ς

ς

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

απατηλό αστέρι, απατηλό όραμα;


Από μικρή λάτρευα να ξαπλώνω σε μια ταράτσα  κοντά στο σπίτι μου και να κοιτάζω τα αστέρια να τα μετρώ…...να χάνομαι μέσα στα αστέρια και να ακούω τις φωνές των περαστικών…..σ'αυτή τη ταράτσα μαζευόμασταν κάθε βράδυ με τα παιδιά όταν ήμασταν μικρά…τα ίδια παιδιά που είναι δίπλα μου και τώρα….....χθές το βράδυ ήταν κάπως διαφορετικό…κάπως περίεργο…κάπως νοσταλγικό…κάπως…απλά κάπως…το κακό αστέρι.....το γνωστό αστέρι, η γνωστή ιστορία με το "όραμα και το κοριτσάκι"............. 'ένα απ' αυτά τ' αστέρια έπεσε και χάραξε μια φωτεινή γραμμή στον ουρανό. «Κάποιος πεθαίνει» μουρμούρισα. Γιατί η γιαγιά μου, που μόνο εκείνη ήτανε καλή γι' αυτό, αλλά δεν ζούσε πια, έλεγε συχνά: «'Oταν πέφτει ένα αστέρι, μια ψυχούλα ανεβαίνει στο Θεό.».....άναψα  άλλο σπίρτο. Μέσα στη λάμψη του, παρουσιάστηκε η γιαγιά, μου χαμογελούσε. «Γιαγιά», φώναξα  «πάρε με μαζί σου».
«'Oταν θα σβήσω το σπίρτο, ξέρω πως δε θα είσαι πια εδώ. Θα χαθώ, όπως χάθηκε η αναμμένη ελπίδα μου, σε ένα απατηλό σκοπό .» ...με πήρε στην αγκαλιά της η γιαγιά, και πέταξαμε κι οι δυο χαρούμενες, μέσα σ' εκείνη τη λάμψη. Δεν υπήρχε πια ούτε κρύο, ούτε πείνα, ούτε αγωνία...είμασταν κοντά στο Θεό! ...καληνύχτα!!!!

Όταν πέφτει ένα αστέρι όλοι κάνουμε μια ευχή…μπορεί να μην πιστεύουμε πως θα πραγματοποιηθεί κι όμως ευχόμαστε…κανείς δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι η ευχή μας θα γίνει ....πραγματικότητα…κανείς δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι δεν θα γίνει πραγματικότητα…κι όμως εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε ευχές…

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντα θυμάμε οταν έπεφτε ενα αστέρι μας έλεγαν κάνε μια ευχή και θα πραγματοποιηθεί και εγω ονειροπαρμένη απο την λάμψη του αστεριού εκλεινα τα μάτια μου και ψιθύριζα μέσα μου μια ευχή.Τώρα αν η ευχή πραγματοποιήθηκε αυτό ειναι ενα αλλο θέμα και επηρεάζετε απο το πόσο ο καθένας μας πιστευει στην θεά τύχη.Τα οράματα συνήθως τα δημιουργούμε με την φαντασία μας με πρόσωπα και καταστάσεις που θα θέλαμε να υπάρχουν και στην πραγματικότητα.Και μια και μιλάμε για οράματα κάποιοι μετέτρεψαν αυτήν την λέξη σε ονομασία ενος συνδυασμού χωρίς καν να διαθέτουν εστω και μια σταγόνα οράματος ουτε καν φαντασίας να δώσουν μια γευση απο τα σχεδιά τους που πιστευω δεν διαθέτουν.Ούτε εκείνος που δημιούργησε τον συνδυασμό,ούτε πολλά απο τα άτομα που τον περiβάλλουν δεν έχουν τίποτα καινούργιο να μας προσφέρουν και δεν μας εκφράζουν δυστυχώς και οι νέοι ανθρώποι που ανήκουν σε αυτόν.Μας δίνουν την αίσθηση οτι το οραμά τους ηταν απατηλό και δεν υπήρξε στην σκέψη τους ποτέ.Ας ξυπνήσουν μερικοί γιατί τα όνειρα δεν κρατάνε πολύ και οι θέσεις που τώρα κατέχουν εκτος απο τα χρήματα δεν τους δίνουν κύρος και δύναμη οπως νομίζουν αλλα φθορά και απαξίωση απο τον κόσμο που ευχομε την επόμενη φορά να μην ξεχάσει τόσο ευκολα συμπεριφορές και να απομακρύνει άτομα που ψάχνουν μόνο το συμφέρον τους.girl.

george j είπε...

Τον Ιανουάριο[24/1/2011] έγραψες:
"Λέτε αυτοί οι ο λίγοι να στεριώσουν;"
Κάποτε υπήρχε ένας λαός που ήξερε να πολεμάει και να δημιουργεί πολιτισμούς στον κατάλληλο χρόνο δίχως περιττές δικαιολογίες και συγχύσεις καταστάσεων.
Δεν ονόμαζε ειρηνική διεργασία την προδοσία και δεν ονόμαζε την δειλία αποφυγή πολέμου.
Δεν υπήρχε περίπτωση να ανεχθεί ριψάσπιδες πολιτικάντηδες και τα προπαγανδιστικά τους παπαγαλάκια να του πιπιλίζουν το μυαλό με ανοησίες.
Οι δε χρήσιμοι ηλίθιοι με τις λαϊκές έγνοιες βγαίνουν κάθε δύο και τρεις όταν πρέπει ο λαός να μην αντιληφθεί ότι του παίρνουν το χαλί κάτω από τα πόδια.
Μολονότι αυτοί οι «προστάτες» είναι εξίσου άριστοι πωλητές ιδεών, δεν στέριωναν ούτε ένα δευτερόλεπτο στην Γη των Ελλήνων Θεών και Ηρώων.
Σήμερα 9/3/2011 απαντώ:
ΟΧΙ γιατί απλά γιατί το μόνο τους ΟΡΑΜΑ είναι τα χρήματα.

Ανώνυμος είπε...

Από κύλικος μέχρι χειλέων πολλά πέλει.

Ανώνυμος είπε...

Μπορώ να σε "σκοτώσω" όποτε θέλω.
Προς τι η εξαπάτηση;
Αυτό είναι το νόημα.
Και ένας ανόητος μπορεί να υπολογίζει τη δύναμη, αυτό κάνεις απο τότε που με γνώρισες.
Τώρα όμως πρέπει να υπολογίζεις κι αυτό που δέν βλέπεις.
Και να φοβάσαι αυτό που δέν ξέρεις.
Και δεν το ξέρεις απατηλό ΟΡΑΜΑ!
Απλά δεν το ξέρεις...
Θα το μάθεις όταν πρέπει γιαννάκη, όταν θα έρθει η ώρα.
Αλλωστε ούτε αστέρι είσαι ούτε έχω σπίρτα.

Ανώνυμος είπε...

Στο Δήμο εγκαταστάθηκαν στον επάνω όροφο οι βολεμένοι.
Εσωστρεφείς, αδιάφοροι και απαθείς με όσα συμβαίνουν γύρω τους, με την προσοχή τους στραμμένη αποκλειστικά στον δικό τους μικρόκοσμο, χωρίς καμία ατομική και κοινωνική ευθύνη. Στους κάτω ορόφους και στα υπόγεια οι υπόλοιποι. Αμήχανοι, ανασφαλείς, βλέπουν τι γίνεται γύρω τους, αντιλαμβάνονται τα γενικότερα προβλήματα και περιμένουν.
Περιμένουν να τους καθοδηγήσει κάποιος.
Μάταια όμως, διότι καμιά τίμια και αληθινή φωνή δεν φθάνει σε αυτούς. Ολα τα μηνύματα πνίγονται από τα παπαγαλάκια και την παρέα του.
Τα διαμερίσματα με τους αδύναμους Αντιδήμαρχους-κρίκους [Κιούρκα,Καπανδρίτι,Κάλαμος]έχουν ακόμα πιο μεγάλο πρόβλημα και μάλλον εκεί θα φανούν και τα πρώτα σκάνδαλα.
Αν δεν πάψει ο Δήμαρχος να παίζει με τα σπίρτα δίπλα στη 'βενζίνη' θα ακούσουμε και άλλο ΜΠΑΜ.
Το πότε είναι το ερώτημα.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω οτι το όραμα του δημάρχου ηταν ενα και μοναδικό να στεφεί δήμαρχος να αποκτήσει εξουσία και κατά την γνώμη μου με διάφορους πλάγιους τρόπους τα κατάφερε να πραγματοποιήσει το ονειρό του.Μόνο που το ονειρό του αρχίζει να μετατρέπεται σε εφιάλτη για ολους εμάς που δεν ανήκουμε σε καμία κλίκα του.Ολοι αυτοί που είναι τώρα κοντά του και λαμβάνουν ωφέλη,σίγουρα κοιτούν μόνο τον εαυτό τους και τον κόσμο που τους στήριξε τον βλέπουν απαξιωτικά που πήγαν τα γλυψίματα για ψήφους;Τώρα δεν σε ξέρουν ποιοι;Εκείνοι με τις μεγάλες χαιρετούρες και τα σαρδόνια χαμόγελα ναι είναι οι ίδιοι ακριβώς που πριν λίγο καιρό κατηγορούσαν άλλους οτι δεν έπραξαν τίποτα για τον τόπο τους.Εχει ο καιρός γυρίσματα και ο κριτής θα γίνει υπόλογος για τις πράξεις του.Ο κόσμος πρέπει επιτέλους να βγεί απο τον λήθαργο και να πετάξει εξω μερικά παράσιτα που τρέφοντε απο την άγνοια.Αυτό ηταν το όραμα;Σε πολύ λίγο διάστημα θα γίνει θρύψαλα και οι μόνοι υπευθυνοι για αυτήν την κατάντια που διανύουμε θα είναι οι δημιουργοί του.girl.

Ανώνυμος είπε...

Το ερώτημα δεν είναι ποιός του το επιτρέπει να κάνει αυτού του είδους την πολιτική, αλλά ποιός θα τον σταματήσει.
Το Καπανδρίτι έμεινε χωρίς εκπρόσωπο το ίδιο και ο Κάλαμος και Αφίδνες.Τα πλέον ανερχόμενα οικονομικά διαμερίσματα στο νέο Δήμο.
Ετσι είναι κύριε Οικονόμου και κύριε Λίτσα.
Αν δεν είχατε πολιτικές παρωπίδες θα το είχατε προβλέψει απο τις αρχικές επιλογές των Αντιδημάρχων.
Τώρα ο μισός Ωρωποκρατούμενος Δήμος παραπαίει και οι πουλημένοι 'τύπου' Βλάχου-Σωτήρχου αλλά και Πάντου-Γιαννά χορεύουν στην καμπούρα των χωριών τους νομίζοντας οι ανόητοι οτι δέν υπάρχει επόμενη μέρα.
Κύριε Δήμαρχε ο αυτοσεβασμός δεν είναι το παν, απλώς δεν υπάρχει τίποτα χωρίς αυτόν.

big είπε...

Η τακτική της ψευδο-βεντέτας, αποσκοπεί στην εξάντληση της λιγότερο ισχυρής πλευράς, ενός αντίπαλου ζεύγους βεντέτας.
Η ισχυρή πλευρά της βεντέτας υποκινεί τρίτα, ελεγχόμενα από αυτήν μέρη προκειμένου να πλήξουν με φανερό – εδώ είναι το κρίσιμο σημείο – τρόπο, την λιγότερο ισχυρή πλευράς της βεντέτας.
Έτσι, δημιουργείται μια δεύτερη «κατασκευασμένη» (ψευδο-) βεντέτα, μεταξύ του τρίτου μέρους και της λιγότερο ισχυρής πλευράς της αυθεντικής βεντέτας.
Η τακτική αυτή επαναλαμβάνεται τόσες φορές μέχρι, η λιγότερο ισχυρή πλευρά να εξαντληθεί.

Μια χαρακτηριστική εφαρμογής της τακτικής της ψευδο-βεντέτας λαμβάνει χώρα, στο συμβούλιο του Ωρωπού, μεταξύ Οικονομάκου Γιασεμάκη Οικονόμου.
Ο κάθε αρχηγός έχει τα "κρυφά μαχαίρια του" [ναι και θα εκπλαγείτε με τα ονόματα] αλλά και την τακτική [τα σπίρτα]που βέβαια χρησιμοποιεί
ανάλογα την΄'έκβαση' της μάχης.
Τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση!
ΥΓ:Φοβού τους Δαναούς [και μάλιστα τους συντοπίτες του αρχηγού]και δώρα φέροντας.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ;
ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΤΣΑΚΩΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑΣΕΜΑΚΗ ΓΕΛΑΤΕ, ΤΟΣΟ ΑΣΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;
ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΧΑΣΙΩΤΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣ;
ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΛΙΤΣΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ ΜΠΑΝΑΝΕΣ;
ΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ;
ΠΟΙΟΙ;

Ανώνυμος είπε...

8:32 τον Οικονομου ξεχασες και να θυμασαι οτι αυτος θα βαλει καποιον φυλακη.