ς

ς

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ε όχι και Αυτοί;

-Λέμε συχνά πυκνά το γνωστό "την ώρα που οι άλλοι ανακάλυπταν το κρέας εμείς είχαμε ήδη χοληστερίνη".
Μια φράση που λέγεται στα πλαίσια της "σίγουρης" ανωτερότητας που αισθανόμαστε πολλοί  Έλληνες σε σχέση με τους άλλους λαούς -Δήμους- και που στηρίζεται  στην εκπαίδευση που έχουμε για την πρωτοπορία και μοναδικότητα του Ελληνικού πολιτισμού.
-Προπαγάνδα είναι η διάδοση μίας φιλοσοφίας ή άποψης και χρησιμοποιείται  ιδιαίτερα από πολιτικές ομάδες - οικονομικά τσιράκια- και κυβερνήσεις-κράτη-κόμματα.
Σκοπός της είναι να αλλάξει  τις απόψεις των άλλων αντί απλώς να μεταδώσει γεγονότα όπως είναι, αφού στόχος είναι να μπορεί να επιστρατευτεί προκειμένου να προϊδεάσει θετικά ή αρνητικά σε σχέση με κάποια ιδεολογική, οικονομική ή άλλη θέση, αντί να παρουσιάσει την ίδια την θέση λόγο διαφορετικού στόχου-σκοπού.
-Ωστόσο φαίνεται πως έχουμε αρχίσει να βλέπουμε πως όλα αυτά που πιστεύαμε δεν συνάδουν και τόσο με τη σύγχρονη νεοελληνική πρακτική, τόσο για την "χοληστερίνη" όσο και για την "προπαγάνδα", έχοντας μπει σε μια διαφορετική διάσταση διαμάχης ξεπερνώντας και την ίδια την συνωμοσιολογία τόσων ετών και κυρίως " ΤΩΝ πολιτικών ετών διακυβέρνησης".
-Διαφοροποιείται  παντού συχνά δόλια  με έμμεσες και μεθόδους η προπαγάνδα, όπως για παράδειγμα, επιλεγμένα βίντεο απο πολιτικούς τενεκέδες -συχνά μάλιστα επικίνδυνους-  με τέτοιον τρόπο ώστε να προκαλεί ισχυρά συναισθήματα αηδίας και απέχθειας -μακριά όλοι μόνο εμείς- , και αυτό το κάνει παράλογο  αν μη τι άλλο.
-Τελευταία χρησιμοποιείται η   πιο απροκάλυπτη και χυδαία μέθοδος προπαγάνδας, η λιγότερο φανερή και μάλιστα με δόλιες, έμμεσες και φαινομενικά ισορροπημένες "προσωπικότητες" της δίκαιης δημόσιας επιχειρηματολογίας -σοβαρά;-  σε συνδυασμό με την γνωστή μέθοδο μετάδοσης θεματικών ειδήσεων απο τα ΜΜΕ -ονόματα όχι ακόμα/πάλι- μας.
-Είμαστε ξεχωριστοί Κυρίες-Κύριοι  γιατί όταν οι άλλοι ξεκινούσαν τις χρήσεις των καταχρήσεων αυτών, εμείς ως ανώτεροι  γνωρίζαμε την "άλλη" πλευρά του κακού νωρίτερα .Ενα το ΚΟΙΝΟ χαρακτηριστικό  στην ανωτερότητα έναντι όλων των άλλων όμως:
Η παντοτινή προπορεία έναντι όλων, σαν Αρχαίοι στα καλώς κείμενα, σαν Τωρινοί στα κακώς κείμενα.

--Οι λέξεις επιχειρηματολογία, άποψη, διάλογος, αλήθεια, υπάρχουν στο λεξιλόγιο όλων αυτών των ΤΡΑΝΩΝ καναλαρχών/εφημεριδάδων/υπολογιστάδων/πολιτευτάδων του Δήμου Ωρωπού;
Ελληνικά κύριοι -ξέρετε- η λέξη «προπαγάνδα» ίσως φέρει έντονα αρνητική χροιά, μολονότι αυτό δεν ίσχυε πάντοτε, ωστόσο εσείς έχετε προσβάλει βάναυσα τη ΝΟΗΜΟΣΙΝΗ των Δημοτών με αυτήν, προβάλλοντας ελάσσονα προβλήματα και πολιτικά πρόσωπα-μπούρδες, ως μελλοντικά κολλύρια για τα μάτια ΜΟΝΟ τυφλών ψηφοφόρων.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα μας περιγράφεις ολους αυτούς που λέει ο Βόρεια Αττικής ή μόνο τον μάχημη πόλη που μας έχει ζαλίσει μία με τον δάβρη μία με τον βλάχο μία με τον δέδε και τώρα με τον υπέρτατο γιαμαρέλο.Που τους βρήκαμε όλους αυτούς και τους βάλαμε εκεί μέσα μπορεί κανένας να μας πει και αν ναι ποιανού αντιπρόσωποι είναι?

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΥΑΛΟ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΝΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΙΤΡΙΝΗ ΑΛΛΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΙΣ 2 3 4 ΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΟΥΝ ΤΟ 2014...

Ανώνυμος είπε...

Θα σας πω κάτι και αν θέλετε το ακούτε αν όχι θα χάσετε.....στον Ωρωπό και γενικά στα χωριά όλα στηρίζονται σε απειλές λάσπη εκβιασμό και αυτός είναι ο λόγος που η διοικούσα αρχή είναι έτσι και η αντιπολίτευση ψάχνει να βγάλει ήρωες όπως αυτούς που αναγράφεται στο άρθρο.
Η συμπεριφορά όπως πχ των δέδε και γιαμαρέλου (αστείοι εξίσου) παρουσία δημοσιογράφων είναι αντίστοιχη με τα δελτία τύπου του δήμαρχου και παραπέμπουν σε χαμηλού επιπέδου ψηφοφόρους.
Εδώ όμως είναι και το τρικ γιατί απλούστατα αυτοί τους έβγαλαν και δυστυχώς τους έβαλαν στα έδρανα για να γελάσουμε με τα χάλια μας.
Έχω την εντύπωση ότι ο οικονομάκος δεν θα δυσκολευτεί να επανεκλεγει με αυτούς όπως μας λες....αλλά κράτα μία πισινή γιατί η πολιτική κατάσταση είναι εντελώς ...ρευστή

Ανώνυμος είπε...

...προβάλοντας ελάσσονα προβλήματα και πολιτικά πρόσωπα-μπούρδες, ως μελλοντικά κολλύρια...Δεν υπάρχεις!!!

Ανώνυμος είπε...

Μη φοβάσαι τις σκιές' oι σκιές είναι απόδειξη πως υπάρχει φως....

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΚΑΜΕΝΟΥΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ.
ΦΤΑΝΕΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΞΥΛΙΝΟΥΣ.
ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΤΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ Η ΟΧΙ?

ευρυνόμη είπε...

Η Ελληνική γλώσσα ή Αγγλική. Συγγνώμη αλλά τα αγγλικανικοελληνικά σχόλια δεν έχουν τύχη εδώ.
Δεν απασχολεί πολλούς ο λαϊκισμός του πληρωμένου τελάλη αγαπητέ.
Τα παράπονα και το κήρυγμα αλλού.
Βεβαίως και υπάρχουν άλλες όπως η Υπέρβαση, η Ενημέρωση 360, η Νέα έκφραση!

Ανώνυμος είπε...

"Αγαπητή",

Ούτε παράπονο, ούτε και κήρυγμα έκανα. Την άποψη μου εξέφρασα όπως κάνεις και εσύ άλλωστε και τόσοι άλλοι εδώ μέσα.
Με έχει κουράσει η κακοπροαίρετη κριτική που ασκείται σε ανθρώπους με διαφορετική κουλτούρα και νοοτροπία από την χωριάτικη και κομπλεξική νοοτροπία που επικρατεί, και αναφέρομαι σε κάποιους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Ωρωπού.
Άνθρωποι που έχουν άποψη και τη στηρίζουν με επιχειρήματα,σωστή ή λάθος δεν έχει σημασία,τουλάχιστον έχουν, σπιλώνονται με διάφορα κοσμητικά και ευφυολογήματα κάποιων ξύπνιων,
αντίθετα με άλλους δημ. συμβούλους που από το 2011 μέχρι και σήμερα ΔΕΝ έχουμε ακούσει τη φωνούλα τους ούτε σε ένα δ.σ. παρά μόνο τσιγάρο και καφέ και σουλάτσο γύρω γύρω ξέρουν να κάνουν.


Υ.Γ
Σε βρίσκω πολύ επιθετική έως και εριστική θα έλεγα.. και δεν πρέπει..θα γεράσεις γρήγορα...αγαπητη...

Ένας ανώνυμος έμμισθος λαϊκιστής τελάλης - κήρυκας...και ότι άλλο σου κατέβει

ευρυνόμη είπε...

Οι απαντήσεις είναι για διάφορα σχόλια και όχι μόνο το δικό σου.
Ωστόσο γερνώ όμορφα όπως και σκέφτομαι όμορφα ακόμη...

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΡΟΥΣΗ Η ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟ ΕΙΣΑΙ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ?

Ανώνυμος είπε...

Η ΤΕΧΝΙΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΑΤΑ ΩΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΑΝΤΙ ΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.ΒΕΒΑΙΑ Ο ΓΙΑΝΝΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΑΦΟΥ Η ΜΟΥΦΑ ΦΑΝΗΚΕ ΝΩΡΙΣ ΟΠΟΤΕ Η ΕΞΟΔΟ ΤΩΝ ΤΡΥΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΤΖΟΥΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΕΡΑ ΣΥΝΤΟΜΑ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΗΡΤΖΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ?