει, όμως και το υπέροχο (εξ όλων των απόψεων):

Τόσος πόνος τόση ζωή
πήγαν στην άβυσσο
για ένα πουκάμισο αδειανό για μιαν Ελένη.

Ανώνυμος είπε...

o sindiasmos me toys giaswmakikoys fylakismenoys na sinenothei me toy vlaka toy litsa.

ευρυνόμη είπε...

Άβυσσος η εξουσία,
πόνος η ομορφιά,
αδειανό πουκάμισο η γεμάτη τσέπη,
υπέροχη λοιπόν εξ όλων τών απόψεων η ωραία Ελένη ή όχι Σοφία;

Ανώνυμος είπε...

Καί βεβαίως ζηλεύουμε την εξουσία όπως καί μία ωραία γυναίκα.Εξάλλου καί ή εξουσία γυναίκα είναι πού αρκετές φορές έχει κακούς εραστές!

Σοφία Ζαφείρη είπε...

Αν η Ελένη είναι η αγάπη για τον άνθρωπο, ο αγώνας για το καλύτερο, η ματιά που δεν καταδικάζει ή κρίνει αλλά η ματιά που συμπαραστέκεται, που συμπονεί, που βοηθά, εάν είναι αυτό που μας κάνει καλύτερους, τότε είναι εξόχως υπέροχη. Αν είναι η στείρα εξουσία, η "καρέκλα" που δεν αφήνεις γιατί όταν την χάσεις θα χαθείς και συ μιας και δεν έχεις τίποτε άλλο να σε "κρατά", να σε κάνει "σημαντικό", τότε είναι απλά η ματαιοδοξία του ασήμαντου, του μικρού, του ραγιά. Και φοβάμαι ότι γεμίσαμε ραγιάδες... οι οποίοι -λόγω κρίσης άραγε- όλο και πιο συχνά εμφανίζονται ως "καμπόσοι"...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα Σοφία. Έχεις κάποια σχέση με τον Στέφανο? Εάν ναι, νομίζω πως τα λόγια σου, θα του φανούν πολύ χρήσιμα. Διακρίνω, μια τεράστια αγωνία του, τον τελευταίο καιρό για αυτοπροβολή, με κινήσεις που δεν μας είχε συνηθίσει, τόσα χρόνια που τον διαβάζουμε. Επίσης η άποψη μου είναι, πως έχει χάσει τον προορισμό του(όσων αφορά τα θέματα ενημέρωσης), λιβανίζοντας την δημοτική αρχή, και καταπνίγοντας τα γεγονότα της ανύπαρκτης πολιτικής διαχείρισης που δεν υπάρχει σε κανέναν από αυτούς. Για πολιτική σκέψη, και επαναπροσδιορισμό αρχών και οραμάτων, που ευαγγελίζονταν ο δήμαρχος, με τα καλά παιδιά του ούτε λόγος. Και φοβάμαι, πως αυτή η ετερόκλητη και ασυνάρτητη ομάδα, που τόσο ανώριμα, και συντεταγμένα στον παρορμητισμό, στην βλακεία, και τον δεσποτισμό του δημάρχου,’ άγει και φέρεται‘, πολύ σύντομα, θα διαρραγεί......

Ανώνυμος είπε...

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012


Η Ιστορία έχει χιούμορ

Είναι αλήθεια ότι η Ιστορία έχει εξελιχθεί διαχρονικά στο πιο… ατίθασο θηλυκό της διαδρομής της ανθρωπότητας. Ελάχιστοι κατάφεραν να την καταλάβουν, πολύ περισσότερο να την κατανοήσουν. Όλοι ωστόσο αντιλαμβάνονται και αναγνωρίζουν ότι διαθέτει αίσθηση του χιούμορ. Και μάλιστα, προχωρημένη.

Σήμερα, Κυριακή 5 Φεβρουαρίου του 2012, η Ελλάδα φλερτάρει με τη.....
χρεοκοπία. Και πρόκειται φυσικά για την Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, στη διαμόρφωση του κοινωνικού dna της οποίας συνέβαλαν ένα κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, και ένας πολιτικός ηγέτης, ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Μπορεί ο Κώστας Σημίτης να έβαλε τις δικές του πινελιές στην ιδεολογική φυσιογνωμία του Κινήματος που έκανε την 3η του Σεπτέμβρη… τραγούδι, μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να έφερε μια αύρα κοσμοπολίτη, σε έναν παρηκμασμένο κομματικό μηχανισμό, το ΠΑΣΟΚ ωστόσο παραμένει το δημιούργημα του Ανδρέα.

Όπως και η μεταπολιτευτική Ελλάδα, με τις στρεβλώσεις και τις υστερήσεις της, τις ανορθογραφίες και τις παθογένειές της, η Ελλάδα που… ζούσε στα σύννεφα, μια χώρα ζωντανή ωδή στο δήθεν, το πρόσκαιρο, το μη αληθές, είναι η Ελλάδα του Ανδρέα.

Αυτή η χώρα δοκιμάζεται σήμερα όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. Και, για να αποδειχθεί πόσο προχωρημένο χιούμορ έχει η Ιστορία, σήμερα είναι… τα γενέθλια του ανθρώπου που ως πολιτικός ηγέτης, και μάλιστα λαοπρόβλητος, άνοιξε το δρόμο προς την καταστροφή.

Η Ελλάδα συγκλονίζεται συθέμελα, την ημέρα των γενεθλίων του Ανδρέα Παπανδρέου. Ήταν σαν σήμερα, στις 5 Φεβρουαρίου του 1919, που ακούστηκε για πρώτη φορά στη Χίο το κλάμα του Ανδρέα Παπανδρέου. Από τη χροιά του οποίου, όλοι κατάλαβαν τι θα επακολουθούσε…

http://www.statesmen.gr

Ανώνυμος είπε...

Η σκέψη μου για σένανε
μες τη σκιά ας μένει
όμορφο όνομα Λιλήθ
γραφή μισοσβησμένη

Μάτια βαθιά σαν έβενος
γαλάζιο το κορμί σου
ποια χέρια σε καρφώσανε
στη μέση της Αβύσσου

Ζούμε άχαρες μικρές ζωές
ποια τα μάγια θα μας σβήσει
μες τα σπίτια ζούμε σιωπηλές
ποια το φόβο θα νικήσει

Παίζεις με φίλτρα μαγικά
μάγισσα της αβύσσου
μένεις μακριά απ' τη ζεστή
φωτιά του παραδείσου

Στα σκοτεινά σε ρίξανε
μα εσύ γυμνή χορεύεις
γέννα ανήκουστη τολμάς
και διχασμούς γυρεύεις

Ζούμε άχαρες μικρές ζωές
ποια τα μάγια θα μας σβήσει
μες τα σπίτια ζούμε σιωπηλές
ποια το φόβο θα νικήσει

Λουλούδι νυχτολούλουδο
μελαχρινό μου αηδόνι
φτεροκοπάς τον πόνο σου
στο σκοτεινό αλώνι

Και νιώθω τα σκιρτήματα
το φτερωτό σημάδι
δεν ονομάζω τίποτα
Λιλήθ πυκνό σκοτάδι

Ζούμε άχαρες μικρές ζωές
ποια τα μάγια θα μας σβήσει
μες τα σπίτια ζούμε σιωπηλές
ποια το φόβο θα νικήσει

Ανώνυμος είπε...

Η Λίλιθ είναι μυθικός θηλυκός Μεσοποτάμιος νυχτερινός δαίμονας που σχετίζεται με τον άνεμο και πιστεύεται ότι βλάπτει τα παιδιά. Στο Ταλμούδ και το Μιδράς, η Λίλιθ εμφανίζεται σαν νυχτερινός δαίμονας. Σύμφωνα με κάποια απόκρυφα κείμενα της καθολικής εκκλησίας η Λίλιθ ήταν η πρωτόπλαστη γυναίκα (και φτιαχτηκε οπως ο Αδάμ απο χωμα ,οποτε ηταν ιση του) και όχι η Εύα. Οταν ο Αδάμ προσπαθησε να την καθυποταξει, η Λίλιθ προφερε το ιεροτερο απο τα ονοματα του θεου και υψωθηκε στον ουρανο. Ο Αδαμ παραπονεθηκε στον θεο που της εδωσε την επιλογη ή να υποταχθει στον Αδαμ ειτε να φυγει απο τον Κήπο της Εδέμ και πολλα απο τα παιδια που θα κανει να πεθαινουν. Η Λιλιθ, για να μπορεσει να εχει ελευθερη βουληση διαλεξε να εγκαταλείψει τον Κηπο της Εδέμ. Επειτα τη φυγη της ο Αδάμ νιωθωντας μοναξια παρακαλεσε το θεο που του εδωσε μια γυναικα πιο υποτακτικη, την Εύα.
Πηγή: Wikipedia

ευρυνόμη είπε...

Ζούμε άχαρες μικρές ζωές
ποια τα μάγια θα μας σβήσει
μες τα σπίτια ζούμε σιωπηλές
ποια το φόβο θα νικήσει...
η Ευρυνόμη που προέκυψε από
το πρωταρχικό Χάος
ή
η σκέψη μου για σένανε
μες τη σκιά ας μένει
όμορφο όνομα Λιλήθ
γραφή μισοσβησμένη
..αγαπημένη Ελένη;

Η ΖΩΗ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ είπε...

Θέλω να το αφιερώσω στον αγαπητό φίλο 5 Φεβ 10.14 μ.μ
Εγώ δεν είμαι ποιητής είμαι στιχάκι
είμαι στιχάκι της στιγμής
πάνω σε τοίχο φυλακής
και σε παγκάκι

Με τραγουδάνε οι τρελοί και οι αλήτες
καταραμένη είμαι φυλή
με μιαν εξόριστη ψυχή
σ' άλλους πλανήτες

Εγώ δεν είμαι ποιητής
είμ' ο λυγμός του
είμαι ένας δείπνος μυστικός
δίπλα ο Ιούδας κλαίει σκυφτός
κι είμ' αδερφός του

Αγαπητέ φίλε όταν καταλάβεις τον τρόπο που σκέφτομαι και παρακολουθήσεις τον τρόπο που ενεργώ,ίσως αντιληφθείς,πως κάποια πράγματα δεν τα υποκρινόμαστε,μας βγαίνουν και τα πιστεύουμε.
Και κάτι ακόμα,αν είχα το μικρόβιο της αυτοπροβολής,θα το χρησιμοποιούσα εδώ και πολλά χρόνια.
Τότε που ήταν η θάλασσα γιαούρτι και εγώ είχα την κουτάλα.
Ο νοών,νοείτω....
Η Σοφία Ζαφείρη είναι αδερφή μου και είμαι περήφανος και ευτυχισμένος γιαυτό.

Ανώνυμος είπε...

Η ανθρώπινη ψυχή έχει μεγαλύτερη ανάγκη από το ιδανικό, παρά από το πραγματικό που είναι η ομορφιά της εξουσίας.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΟΥΙΖ

Ερώτηση 1 :
Αν γνώριζες μια γυναίκα που ήταν έγκυος, η οποία είχε ήδη 8 παιδιά, από τα οποία τρία ήταν κουφά, δύο τυφλά, ένα με διανοητική καθυστέρηση, και είχε και σύφιλη, θα της συστήνατε να κάνει άμβλωση;
Διαβάστε και την επόμενη ερώτηση πριν απαντήσετε.


Ερώτηση 2 :
Είναι χρόνος να εκλεχτεί ένας νέος ΔΗΜΑΡΧΟΣ και μόνο η ψήφος σας μετράει. Tα γεγονότα για τους τρεις κορυφαίους υποψηφίους είναι τα ακόλουθα.

Ο υποψήφιος Α
Συναναστρέφεται με διεφθαρμένους πολιτικούς.
Συμβουλεύεται αστρολόγους.
Απατά τη γυναίκα του.
Πίνει 8 με 10 martinis ημερησίως και καπνίζει μανιωδώς πούρα.

Ο υποψήφιος Β
Απολύθηκε από τη δουλειά του δύο φορές,
Κοιμάται μέχρι το μεσημέρι,
Έκανε χρήση ναρκωτικών στο Πανεπιστήμιο
Και πίνει ένα τέταρτο γαλονιού ουίσκι κάθε βράδυ.

Ο υποψήφιος Γ
Είναι παρασημοφορημένος ήρωας πολέμου.
Χορτοφάγος, δεν καπνίζει, πίνει μια μπύρα που και που και δεν έχει ποτέ απατήσει τη σύζυγό του.



Σε ποιον από τους τρεις θα ρίχνατε την ψήφο σας;





Οι υποψήφιοι είναι μεγάλοι άντρες της σύγχρονης ιστορίας. Οι ‘’δικοί μας’’ υποψήφιοι, βρίσκονται στην καθημερινότητα μας. Μας διοικούν, αντιπολιτεύονται τον δήμαρχο, έχουν διατελέσει Πρόεδροι, Κοινοτάρχες, Δήμαρχοι, ή είναι προσκολιoμενοι στα διοικητικά, εκκολαπτόμενοι, παρατρεχάμενοι.

ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΗ.

Τις πραγματικές απαντήσεις θα τις δώσω σε λίγες ημέρες…….

ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ

afidnos blogspot com είπε...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΗΡΩΙΝΗΣ

Ανώνυμος είπε...

'Μια νύχτα στον υπόγειο', με τον Λαμπέρτ και τη ΘΕΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ πόσο γρήγορα μπορεί κάποιος να συνηθίσει το άσχημο και να ξεχάσει το αποτρόπαιο;
Διάβασε την ιστορία του «βατράχου που δεν ήξερε ότι θα γίνει βραστός» μια ιστορία, μια αλληγορία, που δημοσιεύτηκε σε βιβλίο του Ελβετού Ολιβιέ Κλερκ, συγγραφέα και φιλοσόφου, που προσπαθεί με φαινομενικά απλές ιστορίες να αφυπνίσει τους πολίτες για τις δυσμενείς αλλαγές που αγόγγυστα δέχονται στη ζωή τους.

Η ιστορία έχει ως εξής: «Φανταστείτε μια κατσαρόλα γεμάτη κρύο νερό, μέσα στο οποίο κολυμπά ανέμελα ένα βατραχάκι. Κάτω από την κατσαρόλα ανάβεται μια μικρή φωτιά και το νερό αρχίζει να ζεσταίνεται πολύ σιγά. Το νερό, γίνεται χλιαρό και το βατραχάκι, βρίσκοντάς το μάλλον ευχάριστο, συνεχίζει να κολυμπά χαρούμενο.
Η θερμοκρασία του νερού συνεχίζει να ανεβαίνει.Τώρα το νερό είναι πιο ζεστό, απ' ό,τι το βατραχάκι θα θεωρούσε ευχάριστο, αισθάνεται λίγο κουρασμένο, παραταύτα δεν αισθάνεται φόβο.
Τώρα το νερό είναι πραγματικά ζεστό και το βατραχάκι αρχίζει να αισθάνεται δυσάρεστα, αλλά είναι εξουθενωμένο. Γι' αυτόν τον λόγο υπομένει και δεν αντιδρά. Η θερμοκρασία συνεχίζει να ανεβαίνει και τελικά το βατραχάκι βράζει και πεθαίνει.
Εάν έριχναν το ίδιο βατραχάκι κατ' ευθείαν σε νερό με υψηλή θερμοκρασία, με μια εκτίναξη των ποδιών του θα είχε πηδήξει αμέσως έξω από την κατσαρόλα. Και θα είχε σωθεί.
Οποιος γελά τελευταίος, γελά καλύτερα φίλε μου!

Ανώνυμος είπε...

Ο εχθρός πέρασε τίς πύλες καί είναι ανάμεσά σας καί μάλιστα είναι τό δεξί χέρι(;) τού δήμαρχου καί θά τό δείτε σέ λίγο.Κρίμα στέφανε κρίμα στό όραμα πού μάς τάξατε κρίμα κύριε ελεησον γιά τό φίλο σου τόν λίτσα πού πήγε στα πρόβατα κρίμα ευρυνόμη πού δέν σέ γνώρισα πρίν χωρίσω 3 φορές.

Ανώνυμος είπε...

Μα η εξουσία διχάζει, ανατρέπει,δημιουργεί,καταστρέφει, ένοιες αντιφατικές αλλά και τόσο κοντινές καταλήγουν σε μια μόνο λέξη δίψα για δύναμη.Εξουσία ενα αδηφάγο τέρας που δεν χορταίνει η μια όμορφη νεράιδα που σε παρασύρει σε άγνωστα μονοπάτια.Πόσοι εκληπαρούν να την γευτούν αδιαφορώντας για τα ανταλλάγματα που θα πρέπει να πληρώσουν.Με την λογική λοιπόν θα διαλέγαμε την απάντηση Γ μα έχει η εξουσία λογική;Αν είχε ισως να μην είχαμε τα δεινά της.Για άλλη μια φορά ενα όραμα που θυσιάζεται στον βωμό των συμφερόντων για άλλη μια φορά ενας λαός και ένας δήμος που γίνεται έρμαιο της φιλονοικίας τους.Οταν μια χώρα φλέγεται απο την ανικανότητα αυτών που χειρίζονται την εξουσία τι μπορούμε άραγε να περιμένουμε απο μια μικρoγραφία της;girl.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΣ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ. ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΒΛΑΧΟΣ.ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΕΠΙΦΎΛΑΞΗ.......

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στο επίκαιρο κουίζ της 7-2-2012

Ο υποψήφιος Α είναι ο Φράνκλιν Ντ. Ρούσβελτ.

Ο υποψήφιος Β είναι ο Γουίνστον Τσόρτσιλ.

Ο υποψήφιος Γ είναι ο Αδόλφος Χίτλερ !!!!

Επίσης, η απάντηση στην ερώτηση της έκτρωσης… είναι ο Μπετόβεν.

Από τότε που ασχολούμαι, με τα πολιτικά δρώμενα, σε όποιο επίπεδο τοπικό ή κεντρικό, δυο θέσεις μπορώ να τεκμηριώσω, με βεβαιότητα.

1. ότι στο τέλος ο λαός, αποδεικνύεται ο σοφότερος κριτής των επιλογών του.

2. ότι είμαστε άξιοι αυτών που μας διοικούν.

Μεγάλη κουβέντα μπορούμε να κάνουμε γι αυτές τις θέσεις μου, ωστόσο είναι περιττό να το κρίνουμε, ειδικά σήμερα που η πατρίδα και η κοινωνία περνά δύσκολες ώρες, και οι ζωές μας και αυτές των παιδιών μας, κρίνονται από 300 ανθρώπους, που τους στείλαμε όλοι εμείς, συνειδητά να αποφασίζουν για εμάς, έχοντας την μεγαλύτερη ευθύνη. Ο θεός να βάλει το χέρι του.

ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ