ς

ς

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Η Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών Ηρθε κ. Προθυπουργέ!

Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε.Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε.

 Αιματηρό ξεκαθάρισμα λογαριασμών στους κόλπους του Ναζιστικού Κόμματος. Έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο της 30ης Ιουνίου και της 1ης Ιουλίου 1934 σ' ένα τουριστικό θέρετρο στα περίχωρα του Μονάχου. Πρωταγωνιστές, από τη μία πλευρά ο Αδόλφος Χίτλερ και οι άμεσοι συνεργάτες του Γκέρινγκ, Χίμλερ, Γκέμπελς και Χέιντριχ και από την άλλη τα ηγετικά στελέχη της παραστρατιωτικής οργάνωσης SA (Sturmabteilung), που είχε επικεφαλής τον φίλο και συναγωνιστή του Χίτλερ, Ερνστ Ρεμ. Η έκφραση «Η Νύχτα των μεγάλων μαχαιριών», όπως έμεινε στην ιστορία το περιστατικό, αναφέρεται σε ένα επεισόδιο από τους θρύλους του Βασιλιά Αρθούρου.
Η SA ήταν μια μαζική οργάνωση του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος της Γερμανίας (Ναζιστικού), που βοήθησε τα μέγιστα στην άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, με τις τρομοκρατικές μεθόδους, που εφάρμοσε. Το καλοκαίρι του 1933 οι επικρίσεις στις τάξεις της είχαν κορυφωθεί για την πορεία που ακολουθούσε το κόμμα. Πολλά από τα μέλη των «Φαιοχιτώνων», όπως είναι γνωστή στη χώρα μας η SA, είχαν πάρει πολύ σοβαρά το δεύτερο συνθετικό του τίτλου και κατηγορούσαν τον Χίτλερ ότι απεμπόλησε τις αρχές του Σοσιαλισμού από το πρόγραμμα του κόμματος.

 Οι πονηριές και οι προδοσίες οφείλονται αποκλειστικά σε έλλειψη ικανότητας.

Η εξέλιξη αυτή σχετίζεται με το μεγάλο κραχ του 1929 στη Γουόλ Στριτ και την επακολουθήσασα οικονομική κρίση στη Γερμανία, που προκάλεσε εκτεταμένη ανεργία. Για τους άνεργους γερμανούς το όνειρο για μια καλύτερη ζωή περνούσε μέσα από τις τάξεις των Φαιοχιτώνων. Το 85% των μελών τους ανήκε στην εργατική τάξη. Έτσι, ανέπτυξαν μια σοσιαλιστική συνείδηση, η οποία γρήγορα τους αποξένωσε από τις επιλογές της ηγετικής ομάδας του Ναζιστικού Κόμματος, που προέτασσε το εθνικιστικό στοιχείο. Επιπλέον, ζητούσαν η SA να γίνει ο πυρήνας του νέου γερμανικού στρατού.
Ο Χίτλερ, παρόλο που κυριαρχούσε στο πολιτικό σκηνικό της Γερμανίας από τη θέση του καγκελάριου, πάντα είχε στο μυαλό του την περίπτωση ανατροπής του. Η πανίσχυρη SA με αρχηγό τον φίλο και συνοδοιπόρο του Ερνστ Ρεμ ήταν μια απειλή, όχι μόνο για τον Χίτλερ, αλλά για το στρατό και τους επιχειρηματίες που δεν καλόβλεπαν τις εξισωτικές τους θεωρίες. Όλοι τον πίεζαν να λάβει μέτρα. Η δύναμη του Ρεμ προκαλούσε το φθόνο και των εσωκομματικών του αντιπάλων Γκέριγκ, Χίμλερ, Γκέμπελς και Χέιντριχ. Οι τέσσερις αυτοί επιφανείς ναζιστές, με κατασκευασμένα στοιχεία, έπεισαν τον Χίτλερ ότι ο Ρεμ ετοίμαζε πραξικόπημα για την ανατροπή του.

 Η προδοσία είναι θέμα ημερομηνίας

Ο Χίτλερ αποφάσισε να ξεκαθαρίσει αμέσως την κατάσταση. Κάλεσε σε μια επείγουσα σύσκεψη τα ηγετικά στελέχη των Φαιοχιτώνων στο ξενοδοχείο «Χανσελμπάουερ» στο θέρετρο Μπαντ Βίσε, κοντά στο Μόναχο. Απώτερος στόχος του ήταν να τους εξαφανίσει από προσώπου γης. Ο Χίτλερ εισέβαλε ο ίδιος στο δωμάτιο του Ρεμ και τον συνέλαβε επ' αυτοφώρω στο κρεβάτι με δύο νεαρούς. Ο Ρεμ ήταν γνωστός για τη σεξουαλική του ιδιαιτερότητα, η οποία προκαλούσε πονοκεφάλους στα ηγετικά κλιμάκια του Ναζιστικού Κόμματος. Μόλις αντίκρισε το θέαμα, ο Χίτλερ φέρεται να του είπε: «Να, ποιοι θέλουν να κυβερνήσουν την Γερμανία!» και αμέσως έδωσε εντολή να τον συλλάβουν. Μάλιστα, λέγεται ότι ο ίδιος ο Χίτλερ τον σκότωσε. Τις επόμενες ώρες, πολλά στελέχη των Φαιοχιτώνων συνελήφθησαν και εκτελέστηκαν χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Στις 13 Ιουλίου 1934 ο Χίτλερ ανακοίνωσε στο γερμανικό λαό ότι 61 άτομα εκτελέστηκαν για την εναντίον του συνωμοσία, 13 σκοτώθηκαν, ενώ προσπαθούσαν να αποφύγουν τη σύλληψη και 3 αυτοκτόνησαν. Σύνολο 77. Ορισμένοι ιστορικοί ανεβάζουν τον αριθμό των εκτελεσθέντων σε 400. Ο Χίτλερ, με αρκετή δόση αλαζονείας, δικαιολόγησε την πράξη του: «Αν κάποιος με ρωτήσει γιατί δεν έστειλα τους συνωμότες στη δικαιοσύνη, ένα έχω να τους πω: Είμαι υπεύθυνος για τη μοίρα του γερμανικού λαού και γι' αυτό έγινα ο υπέρτατος κριτής»

 Σε ένα πολιορκημένο φρούριο, η διαφωνία είναι προδοσία.

Με τις αιματηρές εκκαθαρίσεις τη Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών, το ναζιστικό κόμμα επέβαλε τον απόλυτο έλεγχό του στο κράτος, ο Χίτλερ έγινε ο αναμφισβήτητος κυρίαρχος του κόμματος και κέρδισε την εμπιστοσύνη του στρατού. Τα SS ανεξαρτητοποιήθηκαν από την SA, που υποβαθμίστηκε στη ναζιστική κρατική και κομματική δομή. Κράτος και Κόμμα στη Γερμανία ήταν πλήρως προετοιμασμένα για να χρησιμοποιήσουν την ωμή και κτηνώδη βία τους, προκειμένου να εκπληρώσουν τους πολιτικούς τους στόχους.( D.sansimera)


  Ο μεν δειλός της πατρίδος, ο δε φιλόδοξος της πατρώας ουσίας εστί προδότης.

ΥΓ.Το κείμενο έχει σχέση με πραγματικά πρόσωπα και γεγονότα του τότε και του τώρα, σε 
       Ελλάδα και Γερμανία, όταν ο λαϊκισμός  είναι στο τιμόνι μιας κυρίαρχης χώρας.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙΙΙΙΙΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ.ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΜΕΝΟΥΣ.ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΤΩΧΟΙ ΑΛΛΑ ΥΠΕΡΙΦΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Εξονυχιστική μελέτη των θέσεων των πλανητών διενεργεί αυτή τη στιγμή το επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να προσδιοριστεί τόσο η έκβαση του δημοψηφίσματος της Κυριακής, όσο και οι πιθανές συνέπειες του «όχι».

Η απόφαση να κληθεί η Λίτσα Πατέρα, ελήφθη έπειτα από μαραθώνια σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου σήμερα το πρωί. Αντίθετος ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης που ζήτησε από τον πρωθυπουργό να κληθεί καφετζού, ενώ με επιστολή τους στον Αλέξη Τσίπρα, ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε αντί για την κυρία Πατέρα, να κληθεί η Βίκυ Παγιατάκη.

Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκε η θέση του Δία που ρυθμίζει θέματα δημοσιονομικής φύσης καθώς και ο Άρης που όταν βρίσκεται στον 7ο οίκο δηλώνει μεγάλη επιθετικότητα της κοινής γνώμης. Τέλος, μεγάλη έμφαση δόθηκε στη θέση της Αφροδίτης, που καθορίζει τη στάση των δανειστών μετά το «όχι» στο δημοψήφισμα.

Εικόνα του αστρολογικού χάρτη, στον οποίο απεικονίζονται οι θέσεις όλων των πλανητών, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει την κοινή γνώμη, που τις τελευταίες ώρες ανησυχεί για την επόμενη μέρα, ύστερα από το ενδεχόμενο «Όχι».

Σε σχόλιό του, κάτω από τη φωτογραφία, ο Νίκος Παππάς σημειώνει: «Να η απάντηση για όσους λένε ότι δεν έχουμε σχέδιο για την επόμενη μέρα! Κερδάμε σύντροφοι!»

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΣΩΠΟΣ είπε...

Λοιπόν για όλα φταίνε αυτά τα παλιοκομμούνια. Και τι δεν κάναμε να τα εξολοθρέψουμε. Τα φυλακίσαμε, τα εξορίσαμε, τα τουφεκίσαμε κι αυτά όχι μόνο επιβίωσαν, αλλά γίνανε και εξουσία.. Μάλιστα κυρία Ευρυνόμη ... Οι μούτσοι που γαμούσαμε γίναν Καπεταναίοι.. Ήρθαν τα πάνω κάτω. Και ο μεγάλος μαχητής ο Βορίδης δεν πρόλαβε να βγάλει τα λεφτά που έκλεψε έξω. Άσε ο μπουμπούκος, που η μαλακία που τον δέρνει γεμίζει μια Τράπεζα ... σπέρματος! Άξιος πέρα για πέρα εκπρόσωπος του κόμματος που ξεπουλά την Ελλάδα Δεκαετίες τώρα. Ναί ναί ... ο Καπετάν Τσίπρας φταίει. Που δυσκολεύει τους καλούς μας Γερμανούς, που το 41 πήραν τα λεφτά μας και δεν τα γύρισαν ποτέ πίσω και φεύγοντας άφησαν μια Ελλάδα ρημαγμένη και τα νεκροταφεία γεμάτα με τάφους παλικαριών. Ο Μεσαίωνας με τους παιδεραστές της εκκλησίας και σεις ...οι σύγχρονοι Γερμανοτσολιάδες... που διαμαρτύρεστε γιατί βρέθηκε επιτέλους κάποιος κυβερνήτης που αρνείται να υπογράψει το ξεπούλημα της πατρίδας του.Ο Τσίπρας έθαψε τα πορτοκάλια της αγροτιάς μας, αυτός έκλεισε τα τρία εργοστάσια ζάχαρης, αυτός έβαλε φωτιά στο ΜΙΝΙΟΝ για να μεγαλουργήσουν τα πολυκαταστήματα της Paricavlon. Αλλά η πουτάνα Ελλάδα αντιστέκεται. Έχει τουρισμό, γαμήστε τον βάλτε 50% φόρο, έχει Φαρμακοβιομηχανία ακόμη, γαμήστε τους και τα φάρμακα, έχει ναυτιλία γαμήστε τη κι αυτή να μην έχει τίποτα, να μείνει μια Μαρία που ο μπουμπούκος τη θέλει πουτάνα. Αι στα τσακίδια Ευρυνόμη εσύ κι οι όμοιοί σου. Ότι και να κάνετε η Ελλάδα θα γεννά πάντα Καραισκάκηδες, Κολοκοτρωναίους, Βελουχιώτηδες και Τσίπρες. Κι εσείς θα βγάζετε Εφιάλτες ...

ευρυνόμη είπε...

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση.Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Οι κλέφτες πήγαν σπίτι τους και οι ψεύτες μας κλείνουν το σπίτι.Τα υπόλοιπα σχόλια σας τα επιστρέφω.
ΥΓ. Νομίζω ότι δεν γνωρίζετε τι δουλειά κάνω και σίγουρα όχι το τι έχω σπουδάσει και που έχω εργαστεί. Επίσης ο καπετάν τσίπρας έστειλε 8 δις μέτρα κατά των Ελλήνων.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΤΡΑΚΗ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΣΕΚΕΒΑΡΑ.ΠΑΡΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟΝ ΠΑΛΑΤΙΑΝΟ ΑΣΤΕΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΕΙ.ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΘΕΜΑ

ευρυνόμη είπε...

-Δεν συμφωνώ να τιμάω τους ανθρώπους που είπαν ΟΧΙ στην ιστορία και έφεραν την Ελλάδα σε πόλεμο και σε απομόνωση, αντί να φερθούν διπλωματικά και να αποφύγουμε τις ταρατωδίες του πολέμου. , Προτιμώ να τιμώ τους ανθρώπους που είναι φιλάνθρωποι, ποιητές, φιλόσοφοι, και θέλουν την ενότητα όλων των κρατών, χωρίς να δημιουργούμε σύνορα και διακρίσεις.
- Δεν συμφωνώ με τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι ξεχωριστή, ανώτερη, ανυπέρβλητη και οι άλλοι είναι κακοί μοχθηροί κατώτεροι τους οποίους πρέπει να τους διώξουμε από πάνω μας και να μείνουμε μόνο οι γνήσιοι Έλληνες . Κάτι τέτοιο για εμένα είναι άκρος ρατσιστικό και μη θετικό για την Παγκόσμια ολοκλήρωση.
-Δεν συμφωνώ ότι η Γερμανία μας ζηλεύει, θέλει την καταστροφή μας, έχει προηγούμενα, ή κάτι άλλο. Αντίθετα το μεσαίωνα ο Πολιτισμός, το ελεύθερο πνεύμα, οι ελεύθεροι ανταλλαγή ιδεών, τα ίσα δικαιώματα, η φιλοσοφία και πολλές άλλες εξέχουσες αξίες δυστυχώς έφυγαν από την Ελλάδα λόγο καταρχάς του Βυζαντίου και τις οθωμανικής αυτοκρατορίας και πήγαν στην Γαλλία και γενικά στην δυτική Ευρώπη. βλέπετε Hegel, Βολτέρος, Μοντεσκιέ, Πέτρος Αβελάρδος και πολλοί άλλοι.
Υ.Γ. Ελπίζω πραγματικά να μην αφήσουμε τον εθνικισμό που είναι πολύ έντονος αυτές τις μέρες να μας απομονώσει.