ς

ς

Σάββατο, 16 Απριλίου 2011

Έγκριση απογραφής της περιουσίας του Δήμου-Ισολογισμού Έναρξης 01-01-2011.

Διάβασα ένα άρθρο γιά σχηματισμό επιτροπής λογιστικού ελέγχου επί του Eλληνικού Δημοσίου Xρέους.
Ο σκοπός της ΕΛΕ [αρχικά] θα είναι η εξακρίβωση των αιτίων του δημόσιου χρέους, των όρων με τους οποίους έχει συναφθεί, καθώς και της χρήσης των δανείων. Στη βάση των συμπερασμάτων της η ΕΛΕ θα διαμορφώσει κατάλληλες προτάσεις για την αντιμετώπιση του χρέους, συμπεριλαμβανομένου του χρέους που θα αποδειχθεί παράνομο, μη νομιμοποιημένο, ή απεχθές. Η επιδίωξη της ΕΛΕ θα είναι να συνδράμει την Ελλάδα ώστε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσει το βάρος του χρέους. Η ΕΛΕ θα επιχειρήσει επίσης να διαπιστώσει ευθύνες για τις προβληματικές συμβάσεις χρέους.

ΕΡΩΤΩ τους Πολιτικούς Αρχηγούς και τους Συμβούλους μας, σε αυτή την ειδική συνεδρίαση πώς θα εγκρίνουν κάτι που δέν παρέλαβαν μιας και ΟΛΟΙ γνωρίζουν ότι οι ΠΡΩΗΝ φεύγωντας πήραν μαζί τους [πόσους;] φακέλους του Κράτους.

ΕΡΩΤΩ η έλλειψη ενημέρωσης συνιστά θεμελιώδη αποτυχία των δημοκρατικών διαδικασιών. Οι Δημότες που καλούνται να φέρουν το κόστος των προγραμμάτων του προυπολογισμού έχουν δημοκρατικό δικαίωμα στην πλήρη πληροφόρηση.
Είναι δημοκρατική απαίτηση τών Δημοτών που σηκώνει το βάρος της κρίσης και θέλει να γνωρίζει τις αιτίες της.

ΕΡΩΤΩ πού πήγαν οι φάκελοι, πού πήγαν τα λέφτά, θα μάθουμε ποτέ την ΑΛΗΘΕΙΑ;

ΕΡΩΤΩ εσείς οι ΝΕΟΙ ΑΦΤΑΡΤΟΙ θα τα ΞΗΦΙΣΕΤΕ;

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έξω οι κλέφτες
Ο τίμιος και φτωχός καθηγητής θεολογίας μαθαίνει πως ο βαθύπλουτος αλλά ανέντιμος αδελφός του είναι βαριά άρρωστος και πως σε μια προσπάθεια να επανορθώσει ότι κακό του έκανε του μεταβιβάζει την ιδιοκτησία ενός μεγάλου εργοστασίου. Φτάνει στο εργοστάσιο χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του και γίνεται μάρτυρας όλων των λαθροχειριών και των απατεωνιών που συντελούνται υπό την καθοδήγηση του διευθυντή και του αρχιλογιστή της επιχείρησης. Εν τέλει αποκαλύπτει την ταυτότητά του και διώχνει όλους του κλέφτες.
Θα το κάνει ο Δήμαρχος τελικά;
Και τα κότσια και 2-3 έχει που μπορούν.
Θα το κάνει!

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν τρεις πλευρές σ ένα Μεγάλο Άνδρα. Όταν τον βλέπεις από μακριά, φαίνεται σκληρός και σταθερός. Από κοντά, είναι ευχάριστος. Και όταν μιλάει, τα λόγια του είναι ξεκάθαρα.
Ετσι είναι Ευρυνόμη, και αυτό οι γυναίκες δεν το έχουν.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν ομως και άλλες πλευρές οταν βλέπεις απο μακριά εναν σε εισαγωγικά Μεγάλο Ανδρα απο μακριά είναι βλοσυρός απο κοντά ουδέτερος και οταν μιλάει δίνει υποσχέσεις που ξέρει οτι δεν μπορεί να κρατήσει και ναι ουτε αυτό εχει μια γυναίκα.Τώρα οσο για το ξεκαθάρισμα δεν ξέρω αν είναι κάποιος τόσο ευσηνείδητος για να αποκαλύψει τις πομπές των προκατόχων του.Και εμείς μάλλον θα συνεχίσουμε να ζούμε στην αγνοιά μας ακόμα μια φορά.Δεν θέλει απλώς κότσια πρέπει να παλέψεις με τα θηρία και να τα νικήσεις να διεκδικήσεις αλλιως σε κατασπαράζουν και σε σέρνουν στην αφάνεια.Πρέπει ο αρχηγός να αποδείξει οτι εχει την δύναμη να επιβληθεί στην περίπτωση του δήμου μας δυστυχώς ισχύει το ακριβώς αντίθετο.girl.

Ανώνυμος είπε...

Οι "λιγδιάρηδες της εξουσίας"...
Ο σερ ογκόλιθος του ψεύδους και της ανικανότητας Βλάχος..
Ο άρχων του σκοταδισμού Λάμπρου...
Ο "με συγχωρείτε", Νικολάου...
Ενοικοι του παρακυβερνητικού καταστήματος Θάνος κ.σια...
Κήρυκες της υποτέλειας καμπόιδες δάσκαλοι της τέχνης "σκύβω και ρουφώ" Σωτήρχος ...
Μπογιατζήδες-σοβατζήδες τύπου Γιαννάς..
Κουλοχέρηδες της εξουσίας τύπου Ρεμπελιάς.
Μαστόρια της Διαπλοκής τύπου Ηλιάσκος..
Εθίγησαν, δήθεν.
Πως να το κάνουμε...master στο γλύψιμο έχουν...
Γιατί τους κακοφαίνεται;;

Ανώνυμος είπε...

Επειδή η αναγνώριση της αξιοπρέπειας, που είναι σύμφυτη σε όλα τα μέλη της ανθρώπινης οικογένειας, καθώς και των ίσων και αναπαλλοτρίωτων δικαιωμάτων τους αποτελεί το θεμέλιο της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης.
Επειδή όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση, και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης.
Επειδή κύριε δήμαρχε κανένας βλάχος δεν είναι υπεράνω θα έρθει κατηγορούμενος στο συμβούλιο και να εκεί να δούμε πόσο θα τον καλύψεις.

Ανώνυμος είπε...

Κείμενο με το παρακάτω περιεχόμενο διανεμήθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της 15-4-2011 του Τ.Σ. Αφιδνών από τοπικό σύμβουλο που ανήκει στο συνδυασμό της Δημοτικής Αρχής.

ΘΕΜΑΤΑ: 1. EΠEΜΒAΣH ΙΔIΩTH ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ
2. «ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ» ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΛΕΩΦΩΡΕΙΟΥ
Η Δημοτική Κοινότης Αφιδνών αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει τον Δήμο Ωρωπού, καθώς και οποιαδήποτε άλλη Αρχή κριθεί απαραίτητο, για δύο θέματα τα οποία απασχολούν την τοπική κοινωνία τις τελευταίες ημέρες.

Ι
Το πρώτο συνίσταται στην εδώ και ένα (1) μήνα περίπου, επίστρωση με χαλίκι τμήματος τεσσάρων έως πέντε περίπου στρεμμάτων Κοινοτικής εκτάσεως συνολικής επιφανείας είκοσι τεσσάρων (24) περίπου στρεμμάτων στη θέση «ΑΛΩΝΙΑ» της Δημοτικής Κοινότητας Αφιδνών. Η εν λόγω επίστρωση με χαλίκι φέρεται να έγινε από γνωστό ιδιώτη επιχειρηματία της περιοχής ο οποίος ασχολείται με την επ' ανταλλάγματι διοργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων (γάμων, δεξιώσεων κλπ) σε παρακείμενο ακίνητο ιδιοκτησίας του, με σκοπό την οικονομική εκμετάλλευση του ανωτέρω τμήματος ως χώρου σταθμεύσεως των οχημάτων των πρoσερχoμένων στις διοργανούμενες από αυτόν κοινωνικές εκδηλώσεις προσώπων. Ήδη δε φέρεται να χρησιμοποιείται από τον εν λόγω επιχειρηματία για τον σκοπό αυτό. Δεδομένου του γεγονότος ότι η ανωτέρω έκταση προορίζεται για την μελλοντική εγκατάσταση του νέου Σχολείου της Κοινότητας για το οποίο αρκετοί άνθρωποι αγωνίζονται επί σειρά ετών, αιτούμεθα από τον Δήμο
Α. Να μας πληροφορήσει:
1 ) Αν ο Δήμος τελεί σε γνώση του γεγονότος της επίστρωσης με χαλίκι τμήματος της ανωτέρω εκτάσεως, το πρόσωπο για λογαριασμό και με δαπάνες του οποίου έγινε η επίστρωση και αν χρησιμοποιείται πράγματι από το πρόσωπο αυτό ως θέση στάθμευσης οχημάτων σύμφωνα με τα ανωτέρω εκτιθέμενα.
2) Αν η επίστρωση με χαλίκι και η χρήση ως υπαιθρίου χώρου σταθμεύσεως έγινε με την έγκριση του Δήμου, (ήτοι δυνάμει συγκεκριμένης δικαιοπραξίας νομίμως συναφθείσης), ή πρόκειται για αυθαίρετη επέμβαση του ιδιώτη σε κοινοτική περιουσία και οικονομική εκμετάλλευση αυτής.
3) Στην δεύτερη περίπτωση σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει ο Δήμος εναντίον του υπευθύνου προς άρσιν της παράνομης επεμβάσεώς του στην ανωτέρω κοινοτική έκταση, της διασφάλισης του γεγονότος ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί στο μέλλον από τον ίδιο ή τρίτους και την αποζημίωση χρήσεως που ενδεχομένως δικαιούται να αξιώσει ο Δήμος από αυτόν για την έως τώρα χρήση του.
Β. Σε περίπτωση που η εκ μέρους του ιδιώτη ως άνω επέμβαση έγινε δυνάμει συγκεκριμένης εννόμου σχέσεως συνδέουσας αυτόν και τον Δήμο
1) Να προσκομισθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η σχετική δικαιοπραξία που συνδέει τον Δήμο με τον ιδιώτη και του παρέχει το σχετικό δικαίωμα, (σύμβαση ή μονομερής δικαιοπραξία), ώστε να πληροφορηθούμε i) σε ποιαν έννομη σχέση αφορά αυτή, ii) αν είναι επαχθής ή χαριστική και στην πρώτη περίπτωση έναντι ποιου ανταλλάγματος του ιδιώτη προς τον Δήμο iii) ποιος είναι ο ιδιώτης αντισυμβαλλόμενος του Δήμου και iv) από ποιους εκπροσωπήθηκε ο Δήμος κατά την κατάρτιση της.
2) Με βάση ποίαν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενεκρίθη η κατάρτιση της ανωτέρω δικαιοπραξίας του Δήμου με τον ιδιώτη και ποιοι εξουσιοδοτήθηκαν για την σχετική διαπραγμάτευση και υπογραφή της για λογαριασμό του Δήμου.

Ανώνυμος είπε...

ΙΙ
Επί του επιστρωθέντος με χαλίκι τμήματος της ανωτέρω κοινοτικής εκτάσεως ευρίσκετο σταθμευμένο το υπ' αρ. κυκλοφορίας ΚΗΟ 6118 κοινοτικό λεωφορείο, το οποίο εξαφανίσθηκε μυστηριωδώς μεταξύ 2 και 3 Απριλίου 2011. Σημειωτέον ότι το εν λόγω λεωφορείο το οποίο αποτελεί κοινοτική περιουσία έφερε κανονικά μέχρι το χρόνο της εξαφάνισής του πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ είχαν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας αυτού για το έτος 2011. Το εν λόγω συμβάν φαίνεται να συσχετίζεται με τα ανωτέρω εκτεθέντα περί της ενάρξεως ιδιωτικής εκμεταλλεύσεως της συγκεκριμένης εκτάσεως εφ' ης αυτό ευρίσκετο σταθμευμένο. Εν όψει τον ανωτέρω αιτούμεθα
Α. να μας πληροφορήσετε
Αν ο Δήμος τελεί σε γνώση του γεγονότος της «εξαφάνισης» του εν λόγω λεωφορείου και από πότε, ή - αν το εν λόγω όχημα έχει μεταφερθεί από τον Δήμο κάπου αλλού- πού και για ποιον λόγο έγινε η μεταφορά του, ώστε να διασκεδαστούν οι δημιουργούμενες εντυπώσεις να έγινε από τον Δήμο προς εξυπηρέτηση του ιδιώτη ο οποίος φέρεται να εκμεταλλεύεται οικονομικά την έκταση στην οποία αυτό ήταν μέχρι πρότινος σταθμευμένο και σε περίπτωση που το ανωτέρω λεωφορείο έχει πράγματι «εξαφανισθεί »,
Β. Να δηλωθεί αρμοδίως το γεγονός στις κατά Νόμον αρμόδιες Αρχές και να κινηθούν άμεσα από τον Δήμο όλες οι νόμιμες ενέργειες για την ποινική δίωξη των υπαιτίων της «εξαφάνισης » του.

Ανώνυμος είπε...

Από το αρ. πρ. 62/11-01-2010 έγγραφο της Κοινότητας Αφιδνών προκύπτει η αδυναμία είσπραξης του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας από έλλειψη στοιχείων στο αρχείο της τα οποία θα έπρεπε να έχουν χορηγηθεί, όπως αναφέρεται στο ίδιο έγγραφο, από τον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Υγειονομικών με την επωνυμία «Διεθνής Ιπποκράτειος Πολιτεία ΣΥΝΠΕ».

Από το αρ. πρ. 63/11-01-2010 έγγραφο της Κοινότητας Αφιδνών προκύπτει ότι, τα έργα υποδομής στην εντός σχεδίου περιοχή ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ της Κοινότητας Αφιδνών δεν έχουν ολοκληρωθεί από τον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Υγειονομικών με την επωνυμία «Διεθνής Ιπποκράτειος Πολιτεία ΣΥΝΠΕ».

Για την υπόψη περιοχή με το Π.Δ. (ΦΕΚ 482/ τεύχος τέταρτον/ 25 Νοεμβρίου 1977) εγκρίθηκε το ρυμοτομικό σχέδιο επί εκτάσεως του οικοδομικού συνεταιρισμού και καθοριστήκαν οι όροι και περιορισμοί δόμησης των οικοπέδων αυτού. Με απόφαση του Υφυπουργού Δημοσίων Έργων (ΦΕΚ 406/ τεύχος τέταρτον/ 31 Ιουλίου 1979) κυρώθηκαν εβδομήντα εννέα (79) τοπογραφικά φύλλα εφαρμογής του σχεδίου ρυμοτομίας (οριζοντιογραφία) της περιοχής ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ .

Από το αρ. πρ. 52385/694/22-08-1984 έγγραφο του ΥΠ.Χ.Ο.Π. προκύπτει η χρονική δέσμευση 3 ετών για την ολοκλήρωση των έργων υποδομής εντός της έκτασης του οικοδομικού συνεταιρισμού .

Για το θέμα του υπολογισμού και των διαδικασιών είσπραξης του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας της Κοινότητας Αφιδνών το Υπουργείο Εσωτερικών έχει εκδόσει το αρ. πρ. 40767/22-09-2009 έγγραφο του, με το οποίο αφ΄ ενός μεν διευκρινίζονται οι υποχρεώσεις και καθορίζονται οι απαιτούμενες ενέργειες της Κοινότητας, γίνεται δε ειδική αναφορά για τα ακίνητα τα οποία βρίσκονται στην εντός σχεδίου περιοχή της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ.
Στο ίδιο παραπάνω έγγραφο διευκρινίζονται οι έννοιες των κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων και ανατίθεται στη Κοινότητα Αφιδνών στα πλαίσια προστασίας της περιουσίας της η αποστολή, της διερεύνησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των χώρων ειδικής χρήσης που εξυπηρετούν κοινωφελής σκοπούς που βρίσκονται εντός της έκτασης του οικοδομικού συνεταιρισμού απευθυνόμενη προς το ΥΠΕΧΩΔΕ/ ΔΟΠΚ και τις αρμόδιες διευθύνσεις της Ν.Α.Α.Α..

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αφιδνών έχει λάβει, στα πλαίσια της εξέτασης των θεμάτων τα οποία αναφέρονται στη με αρ. πρ. 1186/11-05-2009 αίτηση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, την αρ. 73/22-06-2009 απόφαση του Κ.Σ. για τα θέματα της έκδοσης βεβαιώσεων μη οφειλής ΤΑΠ και έργων υποδομής της περιοχής ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ.

Με την 39/2008 απόφαση του Κοινοτικού Συμβούλιου Αφιδνών ανατέθηκε στον δικηγόρο κ. Πολυχρόνη Θωμόπουλο και εκδόθηκε η από 27-05-2008 γνωμοδότηση του με την οποία προτείνονται, τα μέτρα προστασίας της Κοινοτικής Περιουσίας και διατυπώνονται οι απόψεις του επί του θέματος της έκδοσης ή όχι βεβαιώσεων μη οφειλής ΤΑΠ για ακίνητα που στο εγκεκριμένο σχέδιο της περιοχής της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ χαρακτηρίζονται ως κοινής ωφελείας .

Κατόπιν των παραπάνω μήπως οιοσδηποτε γνωρίζει τα εξής :
α. Εάν έχει αναγνωριστεί, προσδιοριστεί και διασφαλισθεί το σύνολο της Κοινοτικής - Δημοτικης Περιουσίας που βρίσκεται εντός της έκτασης του οικοδομικού συνεταιρισμού με την επωνυμία «Διεθνής Ιπποκράτειος Πολιτεία ΣΥΝΠΕ».

β. Εάν υπάρχει σχεδιασμός και χρονοδιάγραμμα έστω και εκπρόθεσμης ολοκλήρωσης εντός της έκτασης του οικοδομικού συνεταιρισμού των έργων υποδομής από ποιους πόρους χρηματοδότησης, με δεδομένα την οικονομική-περιουσιακή κατάσταση του οικοδομικού συνεταιρισμού και την αναφερόμενη αδυναμία της Κοινότητας Αφιδνών είσπραξης του ΤΑΠ για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα της περιοχής.

big είπε...

Η διαφθορά και η σήψη έχει φτάσει στα κόκαλα του νέου δήμου.
Τα νύχια των αντιδημάρχων είναι βαθιά στο σώμα του.
Θυμηθείτε το χρέος σας απέναντι στην κοινωνία.
Το οποίο δεν καλύπτεται από κανένα “δίκαιο μεροκάματο” και μόνο και μην κοροϊδευόμαστε επ’ αυτού, μεγάλοι
αντιπροσώποι..
Που είναι οι εισαγγελείς δεν καταλαβαίνω!

Ανώνυμος είπε...

Άρχισαν τα όργανα
σήκω απ' τη θέση σου
χόρεψε ζεϊμπέκικο
λύγισε τη μέση σου
Φτου σου κοπελάρα μου
έ ρε τι μου κάνεις πω πω πω ..

Άρχισαν τα όργανα
παντού αρχικά από Καπανδρίτι με η νύχτα της Κελίδου-Σωτήρχου,
Κάλαμο με τον Αρχων Βλάχο-Χρήστου-Νικολάου-Πόρκυ..,
Μαρκόπουλο με των σούπερ Λάμπρου, Αφίδνες με τον Ρέμπελ και βέβαια με τους βιολογικούς του Ωρωπού.
Τώρα για το Συκάμινο ουδέν σχόλιο.

Χόρεψε κορίτσι μου
παλαμάκια εγώ θα σου χτυπώ
έτσι μου γουστάρεις
έτσι σ' αγαπώ Δίς