ς

ς

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Το πιο παρεξηγημένο συναίσθημα;

Το Αμφιαράειο ήταν ένας θεραπευτικός χώρος.
Τα θεραπευτήρια των αρχαίων είχαν άλλη φιλοσοφία από τη δική μας.
Διάλεγαν τόπους όμορφους, έκτιζαν ιερό και θέατρο, γιατί πίστευαν ότι παράλληλα με το σώμα, πρέπει να ιαθεί και η ψυχή, γυμνάσιο, δηλαδή χώρο αθλητικών επιδόσεων όπου οργάνωναν αγώνες.
Με λουτρά, δίαιτα, προσευχή και ανάλογα τάματα και προσφορές περίμεναν να έρθει στον ύπνο τους ο θεός να τους αποκαλύψει τη θεραπεία ή και να τους κάνει καλά.
Το ιερό/θεραπευτήριο του Ωρωπού κτίστηκε τον 5ο πχ αιώνα και όταν εόρταζαν τον ήρωα, τελούνταν αγώνες.
Πολλές επιγραφές έχουν σωθεί μια από αυτές αναφέρεται στον «ιερό νόμο» και ορίζει την συμπεριφορά των ιερέων και των προσκυνητών.
Ο επισκέπτης λοιπόν ζητούσε από τον Αμφιάραο είτε το όνειρο/χρησμό που θα αποκάλυπτε την ίαση του είτε την επιτόπια θεραπεία του. Πλήρωνε εισιτήριο, για να μπει, τρεις μέρες δεν έπινε κρασί και μία δεν έτρωγε φαγητό, όταν έφτανε η σειρά του, πλήρωνε ένα ποσό και τότε γραφόταν το όνομα του και η πόλη του στον πίνακα ανακοινώσεων, θυσίαζε ένα κριάρι, έπαιρνε το δέρμα και πάνω του κοιμόταν σε ένα ειδικό χώρο, όπου εκεί θα ονειρεύονταν τη θεραπεία ή και θα θεραπεύονταν.
Το όνειρο βέβαια θα το ερμήνευε κάποιος ιερέας.
Αν έμενε για νοσηλεία, πλήρωνε νοσήλια. Και όταν αποθεραπεύονταν έριχνε ένα νόμισμα χρυσό, ασημένιο ή αργυρό στην πηγή του Αμφιάραου.
Έφευγε, αφού άφηνε ένα τάμα, που ήταν ή άγαλμα είτε το ανάγλυφο του θεραπευμένου μέλους είτε αφιέρωμα, κάτι ανάλογο με την οικονομική του δύναμη ο καθένας.

Με την οικονομική του δύναμη ο ΚΑΘΕΝΑΣ θα μπορούσε να κάνει κάτι Υπέρτατο, σεβαστό Προεδρείο του ΝΠΔΔ και ΟΧΙ αυτό το συνονθύλευμα κακόγουστων εκδηλώσεων που ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ τη Μνήμη του ΑΜΦΙΑΡΑΕΙΟΥ ΩΡΩΠΟΥ.

Το πιο παρεξηγημένο συναίσθημα:
Η ΝΤΡΟΠΗ


38 σχόλια:

kalamos city είπε...

Δέν ξέρω γιά τίς άλλες εκδηλώσεις αλλά αυτή πού έγινε στό Αμφιάρειον την πανσέληνο από το Υπουργείο Πολιτισμού ήταν αρκετά καλή καί πραγματικά τίμησε τόν Καλάμου Ευρυνόμη.
Τού χρόνου ίσως. . . .

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή καί όνειδος κ. Κοντογιάννη γιά το σημερινό ολίσθημα της εκδήλωσης στόν Καλάμο σήμερα.
Όντως ντροπή!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΥΡΙΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΝΑ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΓ.ΤΙΜΟΘΕΟ ΑΜΦΙΑΡΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΥΡΙΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΌΝ ΙΣΩΣ ΠΟΙΟ ΑΝΤΙΠΑΘΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΑΣ ΑΠΟΨΕ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΣΤΟΜΙΣΕ.
ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΕΣΤΩ ΛΟΓΟ ΑΠΕΙΡΙΑΣ.
ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΤΕ ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΕΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ;

Και ενώ φαινόταν ότι τα ’χαμε χύμα, μας ήρθαν τώρα και τσουβαλάτα!!!
Δεν μας έφτανε όλη αυτή η φαυλοκρατία στον Κάλαμο, πλάκωσε και το παπαδαριό η άλλη εξουσία, η πολυπλόκαμη και αδηφάγα.
Ήρθε κι αυτή με όλο της το συναπάντημά ν ’απαιτήσει το μερτικό της στο σκύλεμα του τόπου.
Δίχως ντροπή και ενδοιασμούς αλλάζουν χρήση γης σε δημόσια περιουσία, μοιράζουν αφειδώς ευχο-λόγια σε προύχοντες και προεστούς μπας και ενδώσουν στις ορέξεις τους, μπας και την αρπάξουν.
Όσοι τολμήσουν και αντιρρηθούν, στο πυρ το εξώτερον!!!
Ουαί υμιν, Γραμματείς και Φαρισαίοι.

Αγρυπνείτε, Αχός πολύς θ’ ακουστεί……

ΟΞΥΛΗΚΤΟΣ

Unknown είπε...

τα κριάρια,τα πληρώνανε τα νοσήλεια, στη κλινική του Αμφιάρειου?

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ΟΞΥΛΗΚΤΕ οί Καλαμιώτες πάντα είχαν μιά οπισθοδρομική κουλτούρα η οποία είναι καί η βασική υπεύθυνη γιά τά πολλά δεινά πού περνά αυτός ο τόπος.Δέν νομίζω πάντως μιά χούφτα φανατικών νά προκαλέσει νέα έριδα στό δήμο.
Παρόλα αυτά χρειάζεται προσοχή γιατί η ιστορία έχει τρανά παραδείγματα χουντικών μεθόδων από την Εκκλησία της Ελλάδας.
Αλήθεια αυτοί στό βίντεο τού Ξύλου τί ακριβώς είναι;

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή μα αυτή η λέξη εχει διαγραφεί παντελώς απο την μνήμη τους άνθρωποι κενοί δίχως συναισθήματα πως να νιώσουν το αίσθημα της ντροπής.Ανθρωποι που πιστευουν πως αν ανακατευτούν με την πολιτική αλλάζει η ζωή τους και τα πιστευω τους μετατρεποντάς τους δυστυχώς σε πεινασμένα ζώα που τρέφονται απο την εξουσία και την δυστυχία των άλλων.Ανθρωποι κατά βάθος χαμένοι,δυστυχισμένοι μπλεγμένοι σε εναν φάυλο κύκλο που τους μειώνει και τους αλλοτριώνει.Δεν φτάνει μια εκδήλωση ενας λόγος δίχως ουσία χρειάζεται θάρρος και δύναμη να αντιμετωπίσεις πρώτα τον εαυτό σου και μετά τους άλλους.Απειρία η αλαζονεία ποιο απο τα δυο βρίσκεται πιο κοντά σε ολο αυτό το οραμα που αποφασίζει για εμας διχως εμας.Το δικαίωμα ποιος το δίνει;Μα αυτος που ηγείται αυτης της αποτυχημένης ομάδας που αρχίζει να θυμίζει θίασο χωρίς κομπάρσους.girl...

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΥΡΙΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΑΛΕΖΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΕ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΦΙΑΡΑΕΙΟ;
ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΓΙ ΑΥΤΟ;

ευρυνόμη είπε...

Ανόητε Ανώνυμε με το ωραίο σχόλιο σου αφιερώνω αυτό για να
ΝΤΡΑΠΕΙΣ και δέν δημοσιεύω το δικό σου:

ΠΛΑΤΩΝΑΣ-ΜΕΝΕΞΕΝΟΣ
(Ή Επιτάφιος - Ηθικός)

ΣΩΚΡΑΤΗΣ
Ο Μενέξενος! Από πού έρχεσαι; Από την αγορά;
ΜΕΝΕΞΕΝΟΣ
Από την αγορά, Σωκράτη, και βασικά από το βουλευτήριο.
ΣΩΚΡΑΤΗΣ
Τι σχέση έχεις εσύ, προ πάντων εσύ, με το βουλευτήριο; Ή προφανώς νομίζεις ότι έφθασες στο τέλος της εκπαίδευσης και της φιλοσοφικής μελέτης και θεωρώντας τον εαυτό σου αρκετά έτοιμο, σκέπτεσαι πια να στραφείς προς τα σοβαρότερα πράγματα; Θαυμαστέ άνθρωπε, επιχειρείς με την τόση σου νεότητα να κυβερνήσεις εμάς τους μεγαλύτερους, για να μην παύσει το σπίτι σας να αναδεικνύει πάντα ένας άρχοντά μας;
ΜΕΝΕΞΕΝΟΣ
Βέβαια, Σωκράτη, αν μου επιτρέπεις και αν με συμβουλεύεις να λάβω κάποια αρχή, θα το επιδιώξω πρόθυμα. Αλλιώς δεν θα το κάνω. Η τωρινή μου όμως επίσκεψη στο βουλευτήριο έγινε, γιατί πληροφορήθηκα, ότι η βουλή πρόκειται να εκλέξει τον ρήτορα που θα εκφωνήσει τον επιτάφιο λόγο. Ξέρεις βέβαια, ότι πρόκειται να κάνουν ταφές.
ΣΩΚΡΑΤΗΣ
Ασφαλώς το ξέρω. Αλλά ποιον εξέλεξαν;
ΜΕΝΕΞΕΝΟΣ
Κανέναν. Το ανέβαλαν γι’ αύριο. Νομίζω όμως, ότι θα εκλεγεί ο Αρχίνος ή ο Δίων.................
.................................
ΣΩΚΡΑΤΗΣ
Ωραία! Πρόσεχε μόνο μη με προδώσεις, ώστε και πάλι να σου λέω πολλούς και ωραίους της λόγους πολιτικούς.
ΜΕΝΕΞΕΝΟΣ
Μη σε νοιάζει, δεν θα σε προδώσω. Μόνο να μου τους λες.
ΣΩΚΡΑΤΗΣ
Φυσικά θα στους λέω.

kalamos city είπε...

3:06 στόν Κάλαμο τραγούδησε ό Αντιδήμαρχος ο Λάλεζας σάς μάρανε!
Έχουμε όμως γιορτή σαρδέλας καί Κονιτοπούλου μέ τον Πολιτιστικό Σύλλογο χωρίς παρατράγουδα.

Ανώνυμος είπε...

Η έπαρση πού έχεις Αλέκα όχι μόνο σε έκανε πιό αντιπαθή αλλά θα φέρει καί πιθανή αποτυχία στό δύσκολο καί βρώμικο νομικό πρόσωπο πού προεδρεύεις.
Τρείς τέσσερις ψήφους είχες πάρει τότε, ξέρεις πόσα μαχαίρια έχουν βγεί σήμερα!

ΤΣΟΠΑΝΟΣ είπε...

γιασ αβριναμ ,γυρισεσ απ διακουπεσ πουλυ καψαλισμεν βρε κοκλα μ. Παντουσ η φοταγραφιά ειν "so touching" μπραβου.

ευρυνόμη είπε...

Κυρία Πρόεδρε επειδή ο μόνος τρόπος πληροφόρησης στό Δήμο μας είναι τα blogs καί τα emails, μήν έχοντας άλλωστε την τύχη να παραβρεθώ σε κάποια πολιτιστική εκδήλωση ΠΟΤΕ γιά ένα χρόνο τώρα λόγο εργασίας καί διακοπών, νομίζω ότι έχετε απόλυτο άδικο.

Κυρία Κοντογιάννη θα σας πώ ένα παλιό ρητό πού έμαθα κάποτε στό Πανεπιστήμιο:

Ο έξυπνος παραδέχεται
Ο πονηρός ελίσσεται
Ο ηλίθιος επιμένει.

Λόγο εργασίας οί απειλές αλλά καί οί προκλήσεις είναι κάτι πού αποτελεί μέρος της καθημερινότητας ίσως καί τής επιτυχημένης καριέρας μου.
Εχω επισημάνει την αξιοσύνη σας όπως καί την μοναδικότητά σας στό Συμβούλιο εδώ καί καιρό αλλά ποτέ δέν κατάλαβα γιατί μία κρητική έστω κακή γιά εσάς με κάνει αυτόματα οργισμένο εχθρό μου!

Έχετε όλο τό χρόνο μπροστά σας γιά κάτι καλύτερο αλλά θά επιμείνω στό ατόπημα τών φετινών Αμφιαρείων.

ΥΓ:Βαρέθηκα νά απολογούμαι γιά τό ποιά είμαι.
Ούτε άνδρας ούτε από τόν Κάλαμο είμαι.
Με κολακεύει ή πρόταση Γάμου πού δέχτηκα αλλά δέν είμαι διαθέσιμη.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρεις δεν πιστευω οτι αξίζουν εξηγήσεις άτομα που η μόνη γλώσσα που ξέρουν να χρησιμοποιούν είναι η ύβρεις αφου δεν μπορούν αλλιώς να λύσουν τις διαφορές τους.Το ρητό είναι άκρως έυστοχο ποιος ομως καταλαβαίνει την σημασία του;Ποιος είναι αρκετά έξυπνος για να παραδεχτεί τα λάθη του και να προσπαθήσει να τα διορθώσει δεν βλέπω κανέναν διαθέσιμο η αλαζονεία στραβώνει και βλέπουμε αυτα που εκείνη θέλει οχι την πραγματικότητα τονν σεβασμό για να τον κερδίσεις πρεπει να παλέψεις πολυ την αντιπάθεια αντίθετα την αποκτάς έυκολα χωρίς να κουραστείς και δεν μπορείς να την αντιστρέψεις με τίποτα.Ο καθένας μας εξαργυρώνει το νόμισμα το οποίο εχει δώσει ως πληρωμή μόνο που το φτωχό μυαλό δεν λέει να καταλάβει την αξία μα μόνο την ευτέλεια ας το χωνέψουν επιτέλους μερικοί οτι αυτα που πράτουν είναι μηδαμινά οπως μηδενική είναι και η προσωπικοτητά τους και αν νομίζουν οτι εχουν κερδίσει τον θρόνο απέχουν μίλια απο το να επιτύχουν την βασιλεία που θα λήξει άδοξα αφηνοντάς τους απομονωμένους και εκτεθειμένους.girl.

Ανώνυμος είπε...

Ευρυνόμη, Ενας Εξυπνος, ελισσεται παραδεχόμενος την επιμονή του
Ενας ηλίθιος, παραδέχεται την ελισσόμενη επιμονή του, ενώ
Ενας πονηρός, με επιμονή ελίσσεται , παρά....δέχετε.
Αν είσαι άνδρας ή γυναίκα, από Κάλαμο ή από τον πλανήτη Δία δεν μας αφορά. Η σκέψη και η απόδοσή της μετράει.
Ο άνθρωπος που είναι σωστός και σοφός δεν έχει ανάγκη από δόξα.OlgaA10

ευρυνόμη είπε...

Ακόμα επιμένετε σέ αυτού τού είδους τίς τελετές κύριε Δήμαρχε.Οι Αντιδήμαρχοι σας αυτού τού επιπέδου είναι, γιατί εκτίθεσται μαζί τους;
Όραμα είναι τό κάτι άλλο τό κάτι διαφορετικό.
Δημιουργία είναι όταν κάνεις πράξη τό Όραμα.
Καί τέτοια πράξη δέν έχουμε δεί ακόμα!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΤΟΣΑ ΛΑΘΗ ΡΕ ΔΗΜΑΡΧΕ;
ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΘΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ;
ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΛΙΑΣΚΟΣ Η Ο ΛΑΜΠΡΟΥ;ΔΥΟ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΤΟΥΠΕ;ΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΤΟΣ Ο ΣΩΤΗΡΧΟΣ Ο ΒΛΑΧΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΑΣ;ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ;ΚΑΛΑ Ο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΜΟΙΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΡΕ ΔΗΜΑΡΧΕ!!

ευρυνόμη είπε...

Δέν χρειάζεται να αποκαλύψεις στό παιδί σου ότι όλοι οι "μεγάλοι" άνδρες δέν είχαν ιδέα από "άλγεβρα" φίλε ανώνυμε των 2:48μμ.

Ανώνυμος είπε...

Χάσαμε απόψε καί ήπια πολύ, αλλά αύριο θά είμαι καλά.
Ένα όνειρο ρε θεέ αμάν αυτή η μέρα τής μαρμότας.

Ανώνυμος είπε...

Χικ
φονιάδες των ψαριών πελεκάνοι
Χικ
τελικά με το σεξ γνωρίζεις καί κόσμο!

Ανώνυμος είπε...

'Δρυός πεσούσης πάς ανήρ ξυλεύεται'
Όταν πέσει η βελανιδιά όλοι τρέχουν να κόψουν ξύλα, αγαπητή Αλέκα και τα πολιτιστικά τέλος εχθές με 100 μπράβους.
Μεγαλεία

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Και ποια είναι τα συμπεράσματα μετά τον χορό φιάσκο της χθεσινής ημέρας του ΠΑΣ ΩΡΩΠΟΥ? Επιτρέπεται όλη αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, που δημιουργήθηκε, με το διοικητικό συμβούλιο της ομάδος, να δέρνουν την αστυνομία και την ασφάλεια του τμήματος Ωρωπού? Όλοι αυτοί οι παράγοντες, θα αποτελέσουν τα πρότυπα για τα παιδιά μας μέσω του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου? Αυτοί θα διαφυλάττουν την ακεραιότητα, και την ασφάλεια των παιδιών μας, μέσα στα γήπεδα? Αυτοί θα διαμορφώσουν και θα παιδαγωγήσουν τους γιους μας ετοιμάζοντας τους για την επόμενη ήμερα? Καταργώντας κάθε έννοια σεβασμού, ισονομίας, αρχών, και νόμων?

ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΝΤΡΟΠΗ σε όσους μπορούν ακόμα και ανέχονται, τέτοιες καταστάσεις. Είμαστε απαράδεκτοι όλοι μας που δεν αντιδρούμε σε τέτοιου είδους τραμπουκισμούς, χαφιεδισμούς, τρομοκρατίες, αναρχίες.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΡΡΩΣΤΟΙ. Δεν πρέπει αυτή η αποχαύνωση, να παρεισφρήσει εντός των οικογενειών μας. Οι προστάτες και οι νονοί, πρέπει να μείνουν μακριά, από το τελευταίο προπύργιο αξιοπρέπειάς μας, που είναι οι οικογένειες μας. Το τελευταίο ιδανικό που μας έμεινε να προστατεύουμε.

ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ. ΤΟ ΜΕΛΟΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. Που υπονομεύτηκε, ξεπουλήθηκε, αποδεκατίστηκε.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Αν στοχεύεις στην ανώτατη θέση, δεν είναι ντροπή αν σταματήσεις στη δεύτερη ή ακόμα και στην τρίτη.
'Κικέρων'

Οχι όμως την τελευταία!

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΡΥΝΟΜΗ ΧΑΙΡΩΜΑΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΠΙΣΗΣ.ΤΟ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ Ε ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟ.
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΜΙΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ.ΑΡΚΕΤΟΙ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΚΙΟΛΑΣ!!!!

simvoulio oropou είπε...

12:18 Φοβος ειναι ο φονιας του νου.
Φοβος ειναι ο μικρος θανατος που φερνει την ολοκληρωτικη εξοντωση.Εκει οπου θα εχει περασει ο Φοβος, δε θα υπαρχει τιποτα. Μονο εγω θα βρισκομαι εκει.
Σιγα μην τη φοβηθουμε, οι μάχες που δίνεις είναι αυτό που μεγαλώνει τη δύναμή σου
Ψαξε για τη γυναικα μεσα στο φορεμα. Αν δεν υπαρχει γυναικα, δεν υπαρχει φορεμα.

Ανώνυμος είπε...

γιατι ειναι γενναιο να τα λες στην κοντογιαννη?δεν το καταλαβα....απο τι στιγμη που αποφασιζεις να εκτιθεσαι θα πρεπει να εισαι ετοιμος να δεχεσαι παντος ειδους κριτικη αλλιως ας κατσει σπιτι της παντως ενα ειναι σιγουρο η κοπελα δεν ειναι αυτο που δειχνει απο ποτε ρε παιδια η κοντογιαννη απεκτησε πολιτιστικη παιδεια και κουλτουρα?φιλοδοξειες και ματαιοδοξειες αλλου εκτελειμε λιγα λογια ενα απλο πιονι ειναι

Ανώνυμος είπε...

Οι πολλοί είναι ομως και δύναμη και αντιστέκεται στην αγγέλη των λύκων που νομίζουν πως η τύχη των πολλών είναι στα χέρια των λίγων.Και ο κόσμος επίσης μισή το ψέμα και την αλαζονεία.Η κορυφή κρύβει πολύ μοναξιά και οταν γκρεμίζεσαι απο αυτην δεν βρίσκεται κανείς για να σε συγκρατήσει απο την κατρακύλα σου αφου ολους και ολα τα εχεις ξεπουλήσει στον βωμό μιας θέσης αξίζει άραγε;Ας το αναρωτηθούν εκείνοι που θαρούν οτι τα ξέρουν ολα που δεν αντέχουν την κριτική και που δεν ξέρουν να χάνουν αλλά σε κάθε νίκη παραμονευει η ηττα και τότε τα πάντα αντιστρέφονται και ξαφνικά απο Βασιλιάς βρίσκεσαι ζητιάνος ολοι σε εγκαταλείπουν και σε ξεχνούν το αντίτιμο βαρύ αλλα μερικοί το αξίζουν.girl.

Ανώνυμος είπε...

Πριν από πάρα πολλά χρόνια, στα βάθη των αιώνων, οι άνθρωποι είχαν σταματήσει να σέβονται τους θεούς και είχαν γίνει τόσοι πολλοί, ώστε η θεά Γη δεν μπορούσε πια να τους σηκώσει στο στήθος της. Η θεά παραπονέθηκε στον Δία για το πρόβλημά της και εκείνος, για να την ξεκουράσει, έσπειρε διαμάχες μεταξύ των θνητών που οδήγησαν στο Θηβαϊκό πόλεμο που είναι γνωστός ως "Επτά επί Θήβας", στον οποίο πολλοί άνθρωποι έπεσαν στα πεδία των μαχών. Φαίνεται όμως πως το πρόβλημα δεν είχε λυθεί οριστικά. Δεν πέρασε πολύς καιρός και οι άνθρωποι ξανάγιναν πολλοί. Αμήχανος ο Δίας μπροστά στην επανεμφάνιση του προβλήματος ζήτησε τη συνδρομή και άλλων θεών. Ο Μώμος, ο γιος της Νύχτας, -κατ' άλλους της Θέμιδας τον συμβούλεψε να συλλάβει το σχέδιο ενός μεγάλου πολέμου, που αργότερα θα γινόταν γνωστός ως Τρωικός πόλεμος.

Στο τέλος του 2011 θα είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη (αν όχι στον πλανήτη) με 1.500.000 ανέργους έναντι 1.150.000 εργαζομένων στο κράτος.Πόσοι στόν Δήμο μας;
Η δε τύχη των υπολοίπων 1.500.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αγνοείται και θα αγνοείται μέχρι το 2020 τουλάχιστον. Όπως και να μετρήσουμε τα νούμερα στην απασχόληση και στην ανεργία η εικόνα αυτή δεν αλλάζει.Στόν Δήμο μας;
Ξεκαθαρίζω ότι δεν έχω καμία πρόθεση να προκαλέσω ερωτήματα της απασχόλησης των κρατικών υπαλλήλων σε σχέση με την ανεργία των ιδιωτικών.
Ξεκαθαρίζω ότι έχω πρόθεση να προκαλέσω ερωτήματα για τα αστρονομικά χρήματα που θα δοθούν ή δόθηκαν σε Διευθυντές Νομικών Προσώπων του Δήμου σε σχέση με την ανεργία των ιδιωτικών.Ο Δημοτικός κορβανάς θα συνεχίσει να ζητάει πόρους για να καλύπτει τα ελλείμματά του.
ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΗΜΑΡΧΕ;
Όλοι οι θεοί είναι νεκροί, εκτός από το θεό του πολέμου.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ!
ΚΑΘΕΙΣ ΑΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΠΛΕΥΡΑ!

Ο ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ είπε...

Καλά τα πολιτιστικά αλλά προέχει η ασφάλεια δεν νομίζετε Κα πρόεδρε?Είμαστε όλοι τυχεροί που δεν είχαμε θύματα εχθές στον Αυλώνα και μάλιστα απο ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ όχημα του Δήμου μας.Γιατί τόση ανευθυνότητα?

ευρυνόμη είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ευρυνόμη είπε...

Πόσο σημαντικό είναι άν το kalamos city είναι τής κυρίας Ράπτη, Γκικάκη ή τού κυρίου Δέδε, Βασιλάκου, Ζαφείρη κτλ.
Γιατί πρέπει να δημοσιεύω όλα τα αναπόδεικτα, πού ξεπερνούν ποιά αυτά πού δημοσιεύω.

Ναί έχει τολμηρό χιούμορ όπως άλλωστε τα apakalipsi labogialo avlonitis
αλλά πιό τολμηρό έχουν αυτοί πού γράφουν σε αυτά τα blogs καί είναι πολλοί.

Άλλοι λένε ότι το oroposavrio ή η μάχιμη πόλη έκρινε τό τελικό αποτέλεσμα των εκλογών τού Δήμου μας.
Ίσως, άν καί πιστεύω ότι και τα άλλα τοπικά μέσα ενημέρωσης παίζουν ένα ρόλο , και αυτόν μόνο όταν λένε-και τόν λένε- ουσιαστικά πράγματα.Ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα παραμένει ένας συνδιασμός πολλών παραγόντων.

Είμαι σχεδόν σίγουρη φίλοι μου ότι εδώ κολλάει το παλιό ρητό "όπου υπάρχει καπνός υπάρχει καί φωτιά", καί αυτό είναι πού ενοχλεί εδώ είναι ο ΚΑΠΝΟΣ καί όχι η φωτιά στα μπαζάκια μερικών.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν ηταν η λασπη του ζαφειρη τωρα θα ειχαμε λιτσα.Ολα τα αλλα ειναι για εσωτερικη καταναλωση.Καλα να παθουμε και εσυ βαγκελιτσα περισοτερο που τους πιστεψαμε.Ενας τσεκρετζης εχθες στον καλαμο σε μια ακρη και απο την αλλη ολος ο συνδιασμος του λιτσα.Που μας ρε καραμητρο οικονομακο με την αρτα και τα γιανεννα ;

Ανώνυμος είπε...

6.06 αφού είσαι σε πόλεμο γιατί δεν
μας λές και το όνομά σου να σου
πούμε εμείς πια πλευρά να διαλέξεις
για να σου εξηγηθεί το όνειρο αλλά
κρύβεσαι πίσω απο την ανωνυμία .

Ανώνυμος είπε...

3.25 με την Άρτα και τα Γιάννενα
σου κάθησε στο λαιμό και δεν ξέρω που ακόμη αλλα που θα πάει, μαζί με
μερικούς άλλους θα κάτσεις για αρκετο
καιρό στην πείνα και καλά κρασιά.

Ανώνυμος είπε...

Φωναζει ο ΜΠΑΛΟΚΑΣ για απ ευθειας αναθεσεις στο δημο ΩΡΩΠΟΥ και καλα κανει.
Αλλα για πες μας κ.ΜΠΑΛΟΚΑ τις ΝΤΟΥΖΙΕΡΕΣ σε ολη την παραλια του δημου τις πηρες με διαγωνισμο η με ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ.
Ετσι ειναι ομως οταν καποιες χιλιαδες ευρω μπαινουν στην τσεπη μας,δεν μας ενδιαφερει αν ειναι απο απ'ευθειας αναθεση.

Για τους αλλους μας ενδιαφερει.

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ ΤΙ ΣΥΝΝΑΛΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΛΟΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ ΜΠΑΛΟΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ασε γιατί αν πάρουμε τις μίζες που κρύβοντε πίσω απο τον κάθε ενα ειδικά αυτα που παίρνουν οι σύμβουλοι,οι πρόεδροι κ.τ.λ. εκει βρίσκεται και η μεγάλη ρεμούλα.Και αν ολοι αυτοί που το παίζουν πονόψυχοι γιατί δεν κόβουν κάτι απο τους παχυλούς μισθούς να βοηθήσουν σε ενα έργο του δήμου;Οι ντουζιέρες αν και οπως αναφέρεται είναι πταίσμα μπροστά στους άλλους καρχαρίες.Και αν βγάζεται εναν στην φόρα τότε να έχεται το θάρος να πείτε για ολους αυτους που εχουν μπει στον δήμο και τρώνε με χρυσά κουτάλια και η περιοχή μας υποφέρει.Βαρεθήκαμε πια με τα ιδια πρόσωπα ανέκφραστα, ρουσφετολόγους και μονολόγους του τίποτα ας δούμε κάτι το διαφορετικό και ας βάλουμε επιτέλους μυαλό την επόμενη φορά να διαλέξουμε πρόσωπα και υποστάσεις που μπορούν να προσφέρουν και να ξέρουν να επιλέγουν το σωστό οχι το συμφέρον μόνο.

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΕΥΡΥΝΟΜΗ ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΠΡΩΤΟΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΠΕΠΠΑΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ