ς

ς

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Πως φτάσαμε στο βάδισμα του κάβουρα


Η απώλεια του "ηθικού" προβαδίσματος.
Ο πρώτος και  σημαντικός λόγος είναι η απώλεια του "ηθικού" προβαδίσματος που πάντοτε είχε το Οραμα-Δημιουργία , ιδίως έναντι της Αυτοδ.Συνεργασίας. Ας μην κρυβόμαστε. Δεν ήταν λίγοι όσοι έκαναν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι σε βάρος του σχηματισμού. Και ο κ.Οικονομάκος αντί να πηγαίνει μπροστά, σπαταλήθηκε στο να καλύπτει αυτούς που επέλεξε. Σπαταλήθηκε στο να προσπαθεί να “μαζεύει τα ασυμμάζευτα”.
Η έλλειψη οράματος.
Από την ορκομωσία και μετά δεν υπήρξε κανένα όραμα, καμία πηγή έμπνευσης και καθοδήγησης του Δήμου. Σύμβουλοι  και στελέχη  αντί να αντιμετωπίσουν με καθαρή ματιά, με γενναίες αποφάσεις και ανυποχώρητη ακεραιότητα τις προκλήσεις της εποχής βυθίστηκαν στην αδράνεια, στην αναποτελεσματικότητα, στη συνωμοσιολογία, στην αμφίσημη στάση απέναντι σε όλους, στη δυσπιστία απέναντι στα νέα ρεύματα. Έγιναν συμβιβασμένοι διαχειριστές, αναποτελεσματικοί, ανίκανοι και συχνά εμπαθείς.

Η  υποτίμηση του αντιπάλου.
 H επανάπαυση, επί  καιρό, στην πολιτική υπεροχή που έδινε το  προβάδισμα έναντι του κ.Λίτσα οδήγησε στην αλαζονεία και στην πλήρη υποτίμηση του αντιπάλου, τόσο του κ.Οικονομάκου, όσο και του ΟΡ-ΔΗ.
 
Η αποφυγή του πολιτικού κόστους, η ατολμία και οι καθυστερήσεις.
 H αποφυγή του πολιτικού κόστους και η δήθεν προσέγγιση του “Λαού” κατέληγε διαρκώς στη λαϊκιστική ταύτιση με την κοινή γνώμη και σε όσα υπαγόρευαν τα blogs. Έτσι, χάθηκε πολύτιμος χρόνος που μαζί με άτολμες κινήσεις, παλινωδίες και δραματική καθυστέρηση μας έφεραν στο χτεσινό ολίσθημα.

Η  αδυναμία του ΟΡ-ΔΗ να επιβάλει την πολιτική της ατζέντα.
Η πλήρης αδυναμία της συμπολίτευσης να διαμορφώσει και να επιβάλει την πολιτική της ατζέντα - ρόλο που πρόθυμα ανέλαβαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Αδυναμία που οδήγησε αναπόφευκτα στην παθητικότητα, στις καθυστερημένες πολιτικές αντιδράσεις, στην υπερβολική εξάρτηση από την εικόνα, και φυσικά στη διαρκή διάψευση των προσδοκιών.
Η παταγώδης αποτυχία του Συμβουλίου.
 Σχεδόν όλοι αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων με ελάχιστες εξαιρέσεις απο τους κ. και κ. Στεργίου, Γιασεμάκη, Βασιλάκο, Κιούση . Αργοί, αναποτελεσματικοί χωρίς έμπνευση.Και σήμερα γυρίζουν περίλυποι στα "καφενεία" δηλώνοντας ότι εκείνοι έβλεπαν το κακό, “τα λέγανε”, αλλά κανένας δεν τους άκουγε.
 Τώρα οι γλώσσες τους λύθηκαν και, προσεκτικά, πετροβολούν τον κ.Οικονομάκο, που επί  χρόνια έγλειφαν και μέχρι πριν από τρείς μήνες αποθέωναν, και ζητούν να εκφραστεί η βάση που μέχρι τώρα περιφρονούσαν.
Το παιχνίδι δέν χάθηκε αλλά...η τάση να υποτιμάς και να μειώνεις τον αντίπαλο είναι δείγμα της δικής σου κατωτερότητας.

17 σχόλια:

george j είπε...

Λιγοι ειναι αυτοι που μπορεις να εμπιστευτεις και ακομα πιο λιγοι αυτοι που αξιζουν και μπορεις να ανοιχτεις.
Πισω απο ενα χαμογελαστο προσωπο που σου εμπνεει ανεση τις περισσοτερες φορες κρυβεται φθονος ζηλια και ψεμα.Πρεπει να μαθεις να μην ακους και να μην μοιραζεσε ευκολα, ειδικα αν εισαι ευαισθητος χαρακτηρας.
Ενας φιλος ειναι απαραιτητος αλλα και δυσκολο να βρεθειν ποσο μαλλον ενας πολιτικος ααχηγος.
Ο εγωισμος και η αλαζωνια ειναι αυτα που κυριαρχουν σημερα στον μεγαλυτερο ποσοστο των ανθρωπων.
Οι Οικονομακος-Λιτσας εχθες εδωσαν ρεσιταλ με νικητη τον πρωτο.
Μπραβο

Ανώνυμος είπε...

Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση,
Προσωρινή πάλι η παράταση,
Πέρασα μια αλησμόνητη βραδιά,
Βλέποντάς να τραυλίζει,
Συχνά, εγωπαθείς, αγνώμονες, αλαζόνες, φασίστες, σταλινικοί, προδότες, θρασύδειλοι,ψοφοδεείς, ζήτουλες, παρανοϊκοί, ...
Αύριο ίσως,
politis

Ευαγγελία Παπαδοπούλου είπε...

Η αλήθεια είναι ότι θα προτιμούσα έναν Δήμαρχο αντάξιό μας-και αντάξιο των κρισιμων ημερών που διανύουμε ως χώρα και ως μικροπολιτεία, έναν Δήμαρχο με πυγμή,δύναμη, ακεραιότητα χαρακτήρα, ηθική και στιβαρότητα.
Επειδή τέτοιος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ (ακόμα) ευτυχώς υπάρχουν οι κάτοικοι αυτοί της γωνιάς της αττικής που είναι ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ -μέσω της συντονιστικής επιτροπής κατοίκων και φορέων της Β.Α αττικής - να φτάσουν το θέμα μέχρι την δικαίωση:

"Κύριε Ρέππα, μην κάνετε τον κόπο να στείλετε την τροχαία να κόψει πρόστιμα.
Την τροχαία θα την υποδεχθούμε με χαρά να μας κόψει το πρώτο πρόστιμο.
Τη συνέχεια θα τη δείτε στα δ. Δικαστήρια και στο ΣτΕ.
Θα πρέπει να το πάρετε απόφαση.
Ή οι εταιρίες σας θα φύγουν με καταγγελία συμβάσεων υπέρ δημοσίου ή εμείς.
Όπως καλά καταλαβαίνετε εμείς αποκλείεται να μετακινηθούμε από τα σπίτια μας."

συντάσσομαι πλήρως με την ανακοίνωση και αναμένω το πρόστιμο...

Ανώνυμος είπε...

Συνέλθετε, αλλιώς φεύγετε!
Οσοι δεν μπορούν την πίεση να το πουν για να τελειώσουν από το δήμο.
Η περίοδος της κρίσης του καθενός πλησιάζει και να είστε σίγουροι ότι δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα απο την απομάκρυνσή του οποιουδήποτε!
Συνέλθετε και γρήγορα.
Στη θέση σας θα ντρεπόμουν να ξεφτιλίζω το όνομά μου, το όνομα του συνδιασμού και του δήμου μας.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΥΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα ένα δημοτικό συμβούλιο υπό τη σκιά ενός αδιόρατου φόβου. Του φόβου για μία παραίτηση που δεν υπεβλήθη αλλά έγινε γνωστή. Μιας ένστασης που επίκειται να εκδικαστεί. Μιας πρότασης και απόφασης του Δημάρχου, η οποία πάλι δεν υπήρχε. Γιατί άραγε θέλουν να ηγηθούν αφού ξέρουν ότι δεν μπορούν; Γιατί ταλαιπωρούν αυτό τον τόπο;
Και όσο για τις εξαιρέσεις αυτού του συμβουλίου, αγαπητή μου Ευρυνόμη, απορώ γιατί δεν συμπεριλαμβάνεις και την πρόταση της Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας, η οποία, όπως και οι υπόλοιπες άλλωστε, δεν έγινε δεκτή; Μην τους αγνοείτε, δεν πρόκειται με αυτό τον τρόπο να τους εξαφανίσετε.

ευρυνόμη είπε...

ΣΥΝΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΝΩΗΣΕΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΚΑΝΕΝΑΝ.
Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ "ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΥ" ΧΑΛΑΣΕ ΓΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ.

ΥΓ.Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Κ.ΛΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ "ΚΟΣΤΟΥΣ-ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ" ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

Συγχωρέστε μου την άγνοια αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω ποιον εννοείτε ως "αδικημένο", η συμπεριφορά του οποίου χάλασε για ακόμη μία φορά ένα δημοτικό συμβούλιο και μία πολύ καλή πρόταση. Μήπως εννοείτε την πρόταση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος είπε ότι πρέπει να τηρηθεί η σύμβαση; Ή μήπως εννοείτε την πρόταση του κ. Γιασημάκη, η οποία δεν συζητήθηκε καν; Οι συμπεριφορές όλων κρίνονται από τον κόσμο, ο οποίος είναι ο δικαιότερος κριτής.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!

big είπε...

ΕΙΡΗΝΗ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΔΙΑΛΟΓΟ, ΑΚΟΜΑΤΙΣΤΟ.
ΕΙΡΗΝΗ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.
Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Αναζητώντας την "τιμή της χαμένης συναίνεσης" οι πολιτικοί αρχηγοί πρωταγωνίστησαν ακόμη μία φορά στο ίδιο αναποτελεσματικό και αδιέξοδο έργο.
Δεν έχει σημασία ποιος πήρε την πρωτοβουλία -η επιτροπή αγώνα- και ως συνήθως οι πολιτικοί αρχηγοί ανταποκρίνονται.
Ανταποκρίνονται, βεβαίως, γιατί φοβούνται ότι θα τους επικρίνει η κοινή γνώμη -όχι όλοι- ότι αρνούνται έστω και να συζητήσουν.
Και από την πλευρά τους οι εκάστοτε δήμαρχοι, ενώ όταν αισθάνονται δυνατοί κάνουν ό,τι θέλουν, μόλις δουν τα δύσκολα επικαλούνται το κοινό συμφέρον και αναζητούν τη συναίνεση της αντιπολίτευσης που πάντα βρίσκει -όχι όλοι- τρόπο για "νάζια".
Ωραίο συνβούλιο, και εις ανώτερα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ Β/Α ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
AΠANTAME ΣTHN KYBEPNHΣH TΩN MEΓAΛOEPΓOΛABΩN!

Σήμερα Τετάρτη 16/2/11 στις 6μ.μ
Όλοι στην Αυτοκινητοπομπή απο το πάρκο Αφιδνών
προς τα διόδια...

Προσυγκέντρωση για τον
Ωρωπό 5.30μ.μ στο τέρμα
των λεωφορείων.

Ανώνυμος είπε...

Πολλά μας ενώνουν, πολλά μας χωρίζουν.
Αυτό σίγουρα μας ενώνει.
Τα πολιτικάντικα δεν πιάνουν εδώ.
Οι Λίτσας-Χασιότης έχασαν το δίκιο τους επειδή έκαναν πολιτική.
Δήμαρχος-Πρόεδρος ουδέν σχόλιο.
Εχεις δίκιο Ευρυνόμη.

Ανώνυμος είπε...

Ποια διόδια;
Ολα τα κόμματα συμφωνούν, στο να μην έχουν νομική υπόσταση. Τα κόμματα δεν είναι για παράδειγμα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου ή οτιδήποτε άλλο. Δηλαδή τα κόμματα δεν είναι υποκείμενα δικαιοπραξίας, για τους νομικούς. Τα κόμματα είναι “οιονεί” νομικά πρόσωπα. Σαν να ήταν δηλαδή, ενώ δεν είναι. Ουσιαστικά τα κόμματα δεν υπάρχουν. Δεν είναι ούτε φυσικά πρόσωπα βέβαια, αλλά ούτε και νομικά πρόσωπα θέλουν να είναι. Τα κόμματα δεν είναι τίποτε. Δεν μπορεί να επιβληθεί στα κόμματα ούτε καν το παραμικρό πρόστιμο για παράδειγμα. Και συμφωνούν όλα τα κόμματα σε αυτή τη “ρύθμιση”.
Καλό εεεε

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΣΕ ΑΝΕΒΑΖΑΝ ΣΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕΡΝΟΝΤΑΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΟΤΕ. ΑΦΟΥ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΠΑΥΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΣΟΥ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΤΣΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΜΥΝΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΟΥΤΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΟ ΓΑΥΓΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΗΧΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΡΕΥΒΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΑΛΥΤΑ.girls.

Ανώνυμος είπε...

Τους Έλληνες τους ενώνει:
- να πετάγονται όλοι μαζί και να φωνάζουν "εθνικιστής! πιάστε τον"
- να πετάγονται όλοι μαζί και να φωνάζουν "ρατσιστής! πιάστε τον"
- να πετάγονται όλοι και να λένε "δεν είναι ελληνικό! αχ, καλέ, τι ωραίο!!!"
- να πιάνουν τη μύτη τους και να φωνάζουν "είναι ελληνικό! πφφφ!!"
- η γενική, σχεδόν, υποτίμηση του συλλογικού μας προσώπου.
-Τέλος οι Έλληνες διχάζονται από τη δυσκολία τους να συνειδητοποιήσουν τα πιο πάνω.

Σοφία Ζαφείρη είπε...

Διαβάζοντας αρκετά σχόλια σε blogs της περιοχής, μου δημιουργείται η αίσθηση ότι υπάρχει σύγκρουση ανάλογου «τύπου» με αυτήν μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Τόσες κραυγές πολέμου ούτε στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη δεν ακούγονται. Είναι όντως τόσο μεγάλες οι αντιπαραθέσεις; Δεν υπάρχει καμία ελπίδα για συναίνεση μεταξύ των ανθρώπων; Καμία ελπίδα να «κάτσουν» σε ένα τραπέζι, να θέσουν τα προβλήματα και να βρουν από κοινού λύσεις, λύσεις που θα είναι προς το καλό όλων; Ή αποτελούν μία πλασματική σύγκρουση, προκειμένου να ξεχαστούν άλλα σημαντικότερα θέματα; Από ότι διάβασα το τελευταίο θέμα που έχει ξεσπάσει αφορά τα διόδια. Δεν είμαι εκ θέσεως κατά των διοδίων, εάν αυτοί που τα διαχειρίζονται τιμούν τις υπογραφές τους και «μεταβιβάζουν» το προσυμφωνημένο ποσοστό των κερδών τους στην συντήρηση του οδικού δικτύου, σε νέα έργα υποδομής κτλ. Είμαι φυσικά κατά στο να «αναγκάζεις» οποιονδήποτε να περνά από διόδια, μη παρέχοντάς του εναλλακτική διαδρομή για να φθάσει στον προορισμό του. Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, συναίνεση, κοινές αποφάσεις για το θέμα, δεν πρόκειται να υπάρξει και λύση. Ανέφικτο φυσικά να εξαφανιστούν τα διόδια (ας μην κοροϊδευόμαστε), αλλά εφικτή η ύπαρξη κάποιας συμφωνίας για χαμηλότερο αντίτιμο σε κατοίκους δήμων που περνούν από αυτά. Επίσης όσοι έχουν αντίθετη άποψη –ο καθένας δεν το δικαιούται άλλωστε; Αυτό δεν είναι η ουσία της δημοκρατίας, να μπορούμε να εκφράζουμε την άποψή μας χωρίς φόβο;- γιατί θα πρέπει να εξοβελιστούν στο πυρ το εξώτερον;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ είπε...

Ειναι δυσκολο να εχει ο ανθρωπος μια επιτυχημενη παρουσια συνεχως οταν ο ιδιος δεν εχει αυτο το προσον