ς

ς

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Η Κοινωνική Σημασία του "Βλάκα";

O  Φρειδερίκος Νίτσε, ο αιώνια μπροστά από την εποχή του, είχε γράψει  στη " Γέννηση της Τραγωδίας" για Το Έθνος που πολλοί βάρβαροι .....Άραβες, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Αλβανοί, Ιταλοί, ,Γερμανοί, Άγγλοι..........«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες.
Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνόταν, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.
Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του. Κανένας
από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ’ αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.
Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».

Να ξεκαθαρίσω απ' την αρχή το εξής.........η πολιτική πρόταση που υπάρχει στο Δήμο σήμερα και ίσως στα και στα τμήματα των αναρχοαυτόνομων περιοχών, δεν είναι μία πρόταση που διαμορφώθηκε αποκλειστικά και μόνο από το νόμο του τότε Υπουργού  λόγο της ορατής όσο ποτέ  οικονομικής κρίσης, αλλά  αναμφισβήτητα - προσωπική μου άποψη- η μόνη πολιτική πρόταση που πήραν σοβαρά υπόψη οι  Δημότες και καλά έκαναν.
Είμαστε ωστόσο σήμερα πιο σοφοί και ιδεολογικά και πολιτικά  έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την κρίση - όχι μόνο οικονομική αλλά κοινωνική και κυρίως ηθική-  για να μη χειροτερέψει η ζωή μας, να σταματήσει ο κατήφορος, για ένα καλύτερο αύριο όλων μας;
Θα έλεγα ότι δεν υπάρχει σήμερα πολύ Φως - βλέπε βίντεο/επιστολές/κτλ των κ.κ Οικονομάκου/Καρίνου, Λίτσα/Ρούση, Πάντο/Ελάφια, Βλάχο/Πέππα, Γιασσεμάκη/Κοντογιάννη, Γιαμαρέλου/ Αριστοφάνη, Δέδε/ Εγώ, Φοριάρη/Πατατά κτλ-  Πολιτικό  που να δείχνει έξοδο από την κρίση σε όλα τα επίπεδα.

Το ζήτημα αρχίζει κυριολεκτικά να κάνει το Νίτσε  κατανοητό γιατί το ΚΚΕ διακηρύσσει ότι δεν μπορεί να συμφωνήσει με κανέναν ποτέ, όπως επίσης ότι δεν μπορεί κανένας να κυβερνήσει με  πολιτικούς λιγότερο ή περισσότερο ικανούς, αν αυτοί είναι οι ίδιοι που προκάλεσαν την κρίση ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.
Ολα αυτά "ίσως" δείχνουν ακαλλιέργητους κατά συρροή α-πολίτικους που έχουν  χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, αλλά που  δε  θα σκάσουμε γι' αυτούς και πολύ.... έχοντας αυξηθεί τελευταία το μορφωτικό επίπεδο των "νέων", όχι μόνο των μεσαίων στρωμάτων  που ......έχουν "καλές" αναμνήσεις και ξέρουν να επιζούν, ξέρουν να παράγουν, να διασκεδάζουν να κάνουν Ερωτα.

Δεν πρόκειται κύριοι -όλοι κατ αρχήν Πολιτικοί αρχηγοί-  δηλαδή να επιστρέψει ο κόσμος στο επίπεδο ζωής του τίποτα γιατί ακόμη και η "Σεισάχθεια" του  Σόλωνα έδωσε τέλος στην εξάρτηση των φτωχών αλλά........... άφηνε δύο εξαιρέσεις......... ο κηδεμόνας άγαμης Γυναίκας που είχε χάσει την Παρθενία της να έχει το δικαίωμα να την πουλήσει για δούλα όπως και ο Πολίτης μπορούσε να αφήσει έκθετο ένα ανεπιθύμητο νεογέννητο.....και βλέπω πολλές ομοιότητες τελευταία!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι καλα ολα ο νιτσε και ο λιτσε τα φταιει και οι αλλοι ειναι αθωες μετρεσες

Ανώνυμος είπε...

Ο πόλεμος είναι για τούς άντρες και γεμίσαμε γυναικοτούς.Σ αρέσει ή όχι θα χυθεί αίμα και σε λίγο περισσότερο κουκλα μου.

Ανώνυμος είπε...

Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΜΑΘΑΜΕ ΣΕΞ!

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΣΙΩΠΕΙ ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΠΟΥΡΔΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΒΓΑ!