ς

ς

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

"Κάψτε τους Ξύλινους;"

Κάποτε ζούσε ένας φτωχός άνθρωπος αφοσιωμένος στον Βούδα, και είχε ένα πολύ παλιό και όμορφο ξύλινο άγαλμα του Βούδα, ένα αληθινό αριστούργημα. Ο άνθρωπος το φύλαγε σαν μεγάλο θησαυρό.
Μια κρύα χειμωνιάτικη νύχτα, ο άνθρωπος ήταν μόνος μέσα στην αχυρένια καλύβα του. Είχε μεγάλη παγωνιά κι ο άνθρωπος τουρτούριζε από το κρύο. Ένιωθε, ότι πλησιάζει η τελευταία του ώρα. Δεν είχε ούτε ένα ροκανίδι για ν' ανάψει φωτιά. Τα μεσάνυχτα, όταν ο άνθρωπος άρχισε να κοκαλιάζει από το κρύο, εμφανίστηκε μπροστά του ο Βούδας και είπε:
- Γιατί δε ρίχνεις στη φωτιά το άγαλμά μου;
Το ξύλινο άγαλμα βρισκόταν σε άλλη γωνιά δίπλα στον τοίχο. Ο άνθρωπος φοβήθηκε, σκέφτηκε πως είναι ο δαίμονας.
- Τι λες; Να κάψω το άγαλμα του Βούδα; Ποτέ!
Ο Βούδας γέλασε και είπε:
- Εάν με βλέπεις μέσα στο άγαλμα, τότε με χάνεις. Είμαι μέσα σου, όχι μέσα στο ξύλο. Δεν είμαι στο αντικείμενο προσευχής, είμαι μέσα σ' αυτόν που προσεύχεται. Εγώ τουρτουρίζω μέσα σου! Σε παρακαλώ, κάψε το άγαλμα!
παραβολή;

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε ζούσαν δύο νέα παιδιά αφοσιωμένα στο καθήκον και είχαν ένα πολύ όμορφο όνειρο που το φύλαγαν σαν μεγάλο θησαυρό. Μία κρύα χειμωνιάτικη νύχτα με μεγάλη παγωνιά , ένιωσαν ότι πλησίαζει η τελευταία τους ώρα. Εμφανίστηκαν μπροστά τους Δαίμονες πολλοί Δαίμονες Αιμοσταχείς. Και έριξαν Την Φωτιά επάνω τους... να τα ζεστάνει για πάντα. Και χάθηκαν για πάντα . Αλλά ΟΧΙ από μέσα μας και θα προσευχόμεθα πάντα γι' αυτά!Θα τουρτουρίζουμε στις θύμισες! Σας παρακαλώ κάψτε όλα αυτά τα άχρηστα Ξύλινα αγάλματα που ενώ εμείς τους δίνουμε αξία , αυτά στέκουν ΑΚΙΝΗΤΑ και ΑΠΑΘΗ.
Α.Κ.Σ.

big είπε...

Το γεγονός ότι μερικά κεφάλια είναι εστεμμένα δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και πεφωτισμένα.
Η ιστορία είναι γεμάτη από ξύλινους ηγεμόνες...με εμάς επάνω στο τραπέζι... τα χέρια μας ακίνητα ξεχασμένα,τα βλέμματα χαμένα και τα λόγια μας στη μάχη πεταμένα!
Και δεν υπάρχει ανταμοιβή ......αχ.

Ανώνυμος είπε...

Ξύλινο...
Δυο πειρατές κάθονται στην κουπαστή του πλοίου αφού έχουν κατεβάσει από μια νταμιτζάνα ρούμι ο καθένας:
- “Ρε συ κοκκινοτρίχη Γιάννη, να σε ρωτήσω κάτι…το δεξί σου πόδι σου πως το έχασες;”
- “Άστα… καρχαρίας! Μια δόση κάνουμε ρεσάλτο σε ένα καλαμιώτικο εμπορικό, πιάνω το σχοινί και πάω να πηδήξω, αλλά γλυστράω και πέφτω μέσα στην θάλασσα… Ε, μέχρι να με βγάλουν, μου έφαγε ο καρχαρίας το πόδι και τώρα είμαι με το ξύλινο…”
- “Μάλιστα… Καλά και το αριστερό σου πόδι πως το έχασες;”
- “Αστα… κροκόδειλος! Έχουμε αποβιβαστεί στις αλυκές και εκεί που κάνουμε πλιάτσικο στο χαλκούτσι, μου την πέφτει ο κροκόδειλος… Ετρεξα αλλά δεν είχα συνηθίσει το ξύλινο πόδι βλέπεις…”
- “Πω πω τι έχεις τραβήξει ρε άνθρωπε… καλά και…τον γάντζο στο χέρι πως τον απέκτησες;”
- Άστα… σκουπιδοτενεκές…”
- “Σκουπιδοτενεκές;”
- “Ναι.Αδειάζαμε θυμάμαι σκουπίδια στο συκάμινο σπάνε τα σχοινιά του φορτίου και ένας τενεκές μου πλάκωσε το χερι… Πήγα να το αποφύγω αλλά δεν είχα συνηθίσει τα δύο ξύλινα πόδια βλέπεις…”
- “Έλα ρε συ! Και να σου πω ρε κοκκινοτρίχη Γιάννη, το μάτι σου πως το έχασες και το έχεις καλυμμένο;”
- “Άστα… τσίμπλα!”
- “Τσίμπλα;”
- “Ε, δεν είχα συνηθίσει τον γάντζο βλέπεις…”

Ανώνυμος είπε...

Ο άνθρωπος απο τα αρχαία χρόνια είναι γεμάτος απο προκαταλήψεις,δεισιδαιμονίες και φοβίες.Φαντάζομαι οτι με την λέξη ξύλινους μεταφορικά ενοείς τους ψευτικους τους απατηλούς και οτι αυτούς θα πρέπει να μην τους πιστευουμε ομως το πιο δύσκολο είναι ο διαχωρισμός των ανθρώπων γιατί μεσα σε ολη αυτήν την ψευτιά που μας καλύπτει δύσκολα μπορείς να διακρίνεις το αληθινό βέβαια έρχεται η στιγμή που το ψέμα δεν αντέχει να κρύβεται και ετσι αποκαλύπτεται.Η πλάνη πολλές φορές ξεγελάει την διαισθησή μας αλλα αργά η γρήγορα θα μάθουμε μέσα απο τα λάθη που κάνουν να ξεχωρίζουμε τους ξύλινους απο τους αληθινούς και μεταφορικά να τους καίμε.girl.

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ.
ΞΥΛΙΝΟΥΣ ΧΑΡΤΙΝΟΥΣ ΤΖΑΜΕΝΙΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ο άνθρωπος αφήνει στο διάβα του αμέτρητους ίσκιους σε σχήματα και χρώματα, το ίδιο και πράγματα.
Δύο ξύλινοι άνθρωποι, πρώην πλάτανοι, σκιές πραγματικών ανθρώπων συναντώνται και συνομιλούν μεταξύ τους με διάθεση αμοιβαιότητας, όπως το φώς και η σκιά, ο άνθρωπος και ο ίσκιος του.
Ο Ανθρωπος και ο Ξύλινος.

george j είπε...

Οι παλιότεροι θυμούνται την εποχή που πήγαιναν στο σχολείο, κουβαλώντας ένα ξύλο κάτω από τη μασχάλη τους για τη σόμπα της σχολικής τάξης.
Η περικοπή – κατά τα 2/3, μάλιστα - της χρηματοδότησης προς τις σχολικές επιτροπές δεν είναι απίθανο να μας φέρει πίσω σ’ εκείνα τα χρόνια.
Ευχόμαστε λοιπόν οι δικοί μας Ξύλινοι να μην πάρουν τη 'μίζα' παραμάσχαλα ,γιατί το ξύλο εκτός απο καύσιμο κάνει και για 'άλλα' πράγματα!

Ανώνυμος είπε...

Ετσι φαίνετε οτι θέλουν να μας γυρίσουν στο παρελθόν με την κατάσταση που επικρατεί μάλλον οι στιγμές ανάπτυξης και ευημερίας που γνωρίσαμε πριν λίγα χρόνια πυρπολύθηκε απο εκείνος που χρησιμοποιούν την ξύλινη πολιτική γλώσσα που την εχουν αποστηθίσει και φέρει κομμένη στα μέτρα τους για να μπορούν να εντυπωσιάσουν τον απλό κόσμο που αυτή η ομιλία του φαίνετε δυσκολοκατανόητη.Τίποτα μια κίνηση εντυπωσιασμού και μόνο τα είδαμε τα κατάντια μας με ολους αυτούς τους κουλτουριάρηδες ψευτοπολιτικάντηδες που σε λίγο θα ξεπουλήσουν την ιδια τους την χώρα αλλα το αυτι τους δεν ιδρώνη απο τις διαμαρτυρίες του κόσμου γιατί ως ξύλινοι που είναι δεν τους διακατέχουν αισθήματα οπότε εδω κολλάει ξανά και μεταφορικά πάντα κάψτε τους ξύλινους.girl.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΞΥΛΙΝΟΣ.
ΠΡΩΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

big είπε...

Προβλήματα.
Το 2011, έκανα αναβάθμιση από το Υποψήφιος 5.0 στο Δήμαρχος 1.0 και παρατήρησα πως το καινούριο πρόγραμμα άρχισε να κάνει αναπάντεχες αλλαγές στα συμβούλια , περιορισμένη πρόσβαση στις Εισηγήσεις και στη Διαλακτικότητα που παλιότερα, στην έκδοση Υποποψήφιος 5.0, δούλευαν απρόσκοπτα.
Επίσης, το Δήμαρχος 1.0 απεγκατέστησε πολλά άλλα πολύτιμα προγράμματα όπως το Καλό παιδί 9.9 και εγκατέστησε ανεπιθύμητα όπως κακή θέληση 7.0 και "επί της ψηφοφορίας" 8.0.
Το Διάλογος 1.3 δεν τρέχει πια ενώ το Διαφάνια 2.6 προκαλεί κολλήματα και κατάρρευση του συστήματος. Προσπάθησα να τρέξω το Αξιοκρατία 5.3 GOLD edition... αλλά εις μάτην.
ΥΓ:Τι να κάνεις με έναν πανικόβλητο ΔήΜΑΡΧΟ;
Σηκώστε το γάντι που σας έριξε ο περιδεής!

κωστας είπε...

υπερχει σχεδιο στο δημο ;
http//boriattika.com

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 12:22

Έχε υπ` όψιν πως το Υποψήφιος 5.0 είναι ψυχαγωγικό πακέτο ενώ το Δήμαρχος 1.0 είναι λειτουργικό σύστημα, με απαιτήσεις από τον χρήστη.
Προσπάθησε να δώσεις την εντολή 'ξύπνα'.
Λογικά, το Δήμαρχος 1.Ο θα εκκινήσει αυτόματα τις εφαρμογές Ενοχή 3.0 και Παραμύθια 7.0 σε random λειτουργία.
ΠΡΟΣΟΧΗ Υπερβολική χρήση του παραπάνω προγράμματος μπορεί να προκαλέσει την κλήση των screen saver Τόλια κ.σια 2.5 και Βλάχος 6.1 (Το Βλάχος 6.1 ίσως προκαλέσει την αναπαραγωγή WAV αρχείων τύπου "Δυνατό ροχαλητό", που καταργούνται μόνο με επανεκκίνηση).
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει εγκατάσταση του Ηλιάσκος 11.0 και μην σκεφτείτε καν να τρέξετε τα βοηθητικά αρχεία Πάντος BETA και Σωτήρχος 3.8 unregisterd (είναι συμβατά με το Ναιναίκος 18.0 και μπορεί να προκαλέσουν κατάρρευση του συστήματος και πλήρη καταστροφή του λειτουργικού).
Συνοψίζοντας, το Δήμαρχος 1.0 είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, αν και με περιορισμένη μνήμη, που χρειάζεται κάποιο διάστημα για να εμπεδώσει μερικές καινούριες εφαρμογές.
Σκεφτείτε σοβαρά την απόκτηση συνοδευτικών προγραμμάτων που θα βελτιώσουν την απόδοση του σημαντικά.
Συστήνουμε το Λέκκας 3.0 και Βασιλάκος 17.0 με autoupdate και το Δημιουργία Αξιοκρατικής Ομάδας 100.1 με την επιλογή "εκτέλεση κατά την εκκίνηση".

Με εκτίμηση ένας πρώην φίλος.

Ανώνυμος είπε...

ΞΥΠΝΑ
ΞΑΠΛΑ
ΞΥΠΑΣΜΕΝΟΣ
ΞΥΛΟΣ
ΞΥΛΙΝΟΣ

Provokatoras είπε...

«Τόλμα να πάρεις τον χρόνο που γουστάρεις»
http://a-provokatoras.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι άνθρωποι παραλύουν μπροστά στην ιδέα να διαπράξουν κάποιο λάθος.
Όταν φοβόμαστε τόσο πολύ τότε το μόνο που καταφέρνουμε είναι να μετατρέπουμε σε τραυματικές εμπειρίες ακόμα και ασήμαντες αποφάσεις.
Οι άνθρωποι αυτού του είδους τους κυνηγάει μια ζωη η αναποφασιστικότητα και η απραξία.
Βέβαια έρχονται κάποιες στιγμές στην ζωή μας, που το λάθος είναι «αναγκαίο» βίωμα, για να μην πω αναγκαίο κακό.
Ε και;
Εκεί είναι η ‘μαγκιά. Να πεις, ώπ, εδώ την έκανα την στραβή μου.
Τώρα ποιός έχει αυτή τη ΄μαγκιά΄είναι άλλο ερώτημα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν πρόκειτε περί λάθους μερικών ανθρώπων να φοβούνται να πάρουν αποφάσεις η αν είναι θέμα ικανοτήτων που κάποιοι νομίζουν οτι διαθέτουν και μόλις αναλαμβάνουν ευθύνες καταλαβαίνουν οχι βέβαια ολοι οτι έχουν υπερεκτιμήσει τον εαυτό τους και οτι τα βάρη τους πέφτουν μεγαλύτερα απο αυτά που εχουν τις δυνάμεις να αντέξουν.Οι άνθρωποι σίγουρα είναι φτιαγμένοι για να δοκιμάζοντε και να πράτουν λάθος.Τώρα πόσοι εχουν την μαγκιά οπως λέτε να τα αναγνωρίσουν και να προσπαθήσουν να τα διορθώσουν νομίζω στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε ολο και πιο λίγοι το επιχειρούν ναι ισως γιατί φοβούντε να βρεθούν αντιμέτωποι με τον ιδιο τους τον εαυτό.girl.

george j είπε...

Οι σκέψεις μας και τα λόγια μας είναι παντοδύναμα. Η ζωή μας διαμορφώνεται σύμφωνα με όσα σκεφτόμαστε και λέμε. Εμείς -και μόνο εμείς- έχουμε τον απόλυτο έλεγχο στις σκέψεις και στα λόγια μας, επειδή εμείς αποφασίζουμε πού θα κατευθύνουμε τις σκέψεις μας. Αυτός είναι και ο λόγος που όλοι μας είμαστε τόσο δυνατοί.
Με ποιο τρόπο όμως διεκδικούμε αυτή τη δύναμη; Πώς παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε τις αλήθειες;
Αυτό είναι πολύ απλό· τόσο απλό που μοιάζει να μην είναι αληθινό, να μεταμορφώσουμε τη ζωή μας, αλλάζοντας απλά και μόνο τον τρόπο σκέψης μας.
Aρκεί να μπορούμε βέβαια.

Ανώνυμος είπε...

Και ο ήλιος ρίχνει μια ματιά στους βόθρους, αλλά δε μολύνεται.
Tα υπόλοιπα την Τρίτη γιατί οι σκέψεις είναι η αρχή των πράξεων.

Ανώνυμος είπε...

ΥΨΗΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΡΙΣΚΟΥ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ.
Η "ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ" ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ ΙΣΩΣ ΕΧΕΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ.
ΙΔΩΜΕΝ..

ευρυνόμη είπε...

Μπορεί ένας κούκος να φέρει την άνοιξη;
Μπορείς μόνος σου ν' αλλάξεις τον κόσμο;
Η δική μου απάντηση και στις δύο ερωτήσεις είναι ΝΑΙ.
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πολλοί άνθρωποι συμφωνούν με τις κρυφές σχεδόν απαγορευμένες σκέψεις σου.
Δεν είσαι μόνος στον αγώνα που σκέφτεσαι αν πρέπει να δώσεις.
Γι αυτό μη διστάζεις να εκφράσεις την άποψή σου.
Δήλωσε την συμφωνία ή τη διαφωνία σου.
Και να 'σαι σίγουρος ότι θ' αλλάξουμε τον κόσμο.
Εξάλλου η ισχύς του αντιπάλου δίνει αξία στη νίκη σου.
Και αυτό το σύστημα είναι πανίσχυρο.
Θα το παλέψω έστω και αν απειλεί να με τσακίσει. Γιατί στο τέλος του δρόμου θα έχω να δώσω απάντηση στα παιδιά μου όταν με ρωτήσουν:
"Κι εσύ μαμά ΤΙ έκανες τότε?"

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΑΚΑΣΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΜΠΟΡΣΗΣ.
ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ.
ΠΑΙΔΙΑ, ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ.
ΑΠΟ ΞΥΛΙΝΟΥΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΜΕ ΛΙΤΣΑ-ΣΩΤΗΡΧΟ-ΒΛΑΧΟ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ.
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΡΑΜΑΤΙΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑΜΙΟ.
ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ!
ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΑΡΚΟΥΔΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ;
ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΞΥΛΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΑΡΑΚΙ;
ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ;