ς

ς

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Φίλοι και εχθροί ;


Κύριε Οικονομάκο  μία σειρά Σπουδαίων εξέφρασε απόψεις, γνωμικά, φιλοσοφίες σε διάφορες φάσεις της Ιστορίας γιά τόν ΕΧΘΡΟ.

Να προσέχεις αυτά που λένε οι εχθροί σου. Είναι οι πρώτοι που θα επισημάνουν τα λάθη σου ο Αντισθένης.
Ο Βολτέρος στο νεκρικό κρεβάτι, απαντώντας σε παρότρυνση ιερέα να αποτάξει τον Σατανά είπε , αγαπητέ μου, δεν είναι ώρα τώρα να κάνω εχθρούς.
Κλασικός Αμερικάνος ο Χόφερ  θεωρεί ότι, μπορείς να καταλάβεις τι είναι αυτό που ο εχθρός σου φοβάται περισσότερο, από τα μέσα που χρησιμοποιεί για να σε κάνει να φοβηθείς.

Είναι παλιά αλήθεια ότι, στην πολιτική, συχνά πρέπει να διδαχθείς απ' τον εχθρό, είπε ο χασάπης-στρατηγός-πολιτικός Λένιν.

Σοφός ο Πλούταρχος ότι πρέπει να έχουμε και φίλους και εχθρούς. Τους φίλους, για να μας θυμίζουν το καθήκον μας και τους εχθρούς, για να μας υποχρεώνουν να το κάνουμε.O Όσκαρ Γουάηλντ παρότρυνε  να συγχωρείς τους εχθρούς σου. Αυτό τους κάνει να σε μισούν περισσότερο.
Όμως μετά την  νίκη έχεις περισσότερους εχθρούς  Δήμαρχε φωνάζει ο Κικέρων σε αντίθεση με τον λόρδο Τσέστερφιλντ  που επιμένει στο,  αφόπλισε τους εχθρούς σου με την ευγένεια των τρόπων σου, αλλά την ίδια στιγμή κάνε τους να αισθανθούν τη σταθερότητα της απόρριψής σου.
Ένας άλλος χασάπης-πολιτικός o Στάλιν , κατά περίεργο τρόπο τόνισε ότι οι ιδέες είναι πιο ισχυρές από τα όπλα. Δεν θα επιτρέπαμε είπε, στους εχθρούς μας να έχουν όπλα, γιατί επομένως θα έπρεπε να τους επιτρέψουμε να έχουν ιδέες;
Ο Ιησούς  είχε την άποψη ότι εκείνος που είναι ενάντια σας είναι υπέρ σας και μετά;

Με λένε Ευρυνόμη και πιστεύω σαν Ελληνίδα τον Σοφοκλή, στο  ότι δεν υπάρχει πιο ωραίο απ’ το να χαμογελάς στους εχθρούς σου, ακόμα κι αν σε βρίσουν η σε ξεφτιλίσουν η σε χτυπήσουν, μη θυμώνεις και να τον ακούς τον Σωκράτη.
Χαμογέλα στους εχθρούς σου είναι ότι ποιο όμορφο ξανά ο  Σοφοκλής.

Κύριε Οικονομάκο, Δήμαρχε Ωρωπού, τον ξένο και τον εχθρό τον είδες στον καθρέφτη και έχει δίκιο ο Σεφέρης, διώξτε όλους αυτούς που σε έκαναν να χάσεις το ηθικό προβάδισμα που είχες προεκλογικά, και αποδεδειγμένα μετεκλογικά.
Δίωξε αυτούς που θα σε στείλουν  στον Καιάδα,τους πρώην τους έμπειρους και που διαπρέπουν ακόμα και μέσα στον συνδυασμό σου, αυτόν τον Συνδυασμό που διοικείς μαζί του τον Δήμο.

Διώξτε  απόψε αυτούς τους απαράδεκτους για να έχουμε και εμείς ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.

Aυταπατάστε αν νομίζετε ότι αυτοί είναι συνεργάτες σας.Σας οδηγούν σε πορεία στο βαθύ σκοτάδι , την πολιτική εξάτμιση.
Απολύστε όλους τους έμπειρους τους επαγγελματίες μαζί με τους κολλητούς σφουγγοκολάριους τους.

Πίσσα και πούπουλα  τώρα στους ΕΧΘΡΟΥΣ του Δήμου, τους γνωστούς διεφθαρμένους διαπλεκόμενους.
Οι Φίλοι δέν περιμένουν για πάντα.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Pavlos G Vardinoyannis
Η γελοιότητα στο αποκορύφωμά της. Και μόνο ότι χρησιμοποιούν τέτοιου είδους καραγκιοζίστικες μεθόδους προπαγάνδας, όπως το αξιοθρήνητο "κείμενο του πρωθυπουργικού γραφείου για τις συνέπειες της πτώχευσης", δείχνει την αγωνία τους για να γλιτώσουν οι ίδιοι τις καρέκλες τους, αφού αν δεν τα καταφέρουν οι ξένοι πάτρωνες θα τους αποδομήσουν άμεσα.

Ας δούμε λοιπόν τι λέει, αλλά και γιατί δεν στέκεται πουθενά η η τρομοκρατική εκτίμηση:

-"Πρώτες 72 ώρες: Οι πολίτες πολιορκούν τις τράπεζες. Η Ε.Ε. στέλνει το χρονοδιάγραμμα για έξοδο από το ευρώ".

Για ποιο λόγο να πολιορκηθούν οι τράπεζες; Τα λεφτά είναι δικά μας και δεν μπορεί κανένας να μας τα πάρει. Όποια τράπεζα επιχειρήσει να μπλοκάρει τα χρήματα αμέσως το ΔΣ καθίζεται στο εδώλιο για υπαιξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος. Η ΕΕ δεν μπορεί να στείλει κανένα "χρονοδιάγραμμα εξόδου από το ευρώ" γιατί απλούστατα το ευρώ δεν είναι το νόμισμα της ΕΕ, αλλά της ευρωζώνης. Πολλές χώρες (Βρετανία, Σουηδία κλπ) είναι εκτός ευρώ και εκεί σκοπεύουν να παραμείνουν.

-"Δύο εβδομάδες μετά: ελλείψεις σε πετρέλαιο".

Ελλείψεις σε πετρέλαιο θα έχουμε αν το Ιράν σταματήσει να μας δίνει με ανοικτή πίστωση, είτε είμαστε στο ευρώ, είτε όχι. Ήδη για τις διεθενίς αγορές είμαστε χρεοκοπημένοι και κανένας δεν μας δίνει με ανοικτή ίστωση εκτός Ιράν. Τώρα που το Ιράν έχει καταργήσει τις συναλλαγές του με δολάρια, δέχεται και ανταλλαγές προϊόντων. εκτός αυτού υπάρχει και η Ρωσία και άλλες χώρες.

-"1 μήνας μετά: αναστολή πληρωμών σε δημοσίους υπαλλήλους. Κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία".

Για ποιο λόγο θα γίνει αυτό; Αν εξαιρεθούν οι τόκοι και οι δόσεις των δανείων ΠΕΡΙΣΣΕΟΥΝ χρήματα για την εσωτερική αγορά

-"3 μήνες μετά: συνεχή μπλακ άουτ της ΔΕΗ"

Για ποιο λόγο; Δεν θα έχουμε καύσιμα ή θα πάψουν τα παράγουν λιγνίτη τα λιγνιτορυχεία της χώρας; Ή θα σταματήσει η Ρωσία να μας εφοδιάζει με φυσικό αέριο;

-"6 μήνες μετά: εκτοξεύεται η εγκληματικότητα, έρχεται ανθρωπιστική βοήθεια από το εξωτερικό".

Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί κατακόρυφα τώρα λόγω των ξένων. Μία συνεπής πολιτική κατά της λαθρομετανάστευσης σε έξι μήνες έχει "καθαρίσει" την χώρα. Ανθρωπιστική βοήθεια, γιατί; Πόροι, υπάρχουν και σε περίπτωση ανάγκης, υπάρχουν πολλά κράτη έτοιμα να βοηθήσουν, όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα κλπ

-"1 χρόνος μετά: η ανεργία στο 35%, καταρρέει η άμυνα της χώρας".

Μα, η ανεργία θα πάει στο 35% είτε χρεοκοπήσουμε είτε μείνουμε στο Μνημόνιο. Τώρα υπάρχει η περίπτωση να υπάρξει ανάπτυξη και να εμιωθεί η ανεργία από την στιγμή που θα κηρυχθεί χρεοστάσιο. Η άμυνα της χώρας θα καταρρεύσει αν οι ΗΠΑ, κυρίως και κατά δεύτερον η Ρωσία, σταματήσουν να εφοδιάζουν τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με υλικό, έστω δωρεάν. Πως και πως περιμένουν να απεξαρτηθούμε από την ευρωζ΄΄ωνη. Το ελληνικό οικόπεδο είναι "γωνιακό" και το πετρέλαιο, αλλά το φυσικό αέριο που κρύβει, το κάνουν "χρυσό". Ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο δεν υπάρχει περίπτωση να καταρρεύσει η άμυνα της χώρας. Αντίθετα, τώρα κινδυνεύει να καταρρεύσει η άμυνα της χώρας με τις συνεχείς περικοπές.

- "5 χρόνια μετά: κατασχέσεις κατοικιών δανειοληπτών, επιστροφή του πληθυσμού στην επαρχία, κίνδυνος για τη Δημοκρατία".

Εδώ πλέον αρχίζουν τα ανέκδοτα: Τον πρώτο χρόνο θα έχουμε τις πληγές του Φαραώ και θα περάσουν τέσσερα χρόνια για τις κατασχέσεις σπιτιών; Και όσο για τον "κίνδυνο για την Δημοκρατία" δεν καταλλαβαίνουμε τι θέλουν να πουν οι συντάκτες του κειμένου. Μήπως μπορούν νας μας εξηγήσουν;

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΙΖ?ΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΖΕΙ ΤΣΑΜΠΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ??????????? Η ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΝΟΙΓΕΙ?????????

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Η άνοδος στον θρόνο
Μετά τον θάνατο της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ στις 5 Ιανουαρίου του 1762 την διαδέχτηκε ο διάδοχος της Πέτρος Γ΄. Η Αικατερίνη είχε οργανώσει γύρω της έναν κύκλο αυλικών και στρατιωτικών που ήταν έτοιμοι να την υποστηρίξουν σε οποιαδήποτε κίνηση της. Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου της, δηλαδή την άνοδο της στον θρόνο, διαδραμάτισε ο εραστής της, αξιωματικός του ιππικού, Γρηγόριος Ορλόφ, αλλα και οι λανθασμένες κινήσεις του Πέτρου Γ΄, ο οποίος δεν δίστασε να παραιτηθεί απο τις κατακτήσεις που είχε πετύχει σε βάρος της Πρωσίας στον Επταετή πόλεμο, να ασπαστεί τον Λουθηρανισμό και να δεχτεί Πρώσους αξιωματούχους στον ρωσικό στρατό. Αυτές οι κινήσεις επέδρασαν καταλυτικά στην άνοδο της Αικατερίνης στον θρόνο αφού μια μεγάλη μερίδα αριστοκρατών και στρατιωτικών δυσαρεστημένοι απο τον Πέτρο Γ΄ προσχώρησαν στο κίνημα της Αικατερίνης.
Στις 28 Ιουνίου του 1762 με την βοήθεια της φρουράς ανέβηκε στον θρόνο και φυλάκισε τον άντρα της, Πέτρο Γ΄. Λίγες μέρες αργότερα ο Πέτρος δολοφονήθηκε με στραγγαλισμό κάτω απο αδιευκρίνιστες συνθήκες στην Κροστάνδη.

Καμια φορα ο εχθρος ειναι πιο κοντα απο τους φιλους. Τοτε η δυσκολια δεν εινα να το καταλαβεις, οσο να το καταστηλεις.Και τοτε πρεπει να δήξεις σθενος και δυναμη.

ΠΑΛΙΟΣ ΦΙΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο μεγαλύτερος εχθρός απο ολους τους άλλους είναι ο ίδιος ο εαυτός μας.Είναι αυτός που με τις αποφάσεις του μπορεί να μας οδηγήσει στην μεγαλύτερη επιτυχία αλλά και στην απόλυτη καταστροφή.Αν νικήσεις αυτόν τον εχθρό που κρύβεται μέσα σου τότε δεν έχεις να φοβηθείς περισσότερο τους υπόλοιπους.Εκείνος άλλωστε που έλεγε Θεέ μου φυλαξέ με απο τους φίλους μου,τους εχθρούς μου αναλαμβάνω εγώ είχε απόλυτο δίκιο.Απο τους εχθρούς σου ξέρεις τι μπορείς να περιμένεις ομως απο τους δήθεν φίλους μένεις απροστάτευτος.Οσο ανεβαίνεις πιο ψηλά οι εχθροί σου αυξάνονται και αποκτούν απίστευτη δύναμη οταν τελικά έχουν δίκιο για αυτά που σε κατηγορούν.Ναι και εκείνοι που ήταν πριν μαζί σου πόσο έυκολα μπορούν να σε προδώσουν,όταν έχεις πάψει πια να τους είσαι χρήσιμος η αποσκοπούν να πάρουν άυριο την θέση σου.Οι εχθροί στην πολιτική είναι πολλοί μα ακόμα πιο πολλοί μετριόνται οι φίλοι που σε κάνουν να ζείς την αυταπάτη οτι σε στηρίζουν μα δεν είναι τίποτα λιγότερο απο δηλητηριώδη φίδια που περιμένουν την ευκαιρία για να σε δαγκώσουν.Το μυαλό το έχουμε για να σκεφτόμαστε,τα μάτια για να βλέπουμε και το ένστικτο για να μας προειδοποιεί αν τα συνδυάσουμε ολα μαζί ίσως κάποτε καταλάβουμε αυτούς που θέλουν να μας κάνουν κακό.Αλλιώς μαθαίνουμε απο τα λάθη μας,αν τίποτα απο όλα αυτά είμαστε άξιοι της τύχης μας.girl.

http://apokalipsi-apokalipsitora.blogspot.com/2012/02/blog-post.html είπε...

ετοιμη η αποστολη για τη χαγη.....

Ανώνυμος είπε...

Λίγο σπέρμα πολιτικού ύφους άν είχες Ευρυνόμη δέν θά έφερνες στήν επιφάνεια πολιτικά φαντάσματα τύπου Γαβριήλ-Κελιδου, ντροπή!

ευρυνόμη είπε...

Παλιές φιλίες παντοτινές φιλίες, παντοτινές γεμάτες σθένος καί αλήθεια.
Δίκιο έχεις girl αλλά καί μία πρόταση θά ανέβαζε τό σχόλιό σου κ άλλο.
Όχι τό μυαλό μου δέν είναι ακόμα στο στάδιο τού σπέρματος.Ωστόσο τό 2014 δέν είναι μακριά καί ή δημοσκόπηση δείχνει μία τάση πού μπορεί νά αναστήσει καί φαντάσματα 4:08.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι όπως πάμε ή θά πεθάνουμε ή θά μάς πεθάνουν μερικοί άχρηστοι πού καβάλα στό καλάμι νομίζουν ότι αφού είδαν τό "κάνε με πρωθυπουργό γιά μία μέρα", έγιναν καί φωτεινοί διασώστες!

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΙΖ???ΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΖΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΖΑΜΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ??

simvoulio oropou είπε...

Μισό κιλό τυρί, μια νταμιτζάνα λάδι για τον εχθρό και τον φίλο παρακαλώ.Έχουμε όλοι πιστέψει ότι υπάρχουν τακτικές και εγχειρίδια επιτυχίας και διοίκησης, μπούρδες.
Όλοι θέλουμε να την κατακτήσουμε την εξουσία σαν επιβήτορες που κυνηγούν την γκόμενα της γειτονιάς. Και το κακό είναι ότι αυτή η γκόμενα, δείχνει να είναι αχάριστη.Και προτιμάει αντι για εμάς τον μάτσο τύπο με την αυτοκινητάρα και το μλαζέ βλέμα.
Τελικά είναι αλήθεια ότι η επιτυχία είναι ένα άπισατο όνειρο; Δεν θέλω να σας απογοητεύσω Δήμαρχε αλλά σας έχω ένα δυσάρεστο νέο. Κάτι που υποψιάζεστε καιρό τώρα και δεν θέλετε να το παραδεχτείτε.
Ο τύπος της γειτονιάς με την αυτοκινητάρα και την θεά γκόμενα με το μίνι, είναι πιο επιτυχισμένος απο εσάς. Είναι μακάριος ο άνθρωπος.Όχι γιατί έχει φράγκα και μπλαζέ ύφος, αλλά γιατί είναι ο μοιραίους τύπος της καθημερινότητας μας και ο δικό σου εχθρός.
Και φτωχός να ήταν, πάλι ευτυχισμένος θα ήταν!Γιατί κάνει αυτό που στην καθομιλουμένη λέμε: δεν την ψάχνει για κολοτούμπα, δεν γλύφει.
Οσα πάνε και όσα έρθουν Ευρυνόμη ή κάνω λάθος!
Στον "ευγενή ρουφιάνο" μας φωτογράφισες τον Γιασεμάκη.Τώρα ποιόν, τον Ηλιάσκο τον Παγιάννη τον Βασιλάκο ή τον Ζαφείρη ή όλους μαζί;
Κουρνιαχτός και στο τέλος θα δούμε τί είναι εχθρός και τί φίλος.

ΥΓ:Γαβριήλ και Κελίδου το έβαλαν στα "πόδια" όταν ήρθαν τα δύσκολα.Μόνο Οικονομάκος και Λίτσας έμειναν στά μαρμαρένια αλώνια ψηφοφόροι του γκάλοπ.

Ανώνυμος είπε...

να προσεχεις αυτα που λενε οι εχθροι σου ειναι οι πρωτοι που θα σου επισημανουν τα λαθη σου.ενας φιλος...

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΚΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΧΑΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ.

big είπε...

10:40 εγώ θέλω νά πάω στήν κόλαση σου γιατί εκεί θά έχω facebook youtube free internet blogs καί πολλά αλλά πού έβγαλαν από τα παλάτια τους μέχρι βασιλιάδες καί δικτάτορες.
Έμαθαν ιστορία έδωσαν ειδήσεις μουσική σέ φτωχούς ανθρώπους.
Πάρε αγκαζέ τό Θεό σου καί την ACTA καί πήγαινε όπου αγαπάς εσύ αμόρφωτε.

Provokatoras είπε...

Αλήθεια ή ψέματα οι Φήμες για τον κ. Λίτσα;
http://a-provokatoras.blogspot.com/

http://a-provokatoras.blogspot.com/ είπε...

αληθεια η ψεματα κυριε λιτσα?

Ανώνυμος είπε...

τελικα θα μαθουμε ποιος αντιδημαρχος βαζει τζαμπα βενζινη??????????

Ανώνυμος είπε...

"Μας κλέψανε τα όνειρά μας, γι' αυτό τους φασκελώσαμε"!

Τι λένε οι Γιαννιώτες μαθητές, που μούντζωσαν τους επίσημους στην παρέλαση για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων!
"Είμαστε οργισμένοι με τους πολιτικούς και την πολιτική. Μας κλέψανε τα όνειρα, μας καταδίκασαν σε μαρασμό", λένε οι Γιαννιώτες μαθητές, που μούντζωσαν τους επίσημους στην παρέλαση για τα "Ελευθέρια" της πόλης των Ιωαννίνων. Και προσθέτουν: "Το κάναμε
αυθόρμητα, χωρίς να υπολογίσουμε τίποτε, γιατί έτσι αισθανθήκαμε"! Τα νέα παιδιά στα Γιάννινα, και όχι...........
μόνο, νιώθουν καταπιεσμένα, όπως λένε, από το σύστημα. Με προβληματισμό αναφέρουν πως οι "υπεύθυνοι ανεύθυνοι χρεοκόπησαν την ψυχή μας, πριν καλά καλά προλάβουμε να χαρούμε τη ζωή μας". Οι μούντζες, λοιπόν των παιδιών έχουν περιεχόμενο. Φανερώνουν αποδοκιμασία, αγανάκτηση, οργή. Μα προπαντός αγωνία για το μέλλον... Οι νέοι θέλουν να ζήσουν. Με αξιοπρέπεια και ελπίδα. Κάποιοι τους στερούν αυτό το μεγάλο και βασικό δικαίωμά τους. Γι' αυτό τους φασκελώνουν.

www.katoci.com