ς

ς

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Πω-πω, σκόνη που σήκωσες κ. βροχοποιέ Αντιδήμαρχε!

Απλέ Ανιδιοτελή Σύμβουλε:
Όταν κάποιος σε κατηγορεί ότι κάνεις μόνο ό,τι θέλεις εσύ, συνήθως εννοεί ότι δεν κάνεις ό,τι θέλει αυτός.
Δεν πρέπει να δίνεις σε κανέναν το δικαίωμα να σου ζητάει το λόγο. Δεν πρέπει να αισθάνεσαι υπόλογος σε κανέναν, και για τίποτα.
Η επιμονή αντιστοιχεί στο "θέλω".
Έχεις κάθε δικαίωμα να υποστηρίζεις το δίκιο σου, δεν έχεις όμως κανένα δικαίωμα να το επιβάλλεις. Τα "καλά παιδιά" είναι αυτοί που συμπεριφέρονται όπως οι άλλοι περιμένουν από αυτούς να συμπεριφέρονται.
Όσο πιο πρόθυμα κάνουν αυτό που οι άλλοι θέλουν, τόσο καλύτερα "καλά παιδιά" είναι.
Αν χρειάζεται να θυμίσεις ότι εσύ κάνεις κουμάντο, τότε, πιθανότατα, δεν κάνεις εσύ κουμάντο.
Μην περιμένεις να σου απονείμει ποτέ κανείς δύναμη, κύρος ή εξουσία. Όποιος τα θέλει, πρέπει να τα πάρει μόνος του.
Αυτό που έχει σημασία, ανά πάσα στιγμή, δεν είναι η θέση στην οποία βρίσκεσαι, αλλά η ταχύτητα με την οποία κινείσαι και, βεβαίως, η κατεύθυνση προς την οποία κινείσαι.
Για κάποιον περίεργο λόγο, το απολύτως σωστό αξίωμα "ουδείς αναντικατάστατος" οδηγεί πολλές φορές στην ολέθρια διαστρέβλωση: "οποιοσδήποτε μπορεί να αντικαταστήσει οποιονδήποτε".
Σε κάθε αξίωμα, αν θες να είσαι στην κορυφή, το μεγαλύτερο προσόν είναι να αντέχεις την πίεση.
Την πίεση από στόχους, από προβλήματα, από κριτικές, από δυσαρέσκειες, από υπονομεύσεις, από απαιτήσεις.
Όσο πιο ψηλά καβαλάει κανείς το καλάμι, τόσο πιο πολύ κινδυνεύει να του χωθεί στον πωπό[δις].
Μην ανέχεσαι να σου τα "πρήζουν". Είναι καλύτερα να τους τα πρήζεις εσύ.
Αυτό που μετράει δεν είναι η επιθυμία σου να νικήσεις και να πετύχεις για το Δήμο σου και όχι για σένα.
Όλοι έχουν τέτοιες επιθυμίες. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι η αποφασιστικότητά σου να δουλέψεις σκληρά για να εκπληρώσεις την επιθυμία σου να πετύχεις
"Aξιος" είναι κάποιος που είναι αρκετά έξυπνος και εργατικός για να διευθύνει μια επιχείρηση, αλλά αρκετά βλάκας και τεμπέλης για να μην έχει δική του [αυτό να το θυμάσαι πάντα].
Βασικός νόμος της φύσης είναι ότι αυτοί που επικρατούν στο τέλος, δεν είναι απαραίτητα οι καλύτεροι, αλλά αυτοί που είναι οι περισσότερο "συμβατοί" με το περιβάλλον τους, που αμέσως μετά εξαφανίζονται.

Σε κάθε περίπτωση, καλύτερα να έχεις τη φήμη "Δυσάρεστου" παρά του "Πούστη".

15 σχόλια:

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ είπε...

Ευρυνόμη
Εκπληκτικο,εξοντωτικό,καταλυτικό.
Θα ήθελα να το έχω γράψει εγώ.
Σε πάω.
Συνέχισε έτσι.

Ανώνυμος είπε...

Ετσι είναι και για να το πούμε πιο
ελληνικά κάλιο να σου βγεί το μάτι παρά το όνομα.
Τέλος πάντων οι άνθρωποι πάντα περιμένουν να πάρουν απο εσένα αυτό που τους ικανοποιεί αν αποτύχεις να τους το δώσεις σε ξεχνούν σε διαγράφουν και ψάχνουν αλλού.Τα όμορφα λόγια έυκολα σβήνοντε οι όμορφες πράξεις ποτέ.Δεν ξέρω γιατί σήκωσε αυτήν την θύελα αντιδράσεων ο Αντιδήμαρχος αλλα αν θεωρεί τον
εαυτό του ως παντοδύναμο και δεν προσπαθεί να αντιστρέψει το κλίμα είναι υπόλογος της επιλογής των οσων λέει και κυρίως κάνει.Θέλουμε νέους ανθρώπους να μας εκπρωσοπούν να προσπαθούν και ας μην καταφέρνουν πάντα η προσπάθεια και μόνο αρκεί.Δεν θέλουμε επουδενί ανθρώπους που το παίζουν Βασιλιάδες χωρίς να έχουν δικό τους Βασίλειο με δανεικούς θρόνους και κάλπικα στέματα δεν τους χρειαζόμαστε τους απεχθανόμαστε.girl.

ΤΟΥΡΠΕΤΑΣ Μάκης είπε...

συγχαρητήρια για το άρθρο σου , μεσα σε λίγες γραμμές τα είπες όλα

Ανώνυμος είπε...

Το στρατηγικό πρόβλημα σήμερα είναι το πώς θα ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση και θα αλλάξουμε την κοινωνία και όχι το πώς θα συμμετέχουμε σε αυτό το σύστημα της απάτης και της σήψης…
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΗ.
ΟΥΔΕΠΟΤΕ πήγε μπροστά η ζωή με τέτοιου είδους 'διανοουμένους'.
Οι καπεταναίοι είναι εκείνοι που ανοίγουν δρόμους και γνωρίζουν να μάχονται…

big είπε...

«Δώσε μου έναν αρκετά μεγάλο μοχλό κι ένα μέρος για να τον τοποθετήσω και θα κινήσω τη Γη» έλεγε κάποτε ο Αρχιμήδης.
Ευτυχώς, ποτέ δεν βρήκε έναν αρκετά μεγάλο μοχλό. Όμως, αυτή η ιδέα του Αρχιμήδη φαίνεται ότι έχει στοιχειώσει τα μυαλά αρκετών διανοούμενων [1:30] αντιδημάρχων, που μέχρι τώρα ήταν αποτυχημένοι.

Ανώνυμος είπε...

Όποιος ξέρει τους άλλους έχει γνώση. Όποιος ξέρει τον εαυτό του έχει σοφία.

APOKALIPSI είπε...

ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ!
ΠΙΕΣ ΕΣΥ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΣ ΚΑΛΑ!!!!!!
apokalipsi-apokalipsitora.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙΣΘΕΝΗΣ
ΕΔΩ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΙ
Το 1976 στο τρίτο πρόγραμμα του ραδιοφώνου υπο την δ/νση του Μάνου Χατζιδάκη ξεκίνησε μια ραδιοφωνική σειρά η οποία διήρκησε μέχρι το 1980 και θεωρείται σήμερα θρυλική τόσο για την πρωτοτυπία και την ποιότητα της οσο και για την επίδραση της μέχρι σήμερα.
Στην αρχή ξεκίνησε σαν παιδική σειρά αλλά γρήγορα η ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΙ πήρε πολιτική διάσταση με αποτέλεσμα να ξεσηκώσει θύελα αντιδράσεων στον πολιτικό δημοτικό δημοσιογραφικό και παραδημοσιογραφικό κόσμο.
Σήμερα 32 χρονια μετά η Λιλιπούπολι και οι κάτοικοι της εξακολουθούν να ζούν και να δραστηριοποιούνται σε Καλλικρατικό χώρο.
Ο Δήμαρχος Χαρχούδας επικεφαλής του ψηφοδελτίου του με την ονομασία ΧΑΡΧΟΥΔΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ανήλθε στον δημαρχιακό θώκο δημοκρατικά Ο Χαρχούδας σήμερα εμπαίζοντας τους δημότες κατέθεσε επιτέλους ετήσιο προυπολογισμό χρησιμοποιόντας ηχηρές. επικεφαλίδες πχ ταμείο φτώχειας η έργα στο πόρτο λίλι και άλλα ηχηρά που φαινομενικά εξυπηρετούν τους δημότες όμως και ο ίδιος δήλωσε δεν ειναι δυνατόν να υλοποιηθούν αφήνοντας ανεκπλήρωτο το Χαρχουδικό του Οραμα ?
Παρόλα αυτά ο Χαρχούδας στέλνει αντιπροσώπους του εκτός συνόρων για να διερευνήσουν και να διαπιστώσουν ιδίοις όμασι εαν οι απόπατοι στο εξωτερικό είναι μυρωδάτοι για να το εφαρμόσει και στη Λιλιπούπολι ο Δυστροπόπιγκας όμως αποφαάσισε να διακδικήσει τη δημαρχεία και πότε τον υπονομεύει και πότε επιτίθεται.
ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ,
ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΟΝΤΟΥΣΑΝ ΒΛΕΠΩΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΡΧΟΥΔΟ ΣΤΗΝ ΜΕΛΑΝΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΕΦΙΑΞΑΝ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ:
ΛΑΕ ΤΗΣ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΙΣ ΣΗΚΩΣΕ ΜΙΑ ΠΑΝΤΙΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΧΟΥΔΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ
[ δις]
Κάθε ομοιοτήτα με πρόσωπα η καταστάσεις είναι συμπωματική.

Ανώνυμος είπε...

Όσο κλέψατε, κλέψατε …κουφάλες !

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΑ ΔΩΡΑ.
ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΦΘΗΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΜΙΖΑ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΣΕΒΑΣΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να γνωρίσω τον εαυτό μου , αλλά δεν έχω στοιχεία.
Ούτε εμείς;

Ανώνυμος είπε...

Εχεις δίκιο μετά την εφήμερη αναγνώριση που νομίζουν κάποιοι οτι βιώνουν η σκυτάλη περνάει στην απαξίωση απο τους ίδιους ακριβώς ανθρώπους που πριν σε είχαν ανεβάσει ψηλά στον βάθρο της εκτιμησής τους.Πόσο έυκολα μπορεί να γκρεμιστεί η εικόνα σου και να πληγεί η εμπιστοσύνη που σου έδειξαν αν δεν καταφέρεις να κρατήσεις με τις πράξεις σου την ευνοιά τους.Οσα χρήματα και αν εισπράξεις στην ζωή σου δεν θα μπορέσεις να τα εξαγοράσεις ολα υπάρχουν πράγματα που δεν εχουν τιμή και δεν πωλούνται οπως είναι η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός αυτά κερδίζοντε με την αξία που έχει ο καθένας και οχι με χρήματα αλλα το μυαλό πολλών στρέφεται προς μια μόνο κατέυθυνση. girl.

george j είπε...

'Σήματα λυγρά' στον Κάλαμο στις Αφίδνες στο Καπανδρίτι στο Μαρκόπουλο ...στο Συμβούλιο!
'Μάντις κακών' η αναμενόμενο;
Δήμαρχε δεν προσπαθώ να προβλέψω το μέλλον αλλά εσύ.......................Πως φτάσαμε στο βάδισμα του κάβουρα ..........

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΙΚΡΕ ΧΑΡΧΟΥΔΑ ΔΗΜΑΡΧΕ,.Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΣΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ.
ΟΙ ΒΡΟΧΟΠΟΙΟΙ ΣΟΥ ΠΗΡΑΝ ΠΟΔΙ.
ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ.

Ανώνυμος είπε...

Οχι ρε παιδιά, συναντ'ηθηκε μαθαμε ο δήμαρχος με τον Ευσταθίου, το αρχιλαμογιο προσπαθει παλι να χωθεί για να καταστρέψει οτι ξεκινήσατε. Ελεος κατέστρεψε την πρώην Κοινότητα Μαρκοπούλου την οποία διοικούσε ως χουντικός, τωρα θα χωθεί και στο Δήμο.Είναι ο πιο ανεγκέφαλος και μοχθηρός άνθρωπος, ο Θεός το έσπασε το καλούπι για να μη βγεί δεύτερος. Δήμαρχε μακρυα απο αυτόν, μόνο που τον πλησιαζεις μολύνεσαι.Αν θέλετε έχω και αποδείξεις για όσα λεω