ς

ς

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει είναι το ποιός είναι ο εχθρός;

Η Ιστορία [δεν;] μας έχει διδάξει ότι όταν συναντάται η αριστερά με την δεξιά σε περιόδους κρίσης ο λαϊκισμός θριαμβεύει.Να δούμε τι θα πεί ο Κ.Γλέζος γι αυτό αύριο.

Κάποιοι πάλι νόμισαν ότι έκαναν επανάσταση, ότι έφτασε η ώρα.
Η Δημοκρατία που σήμερα βρίζουν τους επιτρέπει να εκφράζονται, θα καταρρεύσει εκ των έσω.Καταπληκτικό θέαμα!

Τα πράγματα που θα συμβούν από εδώ και πέρα, με ήδη εύθραυστες ισορροπίες, είναι σαν να έχεις βάλει μέσα σε ένα σακί πολλές πεινασμένες γάτες.
Και δεν μιλώ μόνο για την Βουλή των Ελλήνων, αλλά και για εδώ τον Δήμο μας.
Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές καλείται ένας αληθινός ηγέτης να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες.Αν κινδυνεύει ο Δήμος οφείλουν όλοι τους στο Συμβούλιο, να λειτουργήσουν ως εκπρόσωποι του λαού και όχι ως στοιχισμένα στρατιωτάκια του κόμματός τους.
Οι προσευχές μας εισακούστηκαν και προχτές όπερ και εγένετο.
Όταν όμως κάποιος διαφωνεί κάνει και τις ανάλογες κινήσεις και παίρνει πάνω του το κόστος των ενεργειών του. Δεν γκρινιάζει σαν να πρόκειται για τους συνταξιούχους του μάπετ σόου.Μπράβο στούς Συμβούλους με το ξεκάθαρο κίνητρο, μαύρο στις "αυθόρμητες" εκδηλώσεις μερικών πολιτών.
Όχι γιατί έχω δήθεν καταλήξει στην μία ή στην άλλη άποψη, αλλά γιατί κάθε φορά σκεφτόμαστε ένα πράγμα απ’ όλες του τις πλευρές.
Στο πρόσφατο παρελθόν έχει αποδειχτεί ότι "αυθόρμητες" κινήσεις δεν ήσαν τελικά και τόσο αυθόρμητες.Ανεξάρτητα από το αν ήταν αληθινές ή θέλησαν με αυτές να δικαιολογήσουν γεγονότα από κάθε πλευρά.

Είναι αλήθεια ότι ο κόσμος είναι εξοργισμένος όχι μόνο στον Κάλαμο ή το Καπανδρίτι, και δικαίως.
Επίσης, είναι αλήθεια ότι η πρώτη[;] αυτή κρίση , θα αναδείξει κάποιες νέες δυνάμεις στο στίβο της πολιτικής που θα μπορούσαν να καθοδηγήσουν με ορθό πολιτικό τρόπο το μέλλον του Δήμου.
Σενάρια συνωμοσίας;Μπορεί!
Σίγουρο ωστόσο ότι το υπάρχον πολιτικό προσωπικό έχει βαρύτατες ευθύνες για τα όσα έχουν συμβεί και για τα όσα[θα] εξακολουθούν και συμβαίνουν.
Να επιστρέψουμε στον καναπέ;Λάθος, όχι πάλι.

Αναμφίβολα η κατάσταση είναι δύσκολη.Οι άνθρωποι είναι απελπισμένοι και αυτό εκφράζεται σε καθημερινές τους εκδηλώσεις.
Κάποιοι είναι ανίκανοι να κυβερνήσουν, ανίκανοι να βγάλουν το Δήμο από την κρίση. Ας μας αποδείξουν το αντίθετο και θα αναθεωρήσουμε και πρώτη εγώ.
Ας αποδείξουν για μία έστω φορά ότι θέτουν υπεράνω των προσωπικών τους επιδιώξεων το κοινό καλό και εμείς θα ζητήσουμε συγνώμη. Να δηλώσουν με "αντρίκειες" καθαρές κουβέντες ότι πρώτα απ’ όλα είναι ο Δήμος και οι Δημότες και έπειτα οτιδήποτε άλλο.

Δεν μπορώ, πάντως, να καταλάβω γιατί δεν τους αρέσει το ομαδικό παιγνίδι. Σαν να μην έχουν ακούσει καν την παραβολή του Ιησού με τα αδέλφια που κλήθηκαν να σπάσουν ανεπιτυχώς ένα δεμάτι από ξύλα, όταν νωρίτερα έσπαγαν με ευκολία ένα – ένα τα κλαδιά.
Είναι αναγκαίο να υπάρχουν προτάσεις, αυτή είναι η ουσία της πολιτικής.
Αυτό θέλουμε, αυτό απαιτούμε.
Συνέλθετε μωρέ!
Να μην χρειαστεί να απολογηθούμε ΠΑΛΙ που δεν σας στείλαμε στα σπίτια σας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι απόψεις οι αντιλήψεις, οι προκαταλήψεις κάθε ανθρώπου για το χρήμα, την πολιτική για την ίδια τη ζωή σχηματίζονται τα πρώτα χρόνια της ζωής του και δεν αλλάζουν σχεδόν ποτέ έως το θανατό του.
Η νοοτροπία και η κουλτούρα εμφυτεύονται και ριζώνουν παράλληλα, ενώ ότι λένε και συζητούν οι γονείς μέσα στο σπίτι καταγράφεται αθόρυβα και σιωπηλά στο «σκληρό δίσκο» τους.
Αντε τώρα Ευρυνόμη να βγάλεις άκρη με αρκετούς από αυτούς, όταν μάλιστα εξαιτίας λανθασμένων αποφάσεων που πήραν, κατέληξαν να χάσουν και την αξιοπιστία τους.

george j είπε...

Η ημέρα εκείνη δεν άργησε.Ο κόσμος, ναι, είναι αγανακτισμένος.Εχεις δίκιο Ευρυνόμη, εξοργισμένος.
Το παρολίγο 'λιντσάρισμα' των Κιούση Μαργέτα και Δημοτικής Αστυνομίας, δείχνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των αποφάσεών του Δημάρχου δεν είναι συνεπής με τις ιδεολογικές αρχές και τον προεκλογικό του λόγο.
Και όταν απομακρυνόμαστε έστω και προσωρινά από τις δεσμεύσεις μας, δέν γίνεται να αποτρέψουμε τα χειρότερα.
Η μέρα εκείνη δεν θα αργήσει.
Είναι αναγκαίο πιό πολύ από ποτέ ακόμα και προεκλογικά.Να υπάρχουν προτάσεις, αυτή είναι η ουσία της πολιτικής, ναί.
Αρκεί να μην κάνει πίσω τώρα, ούτε η κοινωνία ούτε η αντιπολίτευση.
Αρκεί να μην τα καταστρέψουμε, όλα, τώρα.
Τον εχθρό έστω και αργά τον καταλάβαμε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχουν ιδέες - υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες - κι αυτές παίρνουν το "μπόι" του ανθρώπου που τις κουβαλάει.
Ετσι μας είπες 30-3.
Μάντης είσαι ή...........

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί η αντιπολίτευση νόμιμα να ανατρέψει την αρχή με ένα φύσημα, αλλά δεν το κάνει;
Μήπως όλα είναι κόλπο; Είναι επικίνδυνοι εχθροί.
Προσέξ' τε τους.