ς

ς

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Πρόσεχε την Ευχή σου απόψε, Ίσως;


Χαμένο ανάμεσα στα άλλα, μέσα σ' ένα πυκνό δάσος, υπήρχε κάποτε ένα δέντρο. Ήταν υπεραιωνόβιο, με κορμό μεγάλο σαν σπίτι και κλαριά που θαρρούσες πως άγγιζαν τα ουράνια. Το έλεγαν «Το Δέντρο Των Ευχών» και όχι τυχαία. Ήταν το δώρο των θεών στους ανθρώπους.
 Οποιοσδήποτε μπορούσε να πάει εκεί και να κάνει οποιαδήποτε ευχή.Αν ζητούσε αυτό που ήθελε με όλη του τη δύναμη, το Δέντρο ικανοποιούσε το αίτημά του.
Στον κορμό του Δέντρου υπήρχε μια πόρτα που οδηγούσε στο εσωτερικό του, εκεί που κάποιος έπρεπε να περάσει για να κάνει την ευχή του. Και πάνω από την πόρτα, βρισκόταν χαραγμένη μια επιγραφή, που λίγοι πρόσεχαν.
"Πρόσεχε την ευχή σου"

Οι άνθρωποι, βλέπετε, ήταν γεμάτοι αγωνία να πραγματοποιηθεί η ευχή τους και τίποτε άλλο δεν τους ενδιέφερε. Η επιγραφή έγραφε: Είπαμε πως το Δέντρο πραγματοποιούσε όλες τις ευχές, όποιες και αν ήταν αυτές. Υπήρχαν άνθρωποι που εύχονταν για υγεία, άλλοι για προκοπή, κάποιοι για χρήμα, μερικοί για σύντροφο, πολλοί για μια καλή δουλειά. Υπήρχαν κάποιοι που ζητούσαν να γίνουν Δήμαρχοι Αντιδήμαρχοι Εξουσιαστές.
Υπήρχαν κάποιοι που ζητούσαν ευτυχία, όχι για τους εαυτούς τους, αλλά για κάποιον άλλον. Αυτοί ήταν και οι λιγότεροι και, όσο περνούσε ο καιρός, σπάνιζαν.
Υπήρχαν, τέλος, και αυτοί που εύχονταν η συμφορά να χτυπήσει τον διπλανό τους. Όσο λιγόστευαν οι προηγούμενοι, τόσο πλήθαιναν αυτοί.
"Πρόσεχε την ευχή σου"

Το Δέντρο είχε Δύναμη, μα δεν είχε Κρίση. Έτσι πραγματοποιούσε όλες τις ευχές, και τις καλές και τις κακές. Δεν ήταν έτσι από λάθος των θεών, το αντίθετο συνέβαινε. Έδωσαν οι θεοί ένα σπάνιο δώρο στους ανθρώπους μα και τους έστησαν παγίδα ταυτόχρονα. Ήθελαν να δουν με ποιο τρόπο οι άνθρωποι θα το χρησιμοποιούσαν.
Ήθελαν να δουν αν, τελικά, το άξιζαν.
Την τελευταία μέρα που το Δέντρο υπήρξε, πολλοί άνθρωποι χτύπησαν την πόρτα στον κορμό και πέρασαν στο εσωτερικό του, πολλοί άνθρωποι ευχήθηκαν. Μπήκε μια μάνα, που ευχήθηκε για την υγεία του παιδιού της, ένας φτωχός οικογενειάρχης που ζήτησε χρήματα, ένας πολιτικός που ευχήθηκε για υπουργικό θώκο, μια νεαρή ηθοποιός που παρακάλεσε για δόξα, ένας ματαιόδοξος που ζήτησε φήμη, ένα μικρό παιδί που ήθελε ένα ποδήλατο.
Και μια πικρή γυναίκα μπήκε, που ζήτησε δηλητήριο για να ποτίζει τους άλλους, και μια άλλη, πράσινη από ζήλια, που ζήτησε δύναμη μαγική για να φέρνει την καταστροφή, και ένας άνθρωπος που δεν  ήθελε τι είναι η αγάπη, μα ήθελε να την εξαφανίσει, και ένας τέταρτος  που ευχήθηκε να λέει τα πιο αισχρά ψέματα και να γίνεται πιστευτός, και ένας δολοφόνος που ζήτησε αφθονία θυμάτων, και ένας κλέφτης που παρακάλεσε να εξαφανιστούν οι κλειδαριές και τα λουκέτα, και ένας απόλυτα κακός που ευχήθηκε, μόνο, να παραμείνει έτσι.
¨"Πρόσεχε την ευχή σου"

Και το Δέντρο εισάκουσε τις ευχές όλων, δικαίων και αδίκων, γιατί έτσι ήταν φτιαγμένο.
 Μα θύμωσαν οι θεοί, οργίστηκαν με τους ανθρώπους και αποφάσισαν πως δεν μπορούσαν να διαχειριστούν αυτό το σπάνιο δώρο, πως δεν ήταν αντάξιοί του. Και έστειλαν μια δέσμη κεραυνών και το έκαψαν. Και το Δέντρο των Ευχών έπαψε να υπάρχει.Μόνο που, την τελευταία στιγμή, μια μικρούλα, νεαρή Θεά, εκείνη που είχε το πιο όμορφο γέλιο από όλους, η Ελένη, πρόλαβε να σώσει ένα μικρό, τρυφερό κλαράκι. Και όταν σταμάτησαν οι κεραυνοί κατέβηκε στο δάσος. Βρήκε ένα ξέφωτο που το έλουζε ο ήλιος και φύτεψε το κλαράκι της. Το πότισε με το γέλιο της και το κλαράκι έβγαλε ρίζες. Έτσι, ένα καινούργιο Δέντρο των Ευχών έπιασε να μεγαλώνει μέσα στο δάσος.
"Πρόσεχε την ευχή σου, πρόσεχε το Κοριτσάκι σου"

Θα περάσουν πολλά-πολλά χρόνια, μέχρι το κλαράκι να γίνει δέντρο θεόρατο και να μπορεί να πραγματοποιεί ευχές. Η θεά με το πιο όμορφο γέλιο απ' όλους, η Ελένη, πίστευε πως μέχρι τότε η ανθρωπότητα θα είχε μάθει το μάθημά της, πως οι άνθρωποι θα συνειδητοποιούσαν πως οι ευχές πραγματοποιούνται με τη δύναμη της αγάπης και της πίστης.

Της αγάπης για τους ανθρώπους και της πίστης σ' αυτούς.
JAFO

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θά μεγαλώσει κούκλα μου καί θά θεριέψει καί θά μάς δώσει πίσω τίς ελπίδες καί τίς ευχές μας.
Θά σταθούμε πάλι στα πόδια σάν Έλληνες σάν άνθρωποι του πλανήτη πού χρόνια τώρα τρώει τα παιδιά του.
Χρόνια σου πολλά
Χρόνια πολλά σε όλους τούς αναγνώστες
Χρόνια πολλά σε όλους αυτούς πού τόσο έχουν ανάγκη αυτές τίς μέρες.

Ανώνυμος είπε...

Κλάψε παρέα με κάποιον.
Είναι πιο εύκολο να συνέλθεις απ' ό,τι αν κλαις μόνος.
Γιατί η ζωή δεν είναι δίκαιη, αλλά ακόμα κι έτσι είν' ωραία.
Χρόνια πολλά σε όλους.
Χρόνια πολλά Ευρυνόμη μας έδωσες μία διαφορετική άποψη για την καθημερινότητα για την ίδια τη ζωή μας.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ είπε...

Xρόνια πολλά,ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2012!
Βιαστηκες όμως και δεν περίμενες να κάνουμε μαζί την πρώτη κοινή ανάρτηση του 2012!

ευρυνόμη είπε...

Ευχαριστώ καί αντεύχομαι.
Μαζί θα τήν κάνουμε την πρώτη του 2012 μιάς και αυτή είναι η τελευταία του 2011 Στέφανε, προσέχω τί εύχομαι!

Ανώνυμος είπε...

XRONIA POLA SEOLOYS EYTYXISMENA ME AGAPH
EYRYNOMH EYXARISTV
PRAGMATI OI POLLOI ZHTOYN KATASTROFH ALLA ELPIDA YPARXEI AKOMA GIATI YPARXOYN OI LIGOI AYTOI POY AGAPOYN TON ANURVPO!!!!!!!!!!!!!!!
NA EISTE OLOI KALA

Ανώνυμος είπε...

Χρονια πολλα Ευρυνομη χρονια ευτυχισμενα χρονια δημιουργικα
γεματα ελπιδα.
Δεν γνωριζω τι σχεσεις εχεις ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ αλλα θα σε παρακαλουσα να μεσολαβησεις ωστε να γινει πιο ανθρωπινος,καλες οι ευχες του αλλα δεν φτανουν,οι πραξεις μετρανε περισσοτερο!!!!!!!!!!!!!!ΒΑΣΙΛΑΚΟ ΣΕΜΝΑ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΓΚΑΛΟΠ ΜΠΟΡΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά χρόνια καλά.
Τι ματάρες είναι αυτές, να πούμε ότι είναι αυτές πού κρύβεις με τα γυαλιά Ευρυνόμη;

ευρυνόμη είπε...

5:14 ευχαριστώ γιά τίς ευχές σου καί επιθυμώ το ίδιο γιά εσένα καί την οικογένειά σου.
Δεν κατάλαβα το υπόλοιπο όμως, τί ακριβώς εννοείς γιά τόν κύριο Βασιλάκο ;

ευρυνόμη είπε...

Ανώνυμε-Ανόητε αναγνώστη το ότι οι δύο πρώτες επιλογές τού κ. Οικονομάκου πήγαν τόσο άσχημα στην δημοσκόπηση σημαίνει πάρα πολλά πράγματα καί γιά τον ίδιο τόν Δήμαρχο.
Ωστόσο μάλλον σε ενοχλεί το ότι από τους 1042 που ψήφισαν ο κ. Βλάχος έλαβε 556 αρνητικούς ψήφους 53%, κόλαφος καί άμεση αντικατάσταση κατά την γνώμη μου-αναγούλα καί πανικός γιά εσένα.Αν πάλι τo depon είναι λίγο, δοκίμασε την υπόθετη μορφή, ίσως να μήν σε κάνει καλά αλλά θα σε αρέσει σίγουρα.

george j είπε...

Αγαπημένη Ευρυνόμη
Χρόνια πολλά καλά καί διάφανα.
Από τίς πρώτες σου αναρτήσεις έκανες τη διαφορά, σε μία περιοχή ένα δήμο γεμάτο με προκατάληψεις λαμόγια δήθεν πολιτικούς άρχοντες.Δέχτηκες επιθεσεις ύβρεις αλλά απέκτησες καί το δικό σου κοινό που όπως φαίνεται ή είναι ή γράφει διαφορετικά στό μπλογκ σου.Ο Ζαφείρης είναι κολλημένος είναι καλαμπουρτζής είναι διαφορετικός αλλά έχει δώσει το στίγμα του στόν Ωρωπό, έστω καί άν μερικές φορές το παρακάνει όπως καί εσύ.
Δέν ξέρω άν θα σάς βγεί σε καλό ο "Καζαμίας" αλλά νομίζω ότι αξίζει τόν κόπο κάτι το καινούργιο.
ΥΓ Ο βλάκας πού σε βρίζει είναι ένας από αυτούς πού ούτε η μάνα τους δέν τούς ξέρει.Άλλωστε αυτό δείχνει ότι είσαι σε καλό δρόμο.

Ανώνυμος είπε...

Ρε τσινέ άντε γιά μπάνιο!!!!

big είπε...

Ολα καλά θα πάνε και όλοι θα βοηθήσουμε το δεντράκι.Τί μάτια είναι αυτά βρέ όμως κορίτσι μου;

Ανώνυμος είπε...

Η μικρή θεά η ελένη είναι η ωραία ελένη τών ονείρων μας, αυτή πού θα κάνει την τροία τών μαύρων ψυχών παράδεισο συνεργασίας καί αγάπης.Χρόνια πολλά ευρυνόμη, τα μάτια σου λένε την αλήθεια αυτή πού επιλεκτικά κρύβει ο ωρωποςάυριο.Μακάρι το καμάρι τών παλατίων να βάλει μυαλό πρίν γίνει ανάσταση!

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς η Ελένη είναι η ελπίδα και είναι η τελευταία που μένει οταν ολα γύρω καταστρέφονται.Πρόσεχε τι έυχεσαι αυτό ισχύει για όλους,η ευχή που σκέφτεσαι ισως κρύβει την καταστροφή σου.Τι θέλουμε τι ζητάμε απο την ζωή μας οι άνθρωποι είμαστε αχάριστοι οταν θεωρούμε την υγεία μας δεδομένη γινόμαστε άπληστοι,αχόρταγοι,εγωιστές το μυαλό μας γυρνάει στο κακό των άλλων.Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλούμε σε μικρά πράγματα πάντα ζητάμε να είμαστε πρώτοι να γίνουμε κάποιοι.Πολύ μεγάλοι στα μάτια μας μα πολύ μικροί στο βλέμμα εκείνων που ξέρουν να διακρίνουν.Πρόσεχε τι έυχεσαι μπορεί να βγεί αληθινό.girl.

Ανώνυμος είπε...

Girl πρίν λίγες μέρες ευχήθηκα να έχω στήν αγκαλιά μου αυτή τη μικρή χαμογελαστή θέα, την Ελένη.Κάθε άνθρωπος κάτι ευχήθηκε καί όλοι μαζί το αυτονόητο αγαθό τής υγείας.Δέν διαφωνώ με το σκεπτικό σου καί σίγουρα δέν θα καταλάβεις σε τί πράγμα αναφέρομαι αλλά νοιώθω την ανάγκη μέσα από αυτην την ανάρτηση, να εκφράσω την απέραντη αγάπη πού ένοιωσα όταν αυτή η μικρή θεά μού χάρισε λίγες στιγμές αγάπης λίγες στιγμές ζεστασιάς λίγες στιγμές πού μία μεγάλη θεά με ψηλοτάκουνες γόβες δέν κατάφερε ποτέ να κάνει.
Η Ελένη τής καρδιάς μου ήρθε με μπιζάμες, ήρθε με ανοιχτή την καρδιά της ήρθε μέσα στή νύχτα, ήρθε όμως.
Μακάρι ότι ευχήθηκες girl να γίνει, έστω καί άν αυτό μπορεί να έχει κάποιες παράπλευρες απώλειες.
Τέλεια ευχή δέν υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

Τέλεια ευχή δεν ξέρω ίσως τελικά και να μην υπάρχει.Η ευχή που ζητάς είσαι εσύ, εγω, ο καθένας.Είναι το κρυφό αποθυμένο που σε ξεπερνάει και θέλεις απελπισμένα να πραγματοποιηθεί.Το πρόσεχε τι έυχεσαι ισχύει γιατί οταν ευχόμαστε να πάθει κάποιος κακό ισως γυρίσει εναντίον μας.Τώρα οι προσωπικές ευχές ισως είναι αυτό που μας λείπει και προσπαθούμε να το βρούμε με οποιαδήποτε μορφή.Η ευχή συνήθως έρχεται αυθόρμητα για αυτό πρόσεχε τι έυχεσαι.girl.

Ανώνυμος είπε...

Ελένη σ 'αγαπώ, μ 'αρέσει να το λέω
Δεν θέλω να κρυφτώ μα να το μοιραστώ
Η αγάπη μου Αιγαίο ο ύπνος μου ζεστός
μπορείς να τον φορέσεις, εσύ χαρταετός
κι αέρας δυνατός θα γίνω να μην πέσεις

Ελένη να θυμάσαι, στα όνειρα μου θα 'σαι
αλήθεια και γιορτή, αγάπη δυνατή
Ελένη μη φοβάσαι...
Ελένη να θυμάσαι,
την ώρα που κοιμάσαι μαζεύω αναπνοές
και ύστερα ευχές τις κάνω
Μη φοβάσαι...

Ανώνυμος είπε...

Στήν είσοδο έγραφε να προσέχω τί εύχομαι, το χάραξα μόνος πρίν καιρό μα η μικρή θεά μού ευχήθηκε...ότι ποθώ...κι εγώ την άκουσα, έπρεπε την αγαπούσα.
Μού έγραψε μέσα στη νύχτα άν είμαι εκεί, νόμισα ότι ξημέρωσε άξαφνα, μού έγραψε...ότι φιλώ τρυφερά.
Χαρούμενα τραγούδια άκουγε...δέν παλεύωμαι μού είπε... το ήξερα ότι ήταν χαραγμένο, το ήξερε κι αυτή.
Ο κεραυνός ήρθε, θα έρχονταν το είπαν οι θεοί αυτοί τόν έστειλαν.
Η μικρή θέα δάκρυσε, ξέρει από δάκρυα πρέπει νά κάνει το δέντρο θεόρατο, το τραγούδι είναι λυπηρό ποιά...η αγάπη είναι ένα μικρό...γλυκό αγκάθι...έγραψε.
Έχε πίστη στούς ανθρώπους πού αγαπούν ακόμη Ελένη... σ'αγαπώ ακόμη γιά πάντα!

ευρυνόμη είπε...

Το "κοριτσάκι" το αγάπησα αλλά η "μικρή θεά" ή Ελένη μπήκε βαθιά στήν καρδιά μου.
Είναι οί δύο αναρτήσεις πού έδωσαν ένα ρομαντικό τόνο στό blog, άλλαξε την διάθεσή μου, θυμήθηκα ένα παλιό έρωτα.
Καλή Χρονιά καί πάλι με υγεία αλλά καί ΑΓΑΠΗ, αυτό τό αρχαίο συναίσθημα ίσως το μόνο διαχρονικά δωρεάν!

Ανώνυμος είπε...

Si vis amari, ama
Δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί, έξυπνοι και χαζοί, όμορφοι και άσχημοι, υπάρχουν μόνο άνθρωποι που αγαπήθηκαν και άνθρωποι που δεν αγαπήθηκαν.

Unknown είπε...

Mε μικρή καθυστέρηση δέξου τις ευχές μου για Καλή Χρονιά.Ελπίζω να΄μαι εδώ όταν την Ανοιξη θα πεταχτεί,το πρώτο φυλλαράκι.Θα περιμένω να ανθήσει,κι ας μου χαρίσει,μόνο το-σίγουρα υπέροχο-άρωμα του.
Και να συμπληρώσω τα παραπάνω σχόλιο περί αγάπης."Υπάρχουν και ¨άνθρωποι¨που δεν αξίζουν να αγαπήθούν.