ς

ς

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ενα γράμμα στο Δήμο μας που δε γεννήθηκε ακόμα;

Σου είπα ήδη ότι δεν σε χρειάζομαι. Αλλά θα σε μεγαλώσω, είτε σ’ αρέσει, είτε όχι.
 Θα σου επιβάλλω την ίδια υπεροψία που επιβλήθηκε και σ’ εμένα, στους γονείς μου, στους παππούδες μου, στους παππούδες των παππούδων μου· μέχρι το πρώτο ανθρώπινο πλάσμα που γεννήθηκε από ανθρώπινο πλάσμα, είτε του άρεσε, είτε όχι.
 Ίσως αν του ή της ζητούσαν να επιλέξει, να φοβόταν και να έλεγε «Όχι, δεν θέλω να γεννηθώ». Μα κανείς δεν ζήτησε τη γνώμη του και έτσι γεννήθηκε και έζησε και πέθανε, αφού έφερε στον κόσμο ένα ακόμα ανθρώπινο πλάσμα από το οποίο δεν ζήτησε να επιλέξει, και αυτό με τη σειρά του έκανε το ίδιο, επί εκατομμύρια χρόνια μέχρι εμάς, και κάθε φορά ήταν η ίδια υπεροψία, χωρίς την οποία δεν θα υπήρχαμε.
Κουράγιο, μικρό μου. Νομίζεις ότι ο σπόρος ενός δέντρου δεν χρειάζεται κουράγιο, όταν τρυπάει τη γη και φυτρώνει; Αρκεί μια ριπή του ανέμου για να τον ξεριζώσει, το ποδαράκι ενός ποντικού για να τον τσακίσει. Κι όμως, φυτρώνει και αντιστέκεται και μεγαλώνει ρίχνοντας κι άλλους σπόρους. Και γίνεται ένα δάσος.
 Αν μια μέρα φωνάξεις «Γιατί με έφερες στον κόσμο, γιατί;», θα σου απαντήσω: «Έκανα αυτό που κάνουν και έκαναν τα δέντρα για εκατομμύρια εκατομμυρίων χρόνων πριν από μένα, και πίστευα ότι έκανα καλά».
 Ωστόσο, οι τύψεις υπάρχουν, οι δεσμοί υπάρχουν, ριζωμένοι μέσα μας σαν δέντρα που δεν υποκύπτουν ούτε σ’ έναν τυφώνα, αναπόφευκτοι σαν την πείνα και τη δίψα.
 Δεν μπορείς ν’ απελευθερωθείς ποτέ, ακόμα κι αν επιστρατεύσεις όλη σου τη θέληση, όλη σου τη λογική. Μπορεί να νομίζεις ότι τους ξέχασες, αλλά μια μέρα ξαναπροβάλλουν ακατάλυτοι, ανελέητοι, για να σου περάσουν το σκοινί στον λαιμό, χειρότερα από κάθε δήμιο.
 Και να σε πνίξουν ή να τους πνίξεις.
Για ένα καλύτερο αύριο, το αύριο των Παιδιών μας.

ΥΓ.Υπομονή στα Συμβούλια του Παιδιού μας.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χτες μαθαμε πως ο κ.Ηλιασκος θα παραλαμβανει οτι εδωσε, για το κτημα του κ. Ρουση, για το παρελθον; των ΚΚ. Λιτσα-Σαρκιρη, για τον θρυματιστη του κ. Λιτσα, για......

george j είπε...

Μια φορά ο Λάο Τσε με τους μαθητές του περνούσε μέσα από το δάσος όπου οι υλοτόμοι έκοβαν δέντρα. Εκατό υλοτόμοι χτυπούσαν τα δέντρα με τσεκούρια και το δάσος ήταν γεμάτο με πεσμένα δέντρα. Εδώ ο Λάο Τσε αντιλήφθηκε ένα δέντρο που δεν το έκοψαν οι υλοτόμοι. Το δέντρο είχε λοξό, καμπύλο κορμό με πολλά κλαδιά. Ο Δάσκαλος έστειλε τους μαθητές να ρωτήσουν, γιατί δεν έκοψαν αυτό το δέντρο.
- Είναι άχρηστο, απάντησε ο παλιότερος υλοτόμος, απ' αυτό το δέντρο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, ούτε καυσόξυλα.
Όταν την απάντηση μετέφεραν στον Λάο Τσε εκείνος είπε στους μαθητές του:
- Να είστε σαν αυτό το δέντρο, να μάθετε να είστε άχρηστοι, τότε κανένας δε θα σας πειράζει. Αυτό το δέντρο είναι σοφό. Κοιτάξτε γύρω του τα πεσμένα δέντρα, ήταν ίσια, λυγερά και ψηλά. Φαίνεται πως αυτά τα ψηλά δέντρα ήταν υπερήφανα για τον εαυτό τους και έγιναν για κάποιους χρήσιμα. Να είστε ανώφελοι και άχρηστοι, δηλαδή μην γίνεστε εμπόρευμα, πράμα το οποίο μπορεί κανείς να το πουλήσει και να το αγοράσει.

Το αφιερώνω στα 'άχρηστα' αλλά και στα 'λυγερά' μέλη αυτού του συμβουλίου.
Οι Υλοτόμοι έρχονται.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ, ΑΣΤΕΙΑ, ΕΩΣ ΥΠΟΠΤΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ Κ.ΔΗΜΑΡΧΟΥ-Κ.ΛΙΤΣΑ -Κ.ΡΟΥΣΗ ΑΣΤΕΙΑ.
Η ΣΤΑΣΗ Κ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ-ΓΙΑΣΕΜΑΚΗ ΠΕΡΙΕΡΓΗ.
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΗΛΙΑΣΚΟΥ-ΧΡΗΣΤΟΥ ΥΠΟΠΤΕΣ.
ΜΗΠΩΣ ΛΕΓΩ ΜΗΠΩΣ Κ.ΕΥΡΥΝΟΜΗ ΝΤΑΝΤΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΕΝΝΗΤΟ ΠΑΙΔΙ;

big είπε...

Καλή αρχή;
Το αίτημα για άμεσο Διαχειριστικό και Οικονομικό Έλεγχο των πρώην Δήμων και Κοινοτήτων του Νέου Δήμου Ωρωπού, κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού, ο Βασίλης Οικονόμου.
O έλεγχος θα γίνει σε όλες τις Κοινότητες και τους Δήμους και πρότεινε να ξεκινήσει η ελεγκτική διαδικασία από τον Δήμο Καλάμου και την Κοινότητα Πολυδενδρίου, οι επικεφαλείς των οποίων ήταν υποψήφιοι στις τελευταίες εκλογές με την «ΔΗΣΩ».
Ενα μπράβο στον κ Οικονόμου αν το κάνει.

Σοφία Ζαφείρη είπε...

Το σχόλιό σας εξαιρετικό. Η γλώσσα που χρησιμοποιείται σε όλες τις αναρτήσεις σας που έχω διαβάσει μέχρι τώρα αποκαλύπτει έναν άνθρωπο (ζητώ συγνώμη για την χρήση του «αρσενικού», εάν τυχόν είστε γυναίκα, αλλά στη γλώσσα μας θέλουν ο άνθρωπος να είναι γένους αρσενικού αλλά όλα τα άλλα σημαντικά: ζωή, ελπίδα, πίστη, αγάπη, αξιοπρέπεια, ευτυχώς είναι γένους θηλυκού) με ιδιαίτερη ευαισθησία, γνώση της ελληνικής γλώσσας και πραγματικά εξαιρετικό επίπεδο. Εχετε δίκιο για το «νέο παιδί» που δημιουργήθηκε. Το πρόβλημα είναι ότι γονείς του δεν είμαστε εμείς, τουλάχιστον οι φυσικοί, αλλά η κυβέρνηση που αποφάσισε να δημιουργήσει τον «Καλλικράτη». Όμως ως θετοί του γονείς μπορούμε αυτό το «νέο παιδί» που λέγεται Καλλικράτειος Δήμος Ωρωπού να το αγαπήσουμε περισσότερο, να το μεγαλώσουμε και να του μάθουμε να σέβεται τόσο τον εαυτό του όσο και τους άλλους. Μπορούμε να το μάθουμε να είναι δίκαιο, ευαίσθητο, δημιουργικό, να αγωνίζεται για τα δικαιώματά του αλλά και για τα δικαιώματα του συνόλου. Είναι μία ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουμε. Μπορούμε, φυσικά, να ακολουθήσουμε και τον εύκολο δρόμο: να μάθουμε στο «νέο μας παιδί» πως θα τα… αρπάζει, πως θα πατά επί πτωμάτων, πως θα εκμεταλλεύεται τους άλλους προς όφελός του. Μεταξύ λευκού και μαύρου ας επιλέξουμε το λευκό, ούτε καν το γκρίζο. Εάν δεν θέλουμε μία ημέρα αυτό το «νέο μας παιδί» να μας απαντήσει:

«ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΜΟΥ ΣΟΥ ΦΩΝΑΖΩ,
ΕΙΚΟΝΑ ΣΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΜΟΙΑΖΩ»..

Ανώνυμος είπε...

ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ;
ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΚΑΜΙΝΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ Η ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΕΝΡΙ;
ΘΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ.
ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΠΟΥΓΑΔΑ.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ, ΕΣΕΙΣ;

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΝΧΟ;
ΣΕ 3.5 ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΜΕ 90% ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΒΑΛΕΙ.
ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ.

ευρυνόμη είπε...

Το Λευκό είναι το χρώμα που αγαπώ φίλη Σοφία.
Το blog αυτό θα είναι λευκό για πάντα.
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια όπως και για τις απόψεις σου.
ΥΓ.Δέν υπάρχει αμφιβολία οτι οι «πατέρες» της σημερινής «καταστροφής « είναι πολλοί και διαχρονικοί.
Στο χέρι[μυαλό] μας είναι το Αύριο.

Ανώνυμος είπε...

Η Γνώμη και η Γνώση σας Μετρά

Πρόσκληση Επαγγελματιών πρώην Δήμου Ωρωπίων την Τρίτη 1/2/2011 και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Ωρωπού.
Θέμα: Προβλήματα-Προτάσεις-Ανάπτυξη της περιοχής.
Διοργάνωση
Παναγιώτης Βασιλάκος Δημ.Σύμβουλος Δήμου Ωρωπού

Ανώνυμος είπε...

Και όμως έχει αποτέλεσμα...

Η τακτική της ψευδο-βεντέτας, αποσκοπεί στην εξάντληση των προσωπικών πόρων της λιγότερο ισχυρής πλευράς, ενός αντίπαλου ζεύγους βεντέτας. Η ισχυρή πλευρά της βεντέτας υποκινεί τρίτα, ελεγχόμενα από αυτήν μέρη προκειμένου να πλήξουν με φανερό – εδώ είναι το κρίσιμο σημείο – τρόπο, την λιγότερο ισχυρή πλευράς της βεντέτας. Έτσι, δημιουργείται μια δεύτερη «κατασκευασμένη» (ψευδο-) βεντέτα, μεταξύ του τρίτου μέρους και της λιγότερο ισχυρής πλευράς της αυθεντικής βεντέτας. Η τακτική αυτή επαναλαμβάνεται τόσες φορές μέχρι, η λιγότερο ισχυρή πλευρά να εξαντλήσει τους διαθέσιμους σε αυτήν, πόρους της.
Θα την βλέπουμε όλο και πιο συχνά από εδώ και πέρα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΩΡΩΠΙΩΝ.
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ενας φίλος
Όλοι μας έχουμε υπάρξει "αχτίδες"... Και συναντήσαμε "αστέρια"... Άλλοι είχαν κι ένα ήλιο στη ζωή... Άλλοι τον βρήκαν... Κι άλλοι ψάχνουν ακόμα.
Ένα παραμύθι για παιδιά μα πιότερο για... μεγάλα παιδιά. Αφιερωμένο σε όλους όσους υπήρξαν... αχτίδες. Και σε κείνους... που λάμπουν στις ζωές μας ως ήλιοι....
Καλή αρχή Ευρυνόμη.

ευρυνόμη είπε...

Μια πολύ χρήσιμη τακτική συνετισμού και εξανθρωπισμού των οργανικών πυλών που δραστηριοποιούνται στους χώρους, των οργανωμένων συμφερόντων, της πολιτικής, των ΜΜΕ, των θεσμών, των λειτουργών, της μπλογκόσφαιρας, της κοινωνίας, είναι εκείνη του «αόμματου».
Αφήστε ήσυχους τους διεφθαρμένους, τους αήθεις και τους άλογους να εισπράξουν τα αποτελέσματα των ανομημάτων τους.
Αφήστε τους ήσυχους να κυλιστούν στο βούρκο που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Αφήστε τους ήσυχους να εισπράξουν την ποιότητα των αισθημάτων που προκάλεσαν.
Έτσι, τους παρέχετε μια αληθινή ευεργεσία.
Το άσυλο.

ΥΓ.Κοινόν Ωρωπίων: ΑΞΙΟΙ