ς

ς

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ;

Ο Ελληνας καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλανγκός δεν απέκτησε τυχαία τον τίτλο του «γιατρού των φτωχών παιδιών». Στα 23 του αποφοίτησε από την Αμερικανική Ιατρική Σχολή της Κωνσταντινούπολης και στα 40 του έγινε τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Αργότερα ήταν ο καλύτερος μαθητής του κορυφαίου.. καρδιοχειρουργού Μαγκντί Γιακούμπ.

Ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Καρδιές για όλους», ο Ελληνας γιατρός από την Πόλη μαζί με την ομάδα του δεν κάνει τίποτα άλλο από το να χειρουργεί καθημερινά δωρεάν όλα τα παιδιά στις φτωχές συνοικίες του κόσμου, μόνο και μόνο για να ξαναδεί το χαμόγελο στα χείλη τους.

Τι κι αν έχει θυσιάσει το χρόνο του και την οικογενειακή του ζωή; Εκείνο που έχει σημασία -όπως λέει- είναι να είσαι χρήσιμος για τον διπλανό σου. Αυτό προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει και στα δύο παιδιά του - τις ελάχιστες ώρες που είναι κοντά τους.


Εχει σαν παιδιά του 9.000 φτωχά αγγελούδια που δεν είχαν πρόσβαση στη δημόσια και δωρεάν υγεία των χωρών που ζούσαν, στα οποία χάρισε αφιλοκερδώς το δικαίωμα να αναπνέουν και να μπορεί η καρδούλα τους να χτυπάει κανονικά.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ζωή είναι δύσκολη για τους αγροτικούς γιατρούς.
Ο 30άρης Πειραιώτης που στεκόταν στην προβλήτα της Τήλου το φθινόπωρο του ’83 διαπίστωσε νωρίς του λόγου το αληθές: Φορτωμένος μπαγκάζια εις μάτην έψαχνε πώς να πάει στη Χώρα. Αν μπορούσε ευχαρίστως θα ξανάμπαινε στο πλοίο για τον Πειραιά.
Κι όμως, 25 χρόνια μετά, ο Τάσος Αλιφέρης είναι ακόμη στην Τήλο: Πήγε για γιατρός, κατέληξε δήμαρχος. Και στο ενδιάμεσο, άλλαξε το νησί.
Κατακτήσεις του πολλές.
Υπό την επαναστατική καθοδήγηση του δημάρχου, μέχρι σήμερα οι Τηλιακοί έχουν καταλάβει τη ΔΕΗ για να μη φύγει η γεννήτρια απ’ το νησί, έχουν μηνύσει στον υπουργό πως «θα μπούμε ανάμεσα στα τουφέκια και τα πουλιά» κι έτσι απαγόρευσαν το κυνήγι, έχουν στρατοπεδεύσει Πάσχα στο λιμάνι για να αποκτήσουν δικό τους πλοίο, μέχρι και στον Αστυνομικό Σταθμό έχουν εφορμήσει, επειδή δεν εστάλη στρατιωτικό Αγημα σε μία εθνική επέτειο! Κατ’ αυτόν τον τρόπο απέκτησαν όχι μόνο το δικό τους πλοίο, το Sea Star, αλλά και χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, γήπεδο με χόρτο, αποδυτήρια, κερκίδες και λοιπά ευρωπαϊκά, ακόμη και σύστημα τηλεϊατρικής! Οπως είπε και ο πρώτος Αγγλος
ασθενής που σώθηκε δι’ αυτής της μεθόδου, «στην Τήλο νιώθω πιο ασφαλής. Γιατί στο Λονδίνο έχει κίνηση!»

Ανώνυμος είπε...

Εχθες το απογευμα μπηκαν ποντικοι στο κοινοτικο καταστημα ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ.
Πληροφοριες αναφερουν οτι προκειται για την πρωην κοινοταρχη Καπανδριτιου,μετα του αξιοτιμου συζηγου της και μιας υπαλληλου η οποια υπηρετει στην εδρα του δημου ,στον ΩΡΩΠΟ.
Εδω μπαινουν διαφορα ερωτηματα.
1.ποιος εχει κλειδια και ανοιξε το κοινοτικο καταστημα?
2.Με ποιου εντολη εγινε αυτο?
3.Τι εψαχναν εκει ,η πρωην κοινοταρχης η κ.ΚΕΛΛΙΔΟΥ,ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΖΗΓΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ?
4.Γιατι βραδυ?
5.Γιατι χωρις την παρουσια αρμοδιων υπαλληλων και εκλεγμενων συμβουλων?
6.Τι εγγραφα πηραν απο την κοινοτητα?
7.ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ?

8.Ο ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ?
9.ΕΑΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΣΥΜΦΩΝΕΙ?10.ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΚΑΜΙΝΟ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ?

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΥΡΙΕ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟ.
ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΤΕ ΚΑΤΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΠΑΝΙΑ ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.Ο Κ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ ΣΤΡΑΒΟΠΑΤΑ ΓΙ ΑΡΧΗ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ.
ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΟΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

Ανώνυμος είπε...

Είναι σίγουρο οτι με τέτοια αλαζωνία που έχει αυτό το συμβούλιο, θα θέλει σύντομα το γιατρό του.
Και μάλιστα ψυχίατρο.

Δημήτρης Κόλλιας είπε...

ΜΕ ΧΑΡΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΥΤΙΣΗ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΛΕΓΕΩΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΩ ? ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΑΖΩΝΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΜΑΚΟ-ΛΙΤΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ- ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ.
ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΩΣΤΟ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΜΕΤΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ.
ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΩΝ 33 ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΛΑΜΟ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΩΝ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΘΕΛΕΙ.
ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΤΕ ΔΗΜΟ ΤΟΤΕ ΝΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Κατ αρχήν μπράβο και καλή συνέχεια.
Από Ιατρική δεν γνωρίζω.
Η πολιτική όμως για μένα σημαίνει εξέλιξη, πρόοδος, αλλαγή.
Αυτό προϋποθέτει η εμπειρία των παλαιότερων να συνδυάζεται με τις νέες ιδέες και την ανάγκη για ανανέωση.
Η ανανέωση είναι άλλωστε σύμφυτη με την ίδια τη ζωή. Όταν οι συνθήκες αλλάζουν, όλα αλλάζουν. Μόνο οι αρχές μας παραμένουν αναλλοίωτες.
Σε μια εποχή ραγδαίων αλλαγών, τα πολιτικά κόμματα του νέου δήμου που μπορούν να εναρμονιστούν με τις νέες συνθήκες, είναι αυτά που θα κερδίσουν το μέλλον.
Το ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ είναι το πιο σύγχρονο κόμμα των τελευταίων και πρέπει να παραμείνει στην πρωτοπορία της προσπάθειας για να πάει ο τεράστιος δήμος μας μπροστά.
Τα πρώτα του βήματα είναι 'λοξά', όπως και των άλλων κομμάτων.
Τουλάχιστον δέκα σύμβουλοι αξίζουν αλλά είναι εκτός, άλλοι εκλεγμένοι άλλοι όχι.
Ας ελπίσουμε ο Γιατρός να συνέλθει

george j είπε...

ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΞΕΡΩ, ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΚΑΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΧΩΡΙΣ 'ΟΡΑΜΑ' ΘΑ ΓΙΝΕΙ 'ΚΑΛΑ' ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΔΗΜΩΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ, ΠΩΣ.
ΙΣΩΣ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ, ΟΣΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ..

Ανώνυμος είπε...

H επιτυχία ενός Δήμου συνίσταται στα ιδιαίτερα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον ηγέτη του και κατ ' επέκτασιν τον ίδιο το συμβουλιό του.
Βασικό στοιχείο για να κατακτήση ο Δήμος την κορυφή της επιτυχίας είναι τα βήματα που κάνει προς την επίτευξη του οράματος που έχει θέσει.
Η διορατικότητα, το ανοιχτό μυαλό και η αποφασιστικότητα πρέπει να χαρακτηρίζουν κάθε δυναμικό ηγέτη, που μπορεί να διακρίνει πέρα από το επιφανειακό, να βλέπει την ουσία των πραγμάτων και να θέτει υψηλούς στόχους που δυναμώνουν το Δήμο του.
Οι επιτυχημένοι Δήμαρχοι μπορούν να διακρίνουν όσα δεν διακρίνουν οι υπόλοιποι, να θέτουν ερωτήματα και να αναζητούν απαντήσεις. Μπορούν να δημιουργούν το δικό τους πλάνο ακολουθώντας συγκεκριμένες στρατηγικές. Συχνά μην ακολουθώντας μια δοκιμασμένη πορεία, καταφέρνουν να οδηγούνται αβίαστα στην επιτυχία.
Απλώς και μόνο ακολουθούν το προσωπικό τους όραμα.
Τώρα το τι κάνει ο Γιατρός ειναι μια άλλη ιατρική ιστορία.

Ανώνυμος είπε...

Όλες οι σημαντικές αποφάσεις, τόσο σε πολιτικό-επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, απαιτούν χρόνο και σκέψη πριν υλοποιηθούν. Tα παραδείγματα ωστόσο από την καθημερινή ζωή παρουσιάζουν μια εικόνα τυχαίας λήψης αποφάσεων.
H επικοινωνία αποτελεί σημαντικό παράγοντα στη λήψη καθοριστικών αποφάσεων και μπορεί να προλάβει αρκετά λάθη.
Γι αυτο ο Δήμαρχος πρέπει να έχει Δημοκρατικές Διαδικασίες σε όλες τις εκφράσεις του αλλά και στο Mάνατζμεντ του Δήμου το οποίο απαιτεί σκληρή Πειθαρχία, Oργάνωση και αυστηρό Έλεγχο όλων των Διαδικασιών.
Mπορεί Hγέτης να γεννιέσαι και όχι να γίνεσαι, υπάρχουν όμως πολλοί τρόποι να καλλιεργήσει κάποιος τις Hγετικές του ικανότητες προς όφελος της πορείας του στήν επιτυχία.
Βέβαια οι Γιατροί δεν είναι καλοί Μάνατζερ.
Θα δούμε.

big είπε...

Πολλοί Γιατροί κάνουν τους ηθικούς αλλά ειναι οι πιο ανήθικοι.
Το εάν γίνουν ηθικοί Πολιτικοί η Ιατρική έχει τον λόγο.
Ομως όταν κάποιος είναι μαιντανός μπαίνει συνοδευτικό στα φαγητά και δεν είναι ποτέ το κυρίαρχο υλικό ακόμα και σε αυτά.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ-ΚΟΛΠΑ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ, ΘΑ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΦΤΙΑΧΤΗ ΟΡΑΜΑΤΟΣΥΝΕΝΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΑΘΡΕΣ ΒΑΣΕΙΣ.
ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΕΛΠΙΔΕΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΟΝΕΙΡΑ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΜΑΤΡΙΞ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΣΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ-ΜΠΛΟΓΚΣ.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΝΑ ΕΙΣΘΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ,ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΑΞΙΩΝ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΑΣ.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ..

Provokatoras είπε...

Για δείτε και αυτό:

http://a-provokatoras.blogspot.com/2011/02/blog-post_04.html

Ανώνυμος είπε...

4 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ποινική Δίωξη σε 9 μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής
Η προσπάθεια τρομοκράτησης του Κινήματος ενάντια στα Διόδια δε θα περάσει!

Η Νέα Οδός Α.Ε., που της έχει παραχωρηθεί το τμήμα της Εθνικής Οδού από Μεταμόρφωση Αττικής έως Σκάρφεια Φθιώτιδας με νόμο του κράτους ψηφισμένο από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, ζήτησε την ενεργοποίηση των κατασταλτικών μηχανισμών με αποτέλεσμα να ασκηθούν ποινικές διώξεις εναντίον 9 μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα Διόδια.
Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν είναι η συκοφαντική δυσφήμιση, η φθορά ξένης περιουσίας, η παρακώλυση συγκοινωνιών και η παράνομη βία, για τις μαζικές συγκεντρώσεις που είχαμε πραγματοποιήσει στα Διόδια Αφιδνών πριν περίπου ένα χρόνο.
Ο τρόπος που κινήθηκε η όλη διαδικασία, ως κατεπείγουσα, η μη προσωποποίηση των κατηγοριών και η αμφίβολη νομική στήριξή τους, αποκαλύπτουν το μοναδικό λόγο της όλης προσπάθειας, που δεν είναι άλλος από την επιχείρηση κατατρομοκράτησης και ανακοπής του συνεχώς ογκούμενου κινήματος των πολιτών, που αμφισβητεί πολύμορφα τη νομιμότητα των διοδίων και την υποχρέωση των διερχόμενων οδηγών να πληρώνουν σε αυτά.
Επιχειρείται, δηλαδή, μία δίωξη φρονηματική και προσχηματική με αποκλειστικό σκοπό τον εκφοβισμό των πολιτών και ιδίως όσων πρωτοστατούν στον αγώνα για την απελευθέρωση των δημοσίων δρόμων από τα διόδια. Δυστυχώς για την εταιρεία και από το μέχρι τώρα ιστορικό της υπόθεσης, ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων συντρέχουν όχι σε βάρος μας, αλλά σε βάρος της.
Οι διώξεις αυτές όχι μόνο δεν πτοούν, αλλά ενισχύουν την ενότητα στη δράση του κινήματός μας σε πανελλαδική κλίμακα.
Συνεχίζουμε μαζί με τις χιλιάδες των πολιτών σε όλη τη χώρα τον αγώνα μας.
Περνάμε ελεύθερα καταργώντας τις μπάρες.

Γνωρίζουμε ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας!

Απαιτούμε να καταργηθούν τα διόδια στην Αττική και συντονίζουμε τον αγώνα μας με την υπόλοιπη Ελλάδα για δρόμους ελεύθερους χωρίς διόδια

big είπε...

Οι θέσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής εκφράζονται μόνο από το ιστολόγιο diodiastop.blogspot.com και όχι από κάθε άλλη ιστοσελίδα με παρεμφερές όνομα