ς

ς

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ένας χρόνος πέρασε...να τους χαρίσουμε τον κόσμο τους, είναι δικαιωματικά δικός τους !

Π.Γ   Ένας ηλίθιος σε ψηλό πόστο μοιάζει με κάποιον στην κορυφή ενός ψηλού βουνού. Όλα του φαίνονται μικρά και σε όλους φαίνεται μικρός!


Πρακτική φιλοσοφία. Καντ

Έχουμε δίκιο να επαναστατούμε. Ζαν Πολ Σαρτρ

Στον κήπο του επίκουρου. Γιάλομ

Συναισθηματική νοημοσύνη. Γκόλεμαν

Η πανούκλα. Καμύ

Οι άθλιοι. Ουγκώ

Πόλεμος και ειρήνη. Τολστόι

Λεωφορείο για τον παράδεισο. Μπουσκάλια

Έγκλημα και τιμωρία. Ντοστογιέφσκι

Ένας τίμιος κλέφτης. Ντοστογιέφσκι

Ετσι μίλησε ο Ζαρατούστρα. Νίτσε

Ιδέες. Ραφαηλίδης


ΥΓ  Ἐξ οὗ ἕπεται τὸ ἀκλόνητον δόγμα: καὶ ἡ ἀνηθικότης εἶναι ἀποκλειστικὸν προνόμιον τῶν βλακῶν!

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Βλάκας είναι αυτός που με τις ενέργειές του προκαλεί ζημιά σε κάποιον άλλο, αλλά παράλληλα δεν πετυχαίνει κάποιο πλεονέκτημα για τον εαυτό του ή ακόμα υφίσταται ζημιά και ο ίδιος.»

Ανώνυμος είπε...


Οι μη ηλίθιοι έχουν την τάση να ΜΗΝ λαμβάνουν σοβαρά υπ όψιν τους τις ενέργειες των ηλιθίων και να τις γελοιοποιούν βλέποντάς τες ως συμβάντα που «βγάζουν γέλιο» ή ως ανέκδοτα» κούκλα μου . Όταν όμως γελάμε με τη βλακεία, μπορούμε να την κάνουμε «συμπαθητική» και συνεπώς να την υποτιμήσουμε περαιτέρω πράγμα που έχει γίνει κανόνας τελευταία

Ανώνυμος είπε...

Αγανακτεί κανείς να βλέπει διάφορους, να περιφέρονται στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και να διακηρύσσουν τη νομιμότητα τους, ενώ όλοι καταλαβαίνουμε πως κάτι παράνομο έχει γίνει, χωρίς να μπορούμε να το αποδείξουμε, άλλοτε επειδή δεν έχουμε την πρόσβαση στις πηγές και άλλοτε από προσωπική αδυναμία. Κάτι όμως που δεν αποδεικνύεται δεν είναι απαραίτητα και νόμιμο, πολύ περισσότερο ηθικό. σε ένας χρόνος πέρασε...να τους χαρίσουμε τον κόσμο τους, είναι δικαιωματικά δικός τους !

Ανώνυμος είπε...

Αυτοκριτική έκανε ο Γιάννης ή περιμένει την "δικαίωση" δια της καταστροφής όπως κάνει ο Αντωνάκης ο Σαμαράς; Η αλαζονεία υπήρξε πάντα κακός σύμβουλος...

Ανώνυμος είπε...

Ο πλείστα πράττων, πλείσθ’ αμαρτάνει βροτών.
Ευριπίδης

Ανώνυμος είπε...

Για την πρόσθεση των οφειλών του δημότη, από όπου και αν προέρχονται αυτές (ύδρευση, τέλη, ενοίκια κ.ά.) και συνολική ρύθμιση στις 100 δόσεις, μίλησε ο Γιώργος Γιασημάκης στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, επισημαίνοντας πως ο νόμος 4321 για τη επανεκκίνηση της οικονομίας και στο άρθρο 5, ρητά αναφέρει, πως η ρύθμιση χορηγείται ανά οφειλέτη και όχι ανά οφειλή. Αυτό κατά τον αρχηγό της ελάσσονος αντιπολίτευσης σημαίνει, πως ο δημότης του Ωρωπού με πάνω από μία παροχή ύδρευσης, αλλά και με άλλες οφειλές, αδικείται από την εφαρμογή του νόμου, έτσι όπως αυτή υλοποιείται στον Ωρωπό.
ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ

Ανώνυμος είπε...


Όταν τα σημερινά παιδιά θα μας ρωτούν αύριο γιατί ο ωρωπός έχει τέτοια χάλια, θα πρέπει, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, να τους πούμε τούτο, χαμηλώνοντας με ντροπή τα μάτια: Γιατί νοιαστήκαμε μόνο για την πάρτη μας και όχι για το δήμο!

Αυτή είναι η «τραγωδία των κοινών»: σε ένα σύστημα με στρεβλούς θεσμούς, η συλλογική αποτυχία προκύπτει όταν άτομα (ιδιαιτέρως όσοι κατέχουν ηγετικές θέσεις) και οργανωμένες ομάδες (ιδιαιτέρως πελατειακά κόμματα, διαπλεκόμενες επιχειρήσεις και "σόγια") υπηρετούν με μεθοδικότητα μόνο το στενά ιδιοτελές συμφέρον τους. Η χρεοκοπία του ύφους και του ήθους είναι το εξαιρετικά οδυνηρό αποτέλεσμα του συνδυασμού πολιτικής φαυλότητας, απαξίωσης των θεσμών και ανεπάρκειας των ηγετών σε όλα τα επίπεδα , ξεκινώντας από ένα δήμο όπως του ωρωπού έως την κεντρική πολιτική σκηνή .
Καλώς επέστρεψες ΕΥΡΥΝΟΜΗ

Ανώνυμος είπε...

Ο οικονομάκος και την ποιότητα και τα στελέχη είχε.Πολιτικό μυαλό και λαϊκισμό δεν είχε και γι αυτό έχασε και μαζί του μια σπουδαία ευκαιρία για ανάπτυξη στον ωρωπό. Υπάρχουν πολλοί που θα διαφωνήσουν μαζί μου και μερικοί θα έχουν καλά επιχειρήματα. Οι υπόλοιποι δεν θα είχαν λάμπα στην κολόνα, δεν θα είχαν βγάλει το δημοτικό σχολείο, και σίγουρα δεν θα είχαν μυαλό και όχι λόγο ρύπανσης του εδάφους.
ΥΓ:Βαγγέλη γιατί δεν βελτίωσες τον βιολογικό στη θέση "σπίτι γιασεμάκη" και να ήταν ακόμα επιλέξιμο το έργο; Τι ωφέλιμο ψήφισε 4 χρόνια ο τωρινός δήμαρχο; Τι επάγγελμα κάνει τόσα χρόνια αυτός ο άνθρωπος τελικά;

Ανώνυμος είπε...

Κε ηλιασκο λυπάμαι πραγματικά για εσάς -είσαστε ο πρώτος υπεύθυνος που χάθηκε ο βιολογικός με τις νωχελικές σας κινήσεις και την ανυπαρξία σας και ερχόσαστε τώρα με δελτία τύπου να μας παρουσιάσετε το υπέρλαμπρο έργο που κάνατε στον δήμο μας.για ποιο έργο μας μιλάτε αφού και εσείς ο ίδιος παραδέχεστε ότι η υπογραφή σας δεν υπάρχει πουθενά ...παγκόσμια πρωτοτυπία -αντιδήμαρχος χωρίς να υπογράφει από τον φόβο του-αφήστε λοιπόν τις ανακοινώσεις γιατί εκτίθεστε ανεπανάληπτα ....!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΟΔΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 5.500.000 € ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ-ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Το «παρών» που είπε ο αντιδήμαρχος οικονομικών Ανδρέας Γαζβινιάν, στην έγκριση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του λιμενικού ταμείου για το οικονομικό έτος 2015, είναι μικρότερης σημασίας για τη δημοτική αρχή, από την επιδεικτική αποχώρηση -στην αρχή της τοποθέτησής του- από τους «συναδέλφους» του αντιδημάρχους, Δημήτρη Βελτανιώτη και Κώστα Δέδε!
Έτσι γράφει ο ξύλος στην εφημερίδα που έχει σφυρίξει όσο κανείς άλλος το ρούστη!
Και συνεχίζει...πως μπορεί κάποιος, να αξιολογήσει αυτήν την αχαρακτήριστη αποχώρηση, που από κάθε άποψη ήταν δεοντολογικά ανεπίτρεπτη, πολιτικά απαράδεκτη και χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας! Και οι δύο γνωρίζουν τον Ανδρέα Γαζβινιάν, την οικογένειά του και την λάσπη που τους έχουν πετάξει τόσο χρόνια! Γιατί όλα στη ζωή αυτή, δεν είναι πολιτική, αλλά υπάρχουν και οι ηθικές και κοινωνικές αξίες! Αυτές που θα πρέπει πρώτα να υπηρετούν, όσοι ασχολούνται με τα κοινά!!!
Δηλαδή εκτός από οικολογικά, εκτός από πολιτικά, είναι και ηθικά και κοινωνικά ανήθικο το "πρώτα ο δημότης" !!!!!
Καλά ΤΩΡΑ το κατάλαβες κυρ ξύλο , τώρα μίστερ γαζβινιάν!!!!!