ς

ς

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ε όχι και Αυτοί 2 !

Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 έγραψα "ε όχι και Αυτοί",και διαβάστηκε από χιλιάδες Δημότες, και θα σας αναλύσω  αφού το διαβάσετε τις σκέψεις μου ένα χρόνο μετά.

Γιατί κύριε Γιασεμάκη κ.σια, παλιά οι "μπράβοι" οι "προστάτες" και οι "νταβατζήδες" έκαναν καθαρές "δουλειές". Έδινες τον "μπελντέ" και γλίτωνες το "μπερντέ" και την "χειροβομβίδα"....
...πάμε ένα Χρόνο πριν λοιπόν........
.......Λέμε συχνά πυκνά το γνωστό "την ώρα που οι άλλοι ανακάλυπταν το κρέας εμείς είχαμε ήδη χοληστερίνη".
Μια φράση που λέγεται στα πλαίσια της "σίγουρης" ανωτερότητας που αισθανόμαστε πολλοί  Έλληνες σε σχέση με τους άλλους λαούς -Δήμους- και που στηρίζεται  στην εκπαίδευση που έχουμε για την πρωτοπορία και μοναδικότητα του Ελληνικού πολιτισμού.
-Προπαγάνδα είναι η διάδοση μίας φιλοσοφίας ή άποψης και χρησιμοποιείται  ιδιαίτερα από πολιτικές ομάδες - οικονομικά τσιράκια- και κυβερνήσεις-κράτη-κόμματα.
Σκοπός της είναι να αλλάξει  τις απόψεις των άλλων αντί απλώς να μεταδώσει γεγονότα όπως είναι, αφού στόχος είναι να μπορεί να επιστρατευτεί προκειμένου να προϊδεάσει θετικά ή αρνητικά σε σχέση με κάποια ιδεολογική, οικονομική ή άλλη θέση, αντί να παρουσιάσει την ίδια την θέση λόγο διαφορετικού στόχου-σκοπού.
-Ωστόσο φαίνεται πως έχουμε αρχίσει να βλέπουμε πως όλα αυτά που πιστεύαμε δεν συνάδουν και τόσο με τη σύγχρονη νεοελληνική πρακτική, τόσο για την "χοληστερίνη" όσο και για την "προπαγάνδα", έχοντας μπει σε μια διαφορετική διάσταση διαμάχης ξεπερνώντας και την ίδια την συνωμοσιολογία τόσων ετών και κυρίως " ΤΩΝ πολιτικών ετών διακυβέρνησης".
-Διαφοροποιείται  παντού συχνά δόλια  με έμμεσες και μεθόδους η προπαγάνδα, όπως για παράδειγμα, επιλεγμένα βίντεο απο πολιτικούς τενεκέδες -συχνά μάλιστα επικίνδυνους-  με τέτοιον τρόπο ώστε να προκαλεί ισχυρά συναισθήματα αηδίας και απέχθειας -μακριά όλοι μόνο εμείς- , και αυτό το κάνει παράλογο  αν μη τι άλλο.
-Τελευταία χρησιμοποιείται η   πιο απροκάλυπτη και χυδαία μέθοδος προπαγάνδας, η λιγότερο φανερή και μάλιστα με δόλιες, έμμεσες και φαινομενικά ισορροπημένες "προσωπικότητες" της δίκαιης δημόσιας επιχειρηματολογίας -σοβαρά;-  σε συνδυασμό με την γνωστή μέθοδο μετάδοσης θεματικών ειδήσεων απο τα ΜΜΕ -ονόματα όχι ακόμα/πάλι- μας.
-Είμαστε ξεχωριστοί Κυρίες-Κύριοι  γιατί όταν οι άλλοι ξεκινούσαν τις χρήσεις των καταχρήσεων αυτών, εμείς ως ανώτεροι  γνωρίζαμε την "άλλη" πλευρά του κακού νωρίτερα .Ενα το ΚΟΙΝΟ χαρακτηριστικό  στην ανωτερότητα έναντι όλων των άλλων όμως:
Η παντοτινή προπορεία έναντι όλων, σαν Αρχαίοι στα καλώς κείμενα, σαν Τωρινοί στα κακώς κείμενα.

--Οι λέξεις επιχειρηματολογία, άποψη, διάλογος, αλήθεια, υπάρχουν στο λεξιλόγιο όλων αυτών των ΤΡΑΝΩΝ καναλαρχών/εφημεριδάδων/υπολογιστάδων/πολιτευτάδων του Δήμου Ωρωπού;
Ελληνικά κύριοι -ξέρετε- η λέξη «προπαγάνδα» ίσως φέρει έντονα αρνητική χροιά, μολονότι αυτό δεν ίσχυε πάντοτε, ωστόσο εσείς έχετε προσβάλει βάναυσα τη ΝΟΗΜΟΣΙΝΗ των Δημοτών με αυτήν, προβάλλοντας ελάσσονα προβλήματα και πολιτικά πρόσωπα-μπούρδες, ως μελλοντικά κολλύρια για τα μάτια ΜΟΝΟ τυφλών ψηφοφόρων......
.... ένα Χρόνο μετά ......
.....*ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος κ. Μανώλης Σφακιανάκης, εξηγεί  ότι είναι πιθανό να γίνουμε όλοι θύματα εκβιασμού από επιτήδειους και δίνει συμβουλές ώστε να προστατευτούμε από τους κινδύνους των social media και του διαδικτύου.
«Απόλυτη ασφάλεια στο Διαδίκτυο δεν υπάρχει. Συνηθίζουμε να λέμε ότι ασφαλής υπολογιστής είναι μόνο ο κλειστός υπολογιστής. Και ισχύει. Ρητά και κατηγορηματικά», δηλώνει ο κ. Σφακιανάκης.
«Οι «εισβολές» σε προσωπικούς λογαριασμούς και η παραβίαση κωδικών ασφαλείας πιστωτικών καρτών είναι συχνό φαινόμενο. Επίσης, συχνά είναι τα εγκλήματα ηθών και τα εγκλήματα κυβερνο-ασφάλειας, όπως οι υποκλοπές συνομιλιών. Πολύ σημαντικά και μάλιστα ποινικά εγκλήματα είναι και αυτά που διαπράττονται μέσω κοινωνικών δικτύων. Μιλάμε για εκβίαση, συκοφαντίες μέσα από ανώνυμα μπλογκ, απειλές», συμπλήρωσε ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Σήμερα....όταν σκέφτηκα να φτιάξω την Ευρυνόμη , διάφορες σκέψεις πέρασαν απ’ το μυαλό μου, με μόνο ξεκάθαρο, να μην χρησιμοποιήσω "σκουπίδια" , πάρα μόνο ποιοτικό λόγο για το  πώς αντιλαμβάνομαι τις δύο βασικές έννοιες αυτού του θέματος.
Την Ηθική και την Πολιτική.
Ηθική  κατά τον Κάντ  είναι "κάτι που μπορεί να αποτελεί παγκόσμια νομιμότητα" , δύσκολο ωστόσο να  μπορούμε να "ιδρύσουμε" έναν νόμο με παγκόσμια εφαρμογή, που θα ΈΧΕΙΝ και θα αποτελεί, Το στοιχείο ηθικής. 
Σημαντική η Αξία, βασικότερη η Ηθική και ο σεβασμός της Ζωής του Γνωστού μας, με κίνδυνο να με ονομάσετε Ουμανίστρια, γιατί ναι, από την πολύ απλή αλλά σημαντική σκέψη ότι δεν πράττουμε τίποτε που να καθίσταται ενάντιο στην ανθρώπινη ζωή, τότε θα έχουμε την πρώτη και βασική αρχή της ηθικής.
Θρησκείες και συστήματα "αυτών", έκαναν το τεράστιο λάθος να μεταθέσουν την αξία της ηθικής από τον Άνθρωπο , στον Θεό για να να ελέγξουν τις μάζες.Υπαρξιακή οντοποίηση,  με ορίζοντα  την υλική απόλαυση αγαθών μετά τον μοιραίο θάνατο, μαζί με την  ψυχική  και πνευματική απόλαυση.Μέγας μύθος ωστόσο για να είναι αληθινό, ναι! 
 Πολύ καλό το παραμύθι λοιπόν κύριε, αλλά πολύ όμορφο για να είναι αληθινό, απλά γιατί αποτελεί κατά την ταπεινή μου άποψη, ΠΟΛΙΤΙΚΟ και μόνο ΣΥΜΦΕΡΟΝ, κάνοντας μας να πιστέψουμε ότι,
Κέρδος, Ηθική, Πολιτική, Σθένος, Αρχοντιά, Γυφτιά, Αδικία, Λάσπη, Επιτυχία, Εκβιασμός και Πρόσωπο είναι το Ίδιο και το Αυτό!
Λάθος κύριε

 και στο Μέλλον θα το καταλάβετε, γιατί οι επιλογές σας, καθιστούν όλους τους άλλους  αυτόματα  "ανήθικους", οδηγώντας [ε]σας σε συμπεριφορές που υπολανθάνουν, αλλά ΚΑΙ υποβόσκουν μόνο το κέρδος,το συμφέρον, την αδιαφορία και την αχόρταγη διάθεσή για  οικονομική, εξουσιαστική άνοδο, αδιαφορώντας για τις   καταστροφικές συνέπειες που επιφέρουν στους Δημότες Ωρωπού.
Όχι κύριε ,μαζέψτε τους ή είσθε ίδιος,

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα, εσύ τι θα ψηφίσεις στο ευρωψηφοδέλτιο και τι στον Ωρωπό, έτσι για να ξέρουμε.

ευρυνόμη είπε...

790 "χτυπήματα" σε 8 ώρες μάλλον είναι ρεκόρ!Τόσο πολύ φοβάστε τον αντίλογο στο φασισμό μίας γειτονιάς ενός Δήμου;

Ανώνυμος είπε...


Αν η φτώχεια είναι η μητέρα του εγκλήματος, η σκληρή ανάγκη είναι ο πατέρας του Μπουρντέ-
Αν η φτώχεια είναι η μητέρα του εγκλήματος, η σκληρή ανάγκη είναι ο πατέρας του Λα Μπριγέρ-
Ανάγκα και θεοί πείθονται (Και οι θεοί ακόμα πείθονται μπροστά στην ανάγκη) Πλάτων-
Ανάγκη μεγάλων γνωμών και διανοιών ίσα και τα ρήματα τίκτει (Για να κατορθώσει κανείς να αποδώσει μεγάλες έννοιες, έχει ανάγκη και από τις ανάλογες λέξεις) Αισχύλος-
Ανάγκη, τι μυτερή βελόνα! Σαίξπηρ-
Δεν πρέπει να υπάρχει ντροπή στον άνθρωπο που έχει ανάγκη Όμηρος-
Δεν υπάρχουν αληθινές σκέψεις χωρίς αληθινές ανάγκες Βολταίρος-
Εμπρός στην ανάγκη τα πάντα υποδουλώνονται
Ζούμε σε μια εποχή που τα άχρηστα πράγματα είναι οι μόνες μας ανάγκες Άγνωστος-
Η ανάγκη είναι για τον νου, ό,τι η άσκηση για το σώμα Έντισον-
Η ανάγκη είναι η μητέρα της εφεύρεσης Πλωτίνος-
Η ανάγκη είναι ισχυρότερη από το καθήκον Σενέκας-
Η ανάγκη είναι ισχυρότερη της ανθρώπινης φύσης Διονύσιος Αλικαρνασσέας-
Η ανάγκη είναι πολύ ισχυρότερη από την Τέχνη Αισχύλος-
Η ανάγκη επικρατεί όλων Θαλής
Η ανάγκη μαθαίνει στον άνθρωπο τόσο σπουδαία πράγματα, που χωρίς αυτήν ο άνθρωπος δε θα μπορούσε να συλλάβει Φενελόν Φ.-
Η ανάγκη ξέρει πόσα χρειάζεται, δεν το ξέρει εκείνος που έχει την ανάγκη Αρχαίο ρητό-
Η ανάγκη ωθεί σε απονενοημένα διαβήματα
Η δουλειά απαλλάσσει τον άνθρωπο από τα τρία βασικότερα κακά απ' την ανία, απ' τα ελαττώματα και την ανάγκη Βολτέρος-
Η δύναμη της ανάγκης είναι ακατανίκητη Αισχύλος-
Η κάθε καινούργια επιθυμία είναι η αρχή της καινούργιας ανάγκης, έμβρυο μιας καινούργιας θλίψης Βολτέρος-
Η πρόοδος είναι πολλαπλασιαμός των αναγκών Αρχαίο ρητό-
Η συνήθεια είναι πιο δυνατή από τον νόμο, αλλά η ανάγκη είναι δυνατότερη της συνήθειας Άγνωστος-
Η τέχνη θέλει ή τη μοναξιά, ή την ανάγκη, ή το πάθος Δουμάς Α. (υιός)-
Και οι θεοί ακόμα δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν βία εναντίον της ανάγκης Πλάτων-
Κακό πράγμα η ανάγκη, μα δεν υπάρχει καμιά ανάγκη να ζει κανείς μέσα στην ανάγκη Επίκουρος-
Κάνε συχνά αυτό που δεν σου αρέσει να κάνεις, γιατί όταν θα 'ρθει η ώρα της σκληρής ανάγκης να μη σε αιφνιδιάσει Τζέιμς Ου.-
Κρείσσον ουδέν ανάγκας (Τίποτα δεν είναι πιο ισχυρό από την ανάγκη) Ευριπίδης-
Να μην αντιτιθέμεθα στην ανάγκη Σοφοκλής-
Να ξεχάσεις τις ημέρες της ανάγκης, όμως μην ξεχνάς εκείνα που σε δίδαξαν Γκέσνερ Σ.-
Ο βίος ορίζεται από το νόμο της Δύναμης και το νόμο της Ανάγκης (όσο νικάς την ανάγκη σου άλλο τόσο δυναμώνεις) Πυθαγόρας-
Ο Θεός δεν έχει πάντοτε ανάγκη υπενθυμίσεως για τις ανάγκες μας, αλλά της ειλικρινούς διαθέσεώς μας
Ο νόμος είναι ισχυρός, αλλά η εξουσία της ανάγκης είναι πιο ισχυρή Γκαίτε-
Ο πολιτισμός δεν είναι ικανοποίηση των αναγκών, αλλά ο πολλαπλασιασμός τους Γκζέσικ Β.
Ό,τι κάνεις, βρίσκεις. Αυτός είναι νόμος Αισχύλος-
Όλοι έχουμε ανάγκη την ομορφιά, όσο και το ψωμί, αλλά και μέρη για να παίζουμε και να προσευχόμαστε, μέρη όπου η φύση θα μας γιατρέψει και θα μας δυναμώσει ψυχή και σώμα Μούιρ Τζων-
Όσοι έχουν ανάγκη τα λίγα δε χάνουν τα πολλά. Πλούταρχος-
Πολιτισμός είναι ο άνευ ορίων πολλαπλασιασμός άχρηστων αναγκών Τουέην Μαρκ-
Στην ανάγκη, ακόμα και οι τύραννοι εκλιπαρούν Μίλτων-
Τα πάθη μας και οι ανάγκες μας, ιδού οι αληθινοί τύραννοί μας
Φοβερή είναι η δύναμη της ανάγκης Ευριπίδης-
Ανάγκη ειναι αγαπητή ευρυνόμη όλοι αυτοί που ΄λενε ότι θέλουν να γίνουν ΔΗΜΑΡΧΟΙ, τρία χρόνια τώρα απέδειξαν ότι κακώς ήταν ΚΑΝ δημοτικοί σύμβουλοι.Αυτό είναι ανάγκη να το μάθει ο δημότης και όλος ο κόσμος και θα το μάθει.
ΩΡΩΠΕΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ξέχασες να πεις και για τα χαρτάκια που πέταξαν κούκλα μου, και για το ρούση και για το φοριάρη και για τους άλλους και τις άλλες που ετοιμάζουν

Ανώνυμος είπε...

Από ρουφιάνογλου-αντάρα-ράδιοωρωπού-αλήθεια-προβλήματαωρωπού...... ξέρει ο γιασεμάκης τίποτα;;;

Ανώνυμος είπε...

α ξέχασα και τον σουβλατζή τον παραλιάρχη την γραμματέα την άλλη γραμματέα.....

Ανώνυμος είπε...

- Έλα μέσα ρε φίλε, βρέχει...
- Εντάξει μωρέ, δεν πειράζει. Και έξω βρέχει!!!
Πρός κους Γιασεμάκη και Ρούση

Ανώνυμος είπε...

ΚΗΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ
Για το σημερα και το αυριο.....

Σύνδρομο impostor- "φόβος ψευδεπίγραφης επιτυχίας"

Μεταφραστικά, υπάρχει δυσκολία στην απόδοση αυτού του όρου. Προτάσεις μεταφραστικές αποδίδουν στη φράση "Ιmpostor Syndrome" τις εξής μεταφράσεις: άγχος αμφισβήτησης, φόβος διάψευσης, φόβος ξεμασκαρέματος, φόβος αφαίρεσης του προσωπείου, σύνδρομο ψευδεπίγραφης επιτυχίας, φόβος ξεμπροστιάσματος. Θεωρώ προσωπικά ότι μια εύστοχη απόδοση του συνδρόμου αυτού πρέπει να συμπεριλαμβάνει την έννοια της επιτυχίας και το συναίσθημα του άγχους ή του φόβου. Ας δούμε λοιπόν ποιος είναι ο ορισμός και τα χαρακτηριστικά του συνδρόμου αυτού:

Πρόκειται για ένα ψυχικό φαινόμενο (δεν έχει αναγνωριστεί ως σύνδρομο, αλλά έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης σε πολλά επιστημονικά βιβλία) κατά το οποίο το άτομο αδυνατεί να εσωτερικεύσει τα επιτεύγματά του και να τα αναγνωρίσει ως πραγματικά, με αποτέλεσμα μια αίσθηση μειονεξίας και έναν φόβο ότι κάποια στιγμή οι άλλοι θα αντιληφθούν ότι δεν επρόκειτο για πραγματικό επίτευγμα αλλά για μια εξαπάτηση.

Το άτομο που έχει πετύχει κάτι, ανεξάρτητα από το μέγεθος του επιτεύγματος-της επιτυχίας του, ακόμα και αν έχουν αποδείξεις για αυτήν την επιτυχία (π.χ. απόκτηση ενός πτυχίου, αναγνώριση, βράβευση), δεν πείθεται ότι αξίζει την επιτυχία αυτή και πιστεύει ότι κατά βάθος έχει εξαπατήσει τον κόσμο. Όποια επιτυχία αποδίδεται από το άτομο στους παράγοντες της τύχης, των συγκυριών, στο ότι δήθεν κατάφεραν και εξαπάτησαν τους άλλους, στο ότι οι άλλοι δεν ανακάλυψαν τα λάθη τους, κτλ.

Έτσι, το άτομο διακατέχεται από ένα μόνιμο άγχος ότι "θα τον ξεσκεπάσουν" σύντομα και ότι κάποια στιγμή θα αποκαλυφθεί ότι δεν άξιζε την αναγνώριση που είχε αυτό που κατάφερε.

Το σύνδρομο αυτό λέγεται ότι είναι ιδιαίτερα υψηλό στους ακαδημαϊκούς, και ιδιαίτερα στους μεταπτυχιακούς φοιτητές, που αγωνίζονται με τη διαδικασία της απόδειξης των φαινομένων μέσα από την εκπόνησης μιας έρευνας και αναπόσπαστο μέρος της δουλειάς τους είναι να βρίσκονται υπό εξέταση, κριτική και αμφισβήτηση! Επίσης, το σύνδρομο αυτό είναι συχνότατο στους χαρισματικούς και ταλαντούχους ανθρώπους, που, όταν η υψηλή τους ικανότητα δεν συνοδεύεται από ισχυρή αυτοεκτίμηση, τότε, ακόμα και αν έχουν καταφέρει υψηλά επιτεύγματα, δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν ότι το κατάφεραν με την αξία τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ηθοποιός Τζόντι Φόστερ, που, αφού κέρδισε το Όσκαρ το 1989 για την καταπληκτική ερμηνεία της στην ταινία "Κατηγορούμενη", φοβόταν ότι η Ακαδημία θα της ζητήσει να της επιστραφεί το βραβείο, γιατί της δόθηκε από λάθος!

Το φαινόμενο αυτό λοιπόν φαίνεται να συνδέεται με το εσωτερικό ή εξωτερικό σημείο απόδοσης μιας επιτυχίας ή αποτυχίας (locus of control, attribution theory) που πραγματεύεται η θεωρία απόδοσης αιτίων. Όταν κάποιος αποδίδει την επιτυχία μόνο σε εξωτερικά αίτια (π.χ. "πέρασα τις εξετάσεις γιατί ήταν αφηρημένος ο εξεταστής"), και την αποτυχία σε εσωτερικά (π.χ. "εγώ φταίω που δεν πήρα την προαγωγή"), αυτά μας οδηγούν σε σκέψεις για τη χαμηλή αυτοπεποίθηση του ατόμου και χρειάζεται έτσι αναδρομή στους λόγους που τον οδήγησαν στο να μην πιστεύει, αναγνωρίζει και υπερασπίζεται τον εαυτό του κάποιος.

Οπότε, περιφραστικά θα λέγαμε ότι το σύνδρομο impostor είναι η ψευδώς εξωτερική απόδοση μιας πραγματικής επιτυχίας και ο φόβος αποκάλυψης αυτής της υποτιθέμενης 'εξαπάτησης

http://educpsychology.blogspot.gr

Ανώνυμος είπε...

τα 790 χτυπήματα είναι για την κορμαρα με τα τατου

Ανώνυμος είπε...

κίνημα νέων-αντάρα στον Ωρωπό -ρουφιάνος ρουφιάνο γιου - μαρέ νοστρουμ - ράδιο ωρωπός - ωρωπός σήμερα- μαντάρα στον ωρωπό- μάχημη πόλη - κτλ είναι τα ΕΡΓΑΛΕΊΑ του κύριου γιασεμάκη και της παρέας του στη μάχη των εκλογών. αλήθεια κύριε γιώργο όλους αυτούς θα τους έχεις μαζί σου και μετά τις εκλογές ή θα τους εκθέσεις στο ΜΠΑΛΟΚΙΟ μετά τις εκλογές για παράδειγμα προς αποφυγή!

ευρυνόμη είπε...

Το τατού είναι η έκφραση της ψυχής στο σώμα, ωστόσο τις πληγές τις κάνει η ανοησία ανίκητων αποτυχημένων. Στην ανοησία ναι χάνουμε όλοι από τέτοιους και τέτοιες και κυρίως ο Δημότες.

ευρυνόμη είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Ξέχασες το παλιά του Ωρωπού και τον μπαλωκα 10.11

Ανώνυμος είπε...

Α και το αλήθεια ωρωπός και ένα ακόμα που δε μου έρχεται τώρα,

Ανώνυμος είπε...

Αφιερωμένο στην απόλυτη μιζέρια που επικρατεί'''
Υπάρχουν στη ζωή κάτι ανθρωπάκια,
που όταν σε δουν καλά, σκάβουν χαντάκια,
μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα,
για να μην είσαι πιο ψηλά από κείνα
.....
Μα δεν ελπίζω, δεν φοβάμαι κάτι,
γι αυτό ελεύθερη γυρνώ στο χάρτη,
και παίρνω στη ζωή όλο το ρίσκο,
όσα ανθρωπάκια κι αν μπροστά μου βρίσκω
.....
Υπάρχουν άνθρωποι και ανθρωπάκια,
οι μεν γελούν, τα δε στάζουν φαρμάκια,
και σε κερνούν με τρόπο λίγο-λίγο,
πώς να γλυτώσω απ αυτά, να φύγω
.....
Τα βλέπεις να ακολουθούν τα φώτα,
κι έχουν ψευδαίσθηση πως είναι πρώτα,
μα η ειρωνεία η μεγάλη είναι,
δεν ξέρουν ότι ανθρωπάκια είναι...G........Ακριβώς ανθρωπάκια..

Ανώνυμος είπε...

xartakia den petaxe o oikonomakos sto milesi to 2010??? to xerei to kolpo

Ανώνυμος είπε...

πληγες που εχει η ψυχουλα σου για να είναι ετσι βλογιοκομμενο το κορμακι σου!!!!!!