ς

ς

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Imagine* mr Lennon / Φαντάσου κ. Λίτσας

-Ο Λίτσας αντί του Οικονομάκου.
Φαντάσου πως δεν υπάρχει παράδεισος,ειν' εύκολο αν προσπαθήσεις,ούτε κόλαση ανάμεσά μας,πάνω από μας, μόνον ουρανός.Φαντάσου, όλοι οι άνθρωποινα ζουν για το σήμερα.
-Ο Ρούσης αντί Ηλιάσκου
Φαντάσου πως δεν υπάρχουν χώρες,δεν είναι δύσκολο να γίνει,καμιά αιτία, για να σκοτώσει ή να πεθάνει κανείςκι ούτε θρησκεία επίσης.Φαντάσου, όλοι οι άνθρωποι
να ζουν ειρηνική ζωή.
-Ο Βέλιος αντί Παπαγιάννη
Φαντάσου, όχι πια κατοχές,αναρωτιέμαι αν το μπορείς,καμιάν ανάγκη γι' απληστία ή πείνα,μια αδελφοσύνη της ανθρωπότητας.Φαντάσου, όλοι οι άνθρωποι,να μοιράζονται όλο τον κόσμο.
-Γαζβινιάν αντί Βασιλάκου
Μπορεί να πεις πως είμαι ονειροπόλος,μα δεν είμαι ο μόνος.Κάποια μέρα, ελπίζω,να ενωθείς μαζίμας κι όλος ο κόσμος θα γίνει ένα!
-Βελτανιότης αντί Ζαφείρη.

-Φαντάσου, Οποιοσδήποτε αντί των Υπόλοιπων πού απέβησαν "Άκαρποι".
Σίγουρα ο Λαός είχε δίκιο αλλά ο Λαός λέει επίσης ότι
άν δεν είσαι μέρος της λύσης, τότε είσαι μέρος του προβλήματος.

Τα σχόλια δικά σας

* John Lennon - Imagine

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

MY IMAGINE WORLD OF THE PEOPLE

Τις παρακάτω σκέψεις τις κάνω καιρό, και κάτι που διάβασα σε ένα άλλο blog μου έδωσε το ερέθισμα να τις γράψω. Μάλλον αναφέρονται κυρίως σε εσωστρεφή άτομα όπως εγώ, αφού εξιστορώ την εμπειρία μου, αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι που αξίζει να διαβαστεί γενικά.

Όπως ήδη είπα είμαι κλειστό και εσωστρεφές άτομο. Αυτό που συνειδητοποίησα σιγά σιγά είναι ότι έκανα το εξής λάθος (που κάνουν πολλοί). Έχοντας δημιουργήσει έναν ιδανικό κόσμο μέσα στο κεφάλι μου, περίμενα να τον δω και στον εξωτερικό κόσμο. Επειδή όμως δεν τον έβλεπα, το αντιλαμβανόμουν είτε ως ότι με απορρίπτουν, είτε ότι κάνω κάτι στραβά, είτε ότι δεν με καταλαβαίνουν, με αποτέλεσμα θυμό και κυρίως απογοήτευση, τόσο με τους άλλους, όσο και με τον εαυτό μου.

Όμως τελικά κατάλαβα ότι δεν είναι έτσι. Όσο καλός και αν είναι ο εσωτερικός σου ιδανικός κόσμος, οι άλλοι δεν μπορούν να ξέρουν τι σκέφτεσαι αν δεν τους το πεις. Ακόμα και αν το πεις όμως, ο άλλος μπορεί να μην καταλαβαίνει, και έχει το δικαίωμα να κρατήσει τη γνώμη του αν δεν καταφέρεις να τον πείσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι σε απορρίπτει. Αυτό σημαίνει είτε ότι είναι εγωιστής και δεν θέλει να σε ακούσει, είτε ότι ο ιδανικός σου κόσμος ίσως έχει κάποιο λάθος. Στην πρώτη περίπτωση, αν αρνείται τον διάλογο, δεν μπορείς να τον μεταπείσεις με το ζόρι, ο καθένας έχει το δικαίωμα να κρατήσει τις απόψεις του, όσο βέβαια μόνο ο ίδιος αντιμετωπίζει τις συνέπειές τους. Αν φτάσει στο σημείο να σε απορρίψει, τότε υπάρχει o ‘δικός σου δρόμος’, ο μοναχικός , διότι και εσύ έχεις αντίστοιχα το δικαίωμα να κρατήσεις τις απόψεις σου, αν δεν μπορεί να το σεβαστεί ο άλλος αυτό, τότε ούτως ή άλλως δεν είναι πραγματικός φίλος. Στη δεύτερη περίπτωση, θα πρέπει να έχεις το θάρρος να αποδεχθείς τα λάθη σου. Κανείς δεν είναι τέλειος, όλοι κάνουμε λάθη. Το να κάνεις λάθος δεν είναι ντροπή, ίσα ίσα που μόνο μέσα από τα λάθη μαθαίνεις. Όπως λέει και μία ρήση, επιτυχημένος δεν είναι αυτός που δεν κάνει λάθη, αλλά αυτός που παραδέχεται και διορθώνει τα λάθη του. Αν τώρα κάποιος σε μειώσει ή σε απορρίψει επειδή έκανες κάποιο λάθος, τότε και πάλι το πρόβλημα είναι δικό του, αφού όπως ήδη είπα κανείς δεν είναι τέλειος.

Για να μην παρεξηγηθώ, προφανώς η εφαρμογή όλων των παραπάνω εξαρτάται από το πως αντιδρά το άλλο άτομο, πόσο στενή είναι η φιλία, ενώ μία καλή φιλία σίγουρα δεν στηρίζεται σε περιστασιακές συμπεριφορές-παρεξηγήσεις. Η ουσία είναι να χρησιμοποιείς τον ιδανικό εσωτερικό κόσμο ως χάρτη πορείας στη ζωή, που όμως θα έχεις τον θάρρος να διορθώσεις αν ανακαλύψεις ότι έχει κάποιο λάθος, και όχι ως χρωματιστά γυαλιά για να κοιτάζεις τον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Τα χρωματιστά γυαλιά της ευρυνότης είναι αυτά που άλλαξαν τον τελευταίο χρόνο την εσωστρέφεια του ωρωπού.
Αυτό πού δεν μπορούν να αλλάξουν όμως είναι τα "έργα" του λίτσα του βελτανιότη του βέλιου του βελιου του δέδε και βεβαίως την πράσινη ανάπτυξη του ρούση.
Επίσης δέν μπορούν να αλλάξουν την αποτυχία τού βλάχου του σωτήρχου του πάντου της κοντογιάννη και βεβαίως την ματαιοδοξία του ηλιάσκου.
Φαντάσου λοιπόν κάτι καλύτερο κάτι που θα δώσει άλλο αέρα σε μια ανύπαρκτη αντιπολίτευση και ένα θαμπό αυταρχικό όραμα οικονομάκου.
Η ουδετερότητα της ευρυνότης ωστόσο έκανε και την διαφορά από τούς ξύλινους-ανύπαρκτους εφημεριδάδες μέχρι το καταγγελτικό-αυτοκτονικό ωρωπόςαύριο.
Το αύριο είναι εκεί, αυτοί θα είναι;

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ είπε...

Εδώ θα είμαι και αύριο,γιατί απλά δεν ταυτίζω την παρουσία μου,από ουδετερότητες και από υπεράνω!
Είμαι εδώ γιατί από μικρό παιδί δεν καταφερα ποτέ να σκεφτώ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ!
Και θα είμαι εδώ όσο πιστεύω πως μπορώ να προσφέρω,έστω λίγο από τη τρέλα μου,έστω λίγο από τη ψυχή μου,έστω λίγο από την ανωριμοτητά μου!
Άλλωστέ αν εγώ νοιώθω πως πρέπει να είμαι εδώ,δεν θα ζητήσω από κανέναν πιστοποιητικό καλής παρουσίας.
Και όσοι με ξέρουν από παιδί ,ξέρουν πως πάντα ξεφύτρωνά εκεί που δεν με σπέρνανε,και πάντα είχα την ικανότητα να διαλύω τους "καθωσπρεπισμούς" των δήθεν υπεράνω!!!

Ανώνυμος είπε...

Πές τα Άρη γιατί γεμίσαμε πισωλούριδες με σουγιαδάκια και γραβάτες.Η ανωριμότητα πού επικαλούνται είναι η στύση που τούς λείπει και πού ποτέ δέν είχαν.Δέν πειράζει όμως το μάτι πάντα είχε πέραση.
Ουδετερότητα η Ευρυνόμη δέν νομίζω αφού έχει στηρίξει εξόφθαλμα τα τοπικά έναντι τών `βροχοποιών` στίς μαύρες εποχές τού συνδιασμού.

ο φίλος σου
Κίτσος

Ανώνυμος είπε...

Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν γενιούνται για να εξελιχθούν να γίνουν καλοί,κακοί,εγωιστές,ματαιόδοξοι,εγκληματίες και μετριότητες.Η ψυχολογία αναφέρει πως ο άνθρωπος πλάθει την προσωπικοτητά του μέσα απο την οικογένεια και τα βιώματα που δέχεται.Αλλά πάλι πως εξηγείται κάποιοι να διαφθείρονται τόσο πολύ απο την εφήμερη εξουσία και ασκούν τόση σκληρότητα μέσα απο αυτήν;Τόσο που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν τους γνώριζες ποτέ.Τίποτα δεν είναι πιο θλιβερό απο την κατάντια ομως είναι και η κατάληξη των πράξεων που διαλέγεις γιατί η πείνα για φήμη εστω και κακιά είναι ακόρεστη.

Ανώνυμος είπε...

τι εχεις παρει;

Ανώνυμος είπε...

Αν! αν υπήρχαν οι άλλοι τι θα είχε συμβεί;Τα ίδια καλύτερα η χειρότερα;Δεν μπορούμε ομως να ζούμε με εικασίες δεν μπορούμε να αποτρέψουμε το παρελθόν μπορούμε να συμβάλουμε στο μέλλον να γίνουμε πιο προσεκτικοί στις αποφάσεις μας και να μην πιστέυουμε έυκολα σε ανεκπλήρωτα οράματα και σε ανθρώπους ευρείας κατανάλωσης.Τα λόγια πληγώνουν οι πράξεις κατοχυρώνουν.Για αυτό μην τάζεις εκείνα που ξέρεις πως ποτέ δεν θα μπορέσεις να πραγματοποιήσεις.Η πολιτική είναι μεγάλη ψέυτρα και όποιος εμπλέκεται μαζί της συνήθως βγαίνει ψέυτης.Το αν! παραμένει μεγάλο άλυτος γρίφος.Και δεν υπάρχουν στο παρών παιχνίδι δυνατοί λύτες για τον λύσουν.Το ποιός απο όλους θα είναι ο αδύναμος κρίκος θα ξεκαθαρίσει σύντομα.girl.

kalamos city είπε...

Φαντάσου όμως καί τι τραβάει ένα περήφανο χωριό σάν τόν Κάλαμο από μία συμμορία καί μάλιστα μετά τη συγκυβέρνηση επί χρόνια τεμπέλη-χασάπη.Άσε ρε ευρυνόμη άσε γιατί. . .

simvoulio oropou είπε...

Ευσταθίου ρούσης βελτανιότης δάβρης δέδες βέλιος σα να λέμε βάλε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα.Ο ίδιος ο λίτσας δέν έχει πολλά μεπτά αλλά με τέτοιο συμβούλιο ευτυχώς πού δέν εξελέγη.
Οικονομάκος ο γιός τού αγογιάτη πού έγινε δήμαρχος με μεγάλα όμως προβλήματα ένα χρόνο μετά.Το μεγαλύτερο η αναξιοκρατία τών αποφάσεών τού με δεύτερο τον ηλιάσκος ίσως το ποιό διαπλεκόμενο σύμβουλο καί βεβαίως την απόλυτη αποτυχία των βλάχο πάντο σωτήρχο.
Η αντιπολίτευση ένα χρόνο μετά μετά έχει διαλυθεί ουσιαστικά αφού δέν έχει ούτε ανάστημα ούτε καί σοβαρό λόγο.
Ο γιασεμάκης συμπεριφέρεται σάν δεκανίκι ο τσάκωνας πάει γιά μητροπολίτης ο οικονόμου βουλευτάρα ο χασιώτης με τη στέργιου λένε απλά όχι.
Σίγουρα αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα ο καληκράτης, μεγαλύτερα προβλήματα θα έρθουν στό μέλλον καί λόγο της οικονομικής κρίσης.
Κάποια στιγμή θα κληθεί ο μέγα-γιάννης να κάνει ανασχηματισμό αλλά μάλλον τότε ίσως να μήν έχει καμία σημασία.
Ιδωμεν

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΥΤΡΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.Η ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ.
ΠΟΛΛΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕΤΡΙΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΕΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ.ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΑΝΤΑΣΊΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΩΝ ΤΟΥΣ.ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΜΑΤΙΑΣΟΥΜΕ

ευρυνόμη είπε...

Καί όμως ένα χρόνο μετά ο νέος Δήμος είναι αρκετά μπροστά από τόν σκοταδισμό τών μικρών πρώην Δήμων-Κοινοτήτων.
Τα πάντα συνηγορούν σε αυτή την κατεύθυνση αν και τα λάθη και η ανικανότητα αρκετών Συμβούλων τείνουν να τα τινάξουν όλα στόν αέρα.
Ναί αυτή είναι η γνώμη μου άσχετα αν πιστεύω ότι χάσαμε πολλά καρέ από την ανάπτυξη αυτού τού λατρεμένου τόπου, στο χρόνο πού πέρασε.
Ίσως το Όραμα να μήν έχει δείξει την δημιουργία πού μπορεί αλλά σίγουρα όλοι οι συνδιασμοί δέν έχουν αποδείξει ότι έχασαν από κάποιον χειρότερό τους.
Ένα χρόνο μετά από σήμερα θα φανεί ξεκάθαρα άν θα δούμε τόν κ. Οικονομάκο σε μία φυσική συνέχεια οχτώ ετών ή στήν κατά πολλούς στήν απόλυτη αποτυχία.
Θάρρος χρειάζεται γιά μεγάλες αποφάσεις, ίσως το μόνο πράγμα πού θα μάς χρειαστεί τα μαύρα χρόνια πού θα διαβούμε στήν οικονομική φτώχεια πού καλπάζει μέρα με την μέρα.
Η Ελπίδα καί όλοι Εμείς θα είμαστε εδώ Κυρίες καί Κύριοι Σύμβουλοι.

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΑΝ Ο ΡΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ο λεμπούσης έφυγε ή ακόμα;

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΘΥΤΕΙΕΣ.ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΣΟΥΣΕΛ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΞΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΙΤΣΑ.

Ανώνυμος είπε...

Η πνευματική φτώχεια είναι πολλές φορές χειρότερη απο την οικονομική που λίγο η πολύ ολοι την βιώνουμε.Και δυστυχώς την άλλη την βλέπουμε σε ανθρώπους που δεν μπορούν να δουν παρακάτω απο την τσέπη τους και τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα,οσο δεν αλλάζει αυτό το τοπίο δεν πρόκειται να δούμε δημιουργία.Το αδιαπέραστο τοίχος των συμφερόντων αν δεν σπάσει θα παραμείνουμε πάλι στο παρελθόν του τίποτα.Οι αποφάσεις πρέπει να είναι συνολικές ενας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.Δεν βλέπω πολλούς να είναι διατεθειμένοι να υπερβούν τον εαυτό τους για το κοινό καλό.Πάντα αυτό μας κρατάει αλυσοδεμένους στο παρελθόν.Χωρίς εξέλιξη δεν μπορεί να υπάρχει μέλλον.girl.

Ανώνυμος είπε...

Μέλλον υπάρχει αλλά δέν το ξέρουμε ακόμα κορίτσια.Κακό ή τέλος πάντων όχι και πολύ καλό προβλέπεται αλλά ας είμαστε λίγο αισιόδοξες καί όλα θα πάνε καλά.