ς

ς

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Αιθεροβάμων λαός ,Ράθυμος πολιτικός;

Αν με ρωτούσε κάποιος τότε που είμουν παιδούλα, πως ονειρεύομαι τον Ωρωπό, θα του απαντούσα λιγότερο κοινωνικά άδικο και μισαλλόδοξο αλλά περισσότερο δημιουργικό και συνειδητοποιημένο.
Αν με ρωτήσει ο ίδιος σήμερα για την εν λόγω προοπτική, θα του πω δύσκολα τα πράγματα.Καραμέλα είναι η κρίση πράγματι όταν κοινωνίες και οικονομίες κρίνονται, η απαισιοδοξία συνήθως οδηγεί στην ύφεση κι όχι στην ανάπτυξη ειδικά του νού.
Είτε σε ατομικό είτε σε συλλογικό επίπεδο ράθυμος και αιθεροβάμων μίζερος ο λαός. Στοχευμένη αθόρυβη, οξυδερκή επεκτατική η πολιτική προς τη νότια καλοπέραση.

Να πολεμήσουμε κι εμείς από μέσα προς τα έξω, να ξεκάνουμε τον κολοέλληνα!

Ναι μ'αρέσει να βλέπω τον φίλο και γείτονα να κόβει με το ψαλίδι τις πιστωτικές του κάρτες.Τους δήθεν επιχειρηματίες να πουλούν όσο-όσο τα υπερ-αυτοκινητά τους.
Λατρεύω να βλέπω λιγότερα αραχτάδικα και περισσότερα πάρκα στο δήμο μου.
Μου αρέσει να μου δίνουν απόδειξη κι ας σκυλοβαριέμαι να τις μαζεύω.

Ανήκω στη γενιά των καλομαθημένων.

Οι Γονείς μου όμως μου δίδαξαν την αξία της αποδέσμευσης του νέου και της δημιουργικής ρήξης με το χθες.Βαρέθηκα να παρακολουθώ τον εμφύλιο του ποιός τα έφαγε.Ολοι ήπιαμε φάγαμε σπάσαμε, φτωχοί και πλούσιοι.Το παιχνίδι αυτό οδηγεί στο διχασμό και στην κολοκυθιά του παραλόγου εμφύλιου.Βγήκα, διασκέδασα, κέρασα , ήπια, χρέωσα την κάρτα μου.

Η κρίση αυτή μπορεί να οδηγήσει στον εθνικό πνιγμό.

Μονόδρομος ο δημιουργικός εγωισμός όλων μας, το μεράκι το φιλότιμο του ΕΛΛΗΝΑ στη νέα γενιά που διαχρονικά είναι ανήσυχη με όρεξη για καινοτομίες και δημιουργία, στήν
ενιαία προσπάθεια για ενοποιημένη πολιτική δραστηριότητα, σε όλα αυτά που μας ενώνουν σε τίποτα από τα βαρετά και γνωστά που μας χωρίζουν στο να σταματήσουμε να σκάβουμε το λάκκο μας.

Σε ένα νέο Παραμύθι Χωρίς Όνομα.

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Ο Προφήτης Και οι Απόντες;

"Η εμποροπανήγυρη του Προφήτη Ηλία, που είχε καθιερωθεί στον Ωρωπό, διεξαγόταν κάτω από συνθήκες προχειρότητας και όχι πάντα με νόμιμες διαδικασίες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο απαραίτητος έλεγχος στη λειτουργία της.
Μία συγκεκριμένη ομάδα επαγγελματιών σε συνεργασία με ιδιωτικά συμφέροντα είχε καλλιεργήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια ένα πολύ συγκεκριμένο κλίμα προσωπικών εξυπηρετήσεων, που αλλοίωναν τον πραγματικό χαρακτήρα της εορτής.

Η Δημοτική Αρχή, συνεπής στις ηθικές και πολιτικές της δεσμεύσεις απέναντι στους δημότες, επιχειρεί να βάλει τάξη και σε αυτό το ζήτημα ώστε η πανήγυρη να λειτουργεί με τους κανόνες που θα θεσπίσει το Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να προσβάλλει το θρησκευτικό αίσθημα των πολιτών.
Στην προσπάθεια μας όμως γίναμε αποδέκτες μιας φρικτής επίθεσης από αυτή την ομάδα των επαγγελματιών που επιδίωξε να καταργήσει στην πράξη τους θεσμούς, τη δημοκρατία και την ίδια τη λειτουργία του Δήμου Ωρωπού.
Αντιδρώντας στην πολιτική υπέρ του δημότη άσκησαν βία, εξύβρισαν, έθιξαν υπολήψεις και προπηλάκισαν αιρετούς και πολίτες εισβάλλοντας με βία στο Γραφείο Δημάρχου αρχικά (12/7/2011) κι έπειτα στο Δημοτικό Συμβούλιο διακόπτοντας την συνεδρίαση του (13/7/2010).
Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν μόνο από την παρέμβαση της αστυνομίας
Ως εκ τούτου, δηλώνουμε ευθέως ότι ο Δήμος Ωρωπού, ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν εκβιάζονται, δεν τρομοκρατούνται και δεν παραχωρούν ούτε ελάχιστο από τα δικαιώματα των δημοτών, τα οποία ορκίστηκαν να διαφυλάττουν.
Με το έργο μας δημιουργούμε τις προϋποθέσεις εκείνες που θα κάνουν το Δήμο μας να λειτουργεί πρότυπα και βάζουμε τέλος στην αταξία και στην αναρχία από την οποία ορισμένοι επωφελούνταν σε βάρος των δημοτών.
Επομένως, σύμφωνα με τα παραπάνω, το Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού αποφασίζει ότι η εμποροπανήγυρη του Προφήτη Ηλία για το έτος 2011 δεν θα διεξαχθεί.

Θέλουμε κι επιδιώκουμε να συνεχίσει αυτός ο θεσμός να λειτουργεί, για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να ισχύουν όροι σαφείς και προκαθορισμένοι σύμφωνα με τις νομικές επιταγές και αρμόδιοι για την εργασία αυτή είναι μόνον οι νόμιμα εκλεγμένοι εκπρόσωποι των δημοτών.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ