ς

ς

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

"Μα γιατί το τραγούδι να 'ναι λυπητερό;"

Το υπέροχο αυτό άκουσμα του Παπάζογλου περιέργως με συνοδεύει σε διάφορες περιόδους της ζωής μου, κατά ένα πολύ παράξενο τρόπο, με ακολουθεί και τώρα. "Θα πάω κι ας μου βγεί και σε κακό", ούτως ή άλλως ξέρουμε να πληρώνουμε τα λάθη μας.

Πολιτικά Λάθη Α' Μέρος.
Στην πολιτική τα λάθη είναι δύο κατηγοριών.
Είναι αυτά που γίνονται στη φάση του αρχικού σχεδιασμού και αυτά που διαπράττονται κατά την εξέλιξη της διοίκησης.
Ενδεικτικά αναφέρομαι στην παράταξη του Δημάρχου που διέπραξε σημαντικά λάθη στον αρχικό σχεδιασμό αλλά και στην μέχρι τώρα πορεία του.

Πρώτο λάθος: Η σύμπραξη ανοιχτά με τη μειοψηφία του Δήμου και η κοινή κάθοδος τη δεύτερη Κυριακή. Αυτό το λάθος έχει ως συνέπεια τη μετακίνηση του κλίματος και από τις δύο[3-4] παρατάξεις που συνέπραξαν. Αρκετοί από τους ψηφοφόρους, που επέλεξαν την πλειοψηφία, ήταν και είναι αντίθετοι με την παράταξη των 'άλλων' της μειοψηφίας. Αλλά και οι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους της 'μειοψηφίας' ήταν και είναι αντίθετοι με την παράταξη της πλειοψηφίας. Αυτοί οι ψηφοφόροι και των δύο πλευρών κατηγορούν και τις δύο παρατάξεις ότι πρόδωσαν την εντολή τους και ότι τα έκαναν μεταξύ τους «πλακάκια».Επίσης το ισοζύγιο θα είναι αρνητικό, αφού οι ψηφοφόροι[και του κλίματος] που θα απομακρυνθούν θα είναι περισσότεροι απο αυτούς που συνέπραξαν.

Δεύτερο λάθος:Δεν έγιναν εγκαίρως οι κινήσεις εκείνες, που θα απέτρεπαν την αποστασιοποίηση των υποξήφιων δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας που δεν εξελέγησαν, οι οποίοι δεν στελεχώνουν πλέον το συνδυασμό του Δημάρχου ή έχουν τοποθετηθεί 'απέναντι' ενισχύοντας άλλους συνδυασμούς.

Τρίτο λάθος: Το έλλειμμα επικοινωνιακού σχεδιασμού και ο 'χουντικός' τρόπος επιλογής των Αντιδημάρχων, με τα γνωστά αποτυχημένα αποτελέσματα πολιτικά ανίκανων σαν τον κ.Βλάχο-Σωτήρχο το συνήθη ύποπτο κ.Πάντο αλλά και τους αινιγματικούς [μάλλον τοπικούς προέδρους] κ. Λάμπρου-Γιαννά με αποτέλεσμα ενα Δήμο που παραπατά και ένα Δήμαρχο να τρέχει μόνος και να μήν φτάνει!

Αυτά είναι τα λάθη που μέχρι τώρα έχει διαπράξη ο κ. Οικονομάκος, αυτό δεν σημαίνει ότι και οι άλλες πλευρές δεν έχουν διαπράξει τα δικά τους λάθη όπως οι 360 μοίρες αλλαγή του κ.Οικονόμου.
Τα λάθη του Δημάρχου-Αντιδημάρχων όμως κάνουν κάθε συμβούλιο ντέρμπι και αυτό φάνηκε πάλι εχθές.
Ο Αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Βλάχος αντί για οικονομικά έκανε δήλωση [και μάλιστα ψευδής] περί ανέμων και υδάτων και όχι για το θέμα που κανονικά ήταν εισηγητής, ο κ.Πάντος διέψευσε τον Δήμαρχο με το γνωστό του τρόπο, ο κ.Λάμπρου στήριξε την ΕΥΔΑΠ, και οι άλλοι κάπνιζαν.
Εξαίρεση οι κ.κ.Ηλίασκος Βασιλάκος Ρούσσης και Κιούσης.

Παντός καιρού ο κ.Ζαφείρης έκλεψε τις εντυπώσεις,σαν
"κομματάρχης" των τοπικών, τονίζωντας οτι δεν αποτελεί αδίκημα
[ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ] το να είσαι Πρόεδρος-Μέλος Τοπικού, ανοίγωντας τους διάπλατα της πόρτες Δημοτικού Συμβουλίου.
Εδώ θα δούμε Πολιτική.

Είδωμεν....και καλές γιορτές.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο δημοτικό συμβούλιο χθες, πέρασε κατά πλειοψηφία, με άρνηση των παρόντων της αντιπολίτευσης -πλην του Βασίλη Οικονόμου- η απογραφή έναρξης του δήμου Ωρωπού της 31ης Δεκεμβρίου 2010.
...Παρεμπιπτόντως να αναφέρουμε πως 312 περίπου στρέμματα «χρυσής» γης στις Αφίδναις, περιμένουν στα «αζήτητα» του δήμου την «υιοθέτησή» τους!....

http://maximipoli.blogspot.com/2011/04/blog-post_20.html

Ανώνυμος είπε...

... Ο δήμαρχος βέβαια, είχε έρθει και προηγούμενα σε δύσκολη θέση, όταν απαντώντας για το περιβόητο «εξαφανισμένο» λεωφορείο της κοινότητας Αφιδνών, δήλωσε στο Σώμα πως αυτό... ΚΛΑΠΗΚΕ(!), την ίδια στιγμή που ο αντιδήμαρχος Αφιδνών κ. Πάντος, έπαιρνε το θέμα πάνω του και διένειμε στους συναδέλφους του ευχαριστήρια επιστολή κατοίκων της κοινότητάς του, που μιλούσαν για άμεση ανταπόκριση στο αίτημά τους!

http://maximipoli.blogspot.com/2011/04/blog-post_20.html

Ανώνυμος είπε...

Αφού λοιπόν το «εξαφανισμένο» λεωφορείο της Κοινότητας Αφιδνών έχει κλαπεί, όπως δήλωσε ο κ. Δήμαρχος σύμφωνα με το δημοσίευμα της Μαχιμης Πολης, να δηλωθεί αρμοδίως το γεγονός στις κατά Νόμον αρμόδιες Αρχές και να κινηθούν άμεσα από τον Δήμο όλες οι νόμιμες ενέργειες για την ποινική δίωξη των υπαιτίων της κλοπής του καθώς και να κληθούν ως μάρτυρες ο αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Πάντος και οι υπογράφοντες την ευχαριστήρια επιστολή που αυτός διένειμε στο ΔΣ και η Μαχιμη Πολη δημοσιευει .

Οι παρόντες επικεφαλείς των συνδυασμών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι πλέον γνωρίζουν την τέλεση αξιόποινης πράξης θα την ανακοινώσουν όπως οφείλουν στις κατά Νόμο αρμόδιες αρχές εάν δεν το κάνει ο κ. Δήμαρχος ή θα την συγκαλύψουν με την σιωπή τους;

Ο αρμόδιος επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα οικονομικά του Δήμου τι άποψη έχει για το θέμα, εν προκειμένω για τη ζημία που υπέστη ο Δήμος;

Ο κ. Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Ηλίας Λιακόπουλος γνωρίζει το θέμα και ποια η θέση του πάνω σ΄ αυτό ;

george j είπε...

Δηλαδή εχθές έγινε το ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ του ΑΙΩΝΑ για το νέο δήμο;
Θα τα βρείτε μπροστά σας...

Ανώνυμος είπε...

Ένα μεγάλο κόλπο παίχτηκε εχθές.
Πρωταγωνιστές σε αυτή την ιστορία ήταν οι αρχηγοί όλων των κομμάτων, οι οποίοι μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή του βιολογικού και οι οποίοι εκλήθησαν να ψηφίσουν ένα πόρισμα φάντασμα τών ελεγκτών που καταγράφηκε σαν σκάνδαλο συγκάλυψης των πρώην ΟΤΑ για της "μαύρες" τους οικονομικές τρύπες.
Ωραία προίκα για το νέο Δήμο.

Ανώνυμος είπε...

Το πρώτο και μέγα λάθος που έκανε ο Δήμαρχος απο την αρχή της πορείας του ηταν η ατυχής επιλογή πολλών συνεργατών του διότι οταν πολιτευεσε οφείλης να ξέρεις οτι η τύχη σου και η επιτυχία σου είναι άμεσα συνδεδεμένη με εκείνους που επιλέγεις να εχεις στο πλευρό σου.Νομίζω οτι κάτω απο βιαστικές κινήσεις να κλήσει ενα ψηφοδέλτιο τοποθετεί οτι βρεθεί μπροστά tου μη ελέγχοντας αν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες tου.Με εναν παίκτη δεν γινεται η ομάδα δεν μπορείς να προχωρήσεις να διεκδικήσεις τις ευκαιρίες που σου ανοίγοντε δεν εχεις τα κλειδιά που θα ανοίξουν τις πύλες για να περάσεις.Τώρα ο Δήμαρχος φαίνετε να είναι έρμαιο των επιλογών του ανήμπορος να θέσει κανόνες που δεν θα παραβούν.girl.

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΛΗΨΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ.ΗΤΑΝ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ;

ευρυνόμη είπε...

Στον εισαγγελέα όποιος έχει αποδείξεις μαύρες ή άσπρες.
Αν δεν είσαστε συνεταιράκια με τους άλλους στον εισαγγελέα.
Αν τα προχθεσινά ήταν συντονισμένα κατά την άποψή σας στον εισαγγελέα.
Αν πάμε ξυπόλητοι στα αγκάθια στον εισαγγελέα.
Θέλω να ξεκαθαρίσω σε όλους όσους με απείλούν αλλά και όσους μου στέλνουν όλες αυτές τις καταγγελίες ότι Εγώ ούτε Εισαγγελέας είμαι αλλά ούτε και Κότα.

Οσο για την κ.Κολιαστάση-Μήχα Κατερίνα, ξέρω σαν Δημοτική Σύμβουλος Καλάμου 4 χρόνια έχει δείξει και ύφος και ήθος είχε, και αρκετούς ¨κάλους" πάτησε.
Μπράβο Κατερίνα.

Όλοι θα κριθούμε στο τέλος άλλωστε.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΑΜΠΑΝΗΣ Ο ΡΕΜΠΕΛΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΛΑΧΟΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ!

Ανώνυμος είπε...

Ο Σωκράτης έλεγε στους συμπολίτες του που έβγαζαν βουλευτές και άλλους αξιωματούχους με κλήρο:
"Γιατί δεν βγάζετε με κλήρο και πλοίαρχους, αρχιτέκτονες και άλλους τεχνίτες;"
Τώρα εδώ στον Ωρωπό...