ς

ς

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Η σκιά ή ΟΧΙ !

Ο "Μύθος" που μαστίζει την Πολιτική σκηνή και στο Δήμο μας, με Δημότες  που βρίσκονται  αλυσοδεμένοι με ρουσφέτια και "κουβέντες"  από ρεμπεσκέδες γραφικούς νομάδες καφενείου,  ώστε να μην μπορούν να δουν ούτε καν να κοιτάξουν  πίσω,  δεξιά ούτε αριστερά από την πλάτη τους αναπαριστάνεται ως σκιά στον απέναντι τους τοίχο για ακόμα μια φορά σε αναμονή του νέου νόμου εκλογών, ή ΟΧΙ.

Οι Άνθρωποι αυτοί, εμείς΄ μια ζωή  τα μόνα πράγματα που έχουν δει είναι οι σκιές των Ονείρων τους, ίσως τώρα ψάξουν το φως του  Ήλιου. Ίσως δουν τα πράγματα, την πλάνη στην οποία ζουν όσο είναι μέσα στη σκιά τους και Ίσως αντιληφθούν  ότι  εξακολουθούν να βρίσκονται αλυσοδεμένοι στις ψευδαισθήσεις τους, ή ΟΧΙ.

Ωστόσο  υπάρχει η δυνατότητα απεμπλοκής των "αλυσοδεμένων" Δημοτών από τις πλάνες αυτών, να αποδεσμευτούν από τις αλυσίδες τους, να εμπιστευτούν  τις αισθήσεις τους, αυτές που τους υποχρεώνουν ΤΩΡΑ πια να παρατηρούν τα απατηλά "είδωλα" τους, αυτά που με τα δεσμά τους στερούν κάθε δυνατότητα κίνησης, αυτενέργειας και διεύρυνσης του οπτικού τους πεδίου για το Αύριο για το Όνειρο το καλό, μακριά από την απαράδεκτη άγνοια και  πλάνη, ή ΟΧΙ.

Είναι αλήθεια ΟΜΩΣ ότι όπως παλιότερα έτσι  και σήμερα ζούμε  μέσα σε παραισθήσεις, σε ψευδαισθήσεις και αυταπάτες  που δημιουργούνται από τον εγωκεντρισμό, την επιθυμία για απόκτηση και εξουσία, γεμάτοι από τον εγωισμό τον ατομικισμό, την αδιαφορία για τους άλλους, την προσκόλληση μόνο στις  "ανάγκες" , σε αυτές   που μας προστάζει η αυτοϊκανοποίηση του εαυτούλη μας, ως την μοναδική μας επιλογή για "καλή" ζωή, ή ΟΧΙ.

 Έρχεται πιστεύω  κάποια στιγμή, που κάποιοι "δεσμώτες" καταφέρνουν ν’ απαλλαγούν ΑΠΟ τα δεσμά των ποικίλων εξουσιαστών τους, που αφήνουν ν’ αντιλαμβανόμαστε μόνο τα αντίγραφα και τις απατηλές σκιές της ΚΑΚΉΣ πραγματικότητας. μακριά από την Αλήθεια που τους παρέχει μόνο ο ορθός λόγος και η καθαρή σκέψη, ή ΟΧΙ.

Το 2014 είναι πολύ κοντά και ίσως πρέπει να Ονομάσουμε τους Άξιους Ποιοτικούς και σίγουρα τους Ονειροπόλους αυτού του Δήμου, ή ΟΧΙ.


15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση την παιδεία είναι οικοδομή πάνω σε άμμο είπε ο Κοραής και δεν έχουμε εμείς τέτοια, μόνο άμμο έχουμε, πολύ άμμο!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΑΓΩΤΟ

Ανώνυμος είπε...

Αν είχαμε επίπεδο θα είχαμε τέτοια θεάματα τόσα χρόνια τώρα, τι θα αλλάξει όταν η πείνα θερίζει και ο λαϊκισμός βασιλεύει ε;Τους ίδιους συνταξιούχους πολιτικούς θα έχουμε πάλι και μαζί αυτούς τους πολιτικούς αστέρες που μας έχουν στραβώσει στα δημοτικά συμβούλια με τα κόλπα τις ανακοινώσεις και τους τραμπουκισμούς.Καλό μας ταξίδι και καλά κρασά.

Ανώνυμος είπε...

ΨΑΧΝΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙ;
ΨΑΧΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΙΔΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝ;
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΕΙΞΟΥΜΕ;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΣΕΚΡΕΖΗΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΠΑΕΙ;;;;

Ανώνυμος είπε...

!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το Οραμα της Αυτοδιοίκητικης Δυναμικής Συνενόησης του Ωρωπού μας βούλιαξε στη θάλασσα του Αυλώνα όπως λέει και ο μπουλέκος.Αυτοί είναι εμείς τους βγάλαμε και είναι η ώρα να τους γ@μ!σουμε από τη μόνη τρύπα που πονάνε.
Αυτή που έχει η κάλπη!

Ανώνυμος είπε...

Μονο αυτοι οι 3 θα βαλουν στις εκλογες κοπελα μου;

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΝΟΜΑΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ

ευρυνόμη είπε...

Μόνο αυτοί οι τρεις έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους για τις προσεχείς εκλογές 5/2014.
Ξέρετε εσείς κάποιον άλλο!

ευρυνόμη είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

OΛΟΙ (ΚΑΙ ΟΛΕΣ) ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΙ (ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΑΥΡΟ) ΧΡΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. 10 ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ. ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΟΛΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΩΣΤΙΜΕΝΩΝ ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ

ευρυνόμη είπε...

Από όσο γνωρίζω 8:25 μόνο τρεις έχουν δηλώσει πρόθεση και αυτός είναι ο λόγος που τους "προβάλω".Στο μέλλον και ανάλογα το εκλογικό σύστημα ίσως δούμε αρκετούς περισσότερους από δέκα οπότε θα παραμείνω σταθερή στη θέση μου ότι υπάρχουν μόνο άξιοι Σύμβουλοι σε όλα τα Δημοτικά κόμματα.

ευρυνόμη είπε...


Είμαι από τις λίγες τυχερές του κόσμου μας -όχι του μικρόκοσμου των γνωστών ημίθεων αρχηγών μας- που ακόμα δεν έχω πεινάσει, δεν έχω μείνει άστεγη, δεν με έβαλαν φυλακή για χρέη, δεν έχω απολέσει εξ’ ολοκλήρου την ελευθερία μου, αλλά ποτέ δεν είναι αργά να με κάνουν να θάψω την ελπίδα και τα όνειρά μου, αυτά που έχω από παιδούλα έως σήμερα.


Ο καθένας μας συνεχίζει να κοιτάει τον εαυτούλη του, το βόλεμα πάνω στη γνωστή ιδεολογία του νεοέλληνα με τις βαθιές εβραίικες ρίζες του sic "να γαμηθεί όλη η κοινωνία εγώ να ‘μαι καλά, να περνάω καλά και εντάξει θα δούμε μετά κορόιδα".


Και ξαφνικά δελτία τύπου και συσπείρωση ν’ αλλάξουμε νοοτροπία, να πάμε στα διόδια γιατί μας κλέβουν...... όψιμες θεωρίες ιδεαλιστικές περί συλλογικής ενότητας σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που μαστίζεται από μίση και διχασμό κυρίως βολέματος που ωστόσο εξυπηρετεί την ενίσχυση των μετριοπαθών, των συμβιβασμένων και των ανόητων.


Μπορώ ακόμα λίγο να τα βγάλω πέρα με όλα αυτά τα έξοδα, το άγχος της δουλειάς, την πίεση από το περιβάλλον.....έχασα την δυνατότητα να δικαιολογώ και να είμαι επιεικής όμως λίγο. Πλέον έγινα αρκετά πιο αυστηρή και κριτική απέναντι στους ανθρώπους.Δεν δίνω εύκολα ευκαιρίες...αλλά αν έπεφτες από γκρεμό θα έδινα το χέρι μου για να σε σώσω.Ναι φτάσαμε στο "μπορεί να μην σ’ έσπρωχνα, αλλά μάλλον δεν θα σε άφηνα να πέσεις". Δηλαδή αν υποφέρεις από τα προβλήματα 2013 δεν θα συμπάσχω μαζί σου και σίγουρα δεν μπορώ να καταλάβω τι πρέπει να γίνει για να βάλει μυαλό ο κλασικός- όχι αρχαίος- αυτός Έλληνας.


Προσπαθώ να κρατήσω την ανθρωπιά μου, να μην γενικεύω, να νοιάζομαι, ίσως το πιο δύσκολο αυτή την εποχή, αλλά πως να το καταφέρω όταν ακούω άτομα ακόμα να πιστεύουν τα ψέματα, για να τακτοποιηθούν σε κάποιο γραφειάκι από αυτούς που γλείφουν, έστω και γιατί το έχουν πραγματική ανάγκη.


Ε λοιπόν, σήμερα θα πω κάτι που δεν το περιμένω...να είμαστε ενωμένοι με ποιους; Με αυτούς που στηρίζουν λυσσαλέα αυτή την κατάσταση του “να είμαστε όλοι μαζί” και έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια το σύστημα εξουσίας του ποπού που πληρώνουμε όλοι τώρα!


ΟΧΙ θα πάω για καφέ αύριο και τη Δευτέρα θα περάσω όπως τόσα χρόνια τώρα....ελεύθερα.

Ανώνυμος είπε...




Για κάποιες που επιμένουν ακόμα και σήμερα στα καρουσελ, face paiting και στην αναγραφή του ονόματος τους σαν διοργανωτής σε 1000 αφισες. Αυτά έγιναν πέρυσι. Καλά δεν το σκεφτήκατε την περασμένη χρονιά. Φέτος που τα ξέρετε, πάλι τα ίδια?

Εορταστικά Γεύματα Αγάπης και 506 δωροεπιταγές σε απόρους
Τα μηνύματα της αγάπης, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της εμπιστοσύνης στον άνθρωπο και τις δυνατότητές του έστειλε και φέτος ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, πραγματοποιώντας σήμερα το μεσημέρι, στη Δημοτική Ενότητα Συκεών, το πρώτο από τα δύο καθιερωμένα εορταστικά γεύματα αγάπης για άπορους, πολυτεκνους, ηλικιωμένους και μοναχικούς συμπολίτες μας από τις Δ.Ε. Συκεών και Αγίου Παύλου.
Λίγες ημέρες μετά την έλευση του νέου έτους, το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής προσέφερε στους ιδιαίτερους καλεσμένους του την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο γεύμα με καλή συντροφιά, να διασκεδάσουν και να χαμογελάσουν, σε πείσμα των δύσκολων καιρών, με ένα χαρούμενο μουσικό πρόγραμμα και φυσικά με το κόψιμο της παραδοσιακής βασιλόπιτας, με πέντε φλουριά που χάρισαν τρόφιμα σε ισάριθμες τυχερές οικογένειες.
Το δεύτερο Γεύμα Αγάπης θα δοθεί στη Δ.Ε. Νεάπολης, την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, στη 1 μετά το μεσημέρι, στο Πολυδύναμο Κέντρο Νεότητας, για τους δημότες από τις Δ.Ε. Νεάπολης και Πεύκων.
«Δυστυχώς, είναι πλέον φανερό», σημείωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, που βρέθηκε στο σημερινό γεύμα και αντάλλαξε ευχές με τους παρευρισκόμενους, «ότι ο αριθμός των συνανθρώπων μας που ‘‘ατυχεί΄΄ και χρειάζεται τη συμπαράστασή μας συνεχώς μεγαλώνει». Όπως υπογράμμισε, «σε αυτό το κρίσιμο διάστημα ο δήμος μας φρόντισε να βρίσκεται 365 ημέρες το χρόνο δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας που αντιμετωπίζει προβλήματα και δυσκολίες, από την καθημερινή ανάγκη σίτισης, την ένδυση και υπόδηση, μέχρι την καθημερινή ιατροφαρμακευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη που προσφέρει το άρτια οργανωμένο και εξοπλισμένο Δημοτικό Ιατρείο με 23 διαφορετικούς ιατρούς και πλήθος νοσηλευτικού προσωπικού, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών».
Παράλληλα, στο πλαίσιο των κοινωνικών του παροχών και υπό τη συνεχή αγωνία για τη διασφάλιση της αξιοπρεπούς καθημερινότητας όλων των δημοτών του, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών ενίσχυσε, κατά τη διάρκεια των εορτών, 506 άπορες οικογένειες, χορηγώντας τους ισάριθμες δωροεπιταγές για την προμήθεια τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, ενώ μοίρασε τρόφιμα σε άλλες 100 οικογένειες με μικρά παιδιά, τις οποίες στηρίζει συστηματικά μέσα από το Κοινωνικό του Παντοπωλείο.